עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by shloosh,

יש לי גיים בוי צבעוני רגיל. וחשבתי אולי אני יכול לעשות ממנו איזה פרויקט מודינג! מה דעתכם?? זה קשה?

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  2. שלום, אני צריך לבנות מעגל שבכניסתו שני הדקים- ביניהם ההתנגדות משתנה בתלות בכפתור שנלחץ. במוצא- שני הדקים וביניהם התנגדות משתנה. הערכים בכניסה ידועים והערכים המצופים במוצא ידועים. אין קשר לינארי בין המוצא לכניסה. דוג': כשלוחצים על לחצן מס' 1 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 58ohm. במוצא צריך להיות 16.8Kohm כשלוחצים על לחצן מס' 2 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 126ohm. במוצא צריך להיות 23.6Kohm הפתרון שאני חשבתי עליו הינו מערכת של משווים שתחפש איזה התנגדות נכנסה, המשווה שיזהה יכנס לרוויה ויפעיל טרנזיסטור שיחבר את הנגד שצריך ליציאה. מודה מראש למי שיצליח לעזור עם מעגל, רכיב, או כיוון שונה ממה שהצגתי. אורן

• 3 תגובות
    • 811 צפיות
  3. Started by RazorJunior,

יש לי מאוורר שצורך 0.3A ב 12V. אני רוצה לשים פונציומטר שיוכל לווסת את המאוורר בין 0 ל 12 וולט, בכדי שאני יוכל לשלוט על המהירות ועל הרעש של המאוורר. איזה נגד(משתנה, אם זה משנה) אני צריך?

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  4. רציתי לדעת האם התוכנית הבאה פותרת את הבעיה המצ"ב ? תודה ! SETB P1.0 SETB P1.1 JNB P1.2,END CLR P1.0 JB P1.2,END CLR P1.1 JB P1.2,END SETB P1.0 JB P1.2,END SETB P1.3 END:RET [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. איך אני יודע מה מתאים למה? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 6.4k צפיות
  6. Started by Liran.D,

שלום רב יש ברשותי את כרטיס הרשת האלחוטית ביואסבי : http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260833410302&ssPageName=ADME:L:OC:GB:1123 עכשיו אני בונה איזה משהו להגדלת הטווח קליטה ואני רוצה לקנות לו מעריך....האם לפי החיבורים של האנטנה של הכרטיס יהיה מתאים לחיבורים האלה של הכבל: http://www.ebay.com/itm/3M-Antenna-RP-SMA-Extension-Cable-Wi-Fi-WiFi-Router-10-/230471601849?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35a92d8eb9 ??? האנטנה מתפרקת בסיבוב מהכרטיס רשת האלחוטית של היואסבי.... אני רוצה להזמין את הכבל ולהיות בטוח שזה יהיה מתאים. תודה מראש...

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Stanly,

1. לפי מה שהבנתי יש מפל מתח של 3V על הנגד אבל האם זה אותו מפל מתח ב-9V וב-5V?! 2. אם ככה.. אז אני לא יכול לחבר שני נגדים בטור כאשר המתח המסופק הוא 5V?

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  8. איך אני מתחיל עם כל זה? יש אתרים שמסבירים איך לשפץ את המארז/ איך לחתוך אותו, איך להוסיף אורות למארז/מאוררים, מאיפה קונים את החלקים? האם מארז קומפיוקיס 6A19 שחור טוב לשיפוצים? יש תמונות של דוגמאות של המארז הזה ששופצו, כדי שאני אקבל רעיונות?

• 3 תגובות
    • 747 צפיות
  9. Started by bluz,

בנוגע למארז שרציתי לבנות.. דרמל שאין לי - 300 שקל שצריך להחשיב ועוד פלטות (ירדתי מאלומיניום, זה בפח): 2 * 35*50 ס"מ 2 * 30*50 ס"מ 2 * 35*30 ס"מ ועוד 3 מאווררי 80 מ"מ (לא חשוב לדים) + מאוורר אחד של 120 + קצת פרספקט (נמצא מאיפה לקנות)... כמה הכי נמוך אני יכול לצאת מזה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by PhP dUdE,

היתי אתמול וראיתי שדרמל מקורי עולה רק 370 שקל אם צינור גמיש וחלקים,עסקה דיי טובה.

