ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
השתדלתי להתאים לדרישות המומלצות של Arkham Knight http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=17044&game=Batman:%20Arkham%20Knight אשמח לדעת אם יש המלצות למשהו זול יותר שנותן ביצועים דומים [TABLE=width: 973] [TR=class: pcrow] [TD=class: pctyper][/TD] [TD=class: pctyper, width: 125, bgcolor: #F0F3F1]מעבד אינטל :[/TD] [TD=class: pcimgr] [/TD] [TD=class: pcitemr]מק"ט: #30876Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [TD=class: pcitemr1, align: center][/TD] [TD=class: pcitemr1, align: center][/TD] [TD=class: pcitemr1, align: center][/TD] [TD=align: center][/TD] [TD=class: pcpm1, align: center][/TD] [TD=class: pcqntr, align: center]1[/…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מחשב לא רע ברגע זה אך הוא לא מספק את הצרכים שלי: עכשיו אני מעוניין לשדרג את המחשב, או בעצם לפי מספר בחלקים להחלפה בעצם להחליפו (: אני מתעסק במחשב במיוחד בעריכה ובגיימינג. אני מתלבט מאוד בין שני המעבדים e8400 ו e8500. ממה שהבנתי ההבדל העיקרי ביניהם הוא שה500 מתאים יותר לOC מאשר ה400. עוד לא החלטתי אם אני מתכוון לבצע OC למעבד אך ההבדל בין המעבדים הוא כ122 שקל ככה שכנראה אני אלך על ה500. ישנו ברשותי (כפי שניתן לראות בתמונה) כרטיס מסך של ati radeon 4850 hd 512mb ואני מתכוון להמשיך להשתמש בו גם במערכת החדשה. ממה שהבנתי, הלוח אם שלי (MSI 7235 עם P965 צ'יפסט) גורם לאיבוד יכולות כרטיס המסך שלי וגם אם אחבר אליו את המעבד E8500 שברצוני לקנות הוא לא יוכל לממ…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? על 8000 עם אופציה לחריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר עבודה בעריכת וידיאו של צבע וגריידינג בתוכנה davinci resolve studio, עריכה רגילה ב-premiere pro, והקלטת מוזיקה דרך כרטיס קול בתוכנה fl studio. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר ומסך (שיהיה כמה שיותר טוב לעבודה על עריכת וידאו של צבע 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או הע…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לקנות בימים הקרובים מחשב חדש (מיועד בעיקר למשחקים) בסכום של כ-6000 ש"ח. בניתי לעצמי מפרט לפי מפרט שהציעו לי לפני חודשיים בפורום הזה, ואני אשמח לקבל תגובות והצעות לשיפור לגביו. החלקים שכללתי במפרט הם החלקים שאני צריך, אין צורך בכרטיס מסך/רמקולים/עכבר/כונן DVD (מה שיש לי יספק אותי). המפרט (מזיגזאג): 1 AMD Athlon 64 (3200+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 1,274.28 ש"ח 2 A-DATA 512MB DDR PC3200/400 571.43 ש"ח 1 MSI K8N NEO2 PLATINUM -(nforce 3 ULTRA) -939 -ATX 931.42 ש"ח 1 WD 120GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA 519.75 ש"ח 1 .SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 52.30 ש"ח 1 LITEON 52x 32x 52x CD-RW Drive - RETAIL 156.69 ש"ח 1 Chenming A…
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב! בבדיקה שערכתי על המחשב, המעבד (intel i5-3317u) לא עובר את רף ה47% ניצול, ולכן המעבד שרוי לרוב בתדר נמוך של 0.8GHZ במקום 1.7GHZ במצב הרגיל או ב2.4GHZ במצב הטורבו. ביטלתי את אופציית הenergy saver בBIOS אך זה הועיל רק להדלקה של המחשב (לאחר דקה מזמן ההפעלה, המחשב חוזר למצב הבעייתי). מצ"ב תמונת מצב. המחשב רץ על windows 8.1 pro תודה רבה! זיו
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000, אפשר לחרוג אם זה באמת נחוץ. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו (פרמייר) ותמונה (לייטרום) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נחוץ מסך: 27' HDR, מתכוונן באופן מלא כולל 90 מעלות, כולל רמקולים, 4K IPS עם כיסוי DCI גבוהה לפחות 95% (אבל לא ברמות הסופר מקצועיות..) אין צורך ברמקולים מעבר למה שיש במסך, עכבר או מקלדת (כבר יש לי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) רכיבים שכבר יש: GPU 970GTX => אין צורך בכרטי…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד ב2.5K מקסימום 3K. המחשב יהיה כמחשב נוסף ונייד , חשוב שיהיה לו תקן N כי יעבור הרבה מידע דרכו דרך הרשת הביתית. האם יש אופצייה לקנות נייד בלי סוללה ? פשוט עדיף לחסוך את הכסף וכבר להביא סוללה 8-9 תאים , לא? האם זה כ"כ בולט ומכוער? HDMI זה בשביל לחבר ל LCD מידי פעם ולראות סרטים בHD. וכמובן שאר הדרישות הרגילות מינימום 2GB פנימי וכו'... תודה וערב טוב.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ספק כח : Seasonic SS-500ET-F3 500W הארד דיסק : Hitachi HD 300GB
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לפטופ ישן של HP דגם Notebook 530 שהייתי רוצה לשדרג טיפה במינימום השקעה. הזכרון שיש כעת הוא: רציתי לשאול מה השדרוג המקסימלי שאוכל לעשות לו. לפי מה שהבנתי, המחשב לא תומך ביותר מ2GB כך שכנראה לא אוכל להוסיף יותר מ1GB. מה הכי כדאי? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AutoCAD, Sketchup, Lightroom - כל התוכנות בשימוש מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Path of Exile -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אז ככה המחשב הקים שלי עושה בעיות ואני ינסה למכור אותו בקרוב וצריך תחליף חשבתי בהתחלה על מיני מאק אבל בארץ זה מאוד יקר יחסית למה שהוא נותן במיוחד הדגם שרציתי (וכן אני יודע שמיני מאק לא מתאים למשחקים כבדים ) בכל מקרה אני רוצה לבנות מחשב קטן אבל שעדין יוכל להריץ משחקים כמובן רכיבים שלא מיצרים המון חום וצורכים טונות חשמל וניראה עם אפשר לדחוף הכל למארז קטן -לא מצפה לגודל של מיני מאק אבל כמה שיותר קטן לא משנה לי AMD או אינטל ולא משנה לי הנווידה או AMD בכרטיסי מסך
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, להלן מפרט עבור מחשב מבוסס I5 1. מה התקציב המקסימלי? 4600 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב - לדוגמא תכני HD, משחקים א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו - cod modern warfare 2 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) - כן. למשחקים. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם - לא ידוע, המסך עדיין לא נקרא. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד - לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד) - לא. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו את…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד מסוג Lenovo z60m בעל זיכרון 512MB ומהירות של 533MHz.. אני שוקל להוסיף עוד זיכרון למחשב כי הוא איטי מאוד וזה כבר מתחיל להתיש, התעניינתי בזאפ על המחירים והופתעתי מאוד לטובה מה שהגביר לי את החשק לשדרג.. עכשיו ההתלבטות היא בין: 1. להוסיף עוד סטיק של 512. ואז יהיה לי DUAL (או שלא.. וזאת בעצם השאלה, כי במפרט באתר של לנובו לא מצויין אם זה אפשרי או לא.. אפשר לבדוק את זה בCPU-Z או איפשהו?) 2. להוסיף עוד סטיק של 1GB - עכשיו בזאפ אני רואה שהמחיר של 667MHz זול יותר מ533, זה לא משנה אם אני אקנה את הגדול יותר, נכון? כי זה פשוט יעבוד כ533, נכון או לא? 3. לא סביר שאני אעשה את זה אבל אם יש אפשרות לDUAL אז 2 סטיקים של 1GB, למרות שזה נראה לי מיותר כי גם ככה שאר המחשב …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש אפשרות שהמחשב לא תומך ב - XP האם זה הגיוני בכלל ?! ועוד שאלה : מה נותן חיבור HDMI ומה נותן חיבור VGA ...!? בתודה מראש, מתן.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב הנ״ל מגיע ללא כונן DVD ועם דיסק קשיח, עם זיכרון 8GB. עכשיו יש לי 2 שאלות: 1. האם כדאי לשדרג את הסטיק זיכרון ל16GB בחנות עצמה? או שיש אפשרות לעשות את זה לבד ולחסוף כסף? 2. במידה ואני מעוניין להחליף את הדיסק הקשיח 1TB על 5400, בSSD 256, האם יש אפשרות לעשות את לבד? האם צריך מתאם או משהו? מבחינת לשלם על כונן ועבודה העלות מעל 1500 ש״ח בחנות.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחיין שלי רוצה מחשב חדש, למרות שאני אישית חושב שהוא לא צריך כי מה שיש לו דיי טוב. המטרה היא לקנות חדש לתת לאחותו הקטנה את שלו. כרגע עם פנטיום 5300, 2 גיגה זיכרון, סוחב WIN7 מצויין. המחשב למטרת משחקים+אינטרנט בלבד. האבא קיבל מפרט כזה מחנות: 1. מקלדת +עכבר לוגיטק- 66 שקל. 2. מארז מידי שחור HEC300W- כ240 שקל 3. לוח אם- INTEL PETERCOVE CLAEDDALE - עלות 438 שקל 4. I3-540 עלות 522- 5. WD 1TB GREEN - עלות-378 6. זיכרון קינגסטון 1333 DDR 3 (לא כתוב כמה )- 247 שקל 7. מסך מחשב MAG GML2216 LED - עלות 556 שקל 8. כרטיס מסך RADEON HD5450 1GB -(כתוב גם 512MB אז זה לא מובן כמה בעצם)- 177 שקל 9. צורב ASUS- 1עלות 130 שקל סה"כ- 2757 = 3199 כולל מעמ. לי נשמע מפרט סתמי, לא חושב שירגיש הבדלי ב…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה הגעתי למסקנה שזהו הגיע הזמן לקחת מחשב חדש מסך 19 אינצ' LCD יש לי אז ככה שאין צורך לקנות כמו כן HD חדש בעל 250 GB של WD SATA יש לי אז גם אפשר לחסוך על זה אז ככה עכשיו צריך התיעצות וגם קצת עזרה ( המחירים שאני מציין הם לפי KSP אם יש הצעה למקום יותר זול אני ישמח לשמוע ) אני יפרט מה אני רוצה ואם אפשר תיעצו לי בנושא נתחיל מהדבר הכי חשוב מעבד: Core2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB במחיר של 1350 חשבתי לקחת את ה6300 הוא יותר זול ב300 שקל אבל איטי יותר אז אמרתי שנשקיע עדיף כבר ב6400 או שאולי עדיף כבר להשקיע במשהו חזק יותר? לוח אם אז כאן מתחילה כול ההתלבטות הקשה... וכאן אני באמת צריך עזרה ויעוץ נתחיל מה אני מוכן להשקיע: עד 700 שקל (מכיוון שראיתי שעד 700 שקל אפשר למ…
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב נייד , אך שמעתי שזה ממש לא כדאי, הם לא יציבים, אחרי זמן קצר מתקלקלים ולתקן את הבעיותה אלה עולה ממש יקר. האם זה נכון? האם באמת עדיף כבר לקנות מחשב רגיל?
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עשיתי מפרט לחבר אבל אני ממש לא יוד אם הספק יחזיק: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤1461 לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-S3 ¤649 כרטיס מסך: GECUBE PCI-EX RADEON HD2900XT 512MB GDDR3 512 BIT TV/O VIVO HDMI DVI - R600XT - DX10 - RETAIL ¤2142 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤373 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H44N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤162 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ¤424 מארז: ANTEC SONATA 3 MINI TOWER CASE + 500W EARTHWATTS PSU ¤770 הרכבת מחשב: ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤5981 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il אם אפשר הצעות לשיפור
