כרטיס שוק הביניים הבא מבית NVIDIA יתבסס על ליבת GM206 חדשה וישא תג מחיר עממי יחסית של 200 דולר, כך לפי דיווחים עדכניים שנשמעים ברשת
דיווחים חדשים מעניקים חיזוק נוסף למה שכבר שמענו במהלך החודש הקודם – GeForce GTX 960, כרטיס הביניים החדש של NVIDIA, יושק רשמית ב-22 בינואר וישא תג מחיר אטרקטיבי עד מאוד של כ-200 דולר.
מה הסיבה לכך שה-GTX 960 יהיה זול (הכל יחסי) כל כך? ובכן, לפי דיווח עדכני אחר, ב-NVIDIA מכינים לא אחת, אלא שתי גירסאות 'Ti' משופרות למשפחת ה-960 – אשר יציעו 1,280 יחידות עיבוד ו-1,536 יחידות עיבוד.
לפי כל המידע הזה (שאיננו מאומת ועשוי להתגלות בדיעבד כלא מדוייק ואולי אף כשקרי לגמרי), נראה כי גירסת ה-GTX 960 הסטנדרטית תכיל רק 8 יחידות SMM עם 1,024 יחידות עיבוד בסך הכל, אשר יחד עם רוחב פס של 128 ביט יאפשרו לה להציע ביצועים שיהיו גבוהים רק במעט מאלו של ה-GeForce GTX 760 – לא ממש עסקת השנה, גם תמורת ה-200 דולר שהוזכרו למעלה.
למרות זאת, מעטפת תרמית חזויה של פחות מ-100 וואט עתידה לאפשר לגירסה זו להציע שלל מאפיינים מעניינים כגון גודל פיזי זעיר מאי פעם (עובי של חריץ הרחבה/סלוט בודד ואורך שאינו עולה בהרבה על אורכו של חיבור ה-PCI-Express עצמו?), קירור פאסיבי חרישי ואולי גם יכולות המהרה מרשימות, כך שאולי לא כדאי להספיד את ה-GTX 960 כשעדיין לא ראינו אותו.
באשר לגירסאות ה-Ti של הכרטיס – לא ברור מתי הם יושקו, אך בהנחה שהמידע הנוכחי מהימן ניתן לנבא כי המחיר לגירסה הבינונית יעמוד על כ-250 דולר והמחיר לגירסה המתקדמת ביותר יעמוד על כ-300 דולר, באופן אשר יגשר בצורה נאה והגיונית את הפער אל עבר ה-GeForce GTX 970.
נמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות ונעדכן אתכם בהקדם.
עכשו נותר לקוות שכרטיסי ה GTX 960 ימכרו בארץ ב 800-900 ש"ח. בנוסף, יהיה נחמד אם תהיה הורדת מחירים לכרטיסי המסך המקבילים מהדור הקודם.
אולי בעולם מקביל 200$ בארה"ב יהיה 800 שקלים בארץ. בפועל זה אומר צפונית ל-1000
ניסיתי להזמין איזה מוצר שעולה 199 דולר לראות כמה יצא בסוף באמזון
יצא 280 דולר
נגיד זה מה שיעלה להזמין 960 מאמזון
זה יוצא בדיוק 1100 שקל
אז כנראה בארץ זה ימכר 1300-1400 רק לפי החישוב הזה
עדיין זה יצא הבדל של 500+ שקל בין 960 ל 970 זה פער הגיוני
3emi
שטויות.
אותם המוכרים או אותן החנויות מוכרות מוצר לאחר שהזמינו אותו מהמפעלים בסין + משלוח + מיסים מקומיים בארה"ב או לפי אותו המקום.
אתה מבין שגם ישראל, היבואן, מזמין מאותם המפעלים כולל שילוח ומכולה מלאה וכו', ומוכר לך בפער עצום של 500-600 שקלים? אתה מבין את גודל הבעיה?
אם לארה"ב זה מגיע ונמכר במחיר זנות, מה הבעיה כאן בארץ? א… יש בעיה. ישראל. זה הכל.
ואותנו הצרכנים שלא עושים שום דבר בנושא.
ברור לך שהיבואן לא יושב וקונה מאמאזון כן? המחיר באמאזון זה לאחר רווח+משלוח מסין+מיסים+משכורת לעובדים+מיסים לאתר+חשמל+מים והכל מסביב ועדיין יש רווח.
תנסה לחשוב על זה לרגע, זה לא פשוט אני יודע.
הנה סוד. בדרך כלל המחיר ל"חתיכה" שבו יבואן קונה סחורה כמו כרטיסי מסך היא מחיר דומה לזה שישלם צרכן בחנות בארה"ב. לעיתים מעט פחות, לעיתים מעט יותר.
יבואן צריך לשלם מיסי יבוא, הוא צריך לשלם לשילוח איטי (אוניה) או מהיר (מטוס), הוא צריך לשלם ביטוח גניבה (המון, המון גניבות של של חומרה מתוך קופסאות) וכו'. לאחר מכן יש גם מע"ם.
מה שקורה זה ש-330$ נהפך ל-380$, ואז המיסוי עושה אותו 430$. אם החנות מתפקדת כיבואן בעצמה? בכבוד, רווח בתחום 10-15% כדי להשאר תחרותי. חנות שקונה מיבואן? חד-ספרתי, רק להתפלל.
זה תקף לגבי כל מה שנחשב בארץ למחיר תחרותי.
יודעים כמה CUDA הוא צפוי להכיל?
כי עד עכשיו הדור הזה (970980) די איכזב מהבחינה הזו.
הבחינה הזאת לא חושבה כשהמבנה הבסיסי של מה זאת "יחידת CUDA" השתנה לחלוטין בין Fermi לבין Kerpler לבין Maxwell. "מה? 4770K זה פחות מ-4GHZ? יש לי פה מרובע ליבות בפחות מ-4GHZ שעושה אחלה עבודה, ה-Q6600 OC".
כלומר : ניתן להשוות יחידות CUDA רק בין שני כרטיסים מאותו דורארכיקטורה?
מבחינת המבנה הפנימי שלהם – כן.
אבל, אסור לשכוח שההגדרה של "מהו כח גרפי של כרטיס מסך" היא הגדרה שבנויה מהמון רכיבים. לא מדובר רק ב-XYZ כמות של מעבדי CUDA ב-1000MHZ ופה נגמר העניין.
יש תת-בקרים לקבוצות עיבוד, צינורות מידע, זיכרון מטמון, בקרי זיכרון גרפי לפי ערוצים, תזמונים פנימיים וחיצוניים אל השבבים עצמם. בקיצור – ההשוואה היחידה שאנשים צריכים לעשות היא ההשואות שאתרי הביקורות עושים.