ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
אני סטודנט שנה א' בהנדסת מערכות מידע בבן גוריון. אני מנסה לבנות מחשב משרדי פשוט, כ.מסך וקול מובנים. אני נוטה לכיוון AMD, רק משום שזה זול יותר ומספיק טוב לשימושים שלי. אם תגידו לי אחרת, אני כמובן אלך על C2D. מה שחשוב לי שיהיה מסך טוב כי אני אשב מולו הרבההה שעות (אני נוטה לכיוון הViewsonic VP930, אבל אם יש לכם משהו יותר טוב להציע לי - ת'פאדל) אני צריך שיכלול גם מקלדת, עכבר, רמקולים ואני צריך גם ראוטר בתוך התקציב הזה. רצוי שיהיה יפה, ושקט. אפשרי? מה אתם אומרים?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עבור אישתי - לא צריכה מחשב גיימינג, אבל כן אחד שיצליח לסחוב עריכה בפוורפוינט ... - עם הרבה חלונות בו זמנית... חשבתי על משהו עם מעבד I5 ... (אלא אם אתם חושבים ש I3 יסחוב...) היא רוצה משהו דק... אשמח להמלצות על דגמים... מחיר עד 2000 - 2500 תודה מראש :)
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי , אני מתחילה תואר בהנדסת תוכנה. מחפשת מחשב עם מסך מגע שישמש בין היתר כמחברת, תקציב בערך של 3500 עם מערכת הפעלה. מצאתי את הדגם הזה : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=29771 Lenovo IdeaPad C340-15 81N5003DIV i7-8565U אשמח לדעתכם
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי! חלק מהרכיבים כבר קניתי באמאזון, את השאר מtms אילת. AMD Ryzen 7 3700x TMS 1229 ROG STRIX 2080 Super OC TMS 3116 MSI B450 TOMAHAWK MAX TMS 495 Corsair (2X8GB) 3600 Vengeance Amazon 258 Sabrent 2TB NVMe M.2 SSD Amazon 1068 Meshify C Blackout Tempered Glass TMS 399 Noctua NF-P12 Amazon 49 X3 Corsair RM750x 750W TMS 450 Aorus FI27Q TMS 2453 סה"כ 9600. המסך הוא 2k 165hz. השימושים הם בעיקר גיימינג כבד. אשמח לשמוע חוות דעות והצעות לשיפור. אני דיי נעול על המפרט, אז אשמח לדעות מנומקות ולא סתם אמירות... תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני מחפש מחשב נייד לילדים שלי שישמש אותם בעיקר ללימודים - תוכנות אופיס ושימוש באינטרנט, אך גם יאפשר להם לצפות בתכנים ב youtube ומידי פעם לשחק ב minecraft. ניידות ומשקל לא מאוד חשובים כי רוב השימוש יהיה בבית, אבל יכול להיות שמידי פעם הם יקחו אותו איתם. אני מחפש משהו שיחזיק לי איזה 3 שנים לפחות. חשוב לי שהמחשב יכלול מערכת הפעלה ואחריות לכמה שיותר זמן. ראיתי את המחשב הזה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31650. איך הוא? יש משהו יותר מומלץ לצרכים שלי? תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תגידו איך המחשב הזה: HP ProBook 4520s http://www.pelephone.co.il/web/3G/Corporate/Catalog/CatalogDevices/hp4520/PlatformDevicePhone,142.aspx?alias=laptop
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני זקוקה דחוף לעזרתכם... אז ככה..המחשב הנייד הזקן והטוב שלי הלך לעולמו, ואני נואשת למחשב חדש. אני צריכה מחשב שיכול לעמוד בעומס של סביבת עבודה כמו ECLIPSE לדוגמה,בתוכנות כמו MATLAB וכמובן לצרכים טריויאלים כמו גלישה וכתיבת מסמכים. כמו כן אני מסתובבת איתו הרבה לכן חשוב שהוא יהיה קל יחסית(מתחת ל-2 קילו) וכן רצוי שהסוללה תהיה חזקה(אם כי לא חובה, יש לי היכן להטעין אותו.). סדר העדיפויות שלי הוא כזה: 1.