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אבקש עזרה בהמלצות למפרט לשרת NAS - אני זקוק למארז, לוח אם, מעבד, צורב DVD וזכרונות עם הנתונים הבאים: 1. המארז הכי קטן שניתן להשיג שיוכל להכיל 4-5 דיסקים קשיחים וכונן DVD , עדיף שיהיה בצורת "קוביה" (דהיינו לא גבוה וצר) 2. השרת יעבוד 24/7 לכן הדגש הוא על חיסכון בחשמל, זאת אומרת המעבד הכי חסכוני שיש. 3. כמה שיותר שקט, אם ניתן להשתמש בקירור פאסיבי ולהוריד מאווררים, מה טוב. 4. אני אשתמש ב RAID בתוכנה לכן אין צורך בבקר על הלוח. 5. אין צורך לכלול דיסקים קשיחים (אקנה בנפרד) התקציב גמיש, חשוב לי שיהיו הדרישות שהזכרתי וסה"כ המפרט הוא די צנוע, אני מניח. תודה מראש - barduck
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. הי אני רוצה לקנות מחשב בשבילי, מחשב לגיימינג ועריכה של סרטונים, תמונות. התקציב הוא 5500 ולא ניתן חריגה בתקציב. 2. אני גם מעוניין לקנות ציוד הקפי (הציוד ההקפי לא כולל את התקציב של ה5500 והתקציב המירבי לציוד ההקפי הכולל הוא 3500 ש"ח). הציוד ההקפי כולל: מקלדת, עכבר, פד שולחן שאני מעריך בערך שגודלו צריך להיות בסביבות המטר לרוחב על 40 סנטימטר, מסך גיימינג איכותי (צריך להיות עם רזולוציה טובה ועדיף 144hz, מאמין שהוא יעלה בסביבות ה1000,1500 ש"ח) ואוזניות. (חשוב לציין שאני רוצה שכל זה יהיה של גיימינג, עדיפות לאורות אך לא חייב). 3. אני רוצה במחשב 3 חיבורים של HDMI וחיבור של SSD. 4. פחות חשוב לי שקט הפעילות של המחשב אבל אני מקליט סרטונים למדיה החברתית…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתחיל בעוד חודש לימודי קולנוע/טלויזיה, אני מתלבט האם עדיף לקנות מחשב נייד שאני אוכל לערוך בו סרטים ברמה גבוה או שעדיף לקנות לפטופ פשוט(נניח עד 2000 שקלים) ובעתיד במידת הצורך לקנות מחשב נייח. א) מה לדעתכם עדיף? ב) איפה או דרך איפה לדעתכם הכי משתלם לקנות מחשבים? ג) אגב יש באתר "מחשבים מומלצים", הסתכלתי על המחשבים לעריכת וידיאו, מדובר שם גם על מחשב נייד או שזה בנייה של המפרט המומלץ בשביל נייח? תודה רבה על כל עזרה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
AMD Athlon XP 2100+ Tray CPU Gigabyte GA-7VAXP VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound,LAN,RAID ATA133,IEEE1394,USB 2 DDR-RAM 256MB 3200 WinBond Memory Thermaltake Volcano 7 Plus CPU Cooler for AMD / Intel P4-478 Gigabyte RADEON 9000 Pro 64MB DDR Retail Chieftec Aluminium AH-01SL Tower (P/S not included) אני לא צריך יותר מהכרטיס מסך הזה כי אני לא משחק הרבה. אני לא סגור בכלל על הלוח אם,אני צריך הצעות על לוחות אחרים גם. המחשב לא כולל הארד דיסק-כי יש לי כבר וגם מסך המפרט גם ל OC סה"כ 3000 המחשב הזה,אבל אין תקציב מוגדר אז אפשר להציע-אבל לא משהו רציני מדי.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?מחשב ב3,000 ומחשב ב2,500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, מעט משחקים, אבל אני רוצה מחשב איכותי שיחזיק לי לאורך זמן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא הכי חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אשמח לשמוע דיעות. אין לי אפילו מידע מבוסס מה הבשורות שאמור להביא המעבד החדש של AMD. אני רק מצפה, שיוכרז במרץ, יגיע כעבור חודש/חדשיים לארץ ועד שיגיעו כלל הלוחות והמעבדים סביר שהמתנה תהייה לקיץ. בשלב זה, כבר נדע אולי מה הספק הצפוי אבל לא נדע אם הוא עומד בספק ו/או על באגים וקטסטרופות שעלולים להופיע. מצד אחד, אני יכול להמתין. אבל מצד שני, אני ממש לא בטוח למה אני ממתין. הוא יכול להוזיל מעט רכישה, יכול להוזיל את הפלטפורמה של אינטל, יכול להביא בשורות בכל הנוגע לביצועים. אבל יכול להיות שדבר מזה לא יתממש בפועל. אשמח לשמוע דיעות. בנוסף, אם למישהו יש הערכות זמנים מבוססות על ניסיון העבר (מתי הצפי להיות בארץ עם כל הפריפריה הנדרשת),…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-