תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מתכנת בC# בתוכנה VISUAL STUDIO אני רוצה לעשות שדה חיפוש כזה כמו של גוגל ופייסבוק כזה שאתה מתחיל לכתוב בו והוא פותח נגלל כזה עם התוצאות שמתאימות לתחילת החיפוש שלך.... איך אפשר לעשות משהו כזה? אם איאפשר בC# אז באיזה שפה אפשר??
-
- 8 תגובות
- 903 צפיות
-
-
בס"ד קודם כל שלום לכולם, פעם ראשונה בפורום, ובאתי מצויידת עם שאלה: יש דרך לזמן קובץ ג'אווה מקובץ ג'אווה אחר? אני לא מתכוונת לפנייה ישירה לקובץ, כמו זימון פונקציה מקובץ אחר או שימוש במבנה נתונים שיצרתי. אני מתכוונת לדוגמא: אם אני רוצה שהתוכנית תקלוט שם של קובץ ושם פונקציה בתור מחרוזת, ואת המחרוזת אני אוכל להזין בתוכנית בתור פקודה. כמו למשל הפונקציה שקיימת בג'אווה שפותחת קבצי טקסט. יש נגיד פונקציה כזו שפותחת קבצי ג'אווה ויכולה להפעיל אותם? אני מצרפת קובץ וורד עם דוגמא תודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 903 צפיות
-
-
יש לי פונקציה ב PHP שבודקת אם יש משתמש רשום באותו השם בטבלה. היא בודקת בשני אופנים לפי משתנה שאני מקבל. בעקרון בפונקציה עצמה לא אמורה ליהיות בעיה, אבל משום מה שאילתת הSQL לא מתבצעת... (זה נכנס לחלק של ה die) יש לי באותו הדף שאילתא נוספת שדווקא כן מתבצעת (הכנסה לטבלה). אם יש מישהו שיכול להאיר את עיני בנוגע לבעיה כאן אני אשמח... כנראה זה הלילה ללא שינה שדפק לי את המוח שאני לא מצליח פתאום להריץ שאילתא פשוטה כזאת function searchUser($uname, $pass, $meth) { $query = "SELECT * FROM users"; $result = mysql_query($query, $db_link) or die(mysql_error() . '<br /> '. $uname.' '. $pass .' '. $meth .'<br />cannot select from database'); while($row = mysql_f…
-
- 0 תגובות
- 903 צפיות
-
-
אהלן, יש לי תרגיל באסמלי שאני זקוק לעזרה בפתרונו. התרגיל הוא מבגרות: http://elecomp.cet.ac.il/elecomp/tests/bagrut/Bagrut09/81520109.pdf עמ' 8-9 מה שאני מעוניין לדעת זה לגבי פקודות IN, OUT וגם RCL, RLC (למרות שלא מצויין בתרגיל זה) לפי ההגיון הבנתי שהתוכנית שנתונה שם עושה את הדברים הבאים (לפי שורות): 1. מכניסה לתוך סגמנט DX את הערך 300H 2. (? אני לא בטוח) קולטת ממפתח הקלט שערכו סגמנט DX (כאמור 300H) לתוך AL 3. (? אני לא בטוח) עושה AND לוגי בין הערך AL ל-03H ושומרת אותו בתוך AL 4. משווה בין 1H ל-AL 5. קפיצה לשגרה S1 במידה ודגל ה-ZF לא שווה ל-0 6. מכניסה לתוך סגמנט DX את הערך 301H 7. (? אני לא בטוח) פולטת למפתח הפלט שערכו סגמט DX (כאמור 301H) את הערך AL 8. סיום תת שגרה 9. מש…
-
- 0 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום לכולם, יכול להיות שהשאלה שאני עומד לשאול היא מעבר ליכולותיי, אבל בכל זאת אני אנסה: אני מעוניין ליצור עמוד אינטרנט בודד שבו תופענה מספר שורות כאשר בכל שורה תהיינה שתי אפשרויות וליד כל אפשרות יופיע צ'קבוקס. אני בעצם רוצה שהמשתמשים שייכנסו לאתר יצטרכו לבחור את אחת האופציות בכל שורה, לאחר שהם יסיימו את כל הבחירות וילחצו על כפתור SUBMIT כלשהו, הנתונים יישלחו אלי למייל. האם מדובר בתהליך מסובך או משהו שניתן להסביר לי אותו פה במקום? תודה רבה מראש.