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  11. שלום חברים, אני כבר מחפש כמה שבועות בלי מוצא לחפש את המדריך הנ"ל של הפיכת בקר פלייסטיישן 1 לבקר שיכול להיתחבר למחשב ב-USB והבעיה היא שאני פשוט לא מוצא אותו! ערכתי חיפושים רבים כאן, בגוגל ובספריית המועדפים שלי שחשבי אולי אולי זה יהיה לי שם.. שום מוצא, תם ונעלם בלי להשאיר סימן.. מצאתי באמזון רק מתאם לחיבור של שתי בקרים בעזרת מתאם שכזה של USB רציתי לדעת אם מישהו ממכם יודע לאן הוא נעלם ואם הוא כבר לא אקטואלי אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בחיבורים ובקטוביות ואיך זה מתנהל. מבחינת טכנית בכללי זה לא בעיה, מגלים ת'חוטים של הבקר ושל הכבל USB, מחברים X ל-X ו-Y ל-Y ואז שמים היט שרינק על הכל כדי שיהיה אסטטי וטוב ואז מחברים למחשב ומתחילים לשחק. הרבה תודה רבה וסוף שבוע נעים!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by yitzy,

היי אני רוצה לחבר את הכרטיס מסך שלא יהיה מחובר ישירות ללוח אם אלא ישב בצד לשם כך אני צריך קבל שיחבר בין הלוח אם לכרטיס מסך...מישהו מכיר כזה קבל? תודה יצחק

• 3 תגובות
    • 956 צפיות
  13. שלום לכולם.. ברשותי מארז supertalent אדום וברצוני לעשות לו מודינג או יותר נכון קצת צבעים.. אני צריך עזרה לגבי איורור המארז חלקים וכבלים.. טוב אז נתחיל:דבר ראשון יש לי 4 מאוררים במארז 2 מאוחרה 1 בצד ועוד אחד מקדימה ברצוני לקנות 2 מאוררים חזקים ביותר ועוד 2 מאוררים עם לדים וכמובן איך לשים כל מאוורר שיוציא או יכניס דבר שני אני צריך בקר מהירות לכל ארבעת המאררים פלוס המאורר של המעבד דבר שלישי 2 קתודות אדומות+כבלים של פלופי וIDE עגולים (אם יכנס בתקציב אז זוהרים) המארז הוא אדום לדעתי יהיה חמוד שבתוכו יראו אדום אבל אני עדיין לא בטוח לגבי זה אם יש לכם רעיונות של שילוב צבעים או צבע אחר זה יתקבל בברכה אני חושב שאמתי הכול אם אני יזכר במשו אז אני יגיד..התקציב לכל חלקים אלו הוא 500 ש…

• 3 תגובות
    • 952 צפיות
  14. Started by dbzu,

מישהוא יודע איפו יש חנות שמכורת פרספקט בבאר שבע בדקתי בהום סנטר ואייס ואין שם

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by ja_man,

רמת מתח 5 וולט ואני רוצה להפעיל לד אדום. נכון לעכשיו אני משתמש בנגד של 150 אוהם. לא מתוך הבנה עמוקה של העניין. ידוע לי שצריך להגביל את הזרם ללד ע"מ לא לשרוף אותה אבל רציתי לדעת בדיוק מה מתח הפריצה של לד אדום האם זה 1.6 או 2.3? ואיזה גודל נגד נחשב טוב ל- 5 וולט?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Rule The Pc,

אהלן.... יש לי עכבר אופטי רגיל (לא אלחוטי) ורציתי לדעת אם אפשר להחליף את הצבע האדום של האופטי הזה (איך זה בכלל פועל?) לצבע כחול?

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  17. Started by zivtal,

שלום רב, אני מחפש מסך מחשב זהיר במיוחד להתקין על שרת, עקב חוסר מקום בארון השרתים והשימוש הדל במחשב זה... רצוי מסך שאפשר להתקין אותו בתוך מארז מחשב (מסך בגודל 3 כוננים 5.25") דומה למסכים שמגיעים עם מארזי ה HTPC, האם מישהו נתקל במסך כזה ? תודה מראש ובכבוד רב, זיו טל

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. האם אפשר לחבר מאוורר עם יציאת MOLEX של 4 פינים, ללוח אם - לחיבור 3 פינים הקטן של המאוררים ( כמו מאורר מעבד ) ואם כן אז האם אני אוכל לשלוט על ה RPM של המאורר? יוגב