מעבד חזק ומהיר 2. משקל קל שאפשר לשאת 3.מחיר 4. זמן סוללה. כל שאר הנתונים ממש לא חשובים לי. * גודל המסך?לא משנה * משקל רצוי? כמה שפחות! * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שהיא תחזיק 5-6 שעות, אבל זה לא עקרוני(לא על זה יפול ויקום דבר…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אז כמו שכתוב בכותרת צריך מחשב לצורכי לימודים התקציב הוא עד 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך 22" ורמקולים, אין עדיפות לדגמים או חברות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג רק אם כוללים מסך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש למישהו במקרה כונן קשיח SATA או זכרון DDR2 ללפטופ ? אני שואל כאן כי זה דיי דחוף האמת. אם אתם במקרה לא צריכים אותם... או לחילופין - אפשר להחליף עליהם דברים אחרים... זה ממש יעזור! אפשר לפנות אלי במייל הבא shernoam AT hotmail.com תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחב 24/7,מולטיטאסקינג,הרוב זה שימוש כעבודה משרדית אך לעיתים נדירות משחקים קלים ועבודה גרפית ב PS. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא עולים לי שמות מרוב שלא שיחקתי שנים על מחשב...אבל במקרה הצורך אשחק בהגדרות נמוכות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות-בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? : MATLAB, הרצת סימולציות, תכנות, שימוש לסטודנט באוניברסיטה. * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? קל , לכל היותר 1.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 5 שעות * בלוטות? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן אחריות 3 שנים חובה: I5 מסך מט. תקציב עד 4500 ראיתי את asus zenbook ux31a שאני יכול להשיג במחיר 4300. האם מחשב זה יעבוד ללא בעיות עבור השימושים שלי? או שלא? הכי חשוב לי שהמחשב לא יקרטע וגם אם אני אריץ סימלציות בינוניות + הוא לא יתקשה לעבוד.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Guild war 2 , BF3 , GTA 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני כבר כמה חודשים מתלבט לגבי האולטרבוק האידיאלי בשבילי. מה חשוב לי: שיהיה יפה שיהיה קל ודק שיהיה מהיר (SSD, זיכרון) וחזק שלא יהיה מקבוק אייר (רתיעה שלי מאפל). היה נדמה לי שצימצמתי את זה ל-Samsung Series 9 ול-Asus Zenbook מרוויז'ן שאחרי התיקונים כמובן (אבל אני לא נעול - אם יש לכם המלצות נוספות - אני אשמח לבדוק ולקרוא), אבל אני לא מצליח להחליט. יותר מזה - שני חברים שלי קנו עכשיו מחשבים, אחד את האסוס ואחד את הסמסונג - ויצא לי לשחק איתם ולראות אותם יום יום... ועדיין אני לא מצליח להחליט. מצד אחד האסוס זול יותר משמעותית (והוא מגיע עם קייס מגניב! ) מצד שני הסמסונג יפה יותר. למעשה הדבר היחידי שמפריע לי בסמסונג זה הרזולוציה שלו שהיא לא FHD משום מה.... השאלה האחרו…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, לפני כשבוע רכשתי נייד חדש וזמן קצר לאחר מכן הבחנתי בפיקסל תקוע בצידו השמאלי. ניסיתי לתקן זאת במספר דרכים שהוצעו ברשת מבלי לגעת באופן ישיר במסך, אך ללא הועיל. היום העזתי ללחוץ עליו מעט וגיליתי שהמסך אינו מקובע היטב בצד זה. ז"א, הוא נדחף פנימה כאשר לוחצים עליו. ואכן כאשר לוחצים עליו הפיקסל התקוע נעלם. שאלתי היא מה אתם ממליצים לי לעשות במצב כזה? האם זה דבר שניתן לטפלו באופן עצמאי, האם אני יכול לממש אחריות או אפילו להחזיר את המוצר מאחר שלא חלפו עדיין 14 יום מיום קבלתו?