ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,453 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב המקסימאלי? באזור ה-4500 עד 5000 ש"ח, ניתן לחרוג במידה ואכן משתלם וכדאי לעשות זאת. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם תגידו שאכן משתלם וכדאי מאוד לחרוג אז ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי יהיה גלישה באינטרנט ושימוש ב-KODI ודומותיו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ב-KODI ודומותיו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שימוש קל אם בכלל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל באוקטובר ללמוד (מדמ"ח) וזו סיבה טובה לקנות לפטופ. אני מקווה לסגור את הקניה השבוע אבל אם ממש שווה לחכות אני יכול להמתין עד תחילת אוקטובר. יש לי כרגע 3 מחשבים שאני מתלבט ביניהם, אשמח אם תסייעו לי לבחור: [TABLE=width: 629, align: right] [TR] [TD][/TD] [TD]HP Pavilion x360 13-s001nj N1J91EA [/TD] [TD]Lenovo Yoga 3 80JH0052IV [/TD] [TD]Dell Vostro 5480 V5480-5626 [/TD] [/TR] [TR] [TD]מסך מסתובב [/TD] [TD=colspan: 2]כן [/TD] [TD]לא [/TD] [/TR] [TR] [TD]כולל מע"ה [/TD] [TD=colspan: 3]כן [/TD] [/TR] [TR] [TD]משקל [/TD] [TD]1.77 [/TD] [TD]1.7 [/TD] [TD]1.62 [/TD] [/TR] [TR] [TD]מעבד [/TD] [TD=colspan: 3]i5-5200U [/TD] [/TR] [TR] [TD]RAM [/TD] [TD]8 [/TD] [TD]8 [/TD…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת לקנות לפטופ לאחותי שגרה בארצות הברית אשר יתאים למינימום דרישות להריץ תוכנה מסויימת של העבודה שלה. השאיפה היא לקנות לפטופ כמה שיותר פשוט וזול שיעמוד בדרישות. להלן המפרט של מינימום הדרישות : Processor :Intel 2nd Generation Core i3/i5/i7 Operating :System Microsoft Windows 7 Memory :4 GB RAM Disk Space :4 GB of free hard disk space Video Card: Dual port graphics adapter with 128 MB of memory, 64 MB per port. Supporting DirectX 9.x or higher Display Settings : 1280x1024x16 bit or higher Network Adapter "Network adapter with TCP/IP Services enabled אני לא כל כך מבינה בדרישות הגרפיות שדרושות. מצאתי את הלפטופ הבא של dell , אבל אני לא בטוחה אם הוא מתאים : http:/…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מחשב נייד, שיחזיק לזמן ארוך (כ- 5 שנים). זו הדרישה העיקרית שלי מהמחשב. תקציב: עד 4000 ש"ח, גמיש. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפיה בסרטים, עריכת וידאו ותמונות (חובבנית). * גודל המסך? עד 14 אינטש. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? עדיפות ל FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת מוארת, אך לא קריטי. * משקל רצוי? לא חשוב, המחשב לא מיועד להתנייד הרבה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לזמן סוללה של 4 שעות ומעלה, ולסוללה שתחזיק לאורך זמן (מס' שנים). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם ניתן להכניס בתקציב שילוב HDD עם SSD. * כונן אופטי? לא חובה. * האם דרושה תמי…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, רכשתי אתמול את האסוס U31, שהמליצו לי עליו כאן, ואני מאוד מרוצה, חוץ מבעיה אחת. החל מהפעם השנייה שהפעלתי את המחשב, מופיעה לי ההודעה הבאה בכל הפעלה מחדש: ACMON Error Failed to prepare Critical file! Chameleon Engine out of service! אני לוחץ ok וההודעה נעלמת והכל בסדר, אבל ההודעה ממשיכה להופיע. מחקירה קצרה באינטרנט הבנתי שזה בעיה במחשבים של אסוס, אבל לא ממש הבנתי איך פותרים אותה. למישהו יש נסיון? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ספק כח : Seasonic SS-500ET-F3 500W הארד דיסק : Hitachi HD 300GB
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לשפר את המחשב שלי בתקציב של 2000 - 2500 שקל .דרישה : המחשב צריך להתאים למשחקים החדשים שיוצאים להריץ אותם בצורה טובה . שיפור : חשבתי על קניית SSD + מעבד חדש + זכרון ראם . אבקש המלצתכם כיצד לשפר את המחשב שיתאים לדרישות שלי .המפרט היום : לוח אם : gigabyte ga - h61m-d2p-b3מעבד : i5-2500 CPU @ 3.30GHzכרטיס מסך : AMD Radeon R9 200 Series 3Gזיכרון ראם : (8G ) - שני כרטיסים של 4Gספק: gx 750w תודה לממליצים
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום למומחים, אבקש את עזרתכם בבחירת נייד, רצוי של חברת DELL. בבית ישנו מחשב נייח ישן אשר ישודרג בהמשך ולכן כרגע הנייד יהווה עבורי מחשב ראשי. המחשב מיועד בעיקר לשימוש ביתי (אינטרנט/אופיס) אך לעתים גם לנשיאה מחוץ לבית. חשובה לי מהירות וחיבור אלחוטי טוב מכיוון שעובד דרך האינטרנט ועם חלונות מרובים, בבית סביר להניח שיחובר למסך טלוויזיה לצפייה בסרטים / סדרות אונליין. בעיקר מחפש מחשב אמין שישמש אותי כמה שנים טובות. * מטרות המחשב: כרגע יהווה מחשב ראשי לשימוש ביתי ולעבודה בסביבת אינטרנט, לעתים אשא את המחשב מחוץ לבית. * גודל המסך? 15.6, מסך מט. * רזולוציית המסך? שתהיה מספקת לעבודה עם אופיס ואינטרנט. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה. * משקל רצוי? עד 2.4 ק"ג. * האם נדרש זמן …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני יודע שזה קצת שונה אבל....אני מודונין לקנות מחשב חדש,נייד, בשביל בית-ספר וגם בשביל משחקים, אז כבר בדקתי את העופציות ואני יודע מה אני רוצאה הענין הוא כזה, זה עולה יותר ממה שיש לי, אבל לא חסר לי ארבה, אז חשבתי, שמיכיון שזה gameing laptop אני לא ממש צריך את המחשב השולחני שלי אז..כמה נירה לכם אני יקבל עלב במחירה (יד-רישונה) טוב הינה המפרט AMD ATHLON XP 2600\ 1.917MHz 333MHz L2-512K Barton ABIT NF7 2.0 Nforce 2 AMD\ DualDDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0 GeIL 512MB PC2700 DDR 333MHZ Maxtor 40GB 7200RPM Gigabyte Ati RADEON 9000Pro 2 128MB LITE ON 52X32X52 TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Compucase super Midi Tower CI 6A19 (כולל חוץ מהמאורר הסטנדרתי האחורי גם Vantec Thermo…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אז ככה התקציב שלי הוא 3000 שקל ואני רוצה מארז טוב למשחקים שיראו בגרפיקה מעולה ובלי לאגים ותקיעות מעצבנות. אז ככה אני רוצה מפרט של: מארז לוח M מעבד כרטיס זכרון כרטיס מסך כרטיס קול דיסק קשיח תביאו לי בבקשה חלקים טובים עד לתקציב שלי ובדרישות שאמרתי. אני מדבר על משחקים מסוג: http://img429.imageshack.us/img429/810/untitled7yc.jpg תודה רבה לעונים, יום טוב.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* בין 4500 ל5000 ש"ח * גודל המסך - 15.6 אינץ' * לא יותר מ2.7, 2.8. * זמן סוללה לא כל כך משנה. אני מאמין שהמחשב יהיה מחובר רוב הזמן לחשמל * יציאת ווידאו כלשהי אחת תספיק... יש לי מספיק מתאמים בבית * bluetooth לא משנה * 500 ומעלה * צורב DVD... אממ, עדיף * לא נדרשת אחריות בינלאומית. * העדפות לחברה כלשהי - Dell, או HP בגדול המחשב ישמש לווירטואליזציה(virtual box) של לא יותר מ3 מכונות בו זמנית, מעט visual studio, ומעט CSS או BF:BC2 בזמן הפנוי, זה לא יהיה נורא אם הוא לא יוכל להריץ משחקים. יש שלושה דגמים שאני כרגע מתלבט בינהם - http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=4164 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6946&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.a…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בניתי מפרט מחשב הבא: מעבד AMD athlon 62 X2 Dual Core 3800 לוח אם DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D זכרון PQI 400MHz PC3200 dual channel 1024MB Mirrored Black copper 2.5-3-3-7 כונן קשיח WD 250GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיס מסך BFG GeForce 7600GT OC 256MB PCI-E צורב DVD מסוג LG GSA-4167B מארז עם ספק ANTEC SONATA II + 450W מקלדת של logitec media keyboard elite עכבר RAZER cooperhead גופי קירור: למעבד ARTIC COOLING Freezer 64 Pro ונוסף למארז ול HD של אותה חברה מסוג AF12025 המחשב ישמש לאינטרנט, office, מולטימדיה (הקרנות סרטים ומוזיקה), המרות שונות של וידאו (העברת הקלטות ממצלמת וידאו וכן עיבודים לתמונות דיגיטליות ממצלמה), משחקים עתירי גרפיקה וקול (מהמשחקים המתקדמים שיש היום בשוק). אני …
