עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by UnPluggeD,

היום גילתי שאפשר להוריד בחינם (כולל ההרשמה) כל מיני דברים של vs.net 2005 את הגירסאות אקספרסס ואפשר להוריד עם זה גם msdn אומנם דיי מצומצם אבל זה עדיין עוזר מאוד http://msdn.microsoft.com/ עכשיו שם בתפריט השמאלי הולכים פשוט לפלטפורמה שאתה רוצה לוחצים ומורידים את הקטע של האקטיביישן הוא גם חינמי רק צריך לתת אימאיל להכניס פרטים כמו שם,שם משפחה,אימאיל וזהו בערך ומקבלים את הקוד אקטיביישן הזה ואז ההגבלת זמן יורדת !

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  2. Started by GGuyZ,

האם יש אפשרות לגשת לאלמנט בטופס דרך JS ישירות כשהעמוד עולה, ולא ע"י פעולה כגון OnClick שקוראת לפונקציה?

• 6 תגובות
    • 733 צפיות
  3. Started by sharpsharp,

שלום, שפת תיכנות C#. תבנית עיצוב MVP. כולל גישה לבסיס נתונים. יש לי את השכבות הבאות: Model - View Presenter BLL DAL אני מעוניין לגשת לבסיס נתונים SqlServer. כעת אני מתלבט לגבי הארכיטקטורה, אני אסביר את הרעינות שלי, אשמח אם מישהו יחווה דעתו ויעזור לי בהתלבטויות. ישנם שתי שכבות BLL -Business Logic Layer ו DAL - Data Access Layer. בו ניקח למשל דוגמא: יש לי בסיס נתונים הכולל טבלת Person המכיל נתונים כמו (שם פרטי, שם משפחה, ת.ז, תאריך לידה וכו') כעת אני מעוניין לגשת לבסיס הנתונים: בשכבת ה DALאני יוצר מחלקה בשם PersonProvider שממשת את הממשק IPersonProvider , מחלקה זו אחראית על התחברות ישירה לבסיס הנתונים ומבצעת כל מה שניתן לבצע, כמו הוספה של Person לבסיס נתונים, לשלוף Person …

• 23 תגובות
    • 8.1k צפיות
  4. Started by Chenos,

היי אני חדש בפורום הזה אבל יש לי רק שאלה אחת...שמחולקת לכמה שאלות קטנות. איך אני ניגש לזיכרון במחשב בתוכנית שאני כותב בשפת c? יש איזו פונקציה מסויימת שאני לא מכיר או ספרייה שאף פעם לא שמעתי עליה? אני צריך רק כיוון מסויים לאיך אני עושה את זה זה הכל. תודה על העזרה.

• 4 תגובות
    • 817 צפיות
  5. Started by The Ghost,

אני עובד על איזה פרוייקט שמשלב אלק' ותוכנה. אני רוצה שתיהיה לי אפשרות לקרוא ולכתוב מידע מהמחשב באמצצעות C# תודה מראש

• 1 תגובה
    • 751 צפיות
  6. Started by morany,

התקנתי במחשב שרת IIS ו ברשת הפנימית אני מצליח לגלוש אליו (כמובן שיצרתי אתר ב ASP.NET), איך אני יכול לגלוש למחשב שלי ממחשב שהוא לא ברשת? ע"י הכנסת כתובת הIP החוקית זה לא נותן לי ... מה אני עושה לא טוב ?

• 3 תגובות
    • 660 צפיות
  7. Started by shoshana,

איך ניגשים למי שקרה לאירוע בJavaScript?

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  8. Started by Pure-Gold,

כיצד אני מונע ממשתמשים אשר רושמים את המסלול המלא של מסד הנתונים בשרת להוריד אותו ? דוגמא: אם אני רושם את זה בדפדפן מופיע לי האופציה לשמור את מסד הנתונים במחשב. http://MySite/DB/DB.mdb

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  9. שלום לכולם, אני רוצה לרוץ על הנתונים שנמצאים במערך. כתובת המערך נמצא במערך של פוינטרים. זה ניראה ככה: ... const unsigned char upper_A[25]={0x0C, 0x00, 0x08, 0x00, 0x0E, 0x00, 0x09, 0xC0, 0x09, 0x30, 0x01, 0x18, 0x01, 0x7E, 0x01, 0xF8, 0x09, 0xE0, 0x0F, 0x80, 0x0F, 0x00, 0x0C, 0x00, 0x08}; // Code for char A const unsigned char upper_B[21]={0x0A, 0x02, 0x08, 0x02, 0x08, 0xFE, 0x0F, 0xFE, 0x0F, 0x42, 0x08, 0x42, 0x08, 0x42, 0x08, 0xE6, 0x0C, 0xBE, 0x0F, 0x1C, 0x07}; // Code for char B const unsigned char upper_C[23]={0x0B, 0x00, 0x00, 0xF0, 0x01, 0xF8, 0x03, 0x0C, 0x06, 0x06, 0x0C, 0x02, 0x08, 0x02, 0x08, 0x02, 0x08, 0x04, 0x08, 0x0C, 0x04, 0x1E, 0x06}; // Code for ch…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by wons,

למישהו יש חומר בנושא? או פשוט קוד של איך משדרים נתון בפרוטים אלו?

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  11. דפי aspx שמקושרים לדף masterPage אני רוצה לגשת בscript בmasterPage לפקד שנמצא בדףaspx שמקושר לmaster איך עושים את זה?

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  12. Started by shoshana,

איך ניגשים מדף js אחד לפרמטרים של דף js אחר. חשוב לציין שדף הaspx של הראשון(ראש המסך) מכיל את השני בתוכו בתור חוצץ.

• 7 תגובות
    • 996 צפיות
  13. Started by orelzion,

איך ניגשים לקלאס שמוגדר בקובץ אחר?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Component,

שלום, איך אני מקבל את השעה בג'אווה? אני מחפש פונקציה פשוטה כמו gettime בפסקל או time() ב-VB. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by h_yoav,

אני צריך שיטות לזיהוי אישון בopencv לא בדיוק את הקוד אלא רק את השיטות. שמעתי שיש אפשרות להגדיר לו לחפש צורה עגולה בתוך רקע לבן... או לתת לו מלא תמונות שבחלקם יש אישון ובחלקם אין ובאלה שיש להגיד לו שיש וככה הוא יודע לבד כבר איך למצוא אישון.. מישהו מכיר שיטות נוספות ומה היתרונות והחסרונות שלהם? תודה יואב

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by snaidis,

המורה שלי ביקש לעשות תרגיל כזה: נתון מערך חד מימדי A. צריך לגלגל את המספר הכי גדול במערך ימינה ואת המספר הכי קטן שמאלה לדוגמא: נתון המערך: 2,7,9,12,54,0,18,54 אחרי הגלגולים הוא יראה כך: 54,2,7,9,12,18,54,0 המקסימום בצד שמאל והמינימום בצד ימין. (ניתן להשתמש במערך עזר). ביצעתי את התרגיל בדרך אחרת ופשוטה יותר(לדעתי לפחות). כלומר שמרתי את המיקום של המקסימום והמינימום, שמתי אותם המערך החדש(מימין ומשמאל) ואז עברתי על המערך הישן ובדקתי שאם זה לא המיקום שלהם אז שישים אותם ביניהם במערך החדש. אבל, המורה רוצה שזה יתבצע בעזרת גלגולים, ואין לי מושג איך לבצע את התרגיל הספציפי הזה עם גלגולים. גלגול זה למשל יש מערך: 2,7,9,12,54,0,18,54 אז אחרי גלגול אחד ימינה למשל הוא יראה כך: 54,2,7…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by unicorn,

בס"ד [code] // slider if(is_ie()) { var scroller = document.getElementById("product_images_slider_middle"); var scroller_inner = GetChildByClassName(scroller, "inner_scroller"); var total_w = 0; //for(var i = scroller_inner.childNodes.length - 1; i >= 0 ; i--) for(var i = 0; i < scroller_inner.childNodes.length; i++) { if(scroller_inner.childNodes[i].nodeName == "IMG") { if(scroller_inner.childNodes[i].id == "product_image" + id) { total_w += ( scroller_inner.childNodes[i].offsetWidth / 2 ); break; } total_w += scroller_inner.childNodes[i].offsetWidth; } } var new_offset = total_w…

• 0 תגובות
    • 975 צפיות
  18. Started by D-M-X,

איך אפשר לעשות שבעמוד ASP שיש בו טבלה שהכותרות ישארו למעלה וכל שאר העמוד יגלל? הציעו לי עם DIV אבל DIV מוגדר לפי פיקסלים ובמסך עם רזולוציה אחרת זה לא עובד יש מישהו הצעה אחרת?

• 2 תגובות
    • 868 צפיות
  19. Started by Classic notion,

שלום לכולם, אני צריך באיזושהי דרך לגלול בעזרת ג'אווה סקריפט מידע שנמצא בתוך DIV, קיימת הפונקציה window.scrollBy(x,y) אבל היא רק לחלון הראשי. אם להיות יותר ספציפי, כשרוצים להזמין אנשים לאירוע בפייסבוק לוחצים על כפתור שפותח חלון קטן שנותן לסמן אנשים, בחלון הזה יש גלילה ואני רוצה לגלול למטה אוטומטית ע"י איזשהו סקריפט. אשמח לרעיונות, תודה ושבת שלום, תומר.

• 6 תגובות
    • 981 צפיות
  20. כיום אני משתמש בPROXIFIER כדי לגלוש דרך פרוקסי במקרה ואני צריך, אך לשימושי פרוקסי אחד לא מספיק במיוחד אם הפרוקסי איטי להחריד וברצוני ליצור אתר (כדוגמאת http://www.googlegooglegooglegoogle.co.uk )כאשר בכל FRAME בעצם אוכל לגלוש דרך פרוקסי שונה (כמו באתרים internetcloak.com ו- hidemyass.com וכאשר מכניסים ידנית PROXY לFIREFOX) אותו לפחות בלשבים הראשונים אכניס ידנית. שאלתי די פשוטה אך עדיין לא מצאתי לה תשובה פשוטה בגוגל: מה הפקודה בASP\ASP.NET שתאפשר לי גלישה דרך פרוקסי ספציפי באתר ספציפי אותו אבחר? תודה.

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. איך אני חוסם את הגלישת תווים? OVER FLOW אם אני לא טועה.. לא מצאתי את עצמי בגוגל אז באתי לכאן חח.. אני יודע איך להסתיר אותם, איך להפוך את זה ל SCROLL אם צריך, אבל אני לא יודע איך לפרק אותם.. אני רוצה שברגע שהוא יגיע לקצה הרוחב בתוך ה DIV, הוא יחתך וירד שורה. אני חושש שהדרך היחידה שלי לעשות את זה, היא להגדיר מהתחלה, שלא יכנס קלט מהסוג הזה.. הבעיה לא תיפטר אבל.. אני רק יבלום את הסיכוי שהיא תקרה. אני מקווה שאני טועה.. אני מגדיר להם חוקים ב CSS אז יהיה מעולה אם כך גם התשובה תיהיה.. תודה למשל: הטקסט הבא יגלוש לי: TEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXT הטקסט הבא עובר בצורה תקינה: TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT…

• 14 תגובות
    • 3.8k צפיות
  22. יש את הבלוג של גוגל. האם אפשר ליצור בתוכו גלריית תמונות בהתאמה אישית? הם אני יכול לייצר כל תבנית שבא לי? אם כן- אפשר דוגמית? תודה

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  23. Started by pssheba,

שלום, כשאני מעלה אתר, "פיירבאג" מציג את שורת הקוד של האלמנט עליו מצביע העכבר. נניח שאני מקבל את ההגדרה בקובץ css. בנוסף, אני מקבל גם את שם קובץ ה css. השאלה שאני מפנה: האם אפשר לראות את מסלול התיקיות בו נמצא הקובץ ? למשל: /myDomain/public/myCss.css ? תודה

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  24. Started by ilu_xa,

שלום לכולם. קבלתי ש"ב תרגיל מעצבן בנושא הלולאות. אני יושב כבר מהבוקר ולא מצליח כמעט כלום. ואני אחד שבדרך כלל מנסה לעושות הכל לבד, אבל הפעם אני באמת מיואש... אשמח לקצת עזרה. התרגיל אומר כך: כתבו תוכנית שקולטת N מספרים שלמים. N יתקבל כקלט מהמשתמש. התוכנית תדפיס: א.כמה מספרים זוגיים הופיעו בסדרה. ב.מה ערכם של שני המספרים המינימאליים בסדרה ומה היה מקומם בסדרה. את סעיף א' סיימתי, ונתקעתי כבר דיי הרבה זמן בתחילת סעיף ב'. כיצד אני מזהה את הערכים המינימליים בשורה של מספרים שלמים? אני מוסיף קטע מהקוד שעובד לי בצורה טובה, אך לא ב100% מהמקרים. אשמח לקבל הכוונה איפה בידיוק אני נופל... #include <stdio.h> int main() { int n, num1, num2, i, min1=0, min2=0; int even=0, firstpo…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום, אני רוצה ליצור מן ממשק מסוים שבו אפשר לסדר אוביקטים בגדלים שונים במערך מסוים. הסידור של האוביקטים יהיה בשיטת drag and drop. המערך יהיה סוג של טור בלוקים בגדלים קבועים- והאוביקטים בגדלים של בלוק אחד או יותר. כך שאפשר לגרור אוביקט בגודל שני בלוקים שיתפוס שתי בלוקים מהמערך, ואוביקט בגודל בלוק על בלוק אחד מהמערך. מכל החפושים שעשיתי בגוגל מצאתי רק מדריכים שמסביר איך לגרור אוביקט אחד לתוך אוביקט אוביקט אחר. זה אפשרי לעשות כזה דבר בHTML5 בכלל?

• 0 תגובות
    • 574 צפיות

דיונים חדשים בפורומים