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by yahavon028,

יש לי בנתיים צורב שאני משתמש בו בתור כונן סידי. יש ברשותי כונן נוסף אך כשאני מחבר אותו המחשב לא מזהה את שני הכוננים. אני יודע שאני צריך ליצור איכשהו קצר, אבל אני לא יודע בדיוק איך. כי אם אני אעשה את זה לא נכון הלוח אם עלול ללכת לי... אני אודה לכם אם תגידו לי במדוייק איך לחבר את החתיחת מתכת עטופה פלאסטיק (אני לא יודע איך קוראים לה) כך שייוצר קצר נכון. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  20. שלום ראיתי באיביי את המתאם הבא: http://www.ebay.com/itm/IIC-I2C-TWI-SPI-Serial-Interface-Module-Port-For-Arduino-1602-LCD-Display-Black-/170922188594 הם כותבים שם Compatible for 1602 LCD האם זה רק ל-16x2? או שלמתאם לא אכפת מהנתונים שעוברים, והוא פשוט ממיר מ-I2C או SPI ל-Parallel, ולמעשה אפשר לחבר כל מסך שעובד ב-Parallel? אני שואל את זה כי אני מעוניין לחבר את המתאם הזה למסך 20x4 הבא: http://www4.buyincoins.com/new_en/details/new-2004-204-20x4-character-lcd-module-display-for-arduino-product-13100.html תודה card

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Jook,

אז ככה, אני מתכנן לבצע הזמנה מג'אב טק בימים הקרובים ורציתי לברר עניין מסוים. ההזמנה שלי היא סכום של 40 דולר לכל המוצרים בלבד ללא המשלוח. עם המשלוח זה יוצא 53 דולר. רציתי לדעת האם אני אני אשלם 17אחוז מע"מ או שסכום ההשמנה הוא ללא המשלוח ואז אני לא צריך לשלם מע"מ. אני מבקש מאנשים שמבינים בנושא זה ויצא להם להזמין משם לכתוב פה, תודה רבה אגב, כתבתי פה את זה בגלל שלא מצאתי פורום אחר מתאים יותר מפה, מפני שפה סביר להניח נמצאים האנשים שמבינים בעניין. תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by bezangeloo,

יש לי מארז שבפנאל שלו יש 5 לדים (שקופים, עושים אור כחול. אין לי מושג אם רגילים או UB), כשהמינוסים ופלוסים שלהם מחוברים בשתי קבוצות (כל ה+ לאחת, וכל ה- לאחת. אני כל הזמן מתבלבל בין חיבור טורי למקבילי). על הכבל ה"ראשי" החיובי (אחרי שכל הלדים מגיעים אליו) יש נגד אדום, ירוק, חום, זהב. כשחיברתי ל12V בספק (צהוב ושחור) הנגד התחמם נורא (בצורה שכבר א"א לגעת בו) ופחדתי שהוא ישרף. מצד שני, כשהוא מחובר ל5V (אדום ושחור) הוא עושה אור קצת חלש לטעמי. השאלה היא האם זה בסדר לחבר ל12V, ואם לא, איזה נגד אני צריך? ניצול קטן של התראד, שאלה קצת לא קשורה- יש במארז הזה כפתור לחיצה קטן (באחורי המארז, אם זה משנה) שכתוב על המחבר פלסטיק שלו chassis. מישהו יודע מה תפקידו ולאן הוא מתחבר? תודה רבה, בז'נ…

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  23. Started by bad boy,

שלום היתי רוצה לדעת איך אני יודע איזה רגל זה רגל הפלוס בקבל אצלי הוא שחור לגמרי וכתוב עליו נתונים ורגל אחת יותר גדולה מהשניה ??? :s05: ??? :s05: ??? :s05:

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  24. Started by yilya,

שלום אני כחובב אלקטרוניקה מחפש כבר כמה זמן אתרים בנושאי אלקטרוניקה שכוליים בין השער שרטוטים ומעגלים וכדומה... כמו שהיה פעם אלקטרוניקה בקלי קלות... אתם מכירים אתרים כאלו??? תעזרו בבקשה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום ביום שישי סיימתי עם החיתוך של הדלת של המארז, צבעתי אותה והשארתי אותי להתייבש החיתוך לא משוייף ואין בידיי כלים שאני יוכל לשייף את החלון בצורה שאני לא אצטרך לשים גומי כדי לטשטש את החיתוך.. עכשיו אני צריך עצה איזה גומי לשים בשביל לשים על הדלת, חומר גמיש שלא יעשה לי בעיות.. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 782 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.