עבור לתוכן

קרינה סלולארית

Featured Replies

פורסם

מה קורה??

מישהו יכול להגיד לי מה רמת הקרינה הסלולארית המומלצת בנייד ?? פעם ראיתי שזה 0.55 מקסימום זה נכון ?? אם לא מה המקסימום ומה מומלץ ??

בכל מקרה אני לא שם את הפלאפון בכיס הוא תמיד ביד אבל בכל מקרה .

פורסם

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A9%D7%A4%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%A9%D7%9C_%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%AA_%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F_%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%A8%D7%99

1.6 SAR MAX

כמו שכתוב שם, רמת הקרינה הרשומה מתייחסת ל worst case scenario ובכל מקרה עדיף קרינה מעטה ככל האפשר

אני שם את הפלאפון בכיס האחורי, אם אני עדיין לא עקר, אני מקווה לשמור על תקינות האשכים שלי עד שישתלם להחליף אותם לדגם חדש

פורסם

http://lmgtfy.com/?q=recommended+cell+phone+radiation

וחוץ מזה, אין שום הוכחה לכך שקרינה סלולרית מסרטנת.

בעצם, המנורה שנמצאת מעלייך כרגע פולטת קרינה אלמ"ג עוצמתית יותר (תדירות האור גבוהה יותר)

ולכן יותר אנרגטית, ובעצם, יש לך יותר סיכוי לחטוף סרטן מהמנורה מאשר הסלולרי.

אבל אין בעיה, תאמין לכל שטות שכתובה בעיתון..

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שכן ויכול להיות שלו , בכל מקרה לשמור מרחק זה אף פעם לא מזיק או לשמור על האשכים :) , 1.60 זה נראה לי גבוהה מדי כשיש מכשירים היום שהם 0.40 ופחות גם . עוד דעות יתקבלו בשמחה

פורסם

בעצם, המנורה שנמצאת מעלייך כרגע פולטת קרינה אלמ"ג עוצמתית יותר (תדירות האור גבוהה יותר)

אני לא מבין בפיסיקה, אז אני לא יודע בדיוק איך להגיד את זה, אבל יש איזה משהו שקשור לקרינה שיורד לא לינארית (אני חושב שזה ריבועי, או אולי אפילו אקספוננציאלי, אני לא זוכר) במרחק

קיצר, כמה שהפלאפון שלך יותר רחוק ממך, ככה המה-שזה-לא-יהיה שמזיק לנו יורד ריבועית, עכשיו - פלאפון בכיס זה זה סנטימטרים ספורים מהאשכים אבל הנורה שעל התקרה שלך רחוקה כמה עשרות סנטימטרים בד"כ, ולכן סביר להניח שפחות מזיקה

עכשיו אני לא אומר שהפלאפון מסרטן, אבל אם הוא גורם נזק כלשהו, סביר להניח שהוא יותר רציני מהמנורה

פורסם

כמה דברים: העוצמה אומנם משחקת תפקיד, אבל היא לא קובעת אם היא מסרטנת או לא. מה שקובע היא האנרגיה של הגל האלקטרומגנטי. העוצמה היא "כמות הגלים".

העוצמה אכן יורדת לפי המרחק בריבוע כלומר אם תתרחק פי 2, העוצמה תרד פי 4.

ותדירות גבוהה יותר אומנם עלולה לרמז כי הקרינה מסרטנת, אבל אם נפעל לפי ההיגיון שלך, אז כל מקור אור היה אמור להרוג אותנו ממזמן (להזכירך, גלי מיקרו בעלי תדירות נמוכה בהרבה מאור נראה, ומרתיחים בקלות מים תוך שניות).

להגיד קרינה לא מייננת זה מושג סתום מהיסוד. צריך להגדיר מה היא לא מייננת. קרינה שמייננת (סתם דוגמה) מימן, לאו דווקא תיינן מולקולת DNA.

פורסם

בחיפושי המרובים אחרי דוקטורט התראיינתי אצל אחד, רוני סגר שמו, שפרסם מאמר שמראה שאפילו מאית מהקרינה הסלולרית שנפלטת מטלפון גורמת לטרנסלוקציה של חלבון בשם ERK לגרעין התא. ERK ידוע בתור אונקוגן וטרנסלוקציה מוגברת של ERK לגרעין מעלה את הסיכויים לסרטן בעכברים וגורמת לתופעות דמויות סרטן בתרביות תאים (התאים מתחילים לגדול בקצב מואץ ולעלות אחד את השני). כך או כך, אני לא צריך מאמרים שיבהירו לי שקרינה סלולרית זה מסרטן, מספיקה לי העובדה שאחרי 10 דקות שיחה אני מרגיש את האוזן שלי חצי מטוגנת.

פורסם

העניין הוא לא הקרינה בצורה ישירה, אלא התחממות המכשיר כתוצאה מביצוע שיחה/שימוש בו. לכן בדומה ללפטופים ממליצים לא להניח את הלפטופ על הרגליים ישירות כי החום פשוט מבשל את העסק ופי כמה וכמה מהסלולארי. מי מבינינו שהרגיש את התחתית של המחשב נייד (נטבוקים פחות נחשבים ;)) ובכלל יודע לאיזה חום הם מגיעים מבין את העניין בבירור.

הפלאפון שולח סיגנלים אחת לכמה זמן לתחנת ממסר (אנטנה) כדי לבדוק מה מצב הקליטה שלו. כאשר אנו קרובים לאנטנה מספר הפעמים שהפלאפון שולח אות קטן יותר או לחילופין האות חלש יותר וככל שאני מתרחקים מתרחש ההיפך- הטלפון "נלחץ" ומתחיל להגביר את האות והתדירות, אז הקרינה למעשה בשיאה. לכן, כל הירוקים למינהם שרוצים הורדת אנטנות וכו' מצד אחד צודקים שזה עושה כאביי ראש ושטויות בסגנון בגלל השדה האלקטרו-מגנטי שהם יוצרות, אך מנגד הצבה של יותר אנטנות מקטינה את רמת הקרינה והתקשרות משתפרת.

בנוגע להשפעת הקרינה באופן ישיר על המוח אין עדיין קביעה מפני שהפלאפון זה אחת "המחלות" של המאה ה-21 שעדיין לא נקבע לה תוצאה כי היא עדיין צעירה בדומה לנרגילה שעדיין לא הוכח סופית על השפעותיה מעבר לסרטן הפה וסרטן הריאות(חלקית) בגלל שהנרגילה מעולם לא הגיעה לארה"ב שנוהגת בביצוע המחקרים הללו בגלל שהגלובליזציה זה דבר חדש "יחסית". כנ"ל על הטלפון, המכשיר יחסית חדש בשוק ואין עדיין מספיק "נסיינים" כבדים בשוק שמדברים סכום זמן ארוך של שנים כך שיהיה משהו לבדוק ולהשוות מול אדם שלא משתמש בסלולארי (ומעטים האנשים האלה!).

דבר אחד שכן הוכח בנוגע לקרינה זה שראו בבדיקות מוח זה שיש השפעה עליו ונראה שינוי בין האונה(=חלק) הימינית לבין האונה השמאלית שבה אין שינוי כי הטלפון לא קרוב אליה(רוב העולם ימיני ומצמיד את הטלפון לאוזן ימין).

אלו היו ה-2 סנט מהמידע הדל שידוע לי.. (בהנחה ולא הישתנה בשנתיים האחרונות) :xyxthumbs:

פורסם

בנוגע להשפעת הקרינה באופן ישיר על המוח אין עדיין קביעה מפני שהפלאפון זה אחת "המחלות" של המאה ה-21 שעדיין לא נקבע לה תוצאה כי היא עדיין צעירה בדומה לנרגילה שעדיין לא הוכח סופית על השפעותיה מעבר לסרטן הפה וסרטן הריאות(חלקית) בגלל שהנרגילה מעולם לא הגיעה לארה"ב שנוהגת בביצוע המחקרים הללו בגלל שהגלובליזציה זה דבר חדש "יחסית".

הנרגילה מאריכה את תוחלת החיים.

זאת הסיבה לראות זקנים תמנים בני 200 שיושבים כל היום בתחזינה עם גת בפה ונרגילה ביד

פורסם

^^

או שהם בני 50 ונראים כמו בני 200.

פורסם
  • מחבר

אז אפשר להגיד שכמה שפחות קרינה בנייד ככה עדיף , אבל הבעיה היא שברוב המכשירים החדשים יש קרינה גבוהה זה מסבך את העניין של קניית מכשיר חדש .

פורסם

זה יותר לכיוון שאתה מאמין למחקרים של חברות הסלולר.

אני לא אכנס איתך לפיסיקה ולעובדות, תענה לי על שאלה פשוטה - איך כואבת לי האוזן אחרי 20 דקות שיחה??

ועצה לכולם:

דברו עם דיבורית+אוזניות.

פורסם

"אני לא אכנס איתך לפיזיקה ועובדות" - כלומר אתה מודה מראש שאין לך מושג על מה אתה מדבר?

הקרינה הסלולרית יכולה לחמם את האוזן שלך (שזה לא גורם לסרטן, אם כי, בתאוריה, יכול לגרום לכוויות),

וזאת יכולה להיות אחת מהסיבות שהאוזן שלך כואבת.

השנייה (והסבירה יותר) היא שאתה חוסם את זרימת הדם לאוזן שלך כשאתה מצמיד אליה חפץ במשך 20 דקות...

זה לא שאני מאמין למחקרים של חברות הסלולר, אני פשוט לא מאמין לכל שטות שכתובה בעיתון.

לך תקרא קצת על קרינה אלמ"ג ותבין למה קרינה אלמ"ג ממנורה אנרגטית יותר מאשר קרינה מטלפון סלולרי,

ואז תחזור ותנסה להסביר איך לעזאזל שקרינה סלולרית מסרטנת בעוד שמנורת ליבון לא...

פורסם

למה להיות שלילי?

יש לי מושג, החבר'ה פה כבר העלו את העובדות מה שאומר שאין לי כח לחזור אחריהם. מה רע?

הקרינה הסלולרית לא תהרוס בבת אחת את הראש שלך, אלא היא איזי איזי מטגנת אותו.

פורסם

חוץ מבחור אחד (mr cheese) שאין לי מושג מי זה, או מה טיב ומהימנות הודעותיו,

אף אחד לא כתב שהקרינה מסרטנת, או ניסה להסביר מדוע היא מסרטנת.

וגם מה שהוא כתב נגע לעכברים, וזה לא בהכרח תקף לגבי בני אדם.

אז אנא ממך, תסביר לי בבקשה מה לא נכון במה שכתבתי עד כה, ותביא עובדות שמאששות

את הטענה שקרינה סלולרית גורמת לסרטן.

אם תסתכל על התמונה שכאן:

http://scipp.ucsc.edu/~haber/archives/physics5B08/Electromagnetic-Spectrum-3.png

תראה בבירור שהקרינות האלמ"ג שידועות בוודאות כמסרטנות נמצאות מעל החלק של האור הנראה בספקטרום,

כמו למשל קרני גאמא, קרני X (רנטגן) ואולטרא-סגול (UV).

איפה קרינת הסלולר אתה שואל? ובכן, התשובה היא מתחת לאור הנראה,

שזה בערך באיזור שידורי הרדיו (FM) והטלוויזיה שיש לנו שם בספקטרום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים