אסוס משיקה את כרטיס הרשת הקווי שלה לשוק הביתי, שתומך במהירויות גבוהות במיוחד בהתבסס על כבלים בתקני CAT5e ו-CAT6
אחרי כמה שנים שבהן תקשורת הרשת הקווית הביתית צעדה במקום עם תקן ה-Gigabit Ethernet שמוכר היטב לכולנו, בזמן שהעולם הארגוני התקדם לו אט-אט אל תקן משופר של 10 ג׳יגה-ביט בשנייה, נראה כי סוף כל סוף הגיע הזמן לצמצום הפערים – תודות לבקר הטרי מבית חברת Aquantia, ולחברת אסוס שעושה בו שימוש בכדי להביא לנו מוצר מעניין.
כרטיס רשת קווי חדש של היצרנית הטאיוואנית שעונה לשם XG-C100C מתיימר להיות הסנונית הראשונה להגעתם של חיבורי ה-10G לשוק המיינסטרים הביתי, עם תג מחיר מומלץ רשמי של 100 דולר.
במחיר זה תקבלו כרטיס קטן בעל מחבר PCI-Express 3.0 X4, שיהיה מסוגל לפעול הן במוד של 100 מגה-ביט, הן במוד של ג׳יגה-ביט אחד – וגם במודים של 2.5 ג׳יגה-ביט, 5 ג׳יגה-ביט ולקינוח גם 10 ג׳יגה-ביט לשנייה, בתלות ביכולות המוצר המחובר בצד השני של הכבל, כאשר עבור כל תקן מתחת ל-10 ּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּג׳יגה-ביט יספיק למשתמש כבר CAT5e נפוץ, ואילו עבודה תקינה ברוחב הפס העליון תדרוש כבלי CAT6 מתקדמים יותר (במרחקים של מטרים בודדים ניתן לעבוד, מעשית ובלתי רשמית, גם בהתבסס על CAT5e).
ה-XG-C100C מתבסס על בקר ה-AQC-107 של Aquantia, שמיועד להוביל את אימוץ תקני החיבור החדשים בשוק הביתי, ונהנה גם מתמיכה מובנית ביכולות ניהול ותיעדוף תעבורה, שיאפשרו למשתמש להגדיר יישומים שיעברו לפני האחרים במסגרת השימוש – כמו למשל פאקטות של גיימינג מקוון או של יישומי P2P.
360 ש"ח לערך, בהמרה ישירה, הם עדיין לא בדיוק מחיר המוני שיתאים לכל צרכן באשר הוא, אך הם בכל זאת מהווים קיצוץ של עשרות אחוזים ויותר בהשוואה לכרטיסי ה-10G הזולים ביותר שהכרנו עד עכשיו – ובמימדים קומפקטיים וקורצים יותר עבור הצרכן הביתי.
החסרון המרכזי בכרטיס הרשת החדש הוא היותו מוצר ראשון מסוגו, פחות או יותר, שיתקשה למצוא חיבורים תואמים נגדיים אשר ימצו את הפוטנציאל שלו. נתבים עם חיבורי 10G הם עדיין נדירים ויקרים עד מאוד, ונראה כי שימוש בחיבור לקישור אל מחשב נייח אחר המצוייד בכרטיס דומה, או לקישור אל עמדת NAS תומכת 10G, יהיה האופציה היעילה ביותר לעת עתה – עד שהשוק כולו יתחיל להתקדם ולהשתכלל.
כדאי לציין כי לחברת Aquantia יש גם בקרים ייעודיים למהירויות 2.5G/5G/10G גם עבור ציוד התקשורת עצמו, עם תכנון לרמת מחיר של כ-30 דולר עבור הצרכן לכל פורט 10 ג׳יגה-ביט במוצר, מה שיוכל להעניק לנו נתבים משולבים עם חיבור אחד לפחות במהירות החדשה והנחשקת, ובמחיר שיהיה שפוי יחסית ואפילו משתלם – כך שכדאי להישאר עם אצבע על הדופק.
