גירסה 7.1 של מערכת ה-Windows Phone תגיע בסתיו, עם 500 תכונות חדשות
מיקרוסופט ניצבת בפני פרשת דרכים שאחריה נוכל לדעת האם מערכת ה-Windows Phone שלה תצליח להפוך למתמודדת לגיטימית ורצינית בשוק הסמארטפונים או תיכשל ותהפוך לנקודה שחורה בהיסטוריה של חברת הענק. מיקרוסופט לא מוכנה בשום אופן להגיע למצב השני, ומשקיעה משאבים אדירים (עיסקת המיליארדים עם נוקיה מצלצלת לכם מוכר?) בכדי להפוך את ה-Windows Phone ממערכת הפעלה נישתית למערכת פופולרית שביכולתה לגנוב נתח שוק מאפל, גוגל ושות'.
יריית הפתיחה של המאמצים המחודשים הללו היא גירסה 7.1, עדכון ה-"Mango" המדובר, למערכת ההפעלה, שפרטיה נחשפו במסיבות עיתונאים שנערכו בניו יורק ובלונדון.
המערכת תגיע למכשירים חדשים ולמכשירי Windows Phone 7 קיימים בסתיו הקרוב – תוך שבמיקרוסופט מדברים בגאווה על לא פחות מ-500 תכונות חדשות, ביניהן ניתן למצוא שינויים חשובים ומבורכים כמו מולטי טאסקינג, "סינרגיה" בין אמצעי התקשור השונים כמו SMS, הצ'אט של הפייסבוק, מסנג'ר ועוד, וכמו כן שילוב של אנשי קשר מטוויטר ו-LinkedIn, תמיכה במגוון שפות רחב יותר, דפדפן Internet Explorer 9 עם תמיכה ב-HTML5 והאצת חומרה, שירותי חיפוש מבוססי Bing מתקדמים יותר, "חיפוש מקומי" של מקומות ופעילויות בסביבה שלכם ועוד ועוד – כולם שם במטרה "ליישר קו" עם מערכות ההפעלה האחרות מצד אחד, ולהציע תכונות ייחודיות המבוססות על שירותיה השונים של מיקרוסופט מצד שני.
במישור החומרה הודיעה מיקרוסופט על המשך שיתוף הפעולה עם חברת Qualcomm ומוצרי משפחת ה-Snapdragon שלה. במסיבת העיתונאים לא הוצגה אף פרטנרית חומרה אחרת, אך מנגד שמענו את סגן הנשיא של ST-Ericsson טוען שגם הם עתידים להצטרף למסיבה, מה שהופך את המצב לדי תמוה. נקווה שהתמונה הכללית תתבהר בקרוב.
מיקרוסופט הציגה גם שורה של יצרניות שעתידות להצטרף אליה ולהציג מוצרים מבוססי WP7: נוקיה היא כמובן גולת הכותרת (מיקרוסופט הכריזה שמכשיריה הראשונים של נוקיה אכן יעשו שימוש בגירסת ה"מנגו"), ולצידה ניתן למצוא פרטנריות קודמות כמו HTC, סמסונג ו-LG (דל, אגב, לא נמצאת שם), אליהן מצטרפות ZTE הסינית, פוג'יטסו ואייסר. נבחרת מנצחת?
גולת הכותרת עבור הישראלים היא שמעתה הם יוכלו למכור אפליקציות Windows Phone בצורה רשמית ב-Marketplace – מה שלא התאפשר עד עתה, ודרש ממפתחים ישראלים לפנות לחברות צד שלישי שיתווכו בינם לבין מיקרוסופט. מדובר בחדשות משמחות, אך נציין שמשתמשים ישראלים עדיין אינם יכולים לרכוש אפליקציות, מה שהופך את המצב הנוכחי למוזר ואפילו מאכזב.
האם מדובר במהלך מנצח מצידה של מיקרוסופט? עדיין מוקדם לדעת. עד הסתיו נדע יותר על גירסת ה-Ice Cream Sandwich של אנדרואיד ואולי גם על גירסה 5 של מערכת ה-iOS, מה שיעזור לנו להעריך את סיכוייה של מיקרוסופט בשוק הדוהר הזה.
מעוניינים להכיר את גירסת ה"מנגו" העתידית טוב יותר? אתם מוזמנים לצפות בסרטון ההיכרות של מיקרוסופט: