עבור לתוכן

נפח בכדור הארץ

Featured Replies

פורסם

אהלן

אשמח אם משהו יתן לי תשובה האם יש איזה תיאור מה יהיה גודל כדור הארץ לאחר שיוציאו ממנו את האויר-כלומר מכל החומרים שבו

פורסם

אתה מבין שכאשר הגוף ללא אוויר הוא מצטמק מאוד?

למשל קח את הגוף שלך, ברגע ש'שואבים' ממנו את האוויר, הוא מצטמק עד לגודל של מיקרון בודד.

או שמא אתה מדבר על כדור הארץ עצמו ללא האטמוספירה [שזה טריוויאלי למדי כאשר שואלים על נפח כה"א היות ושכבות האוויר בפועל הן אינסופיות]?

פורסם

למשל קח את הגוף שלך, ברגע ש'שואבים' ממנו את האוויר, הוא מצטמק עד לגודל של מיקרון בודד.

מיקרון בודד? האם ניסיתה לשאוב אוויר מגופה כשהגעת למסקנה מרחיקת לכת זו? :screwy:

ופותח הת'רד שאל באופן תיאורטי, "מה היה נפח כדור הארץ אילו היה חלול" כלומר ריק.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני עונה רק עכשיו משום שהייתי במיוט שבועיים.

אם כן, בקשר למה שאמרת.

את מה שאמרתי אני מבסס על סמך סרט שראיתי על האטום [הוא מדבר על מכניקה קוונטית, ופיזיקה גרעינית],

המרצה של הסרט [זו סידרה של 3 סרטים, וכל סרט הוא שעה] הוא:

Jim Al-Khalili

Professor of Nuclear Physics, Surrey University

אה ולסדרת הסרטים קוראים Atom במידה וזה מעניין אותך.

פורסם

אם תוציא ממשהו את כל החומרים שבו- הוא יפסיק להתקיים.

תנסח ת'שאלה יותר ברור

פורסם

השאלה לא מנוסחת כראוי. אם תרוקן מכל האטומים בכדור הארץ את החלל שבהם ולאחר שרוב החומר שישאר יהיה מורכב מנויטרונים דחוסים - כמו שכוכב נויטרון נדחס, קוטרו יהיה בערך 10 מטרים (בהערכה גסה - סדר גודל אחד או שניים של טעות מעלה או מטה).

אין כמעט אוויר חופשי מתחת למעטה כדור הארץ - כך שהוצאת האוויר לבד לא תשפיע על הנפח הכולל.

לגבי כמות האוויר בגוף האדם - מלבד בתוך הריאות ובמערכת העיכול, אין כמעט אוויר חופשי בגוף האדם.

פורסם

הבן אדם שאל מה הנפח של כדור הארץ בצורה שמנוסחת גרוע. ענו לו, אז למה להתחיל להתפלסף על אטומים,מיקרונים וכו'.

פורסם

הבן אדם שאל מה הנפח של כדור הארץ בצורה שמנוסחת גרוע. ענו לו, אז למה להתחיל להתפלסף על אטומים,מיקרונים וכו'.

כי כבר שניצל ענה לו מה הנפח שלו... נראה לי שהוא מדבר על משהו סטייל "ננס לבן"

פורסם

אני בספק רב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים