ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,453 דיונים בפורום זה
-
היי, הנייד שלי כבר חגג 6 שנים והגיע הזמן להשתדרג. אני מחפש לפטופ, אפשר אפילו טאבלט היברידי או כל אחד מייצורי הכלאיים שיש היום, אין לי בעיה איתם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3800-4000 באילת, ז"א בערך עד 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש שוטף סטנדרטי( אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה ישירה), תכנות front end 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי בפייסבוק שמוכרים מחשב גיימינג. מדובר במחשב מורכב עם חלקים חדשים. כרטיס המסך מחודש - עבר בדיקה וטיפול במעבדת היצרן (ניקוי/החלפת מאווררים תקולים) האם לדעתכם שווה? המחיר הוא 3000 ש"ח. מעבד - 3 שנות אחריות - Intel Core i5-9400F Coffee Lake 6-Core CPU לוח אם - 3 שנות אחריות - GIGABYTE B365M H Micro ATX Motherboard קירור - 3 שנות אחריות - be quiet! PURE ROCK SLIM 120W TDP CPU Cooler זכרון - 3 שנות אחריות - HyperX Fury 16GB (2 x 8GB) DDR4 2666MHz CL16 Black Memory כונן קשיח - 3 שנות אחריות - Crucial BX500 2.5" 480GB SATA III 3D NAND SSD כרטיס מסך - 16 חודשי אחריות - GIGABYTE GeForce GTX 1070 G1 Gaming GV-N1070G1 GAMING-8GD ספק כח - 3 שנות אחרי…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מבקש את עזרת הפורום הנהדר הזה בבחירת המחשב הבא שלי, על פי התיאור הבא: 1. מיועד בעיקר לתכנות, גלישה, ועבודה יישומית הכוללת הקלדה רבה. לא משמש למשחקים, ולא צריך כוח גרפי (לכן לא זקוק לכרטיס מסך מיוחד) 2. גודל מסך רצוי = 15.6 3. משקל = לא קריטי. (לא נמצא הרבה בדרכים, אבל זקוק מדי פעם לניידות) 4. זמן סוללה = לא קריטי (3 שעות מספקות. בדרך כלל מחובר לחשמל) 5. יציאות = בעיקר הרבה USB (אבל אפשר מפצל). יציאת HDMI תתקבל בברכה 6. כונן = נפח לא קריטי (אפילו GB160 מספיק...) 7. DVD = אפשר, אך לא הכרחי. ניתן לעבוד עם DOK 8. אחריות = לא צריך בינלאומית, אבל רצוי 3 שנים, וחשוב שהשירות יהיה אמין 9. דרישות מיוחדות: * דגש מיוחד על לוח מקשים איכותי, הכולל גם את איזור המקשים הנומרי בגודל לפחות …
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)שימושי סטודנט (אינטרנט ואופיס), אפשרות צפייה בסרטים וסדרות HD, משחקים בינוניים(כגון Heroes), ועריכה גרפית חובבנית (צלם חובב-עושה שימוש בפוטושופ ולייט-רום). בנוסף, אני מתחיל לימודי הנדסת אווירונאוטיקה, ככה שאני מאמין שאולי אצטרך להריץ על המחשב תוכנות כמו SOLIDWORK. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ' ..הגימור פחות משנה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)בהתאם לג…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קונה מחר מחשב. מטרת המחשב : משחקים די כבדים לא מתכוונת לעשות OC AMD Athlon 64 (3000+) VENICE - 512 Cache [939 PIN] - RETAIL לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 988.97 ש"ח A-DATA 512MB DDR PC3200/400 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 571.43 ש"ח ASUS A8N-E - 939 (nForce4 Ultra) - ATX לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 885.74 ש"ח LEADTEK - WinFast 6600GT 128mb DDR - PCX - Retail 1,135.09 ש"ח Seagate 120GB NCQ 8MB 7200RPM S-ATA לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 529.91 ש"ח NEC DVD-RW NEC 3520A x16 (WHITE) DUAL LAYER - bulk 346.45 ש"ח .SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 52.30 ש"ח COMPUCASE CI-6a21 400w ATX