-
- 4 תגובות
- 902 צפיות
-
-
אני פשוט לא מבין מה הפקודה הזו עושה... The aaa (ASCII adjust after addition) and daa (decimal adjust for addition) instructions support BCD arithmetic. Beyond this chapter, this text will not cover BCD or ASCII arithmetic since it is mainly for controller applications, not general purpose programming applications. BCD values are decimal integer coded in binary form with one decimal digit (0..9) per nibble. ASCII (numeric) values contain a single decimal digit per byte, the H.O. nibble of the byte should contain zero. The aaa and daa instructions modify the result of a binary addition to correct it for ASCII or decimal arithmetic. For example, to add two BCD values, you …
-
- 0 תגובות
- 902 צפיות
-
-
אני שולף נתונים ממסד נתונים באמצעות שאילתת SQL כשאת התוצאות אני מנסה למיין (ORDER BY) לפי הא-ב. העניין הוא שבעמודה שלפיה אני מנסה למיין יש גם עברית וגם, לפעמים, גרשיים ואז קורה שהשורות הראשונות שאני מקבל במיון הן שורות כמו: 'בן-חיים סרג, 'פרידמן משה פרופ, ... ורק אחרי כל השורות שמכילות: גרש, גרשיים, סוגריים. אני מקבל את התוצאות ממוינות לפי הא-ב. האם יש אפשרות איך שהוא לגרום לSQL להתעלם מכל הסימנים הללו בעת מיון?
-
- 1 תגובה
- 902 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להתחיל ללמוד תיכנות על שפתיו. רציתי קצת רקע, אילו שפות יש? מה מומלץ? איזה שפה קשורה לפיתוח של מה? כדי לדעת לאיזה כיוון ללכת ובנוסף רציתי לדעת האם אפשר ללמוד בבית עם ספרים תיכנות? תודה.
-
- 2 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום !התחלתי קורס פיתוח תכנה בסלע לפני מספר חודשים, עומד לסיים סמסטר ראשון. עד כה למדנו כתיבה ב WPF ו C# , ברמה די בסיסית (סמסטר הבא נכנסים לזה יותר לעומק) אני צריך הצעות ודרכים שאני אוכל לשדרג את עצמי ולהתפתח מעבר, לאוו דווקא במה שאני לומד כרגע ( WPF, C#), אולי ללמוד עוד שפה בצורה עצמאית? או להיכנס כבר עכשיו לעומק ורמה יותר מתקדמת ב WPF \ C#. אני לא מגיע מרקע של תכנות. אני הנדסאי אלק, למדתי קצת C+ בתקופה ההיא (לפני 6 שנים בערך).ועוד שאלה, מתי מומלץ להתחיל לחפש עבודה במקצוע? לא מצפה לשכר גבוה בהתחלה עקב חוסר תואר ונסיון, גם משכורת של 7-8 תספק אותי בתור התחלה ותהווה שידרוג מהמשכורת הנוכחית.
-
- 2 תגובות
- 902 צפיות
-
-
יש לי את התוכנית המצ"ב.. האם הפקודה SWAP הופכת בין האחדות לעשרות באופן בינארי או שהיא הופכת "1" ל- "0" ? והאם לאחר ANL אני מקבל רק את ספרת האחדות ואז כאשר אני מציב אותו בתא החדש האם הוא דורס את הנתון או שהוא רושם את ספרת האחדות ליד העשרות של הקיים בתא אליו היא מועברת ? ומדוע ? תודה אנשים ! [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 902 צפיות
-
-
אני נסיתי לקשר בין HANDLE של SOCKET לIOCP ושאני בודק אם זה הצליח זה אומר שזה הצליח לעשות את זה אבל שהקליינט שולח מידע לא קורה כלום שאני קורא לפונקציה GetQueuedCompletionStatus היא לא מחזירה כלום כיאלו שום דבר לא נשלח ככה אני מקשר: public void BindHandle(IntPtr hFile,int dwCompletionPort) { uint h; unsafe{ h = NativeMethods.CreateIoCompletionPort((uint)hFile, m_IOCPHandle, (uint*)dwCompletionPort,0); } if (h != m_IOCPHandle) throw new Exception("Cannot Bind this handle"); } וזה הפונקציה של התרד: private void IOCPFunction() { bool CompletionStatus; …
-
- 2 תגובות
- 902 צפיות
-
-
אני צריך לכתוב תוכנית ב C שקולטת מחרוזת מסויימת והתוכנית צריכה להחסיר 1 מהתו הראשון של המילה הראשונה, 2 מהתו השני וכו'... עד שזה מגיע לרווח, ואז אותו דבר עבור המילה השנייה וכך הלאה... ובסוף צריך להדפיס את המחרוזת החדשה שהתקבלה. אני מבין שצריך לעבוד עם הקוד ASCII של התווים אבל אני לא ממש יודע איך לעבוד עם הפקודות שקשורות לזה. זו הלולאה שאני כתבתי, הקומפילציה עוברת בסדר אבל בהרצה הוא נתקע על ההתחלה (אני יכול לחזור לתוכנית רק בעזרת CTRL BREAK) מקווה שתוכלו לעזור לי: ??? char stg[50]="bla rababa magula" while (i<50) { k=1; while (stg!=' ') { temp=(int)(stg)-k; stg=(char)(temp); k++; i++; } }
-
- 2 תגובות
- 902 צפיות
-
-
יש לי דף שממנו יש קישורים לסרטוני וידאו. ואני רוצה שכל סרטון יפתח בחלון חדש, אבל אני רוצה שהוא יהיה בדיוק בגדול של הסרטון. ניסיתי עם javascript ופונקציית ה resizeto, אבל זה משנה את הגודל של כל החלון (ביחד עם הטולבארים והכל). אפשרות שחשבתי עליה היא להעלים את הטולבארים ואז לשנות את הגודל של החלון. אבל לא מצאתי איך אני מעלים את הטולבארים בחלון שכבר פתוח. *המידות של הסרטון קבועות וידועות לי. יש אפשרות אחרת בJS או בPHP לעשות את זה?
-
- 4 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום, אני לומד כעת י"ג כטכנאי אלקטרוניקה. אני צריך את הפתרונות של הבחינות החיצוניות אם מישהו מכיר באיזה מקום עושים אותם. וגם חומר על שפת c+שפת האסמבלר לפי הרכיב 8051 ולא 8086. אני מודה כול כך למי שיעזור.
-
- 3 תגובות
- 902 צפיות
-
-
אני בונה את המשחק שולה המוקשים. כמעט סיימתי, נשאר לי רק העניין של להוסיף את האפשרות לנצח. בשביל לסמן את המוקשים (כל מוקש הוא JButton) לוחצים על המקש הימני על המוקש והוא מקבל סימון. הבעיה היא שאני לא יודע איך לקלוט לחיצות על המקש הימני. הבנתי שאני צריך ליצור MouseListener אבל לא הבנתי איך הוא יקלוט לחיצות מהמקש הימני. זו המחלקה שלי ל- MouseListener ואני רוצה להוסיף את הפונקציה ל MouseClicked public class Mouse implements MouseListener { public void mousePressed(MouseEvent e) { } public void mouseReleased(MouseEvent e) { } public void mouseClicked(MouseEvent e) { } public void mouseEntered (MouseEvent e) { } public void mouseExited (MouseEvent e) { } …
-
- 3 תגובות
- 902 צפיות
-
-
הפונקציה הנ"ל מקבלת 2 ערכים מסוג LPCWSTR, השאלות שלי הן: 1. מה בדיוק אומר כל משתנה שהיא מקבלת? 2. וכיצד אני מייצר LPCWSTR מ-string קיים? 3. הערך המוחזר הוא מסוג HWND, מה זה אומר? דוגמת קוד: HWND hwnd = FindWindow("Class Name","Window Name"); תודה מראש, כל עזרה תתקבל בברכה.
-
- 2 תגובות
- 901 צפיות
-
-
כדי לחסוך את הסיפור הארוך, נגיד שכתבתי אפליקצית asp.net על VS2005PRO רק כדי לגלות שהשרת שמריץ את האפליקציה הוא קצת מיושן ויש בעיות תאימות. האם ניתן לפתור אותן מבלי לשדרג את השרת ? ואם לא, אז איך בדיוק מתבצע העניין הזה של שדרוג השרת ?
-
- 4 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום, מישהו יודע איך אני מוסיף את ה - VISUAL EDITOR ל - ECLIPSE? העתקתי את ה PLUG IN לתיקייה אבל אני עדיין לא רואה שום שינוי ב - ECLIPSE. תודה
-
- 1 תגובה
- 901 צפיות
-
-
איך אני טוען תמונה לתוך BITMAP ועוד שאלה איך אפשר ליקרא פיקסלים מתוך התמונה ולהחניסם למשתנה INT בגודל של 16 סיביות
-
- 3 תגובות
- 901 צפיות
-
-
הי, מתי אפשרי ורצוי לאחסן shopping cart בזיכרון (Session) ומתי ב - DB ? אלו הנקודות שאני חשבתי עליהם , אשמח אם תעירו\תאירו: Session Pros: [list type=decimal] [*]מהיר [*]קל לשימוש (לפחות ב - PHP ויחסית ל - DB) [*]מנוהל ע"י השרת, אתה רק צריך להכניס\לשלוף מידע Session Cons: [list type=decimal] [*]לא טוב אם מדובר בכמויות מידע גדולות (מכביד על הזיכרון) [*]בעייתי אם צריך שיתוף המידע בין כמה שרתים. [*]נסגר ה - SESSION המידע אבד DB Pros: [list type=decimal] [*]טוב לאחסון כמויות מידע גדולות [*]ניתן לשתף מידע בין כמה שרתים [*]SESSION נסגר לא גורם לאיבוד המידע DB Cons: [list type=decimal] [*]איטי יחסית [*]קשה יותר לנהל את המידע (שוב, יחסית ל - SESSION) אשמח ללמוד…
-
- 5 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום רב, כשאני מקליד <body scroll = no> זה נועל לי את הסקרול התחתון והימני. איך ניתן לנעול רק את הסקרול הימני ולשחרר את הסקרול התחתון. תודה מראש, דודו.
-
- 4 תגובות
- 901 צפיות
-
-
הבעיה היא שהתוכנה לא מכירה את אקסס 2000 וצריך להוריד SP6 כדי שאני יוכל לשלב בין שני תוכנות מה אני צריך לעשות הוא לא מצליח לשלב כי זה לא אותו גירסה ! אמרו לי להוריד עדכון אני לא יודע מאיפה !@
-
- 3 תגובות
- 901 צפיות
-
-
לכל עזרה שתוצע - תודה מראש! שאלתי היא: האם ב-VB6 יש קומפוננטה מובנית עבור שמירת תמונות בפורמטים שונים (bmp,jpeg וכו'). כלומר - כשאני שומר קובץ bmp כ-gif למשל ע"י App.path & strFileName & ".gif" התמונה לא באמת מקומפרסת לפורמט הרצויף אלא רק נשמרת עם סיומת הקובץ שרציתי. ידוע לי שב- .NET יש קומפוננטה שכזו, אולם אני צריך את זה עבור VB6.
-
- 1 תגובה
- 901 צפיות
-
-
התחלתי את לימודי הPHP שלי ודיי נתקעתי בהתקדמות. למדתי: HTML CSS JAVASCRIPT PHP SQL מכל מיני מדריכים באינטרנט וספרים. בסופו של דבר הידע שלי הוא בכתיבת סקריפטים די בסיסיים כמו שיש בכל המרדריכים האלא - אבל אני לא יודע לבנות ולעצב אתר רציני (במיוחד בעיצוב שבכלל לא למדתי...למדתי תכנות נטו) אני רוצה להתחיל לעבוד כפרילנסר - לקחת פרוייקטים קטנים כהכנסה צדדית. מה אתם אומרים לעשות בתור השלב הבא כדי שאוכל להתחיל לעבוד בזה?
-
- 5 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום לכם, על השרת הביתי שלי שבו מאוחסנים האתרים יש כבר אתר אחד פעיל שעובד כמו שצריך. ניסיתי לבנות אתר חדש, קניתי דומיין, הגדרתי אותו ב-vhosts, עשיתי ריסטרט לאפצ'י והוא לא רוצה לעלות. ברגע שאני מנסה לעלות אותו, הוא למעשה מחזיר אותי ל-root של השרת. זה מה שרשמתי לו: <VirtualHost *:80> DocumentRoot "d:/xampp/htdocs/Singles/" ServerName singles.org.il <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride All </Directory> </VirtualHost> הספרייה תקינה לחלוטין ולמעשה הכל הועתק באופן מוחלט מאיך שכתבתי את הדומיין שכבר קיים ועובד אצלי טוב. משום מה הוא כל הזמן מגיע לי רק ל-root של xampp ואני תקוע כבר ולא יודע מה לעשות. אש…
-
- 0 תגובות
- 901 צפיות
-