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז אני רוצה למכור את המחשב הנייד שלי.. יש לו אחריות לעוד כמעט שנתיים בערך, המחשב ללא שריטה. מפרט: מעבד: i7 3520M זכרון: 12GB HDD: ראשי 500GB 7200 מסך: 14׳ (HD+ (1600/900 Windows 7 Pro אפשרי לקבל את המחשב גם עם CADY http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Latitude-E5430-Notebook.81765.0.html http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=826388 מה אתם חושבים... בכמה אני יכול לנסות למכור אותו?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יעדים: כמו רובנו פה אני מאמין- לרוב שימוש רגיל אינטרנט שירים סרטים HD... מידי פעם משחקים (רצוי שעל איכות גבוהה בכל זאת צריך לנצל את המסך DELL U2713H ) קצת תוכנות עריכה (פוטושופ , אילוסטרייטור ) לא יותר מידי, לצורכי לימוד (סטודנט) לא מתוכונן עובר קלוק, העדפה למוצרי היי אנד, כי פעם ב-כ 4-5 שנים קונים מחשב ולא מעוניין להתעסק בשדרוגים כאלה ואחרים וזהו. מה דעתכם -הצעות ייעול שיפור יתקבלו בברכה מעבד : Intel Core i5 4670 Haswell 3.4Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray קירור למעבד: עדיין לא הוחלט,דגש על שקטט... ועם יהיה נמוך זה יהיה נחמד(לא מתוכנן עובר קלוק..!) לוח אם : Gigabyte GA-H97-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600 זיכרונות : G.Skill 2x8GB Ripjaws-X DDR3 1600Mhz PC3-…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה דעתכם על המחשב הבא בשביל גיימינג (BF3, WoT, WoW, Skyrim) ועריכת מוזיקה קלילה? אם יש לכם רעיונות לשיפורים / חיסכון (מאוד כדאי!) אני אשמח לשמוע :) תודה! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪888 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪46 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 - בקניית מחשב חדש בלבד! כמות: 1 - מחיר: ₪239 מארז: בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪485 קירור למארז: Xclio 256 Colour LED Quiet Fan 120mm with Smart Controller כמות: 1 - מחיר: ₪52 זי…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני אשמח לקבל את עזרתכם בנוגע להרכבת מפרט מחשב לתכנות ווירטואליזציה ב4k 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - המחשב ישמש בעיקר לתכנות והרצת מכונות וירטואליות - שימוש ב-visual studio ובVMware workstation עם כ4-6 מכונות פתוחות בו זמנית. בנוסף מדי פעם המחשב ישמש למשחקים כדוגמת FIFA כשאין חשיבות לרמת גרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת על מפרט. יש לי כרגע שלושה כרטיסי מסך Sapphire R9 280x toxic וספק כוח של 750W. אני מעוניין לבנות מערכת בעיקר בשביל משחקים והייתי מעוניין לדעת האם כדאי להשתמש באחד, שניים או שלושה מהכרטיסים שיש לי (באופן אישי התכוונתי לשים שני כרטיסים במחשב). את שאר החלקים עליי לקנות וזה המפרט שחשבתי עליו: מעבד: חודש הבא יוצא לשוק Core i7 5930K. האם שווה לחכות (או בכלל יש טעם לקנות) לו? אופציה אחרת היא ללכת על Core i5 4790K שזמין כרגע. לוח אם: Asus Z97-A LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP זיכרון: G.Skill RipJaws-X 16GB Kit (8GBx2) DDR3 1600Mhz CL10 F3-12800CL10D-16GBXL זיכרון קשיח: כונן קשיח Sandisk SSD Extreme II …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי כרגע מחשב נייד עם מעבד Dual-Core 2.3 GHz + (1+2)GB RAM DDR2 400 MHz. כפי שאתם מבינים המחשב כרגע עגלה ובקושי סוחב. אני מעוניין לקנות מחשב חדש של LENOVO עם מעבד i7-4700MQ שלדעתי הוא מצויין + 8GB RAM 1600 MHz. עכשיו השאלה שלי היא אם כמות הזיכרון שלי תספיק. נכון, עם המחשב הנוכחי אני בקושי גולש בפייסבוק והסרטין ב-YOTUBE מקרטעים מהרגע הראשון אך האם הבעיה היא ה-RAM או איטיות המערכת הכוללת? אני נוהג לטחון את המערכת בדברים מקבילים שעובדים ברמה של עשרות כרטיסיות Chrome במקביל + מולטימדיה במקביל (אבל לא משחקים). האם 8 ג'יגה של RAM מספיק לי או שכדאי לי להכפיל ל-16? האם מחשב כזה עם 8 יאפשר לי לעבוד עם גרפיקה באופן חלק ואולי אפילו לשחק בעתיד במחשב במשחקים כבדים? אשמח לעזרת…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. לפני כחודשיים עידכנתי את הגרסה של ווינדוס ל8.1 דרך החנות של מיקרוסופט. הנייד שלי Samsung Ultrabook NP530U4E נקנה לפני כ7 חודשים וכמובן הגיע עם עותק מקורי של ווינדוס 8. לאחר העדכון, התגלו לי לא מעט בעיות של דרייברים, הנה החלק העיקרי שלהן: 1. בהירות המסך-מקשי הFN לשליטה במהירות המסך לא משפיעים. אני רואה את השינויים בבאר הזה של הבהירות (עולה או יורד בהתאם למה שאני לוחץ) אך בפועל בהירות המסך לא משתנה. יש לה שני מצבים כרגע: אם אני פותח את המסך (בין אם ממצב שינה או מצב כבוי) כאשר המחשב מחובר לחשמל אז הוא עולה על בהירות מירבית ונשאר כך גם כאשר אני מנתק את החשמל. אם אני פותח את המסך כאשר הוא לא מחובר לחשמל, זה על בהירות מאוד נמוכה ולא משתנה גם אם אני מחבר לחשמל. שוב, …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רצה לה השמועה שתהיה הוזלת מחירים בסוף חודש ינואר אז החלטתי להמתין ... לא ממש עזר לי . אז ככה אני מחפש מחשב חזק לאפליקציות ( אילוסטרייטור + פוטושופ + דרימוויוור ועוד ) אך שיתמוך גם במשחקים . אני לא גיימר המשחק היחיד ששיחקתי השנה הוא AA אמירקז ארמי אבל שכן יריץ משחקים חדשים. יש לי 2 HD של 120 Giga ATA רגיל + מסך מאג flat ומפה אני בונה. לא התקמצנתי במעבד (יש שיגידו שהגזמתי) . מנסיונכם הייתי רוצה לקבל מפרט שיתאים לצרכיי וייתן את היחס הכי טוב כסף\לערך. הנה מפרט שעשיתי בלוג'יק פיסי : 0 3156 Antec Overture Piano Black Quiet Media 380W Case 809.00 ¤ 1 809 ¤ קחו בחשבון שהוא בא עם ספק איכותי של אנטק 1 5894 NEC ND-3520AB 16/16/24//48/16/48 Bulk Black DVD±R/RW 429.00 ¤ 1 42…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כולם אני צריך מפרט למחשב עם עכבר מקלדת מסך רמקולים ומכשיר משולב זול כנראה X75 של לקסמרק (לא הכרחי) המפרט מקסימום עד 4200 ! ואם אפשר לסחוט את כל הביצועים מהמחיר ועוד דבר מה אתם אומרים על זה..: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/AuctionProd.asp?auction_id=1106649 ויותר חשוב מהכל לציין מאיפה לקנות את המפרט במחיר זהה. התשלום במזומן !
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-