SUP…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי תקופה ארוכה עם אותו המחשב הוא שבק חיים. בניסיוני לחפש לו תחליף נגשתי ל- KSP, אבל הבחור שם לא נראה לי מקצועי ואמין. חבר ששרתתי איתו בצבא הוא אחראי פורום באתר והוא אמר לי בזמנו שכאן בטוח יוכלו לעזור לי. זה התשובות שלי לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב הוא 3000-4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי כל עוד במסגרת התקציב ועונה על הצרכים של המפרט ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם אין ברירה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש של המחשב הוא עבודה יומיומית באינטרנט, צפייה בסרטי HD ולעיתים רחוקות (מאוד) משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
סאפ? אוקיי - החלטתי לקנות מחשב חדש למשחקים אחרי 3 שנים עם עגלת סופרמרקט נטו. יש לי תקציב של 8500 ש"ח עם הרכבה במעבדה. בלי מסך בלי מקלדת עכבר וכל אלה. חשבתי על: AMD Dual Core 3800+ (רציתי אופטרון 165 אבל אין ליבואן - אני מדבר על זיגזג2000) ABIT AN8 -SLI 1GB (2X512) Twinmose CL2.5.. Leadtek 7800GTX AMG 1000 No PSU WD 160GB SATA2 HEC 480W איך? תבנו לי בבקשה מפרט למשחקים ב8500 ש"ח כולל הרכבה במעבדה - לא חייב אני יודע להרכיב.. לא משנה מאיזה חנות. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי. המפרט הוא: לוח אם: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-d מעבד: AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 CACHE SOCKET 939 כרטיס מסך: leadtek 6800GS PCI-E 256MB זכרונות: OCZ DDR2 1024MB DUAL CHANNEL 462MHZ (משוער) החברה פיצתה אותי לזכרונות יותר טובים בגלל תקלה ספק: Antec smaet power 450w אני רוצה שהמחשב יעבוד טוב לעוד כמה שנים. מכיוון שאין לי תקציב גדול אז רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לאיזה חלקים להחליף בו(ממה שציינתי למעלה) כדי שהביצועים במשחקים יעלו. ושוב התקציב הוא 1600 שקל. תודה אריאל
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם. אני חדש בפורום, כפי ששמתם לב, והייתי מעוניין לקבל את עזרתכם למפרט הנ"ל. הדרישות הספציפיות מהמפרט: 1) מחשב למשחקים אבל לא בשמיים 7600GT נראה לי די והותר (אני לא גיימר אבל רוצה להנות במידה טובה ממשחקים). 2) אופציה ל- OC עתידי אך לא קיצוני. חשוב שהלוח יהיה ידידותי למשתמש כמוני שמתכוון לעשות OC בפעם הראשונה. תודה מראש למגיבים.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בוקר טוב חבר'ס, הדרישות: בעיקרון אין דרישות מיוחדות, סטנדרטי - משחקים, מוזיקה, אינטרנט. מעבד: AMD או אינטל, זה לא ממש משנה לי, העיקר שיהיה Dual Core. לוח אם: אם מדובר באינטל, הבנתי שה-965 מצויין (ה-975 יקר מידי). אין העדפות לחברות ספציפיות ואיני אוברקלוקר, ככה שאין צורך בלוח אם שמצטיין בזה. זכרונות: 667 או 800? מה עדיף? ג'יגה, או שיש צורך ב-2 ג'יגה? כרטיס מסך: עדיפות ל-ATI. לא צריך כרטיס היי אנד, אבל שיהיה כרטיס חזק מסך: עדיין מוכרים CRT's טובים? איני חובב LCD's. חשבתי על LG F900P. צורב: שיהיה צורב DVD איכותי. הרד דיסק: 250-200GB שיהיה Sata 2 כמובן. (במחשב הנוכחי יש לי 100GB ויש לי מחסור במקום). כרטיס קול: Audiogy 2 בסיסי יחסית יספיק. מקלדת ועכבר: אין צורך…