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב כאשר יש לי כבר מסך (2209WA של DELL) ובנוסף יש לי כבר כרטיס מסך HD4850 ומעבד I5-750. זאת אומרת שאני צריך את כל השאר כרגע השימוש העיקרי הוא אינטרנט אבל אני רוצה שבעתיד הוא כבר יהיה מוכן לשדרוג למשחקים בלי להוסיף עוד הרבה כסף. כמו-כן אני רוצה שיהיה USB3. תקציב עד 2500 (אפשר לחרוג טיפה אם צריך). תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התקציב הוא 5,000 עם אפשרות חריגה של 1,000. המחשב ישמש אותי ללמידת איור דיגיטלי, אנימציה ותלת מימד, אחבר אליו wacom. עדיפות למחשב שקט, בעתיד אולי ארצה לחבר אליו מדפסת, ארצה למצוא לו מסך שמתאים לעבודות איור דיגיטלי ועיצוב גרפי ותהיתי האם 27 אינץ' זה הסטנדרט כי זה מרגיש לי גדול מידי והאם 23-24 יספיקו. מבחינת חנויות מועדפות או גודל המחשב אין לי העדפות, מקווה שלא שכחתי כלום
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן, כמה יעלה בערך לוח אם + מעבד + 2/4 ראם + כרטיס מסך + שיספיקו כדי להריץ משחקים חדשים גם על מינימום?של אינטל? ושל מתחרים זולים יותר? כרגעכבר יש hard disk חדש יחסית של 500 GB ככה שלא צריך חדש. אין לי בעיה להזמין מחו"ל. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. זה המפרט הראשון שאני אי פעם בונה, אחרי שראיתי הרבה מפרטים שאחרים בונים ולמדתי קצת על חומרה וציוד הקפי רציתי להתחיל לילמוד לבנות מפרט בעצמי כמובן כל אחד חייב להתחיל מנקודה כלושהי, אם אפשר תגידו לי מה אפשר לשפר במפרט הבא ובנוסף 2-3 שמות של חברות מחשבים שהם שיש בהם שירות טוב מחירים נוחים ואין בעיה עם החומרה שלהם. במפרט שבניתי אומר לשמש בשביל משחקים של היום כמו DOOM3 סן אנדרס שירוצו בצורה די טובה על איכות תמונה טובה(אני כמובן לא מדבר על הרזילוציות הכי גבוהות אבל משהו טוב) התקציב שאני הייתי נותן הוא בסביבות ה4-6K נתחיל בזה בכול אופן במפרט נימצא בתמונה המצורפת מקווה לתגובות ואם יש משהו שאפשר לחסוך כי הוא מיותר אז תתקנו תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתחיל בעוד חודש לימודי קולנוע/טלויזיה, אני מתלבט האם עדיף לקנות מחשב נייד שאני אוכל לערוך בו סרטים ברמה גבוה או שעדיף לקנות לפטופ פשוט(נניח עד 2000 שקלים) ובעתיד במידת הצורך לקנות מחשב נייח. א) מה לדעתכם עדיף? ב) איפה או דרך איפה לדעתכם הכי משתלם לקנות מחשבים? ג) אגב יש באתר "מחשבים מומלצים", הסתכלתי על המחשבים לעריכת וידיאו, מדובר שם גם על מחשב נייד או שזה בנייה של המפרט המומלץ בשביל נייח? תודה רבה על כל עזרה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני חדש פה בפורום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד קל לנשיאה (עד 2 ק"ג), וזמן סוללה ארוך. הצרכים שלי הם גלישה, אופיס, ותכנות ב- C#. חשבתי על Asus 1215P. מה דעתכם? בתודה מראש, עמית
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב + מסך ב8000 זה מה שאני הרכבתי רק בלי מסך..צריך עזרה ודעה ! במסכים אין לי מושג אז תעזרו בבקשה נ.ב יש לו מערכת קירור מים במחשב הישן אז לא צריך קירור נראה לי...השאלה אם הוא יתחבר למחשב החדש ? מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1485 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 ¤ 695 1 מארזים NZXT Lexa Aluminum No PSU ¤ 653 1 ספקי כוח Thermaltake Thought Power 650W 52A/12V 4XRails SLI W0104 ¤ 663 1 זיכרונות Digma 2GB DualChannel TESTED DDR2-667 D22G667DI ¤ 480 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKS ¤ 390 1 כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320M…
