הקדמה ומבט מקרוב
גרסאות מתקדמות של כרטיס המסך העדכני מבית AMD מתחילות להגיע למדפים ואחת המתמודדות המובילות לדגם האופטימלי מגיעה לביקורת – הכירו את ה-RX 5700 XT Pulse של Sapphire
הקיץ הביאה בפנינו AMD סדרת כרטיסי מסך שלראשונה מציבה תחרות אמיתית מול סדרת RTX של NVIDIA בדמות Radeon RX 5700. רבות המתינו משתמשים כדי לדעת איזו תמורה הם יקבלו עבור כספם עם כרטיסי המסך הללו.
אמנם, הוצב מכשול אחד מעט בעייתי בין המשתמש לכרטיס המסך הזה והוא התכונות התרמיות ומבחר הקירורים הזמין. כאשר הושקו כרטיסי המסך הללו לפני חודשיים האפשרות היחידה הייתה קירור מפוח בעל גוף קירור צנוע למדי. התוצאה היא כמובן טמפרטורות פעולה גבוהות במיוחד והמון רעש.
AMD הבטיחה שנראה כרטיסי מסך בעלי קירורים מתקדמים "ממש בקרוב", וכך לאחר חודשיים מגיעים כרטיסי המסך השונים משלל היצרניות אל המדפים.
בביקורת זאת נתמקד בכוכב החדש של לא אחרת מאשר Sapphire, היצרנית המזוהה יותר מכולן עם כרטיסי מסך של AMD. ה-Pulse הוא דגם מעניין במיוחד בעיקר בשל מחירו. בעוד המחיר הרשמי הבסיסי של Radeon RX 5700 XT הוא 399$, מחירו של דגם זה עם קירור מתקדם הינו 409$ בלבד בעוד דגמים מתקדמים של יצרניות אחרות בדרך כלל מתחילים ב-419-429$.
כרטיס מסך זה מבוסס על ליבה גרפית שמיוצרת בהליך של 7 ננומטרים במפעל TSMC הטאיוואני. ליבת ה-"RDNA" של AMD שבכרטיס מסך זה מכילה 2560 מעבדים גרפים מאוחדים הפועלים בתדר שעון של עד 1925Mhz באופן רשמי, על אף שהכרטיס יכול להאיץ מעט מעבר לכך אם טמפרטורות הפעולה שלו מאפשרות. אל הליבה מחוברים זיכרונות גרפיים מסוג GDDR6 בנפח של 8GB דרך נתיב תעבורה ברוחב 256BIT.
תצורת כרטיס המסך הזה היא כזאת בעלת שני מאווררים וגוף קירור מתחתם.
גובהו של כרטיס המסך הזה גדול משמעותית מעיצוב ברירת המחדל של AMD ועומד על 13.5 סנטימטרים. גם עוביו של כרטיס המסך מעט גדול יותר ותופס 2.5 סלוטים בהשוואה ל-2 בלבד. מערך יציאות התצוגה לא השתנה ועומד על 3 מסוג DisplayPort 1.4 ואחת מסוג HDMI 2.0. ניתן לחבר ארבעה מסכים בו-זמנית דרך כל אלה.
אורכו קצר בשני סנטימטרים לעומת זה של עיצוב ברירת המחדל ועומד על 25.4 סנטימטרים בלבד. כפי שאתם רואים, דרישת החשמל לחיבורים מספק הכח נשארה זהה עם אחד מסוג 8PIN ואחד מסוג 6PIN.
ה-Pulse של Sapphire נהנה משני שבבי ביוס לליבה הגרפית וישנו מתג המאפשר בחירה בין שני מצבים שאחד מהם שקט יותר אך חם יותר בעת פעולה, והשני מכוון יותר לביצועים ומגביר את מהירות המאוורר על מנת להשיג טמפרטורות פעולה טובות יותר.
לכרטיס פלטת אלומיניום אחורית המסייעת בעיקר אסתטית אך ישנם פדים תרמיים בגב הכרטיס היכן שממוקמים שבבי הזיכרון מסוג GDDR6. שבבי זיכרון אלו פולטים כמות מכובדת של חום גם בגב הכרטיס ולכן קירור שלהם בצורה כזאת הוא דבר חיובי.
כך נראה ה-Pulse של Sapphire במבט מהצד כאילו הוא מותקן במארז סטנדרטי. הלוגו של Sapphire דולק באדום כאשר כרטיס המסך פועל.
בביקורת זאת נתמקד בעיקר בשיפורים שבגוף הקירור של כרטיס המסך הזה לעומת דגם ברירת המחדל של AMD, שכן הבדל הביצועים בפועל נופל לרמת סטיית תקן כפי שנציג.
מה הסיבה לקחת 5700XT על 2070 super ?
מחיר