זה יקח זמן וידרוש כסף, אין ספק, אך בעידן בו כונני האחסון הפנימיים במחשבים מסוגלים להגיע למהירויות של 3 ג׳יגה-בייט בשנייה, ורשתות אלחוטיות מסוגלות להגיע לקצבים מעשיים של מעל ל-2 ג׳יגה-ביט בשנייה – אין ספק שהגיע הזמן ללכת קדימה גם בקישוריות הקווית, למהירויות העברה מעשיות של עד כ-1.1 ג׳יגה-בייט בשנייה בערך. מסכימים, או חושבים שזה יקר ומיותר? ספרו בתגובות.
Avli
Alon, thanks!
יש היום USB 3.1 שנותן את המהירויות הללו…יש את ה-Thunderbolt של אינטל שנותן 40 ג'יגה…לטעמי…מאוחר מידי, אבל כל התקדמות קדימה מבורכת לא משנה אם היא לא רלוונטית כבר.
אתה בכלל מבין על מה אתה כותב? אין קשר בין תקן התקשורת בכתבה לבין התקנים אשר אותם ציינת בתגובה שלך.
הקשר היחידי זה במידה ויש לך כונן חיצוני לגיבוי וכו', אז כן סבבה USB ו TB אבל מעבר לכך? שום קשר.
מחייב גם נתב תומך. כל חלקי הרשת חייבים להיות תואמים, וכדאי שימכרו יחד ב-קיט.
השאלה אם תקן AC האלחוטי לא יגיע לשם עד אז…
יש כבר שבבים שנותנים 40 גיגה-ביט לשניה ובמחשב שלי יש שתים כאלה ויש אפשרות אצלי לעצות אצלי חיבור של כמה כטיסים במקביל (לקח לי שנתים לעשות את זה על תשאלו איך ) אז לא זה לא כול כך משנה
עד שהנתבים יתמכו זה לא כל כך רלוונטי.
תקני ה- NBaseT או mGig בז'רגון של סיסקו פותחו במיוחד כדי שבהתקנות גדולות עם קילומטרים על גבי קילומטרים ל כבלי CAT5e יוכלו להחליף את נקודות הקצה (ה- AP האלחוטי) לקצבי ה- 802.11ac וה- 802.11ax ולתמוך במהירויות החדשות בלי להחליף את כל החיווט.
כמובן שאם תקנה היום Aironet של סיסקו מהסדרות הגבוהות הוא כבר מגיע עם חיבור כזה. המחיר כמובן, הוא, אהמממממ….
בכל מקרה אין עדיין היום סוויצ'ים זולים אפילו לא ל- 2.5g כך שאני לא רואה איזה שימוש יהיה לכרטיס הזה.
נקודת גישה של נט-גיר (WAC740-100NAS) עולה קצת פחות מ- $600 וסוויצ' (M4200) עולה בערך כפול.
אולי עכשיו כשאפל הכריזו לפני חודש על האיימאק פרו עם חיבור 10g הם גם ידאגו לסוויצ' מתאים.
יש לי 100מגה, בפועל זה בערך 70-60…
בקיצור הכרטיס הזה ישפר לי איכשהו את הפינג ?
ממש לא, גם עם תעבור לHOT ב 200 MB חבילה (מומלץ) לא תגיע ל10GB עם כרטיס זה .
התועלת בכרטיס כזה היא לרכוש רכזת שפועלת על 10G (שעדיין לא קיים בשוק) למשרדאו לקישור חוות שרתים, ואז אולי תקבל 10GB ביצועים (וגם תלוי בכבלים שהעברת בקירות) .
בקיצור חדשות טובות אך צריך לתת לה להבשיל על העץ.
זה מתאים לשוק נישה
היום אנשים משתמשים ב WIFI (כן גם לגימינג) אז מה התועלת לשוק הביתי?
לא מומלץ לשחק על WIFI בטח לא במשחקים כמו THE DEVISION וכו' 🙂
פיי איזה קירור
infiniband gge
הוולי שיט
מרגש מאוד
חבל שאין בישראל שום תשתית אינטרנט ביתית שתומכת אפילו באחוזים מהמהירות האלו