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כאמור בכותרת - אחריי 5 שנים עם המחשב הגיע הזמן לעבור הלאה. למרות סקר השוק ו'הורדת החלודה' , לא תזיק לי חוות דעת נוספת - ולאור המלצות על הפורום החלטתי לפנות אליכם. בתודה! 1. מה התקציב המקסימאלי?7000-7200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? up to 7200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? heavy gaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: it is -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.- fallout /MAD MAX HITMANמהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, החלטתי לקנות מחשב נייד לשימושים די בסיסיים - OFFICE, גלישה באינטרנט וקצת הורדות. עברתי על מפרטים בKSP וIVORY ומצאתי את (Lenovo IdeaPad 310-14 (80TU002UIV במחיר של 2390 ש"ח שעל פניו נראה מאוד משתלם (בעיקר מבחינת המעבד i7-7500U) אבל, חיפשתי באנגלית קצת מידע/ביקורות על הדגם הזה ולא מצאתי שום אזכור (לפחות לא לדגם הספציפי הזה של 14 אינץ' והמעבד שציינתי) גם לא באתר של לנובו. חיפשתי מחשבים סביב המחיר הזה בAMAZON וכו' וראיתי שכל שהמעבדים היחידים בסביבות המחיר הזה הם i3 ו i5 מסדרות ישנות... מישהו יכול להמליץ או לתת קצת מידע לגבי הדגם הזה? נשמע חשוד או שאני מפספס פה משהו? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר לגלישה, אופיס, פיקאסה, ארגון תמונות, סרטונים ביתיים, עריכה מזדמנת של סרטוני HD ביתיים, הורדות סרטים. חשוב לי שהוא יהיה מהיר, ושקט במידה סבירה (הוא בחדר נפרד) האם יש כאן משהו שהגזמתי בו, משהו שכדאי לשדרג? לגבי מארז עדיין לא הוחלט (אשמח להצעות) אני מתכוון לקנות בחנות אחת כדי שהם גם ירכיבו הכל (חשבתי על KSP פ"ת) תודה רבה, אייל מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 3570 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H77-DS3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב Transcend 1x4GB DDR3 1333Mhz 1 כרטיסי מסך: On Board Intel HD Graph…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן.. פרסמתי פה כבר כמה הודעות אבל גם המחירים גם התקציב וגם הדרישות משתנות מפעם לפעם.. כעיקרון המשחקים שאני משחק בהם הם FIFA VIRTUA TENNIS ודברים בסגנון שלא מצריכים מחשב מטורף.. מה שמשנה קצת את התמונה ומאלץ אותי לנסות להגדיל את התקציב הוא שגם אחי על המחשב הזה והוא מכור לFLIGHT SIMULATOR ואני מבין שהחדש (X) הוא בין המשחקים הכבדים.. בנוסף מה שמצריך מחשב חזק הוא שכרגע אני בכיתה י', עד הצבא אין סיכוי שאני אחליף/אשדרג משהו במחשב (שנתיים), בזמן הצבא אני לא חושב שיש סיכוי לשדרוג המחשב מה שאומר שהמחשב הוא לטווח ארוך מאד.. (כמובן שאני לא מצפה שיריץ עוד 5 שנים משחקים על הגדרות בינוניות אפילו, אבל שיהיה איכותי) אני לא חושב שיש סיכוי לOC בנתיים בטוח שלא כי לא מרשים לי :lol: …
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?כן 500-1000שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?ללימודים אינטרנטים הרבה הקלטות של סרטי לימוד רוב הזמן יהיה מחובר לטלויזיה 4K אמור להחליף את המחשב הנייח ללא גיימינג לשימושים כלליים אינטרנט,סרטים4K,מוזיקה וכו... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני בשלבים מתקדמים לרכישת המחשב הבא שלי השימושים העיקריים הם: עבודה עם טקסט, הורדות, צפייה בסרטים, ו..חישובי floating point כבדים. אני לא משחק משחקים, ואם כבר כן אז RTS ולא FPS. אני מתכנן לעשות OC מתון (פעם ראשונה שלי). מה דעתכם על המפרט הבא: cpu: quad 6600 G0 cooler: thermalright ultra 120 extreme + tt thunderblade 120mm fan mb: asus p5k-e mem: 2 GB crucial ballistix DDR2 800 psu: enermax liberty 400W case: nzxt lexa blackline hdd: WD 500GB aaks dvd: LITEON LH-20A1S video: PALIT RADEON HD2600PRO SONIC 256MB display: dell 2407wfp (לא כלול במחיר)
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-