מערכת הגיימינג הייחודית של אסוס תוצע עם תמחורים אגרסיביים – גבוהים יותר מאלו של ה-Steam Deck, אך לא בהרבה
די מדהים לראות איך בתוך פחות מחודש וחצי הפך ה-ROG Ally מבדיחת אפריל תמוהה במעט לאחת מההשקות החומרתיות המסקרנות ביותר של השנה – המתחרה המשמעותית ביותר של קונסולת ה-Steam Deck מקבלת כעת פירוט טכני מלא, מחירים מומלצים רשמיים וגם תאריך השקה מיועד כאן בישראל שיהיה קרוב יותר ממה ששיערנו במקור.
מערכת ה-Ally הניידת של אסוס תוצע למשתמשים בשתי גרסאות שחולקות ביניהן את כלל המאפיינים, פרט לזהות יחידת העיבוד הראשית, עם מסך IPS תומך מגע של 7 אינץ' ברזולוציית 1,920×1,080 פיקסלים, כולל תמיכה בקצב רענון של עד 120 הרץ, תמיכה בטכנולוגיית FreeSync Premium, בהירות ממוצעת של עד 500 ניט, זמן תגובה ממוצע של 7 מילישניות, כיסוי של 100 אחוז ממכלולים הצבעים בתקן sRGB וחיפוי מגן מסוג Gorilla Glass Victus בשילוב עם חיפוי Gorilla Glass DXC שנועד למזער השתקפויות.
יחד עם המסך המכובד תקבלו מערכת חלונות 11 בגרסת Home שעברה התאמות לממשק המשתמש שלה כך שתעבוד טוב יותר בתור בסיס עבור מכונת גיימינג ניידת, זכרונות LPDDR5 בערוץ כפול עם נפח 16GB ומהירות של 6,400MT/s, אחסון NVMe פנימי של 512GB בתור ברירת מחדל עם מהירויות העברה של עד 4,500MBps, מערך אודיו עם תמיכה ב-Dolby Atmos, קישוריות Wi-Fi 6E אלחוטית בשלושה ערוצים (שתופעל בארץ בשני ערוצים בלבד, ככל הנראה, בשל מגבלות רגולטוריות), קישוריות Bluetooth 5.2, סורק טביעות אצבע מובנה, הארה צבעונית מובנית בטכנולוגיית Aura Sync של אסוס, חיבור 3.5 מילימטרים משולב עבור אוזניות ומיקרופון, קורא כרטיסי microSD מובנה, חיבור USB Type-C אחד, חיבור XG Mobile ייחודי וסוללת 40Wh פנימית עם ספק 65 וואט שאמור להחזיר את מלוא הקיבולת שלה בפחות משעה וחצי.
החלק שהופך את ה-ROG Ally ליותר מסתם מחשב חלונות נייד קטן הוא מערך השליטה שלו משני צדי התצוגה, כמובן, עם זוג ג'ויסטיקים אנלוגיים, שמונה כפתורי שליטה, לחצני צד, ג'יירוסקופים מובנים, מנועי רטט ועוד כמה לחצנים ייעודיים שנועדו כולם יחד לספק חוויה דומה מאוד לזו של בקר שליטה מודרני בקונסולה, כשהיתרון הוא בעצם הגישה לספרייה הבלתי נגמרת של כותרים מהעבר ומההווה במסגרת מערכת ההפעלה של מיקרוסופט, ללא שום מגבלות (וזה עוד לפני שדיברנו על היכולת לבצע אמולציה לעשרות קונסולות אחרות).
מחבר ה-XG Mobile הוא עוד אס בשרוול של אסוס ביחס ל-Steam Deck וכל מערכת גיימינג קומפקטית מתחרה אחרת שהוצגה בתקופה האחרונה – תודות לממשק PCI-Express ייעודי שמעניק רוחב פס גבוה משמעותית מזה של USB 4 ו-Thunderbolt 4 והופך את החיבור של כרטיס מסך חיצוני עוצמתי לאפקטיבי יותר וגם קל ופשוט יותר. עם זאת, ראוי גם לציין כי מדובר בגן סגור של אסוס בזמן הנוכחי, כך שאם תרצו להזניק את ביצועי ה-Ally שלכם כשאתם במצב הפעלה שולחני תצטרכו לבחור באחד מארבעה דגמים קיימים ייעודיים (שחלקם כבר לא משווקים רשמית), עם מחירים שמתחילים ב-800 דולר ומגיעים עד 2,000 דולר במקרה של ה-GeForce RTX 4090.
מחיר המערכת יהיה אגרסיבי למדי ויעמוד על 600 דולר או 700 דולר לפני מס – כאשר ההבדל הוא בכך שגרסת הבסיס מקבלת את שבב ה-Ryzen Z1 הסטנדרטי עם 6 ליבות Zen 4 פיזיות וליבת RDNA 3 גראפית עם 4 אשכולות עיבוד ואילו המהדורה המתקדמת מקבלת את ה-Ryzen Z1 Extreme עם 8 ליבות Zen 4 וליבת RDNA 3 עם 12 אשכולות עיבוד. שני השבבים האלו ניתנים להגדרה דינאמית בידי המשתמש לפעולה תחת מעטפת הספק של בין 9 וואט בלבד ל-30 וואט, אך על הנייר הביצועים של גרסת ה-Extreme גבוהים פי 3 – מה שגורם לנו לתהות למי בדיוק מיועדת גרסת הבסיס שזולה רק בכ-15 אחוזים מאחותה (אבל תהיה מכונת גיימינג מוצלחת הרבה פחות, לכאורה).
בארץ, ה-Ally אמור לנחות החל מה-13 ביוני על פי הודעות בחלק מהחנויות, כאשר הצעות לשריון או הזמנה מוקדמת קיימות בחלק מן המקומות ברשת כבר עתה – עם מחיר מומלץ צפוי של 3,300 שקלים לגרסת המתקדמת של המוצר וככל הנראה מחיר של כ-3,000 שקלים למהדורת הבסיס. מחירי ה-Steam Deck המקומיים נהנים מנקודת פתיחה נמוכה בצורה ניכרת, עם תג מחיר של קצת פחות מ-2,000 שקלים בחלק מהמקומות – אך בהשוואה הוגנת יותר בין נפחי אחסון פנימיים זהים של 512GB שתואמים לגרסת ה-Deck היקרה ביותר הפער מצטמצם משמעותית, כאשר המערכת של וואלב מתחילה ממחיר של קצת פחות מ-3,000 שקלים.
בהתחשב בכך שאת משפחת הסמארטפונים שלה לגיימינג, ה-ROG Phone 7, היצרנית הטאיוואנית משווקת בארץ במחיר בסיס של מעל 4,500 שקלים – ה-ROG Ally בהחלט נראה בעל פוטנציאל לצבור פופולריות גדולה.