שקופית מודלפת מציבה את דגמי ה-DG2 הבכירים של אינטל, שמיועדים לנחות בחנויות במהלך השנה הבאה, ראש בראש מול כרטיסי ה-Radeon RX 6700XT וה-GeForce RTX 3070
היום בו סוף כל סוף נוכל להכריז כי עולם כרטיסי העיבוד הגראפיים חדל מלהיות דואופול מתקרב במהירות תודות לאינטל (או אפילו הגיע כבר, אם לקחת בחשבון את הדגם האחד והיחיד שטכנית יש דרכים אקזוטיות להשיג אותו), כאשר השאלות המרכזיות שממשיכות להעסיק אותנו נוגעות ליכולתה של יצרנית המעבדים להציע ביצועים רלוונטיים במחירים תחרותיים באמת, על אף העובדה שהיא מצטרפת אל המירוץ הזה באיחור גדול. כמה שמועות עדכניות, אשר מחוזקות בשקופית רשמית לכאורה, מציירות תמונה מבטיחה למדי במונחי השוק המוכר לנו היום.
המידע בשקופית די ברור ולא זקוקה ליותר מדי הסברים מסביב, כאשר אנו מגלים כי יהיו שתי תצורות עיקריות עבור ארכיטקטורת ה-DG2 ששינתה את שמה ל-ARC Alchemist לאחרונה – ובקצב העליון מעטפת הספק של כ-225 וואט אמור לספק תחרות ישירה ל-Radeon RX 6700XT ול-GeForce RTX 3070, עם טווח מחירים מוצהר של בין 400 דולר ל-500 דולר שאליו ככל הנראה אינטל עצמה מכוונת. בחלק התחתון של תצורה זו נמצאת מעטפת הספק של 175 וואט שתספיק על מנת להתחרות ב-Radeon RX 6600XT וב-Radeon RX 6500XT (שכלל לא הוכרז בינתיים) מצד אחד וב-GeForce RTX 3060 Ti ו-GeForce RTX 3060 מהצד השני, עם מחירים מומלצים של החל מ-300 דולר.
תצורה נוספת עם מעטפת הספק צנועה של 75 וואט בלבד נראית ככזו שמפותחת על מנת לתת מענה למחירים מומלצים של החל מ-100 דולר בלבד (בהם כיום אין שום פתרון מודרני לא אצל NVIDIA ולא אצל AMD), דרך מחיר מומלץ של 160 דולר עבור ה-GeForce GTX 1650 Super ועד לדגדוג מלמטה של ה-Radeon RX 5600 XT שמאופיין במעטפת הספק גדולה הרבה יותר ובמחיר של 280 דולר. הנתונים במצגת מעידים על כך שהיא בת חודש וחצי לפחות, וכמו כן קצת קשה להאמין שאינטל אכן תוכל להתחרות בכרטיסים עם מעטפת הספק כפולה באמצעות תצורת ה-DG2 החסכונית שלה, אך השקופית בכל זאת מספקת לנו הרבה נקודות מחשבה יקרות ערך במסגרת השאיפה לנתח ולהבין את מצב השוק של המחר.
בכל זמן אחר, השוואה של כרטיסי מסך עתידיים לכרטיסי מסך עם מחירי ביניים שהוצגו לפני כמעט שנה הייתה גוררת הרמה של המון גבות ושלל תגובות משתאות – אך בימים בהם אותם כרטיסי ביניים קשים מאוד להשגה ונמכרים לעתים במחיר כפול מהערך המומלץ שלהם, הכניסה של אינטל אל השוק הופכת לפוטנציאל משמעותי מאוד. אם נצא מנקודת הנחה שמצב השוק לא ישתנה באופן קיצוני עד לרגע שבו אינטל ושותפותיה יחלו להנחית מארזים על מדפי החנויות ברחבי העולם, תוספת ההיצע הזו תוכל לקרב את כלל דגמי הביניים לרמה המומלצת שלהם ולעשות חסד עם הצרכנים שרק רוצים לקבל תמורה טובה יותר לכספם – גם אם בסופו של דבר יחליטו להעדיף את ה-Radeon או ה-GeForce על פני ה-ARC.
מסכימים איתנו, או חושבים שהגישה הזהירה של אינטל תהרוס לה את התוכניות והשאיפות? בואו לשתף עם כולם בתגובות.
הכתבה לא מביאה שום מיידע
חוץ שיצא כרטיס לאינטל , אף אחד באמת לא יודע אם יתחרה באמת ב-AMD או נווידיה
לא באיכות ,לא במחיר ?
אין שום מיידע שמצאתי בכתבה שיתן לי מיידע מה יתן לי כרטיסי המסך של אינטל ?
באיזה איכות צבע ? תמונה ? עומק צבע ? סוגי HDR יתמוך ?
כלום במיידע אין .
כך שלא מובן על מה הכתבה ?
משהו בדרייבר שיתן לי משהו ? אופציות בדרייבר ? איכות בדרייבר ?
משהו שאין במתחרים ?
כלום לא ציינתם ?
איך זה תורם לכרטיס מסך HDMI 2.1 ?
איך זה תורם לחווית הסאונד ? ( דיוק הסאונד ? עיבוד ? יכולת שיפור ON LINE )
איך זה תורם ל- HDR בסרטים ? משחקים ? 12 BIT צבע ? ( דיוק צבע /שיפר צבע ? עיבוד ? יכולת שיפור ON LINE )
איך זה תורם ל- HDR דרך HDR10+ או Dolby Vision
האם יכול לשפר המרה ל- 4K או 8K ?
אתם כל הזמן מתמקדים אם בכלל בעוד FPS בלי קשר לאיכות ודיוק של FPS
דרך צפייה באינטרנט
אינטל הוסיפו שפות עיבוד למעבד AVX512-VNNI adds EVEX-coded instructions described below. With AVX-512F
מה זה נותן לי ?
לצערי שחיפשתי תוכנות לנצל את העיבוד הזה באינטרנט , לא מצאתי כלום
אז למה להשקיע במעבד +לוח אם+זיכרון DDR5 שאף אחד לא יכול להצביע לי על יתרון ?
זה שתאורתית זכרון DDR5 יכול לנצל יותר מיידע האם זה יתן לי משהו ?
כך גם אמרו על כרטיס מסך PCI-E 3.0 /2.0 /4.0 בפועל בבדיקות מהירות עיבוד אין שום יתרון לרוחב פס גדול
אני יכול לומר היום עם כרטיס מסך PCI-2 מול PCI-4 בסרטים +אינטרנט +דפדפנים אין שום הבדל
שאדם צריך היום לשלם 10,000ש"ח על מחשב חדש , לא רואה כדאיות
ולמשחקים עדיף קונסוליה משחקים ב- 500$ מאשר להשקיע סכומים דימיוניים על כרטיס מסך חדש כל שנה +מחשב חדש