עדכון: כמעט כל מה שצריך לדעת אודות הגל הראשון של מעבדי ה-Ryzen 2000 כבר הגיע אל הרשת.
הכתבה המקורית: דור מעבדי ה-Ryzen השני מבית AMD מתקרב, ואנחנו מקבלים פרטים טכניים חדשים אודות היכולות הצפויות שלו
מפת הדרכים שהציגה לנו חברת AMD בתחילת השנה הנוכחית הצביעה על השקה מתוכננת של דור מעבדי Ryzen משופרים שמבוססים על ארכיטקטורת Zen+ – וכעת אנו עורכים היכרות מקדימה עם צמד דגמים מתוך המשפחה שבדרך.
דגם ראשון שנצפה במסגרת מאגר מבחן הביצועים Sandra הוא ה-Ryzen 5 2600, שיירש את ה-Ryzen 5 1600 עם אותן שש ליבות פיזיות (ו-12 לוגיות), אך בתדרי עבודה מוגדלים של 3.4GHz כבסיס ו-3.8GHz במצב טורבו מירבי. זה לא המון, אך תוספת זו של 200MHz בכל אחד מהמקרים יחד עם שיפורי ארכיטקטורה ושדרוג יעילות הפעולה עשויים להביא לשיפור ביצועים של כעשרה אחוזים, אשר יהיה מכובד בהחלט במעבר בין דורות אשר הושקו בהפרש של כשנה אחת.
הדגם השני שקיומו נחשף תודות למדליף העונה לכינוי Tum Apisak הוא ה-Ryzen 7 2700X, עם שמונה ליבות עיבוד ותדרים מוגדלים ב-300MHz ואפילו 400MHz לעומת קודמו – 3.7GHz כבסיס ועד 4.2GHz במצב האצה מירבי, שמתעלים גם על תדריו של דגם ה-Ryzen 7 1800X שהוא המוביל בדור הנוכחי. האם זה אומר שצפוי לנו גם דגם Ryzen 7 2800X עם תדר בסיס שחוצה את רף ה-4GHz? כנראה שבתוך כמה חודשים בודדים כבר נגלה.
אנחנו לא יודעים מתי בדיוק יושקו דגמי ה-Ryzen 2000 המסקרנים, אך עם תדרים מומהרים ותמיכה לאחור בלוחות האם הקיימים בשוק כבר כעת נראה כי יש פוטנציאל לא קטן לכך שבניית מערכת עתירת ליבות עם חומרה מבית AMD תהפוך לאפשרות משתלמת יותר מאי פעם. חושבים כמונו? בואו לדבר על זה בתגובות.
ה2700 נשמע שווה רצח עכשיו
2700+כרטיס מסך אמפר יהיה מצוין
קצת עצוב עכשיו להיפטר מה8700K שלי
אל תמהר כ"כ ליהפטר מ – 8700K.
הוא יהיה בבדידותו המזהרת עוד לא מעט זמן.
וירידה במחירי הדור הקודם… נקוה
הם יהיו הוזלה ביחס לדור הקודם חחחחח
במשומשים בלוחות (כנראה) תוכל לקטוף דור ריזן 1 בכסף טוב…
מה זה משנה מה אנחנו חושבים?
לאינטל תמיד המילה האחרונה.
כן אנחנו חושבים כמוכם אבל מה זה יתן? ננגב עם זה אתם יודעים מה?
מחר אינטל תוציא עוד מעבד מהמגרה.. והלכה לה כל השמחה.
זה מה שעושה תחרות בן יצרנים והלקוח יכול לנצל את המצב.
שמענו את המחשבה הזו בהסטוריה אינספור פעמים, אלא שהאמרה הזו התנפצה עוד כמות של אינספור פעמים.
רוצה תזכורות לדוגמא ?
מה אמרו על GM עד שנות ה- 70, מה קרה לפאר תעשיית הרכב האמריקאית כאשר האירופאים והיפנים הקטנים והחצופים עקפו אותם בסבוב.
אגב עד היום 50 שנה מאוחר יותר (2018) העקיפה הזו לא שינתה מצב, GM רודפת אחרי אירופה ויפן, נואשת ממש להחזיר משהו
מגדולתה של פעם.
רוצה עוד דוגמאות לאמפריות שקרסו ונעקפו – הפעם אינטל עצמה:
אינטל התרסקה בשנת 1999 עת AMD השיקה לאויר העולם את המעבד Athlon ועקפה את אינטל בסבוב. המעבד היה הרבה יותר
מהיר ואפקטיבי ממעבדיה של אינטל. AMD ממש רסקה אז את הפנטיום 3 (ואחרי זה את פנטיום 4) לקרשים.
לקח לאינטל 7 שנים של מאמץ עילאי והמון כסף על מו"פ בכדי לחזור בחזרה לתמונה.
היו אז דיבורים שימייה של אינטל נגמרו ועתה הגיע תורה של AMD. את כנראה צעירה מדי ולא מכירה.
אכן AMD הצליחה להחזיק בכתר משך 7 שנים עד 2006 (השקת core2duo על ידי מחלקת הפיתוח של אינטל בישראל).
בכל עת על ציר הזמן יש את הכוכב התורן, והשרביט עובר מיד ליד.
לחשוב שמה שהיה הוא שיהיה – אינה אלא טעות של צעירים חסרי קילומטרז'.
קבלי סנריו שהוא אחת האפשרויות לצפוי בשנים הקרובות:
אינטל מתקנת את הפירצה שיש לה במעבדיה, קספר ויוניפר. התיקון דורש רפורמה מקצה לקצה במנגנון ה- prediction של המעבד.
נגיד שהתיקון יעלה להם באבדן של 30% בביצועים פר clock, מה שנקרא 30% ירידה בביצועי IPC.
AMD גם עושה את התקון הדרוש, אלא לשאחריו היתרון של אינטל נמחק ונעלם כלא היה.
מה עושה אינטל ענקית במצב שכזה עת היתרון שכל כולו מחזיק אותה מובילה בתחרות נמחק ?
את יכולה לדמיין או לשער מה הם יעשו ?
צאי מנקודת הנחה שנקיטה בשיטות עסקיות לא חוקיות של פעם כבר אסורה עליהם ברגולציה של ההגבלים העסקיים דהיום.
סנריו שכזה יכול לטרוף את הקלפים ולהחזיר את אינטל כמו ב- 99 אל לוח השרטוט, ולתת ל- AMD עדנה חוזרת.
**ולא שהשנה האחרונה 2017 היתה רעה עבור AMD עם צמיחה מרשימה של כ- 20-25% , משהו שאינטל לא זוכרת כבר הרבה מאד שנים.
אם זה נכון יהיה מעניין ביותר:
https://www.techpowerup.com/242119/first-leaked-benchmarks-of-amds-ryzen-7-2000-processor
למי שלא עוקב אחרי הדיון שלי בנושא , כל הפרטים מהמצגת הרשמית של AMD דלפו וזה נראה יותר טוב ממה שחשבנו.
https://wccftech.com/amd-ryzen-2000-desktop-cpu-official-specs-performance-prices-leaked/
תודה עידן,
אכן מפתיע ולא מה שציפינו. אם גם אחרי ההשקה זה מה שצפוי לקרות בשטח במדידות השונות ובתחרות הגדולה,
אז ישנה שוב תחרות רלוונטית בין 8700k לבין ryzen 2700x – כאשר כל מעבד עם היתרונות היחסיים שלו.
**לפי הטבלאות שבלינק המקושר ריזן דור שני (או איך שלא קוראים לו ריזן פלוס אנה עארף…) בהחלט נראה מעניין.
הדבר נראה מהצד כאילו AMD נאבקת ברצינות ומזיע קשה בכדי להצליח – עושה מאמצים לשפר מה שיכולה במסגרת שנה אחת.
בשביל חברה עם כזו כמות קטנה (יחסית) של משאבים אל מול המתחרה, התוצאות נראות מכובדות איך שלא נסתכל עליהן.
לנו הצרכנים התחרות הזו רק תעשה טוב, משום שהמחירים ירדו והאלטרנטיבות יגדלו.
זמנים מענינים אחרי השעמום הגדול מהעשור שקדם.
אני חושב שכתבתי על זה עוד בהשקה של הרייזן או ה8X00…
ואמרתי שבשנים הקרובות AMD תנסה להדביק את אינטל פר ליבה ואינטל תשאף להדביק את מספר הליבות.
אם הרייזן 2X00 יהיו טובים כמו שזה נראה אינטל תצטרך להעמיד מתומן ליבות מול מתומן ליבות בקרוב ותחלס כבר שמענו על הכיוון הזה לפני כמה חודשים עם ה Z390.
השאלה היא לא אם יהיה מתומן ליבות אלא מה יהיה המחיר שלו , אם הם לא יורידו מחירים לכל שאר המעבדים אז הוא יהיה מתומחר בצורה כזאת שזה לא יהיה משתלם לקנות אותו.
היה אגב מחיר ליתרון הזה של AMD באותם ימים – חימום-יתר של המעבד. בארץ משום מה, למרות שעברו דורות של מעבדים מאז, המוניטין הזה דבק ב-AMD (לצד פטריוטיות מדומה לטובת אינטל).
אני עם AMD כבר 13 שנה. האנדרדוג תמיד עדיף.