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU Thermaltake Volcano 7 Plus CPU Cooler for AMD / Intel P4-478 !!! Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD DDR-RAM 256MB 3200 WinBond Memory Leadtek Winfast Geforce 4 TI4200 MyVIVO AGPx8 128MB DDR Video Card Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case Gigabyte GA-7VAX VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, ATA133, LAN, USB 2.0) ואיזה קירור עלי להוסיף?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?2800 לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים וסרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא ידוע מסך 22 אינץ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל הסוגים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיות…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! 1. תקציב 2000 אשמח לא לחרוג 2. מטרת המחשב בעיקר שימוש משרדי לתקופה ארוכה(כ5 שנים). שימושים עיקריים: מולטי-טסקינג, תכני HD, מוסיקה, לפעמים משחקים(אין צורך בכרטיס מסך חיצוני, מעדיף כרטיס מובנה חזק יחסית. רזולוציית המסך 1440*900 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. אין צורך בכונן דיסקטים 5. יש לי שני מאווררי 120MM של TT ועוד מאוורר גנרי 120MM נוסף 6. חשיבות השקט 5. לא יותר מדיי .. אבל גם שלא יהיה רועש. 7. מעוניין לעשות OC ובאופן כללי רוצה שהמערכת שתתן לי את היחס מחיר/תועלת הגבוה ביותר כוללOC. 8. אין צורך במערכת הפעלה או הרכבה 9. בת ים 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA? כרגע אני מאמין שאין צורך לכלול יותר מסטיק אחד של זכרון (2GB). קשי…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AutoCAD, Sketchup, Lightroom - כל התוכנות בשימוש מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Path of Exile -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד. אבל הבעיה היא שיש לי כרטיס קול שחשוב לי להעביר למחשב החדש, ושנכנס דרך פורט PCI. איך אני מארגן כניסת PCI חיצונית למחשב נייד? תודה, רותם
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי מחשב מה אתם אומרים עליו? מארז THERMALTAKE V3 ספק כח HEC WIN+600 לוח אם P55-GD55 מעבד I7 860 מאוורר למעבד COLD BIT זכרון H\S CEON 2*2GB DDR3 1333MHZ דיסק קשיח 500GB SATA 2 7200 16M WD צורב SATA LG DVD X22 DL כ.מסך ATI RADEON 5830 1 G POWER COLOR סה"כ 4840 כלל מע"מ רק היום קניתי מה אתם אומרים יש אפשרות שאני יכול להחליף עדיין חלקים כי עוד לא קיבלתי את המחשב מה אתם אומרים הכל בסדר ?[br]פורסם בתאריך: 4.04.2010 בשעה 15:57:12 CEON חברה טובה לזיכרון?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אני נמצאת בארה"ב, אני עושה פה סמסטר ואני צריכה לפטופ ללימודים. אני לומדת איור ואנימציה אז המחשב צריך להיות לשימושים האלו. בגדול, הוא צריך להתמודד בכבוד עם תוכנות האדובי למינהן (פוטושופ, פרימייר, אפטר) בדגש על פוטושופ (אין לי כוונה לערוך איתו קבצי וידאו כבדים וכאלה\ לא תלת מימד..) המסך צריך להיות 15.6", ושיהיה לא מאוד גרוע או אפילו טוב, אם קיים דבר כזה (עדיף לא מבריק). דברים שהייתי שמחה שיהיו (אני לא מבינה בניידים ואין לי מושג אם זה ריאלי במסגרת המחיר): i7 SSD כרטיס של Nvidia 8 ג'יגה זיכרון התקציב שלי הוא עד 3500 ש"ח (~1000 $) (אני מתכוונת לקנות אותו בארה"ב כמובן) תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מטרות המחשב - לימודים, תואר בהנדסת חשמל. כנראה שאעסוק מעט בתכנות ועבודה עם MATLAB. מבחינת משחקים, INTEL 4000 יספיק לי. גודל המסך - 15.6, רצוי מאט אבל לא קריטי רזולוציית המסך - אין העדפה דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא משקל רצוי - לא ממש, אבל יהיה נחמד אם הוא יהיה קל האם נדרש זמן סוללה ארוך -לא האם יש צורך ביציאות מיוחדות - כן, שתהיה יציאה סטייל HDMI/VGA Bluetooth - לא חייב גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - כל דבר סטנדרטי מעל 250 ג'יגה יהיה סבבה כונן אופטי - רצוי, לא חייב האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא זכרון- אני רוצה 8 ג'יגה, לא חייב שיב…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אתחיל עם הפורמט של הפורום ואפרט עוד בהמשך: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) ישמש בעיקר לעבודה עם קיובייס בבית - עריכה, הקלטות ביתיות של גיטרה קלידים ושירה בעיקר, ומידי. כמו כן גם תוכנת התיווי Finale על שימושי המידי שלה. לא לצרכי פרנסה בשלב זה. כמן כן ישמש לגלישה באינטרנט, צפיה בסרטים ושימו…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
המחשב הנ״ל מגיע ללא כונן DVD ועם דיסק קשיח, עם זיכרון 8GB. עכשיו יש לי 2 שאלות: 1. האם כדאי לשדרג את הסטיק זיכרון ל16GB בחנות עצמה? או שיש אפשרות לעשות את זה לבד ולחסוף כסף? 2. במידה ואני מעוניין להחליף את הדיסק הקשיח 1TB על 5400, בSSD 256, האם יש אפשרות לעשות את לבד? האם צריך מתאם או משהו? מבחינת לשלם על כונן ועבודה העלות מעל 1500 ש״ח בחנות.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך המפרט ?? כדאי לשנות משהו ? Antec "Plus1080AMG" Full Tower ATX 430W Gray AMD Athlon 64 3000 Socket 939 WINCHESTER Tray ZALMAN CNPS7000-ALCU MSI K8N Neo4 Platinum nForce4Ultra Gigabyte ATI RADEON X800XL 256Mb 256Bit PCI EXPRESS "GV-RX80L256V" VIVO RETAIL Samsung 160GB / Serial-ATA150 / 7200RPM 8MB Floppy Disk Drive 1.44MB / 3.5", White -BULK NEC "NEC-3520A" Double Layer DVD±R/W/DL 16X Silver Microsoft Multimedia HEB/ENG White&Gray-Bulk Box LG 17" Flatron F700P 0.24 mm 1600x1200 GeIL Value Dual Channel PC3200 400MHz "GE1GB3200BDC" / 1GB 512MB x 2 CL2.5 -Retail
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, החלטתי סופית להחליף את המחשב, להלן הדרישות: שימו לב שאין צורך בHD כיוון שכבר יש לי. ועקב סביבות העבודה מעדיף 16GB, עדיפות לשניי סטיקים של 8 למען שידרוג עתידי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל מהכל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סביבות פיתוח ומשחקים - כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Shooters למינהם, אסטרטגיה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש שיעבוד טוב עם אנדרואיד סטודיו, הבנתי שכדאי לקנות כונן ssd וזיכרון ראם 8gb לפחות, כשאני נכנס לאתרים של חנויות שונות יש רשימה של רכיבים שונים שאפשר לבחור מהם. אני רוצה לוודא שאני קונה מחשב שהלוח אם למשל יהיה מתאים למעבד (לא רואה שם איזושהי אינדיקציה להתאמה/חוסר התאמה בין הרכיבים השונים) אשמח לקבל מפרט של מחשב נייח/נייד בתקציב של עד 6000₪
-
היי, המחשב שלי כבר הזדקן ואני צריך לשדרג. כרגע החלטתי לשדרג רק את המעבד ולהישאר ולסחוב עם הכרטיס מסך עד הדור הבא (מה קרה למחירים? ה1080TI עלה לי 3600 בזמנו עכשיו ה4080 עולה 6000). אני משחק הרבה משחקי אסטרטגיה והמעבד שלי פשוט נחנק במשחקי הParadox למשל המפרט הנוכחי שלי https://pcpartpicker.com/list/GcbmkJ רוצה לשדרג את הלוח אם, ראם, קירור(אם צריך) ומעבד AMD Ryzen 7 7800X3D CPU Cooler: Notcua HD-D15S chormax black MOBO: Asrock X670E PG Lightning/Asrock B650M RIPTIDE / Gigabyte B650 Gaming X AX / MSI B650M Mortar RAM: G.skill Flare X5 32(2X16GB) DDR5-6000 CL30 / Kingston FURY Beast 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-60…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-