ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,453 דיונים בפורום זה
-
הייתי שמח לשמוע מה החברה פה בפורום חושבים מערכת לחבר, לוח, מעבד, זיכרון, ספק, כ.מסך. מעבד E6600 זיכרון 2GB 667 (עם יכנס אז 800) לוח עם 4 SATA ועדיף עם 2 PATA כלומר חיבור ל 4 התקנים ספק מתאים למערכת הכוללת כ5 HD וצורב DVD כ.מסך ... עדיף מהליגה הכי גבוה - אם לא נכנס בתקציב אז הבררה הכי טובה. תודה גדול
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?9000+- אם זה חשוב אשלם בשטרות 2 . מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) הדגשתי מה שחשוב לי. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. צריך מסך כרגע אני נעול על הדל 20" שעולה 2100 מזאפ וצריך גם רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צריך פלופי וצורב די.וי.די אבל אל תכלילו אותם במחיר של המפרט 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעדיף מרובע ליבה וכ.מ של נ…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות באופיס, סרטים, משחקים קלים, אינטרנט. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? 2.5 ק"ג לערך עדיף לא יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שעתיים- שעתיים וחצי זמן עבודה זה סבבה מבחינתי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא מבין בזה אבל שיהיה את החיבור לטלוויזיות נראה לי זה hdmi * בלוטות? חשוב אבל זה לא מה שיקבע * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 לא צריך גם יותר מזה (אמרו לי שההבדל בין 5400 ל7200 סל"ד הוא משמעותי אז עדיף 7200) * צורב DVD? אכן כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אחריות של שנתיים ככה בארץ זה לטעמי בסדר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני לא מכיר חברות, יש לי נייד של טושיבה והוא סבבה אני …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברים זקוק למפרט מחשב לבן דודה שלי (בן 16) תקציב: 5000 ש"ח דרישות: גיימינג כבד, שימוש בתוכנות עריכה (פוטושופ ועוד) הוא ביקש מעבד I7 9700k וכרטיס מסך gtx1660ti של asus rog strix בתכלס אנחנו לא מבינים הרבה ונשמח לשמוע תובנות/הצעות חדשות אם הן רלוונטיות אין צורך במסך,מקלדת,עכבר וכו'. לא צריך אורות למחשב או כל גאדגט/תוסף אחר. *במקרה, קרוב משפחה שלנו יורד השבוע לאילת (יום חמישי 1.2) אם זה עוזר, אחלה. לא פעם ראשונה פה אז תודה רבה מראש, אשמח למפרט ראוי בהקדם. מחכה לעידכונים! 😀 ציטוט
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך אבל גמיש ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא נראה לי שצריך אבל אם זה יהיה שווה את זה אז ניתן להגיע ל5500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנימציה תלת מימדית, מחשב לסטודנטץ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Maya, תוכנה לאנימציה תלת מימדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני סטודנט ורוצה לקנות מחשב בשביל שימושים בסיסיים אבל מצד שני שיהיה מהיר ושיהיה לו בסיס טוב (אין לדעת מה יהיה בעתיד) מה אתם אומרים על המפרט הבא: intel p4 3.0ghz lga775 800mhz 2mb 64bit gigabyte ga-81915p duo kingston 256mb ddr2 533mhz pc4200 x2 gil-Alastor ATI X300Se 128MB PCI-E Retail wd\hitachi 80GB 7200 8MB Buffer Sata LG DVD-R/RW+-R/RW GSA4163B האם המפרט הזה טוב לדעתכם ואיזה מארז וספק אתם חושבים שאני צריך לקחת? האם מספיק מארז וספק ג'נרים או לקחת משהו קצת יותר טוב? אם יש לכם רעיונות תרשמו.. תודה לעונים
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני יודע שזיגזג נותנים שירות כזה. יש עוד ספקים/חנויות שנותנים שירות כזה, רצוי באיזור הצפון?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בוקר טוב אני לקראת הרכבת מחשב חדש , ורציתי להתייעץ ולשמוע דיעות כמובן . המחשב ירכש באיזור צפון -- חיפה / קריות והסביבה וילקח אישית מורכב או לא - אני לא מזמין מחשב בשליחות מטרות : המחשב יהיה העמדה האישית שלי ולכן צריך לעמוד ביכולות הבאות : * הפעלת תוכנות עריכה כבדות למדיי שדורשות תאימות חלקים טובה ( כמו AVID למשל ) * הפעלת וירטואליזציות שונות ( מבוסון של סיסקו ועד הרצת מערכות הפעלה במקביל כמו סרבר 2003 מק OS וכד' ) * כרגע לא מתכנת אבל מי יודע אולי יחזור לי החשק * אינטרנט כמובן ותוכנות שונות ( אופיס ומוזיקה וכל דבר אחר שזז אני בודק ) * סרטים - אני רואה הרבה סרטים במחשב או בטלויזיה שמחוברת אליו * מוזיקה - המחשב כרגע מחובר למערכת קולנוע ביתית ישירות ולמערכת …
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Thief,GTA V,BF4,AC,Aion -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 29' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
I74770 לוח אם : asus z87a 16gb ram Gigabaite gtx770 4gb oc ספק cougar 760w Wd 500gb blue זה המפרט בערך. יש באנדלים להכל אחריות מלאה לכל החלקים, המחשב חדש נקנה לפני חודש. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה אמנם קצת מפגר אבל חשוב לי ביותר....... השאלה מופנית למי שיש לו את הלפטופ Gigabyte W576V או כל לפטופ אחר של ג'יגה בייט מהשנה האחרונה... האם יש בפאד העכבר סקרולינג שמקל על דפדוף במסמכים.. (כמו שיש כמעט בכל נייד חדש בימנו)? ואם לא... מה לעזאזאל הם חושבים לעצמם תודה לעונים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה המפרט העיקרי של המחשב שלי,מה דעתכם עליו? למה הוא טוב(משחקים,אינטרנט,סרטים)? ואיך הוא בכלליות? AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU Gigabyte GA-7VAX VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, ATA133, LAN, USB 2.0) Leadtek Winfast Geforce 4 TI4200 MyVIVO AGPx8 128MB DDR Video Card Creative AUDIGY 2 Platinium Retail Sound Card Logitech Z-560 TNX/400W 4.1 Speaker System DDR-RAM 256MB 3200 WinBond Memory Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD Thermaltake Volcano 7 CPU Cooler Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case 17" LG Flatron 774FT Blue Monitor
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אחרי שהתעכבתי עם רכישת ה ispiron 1520 של Dell לצורכי עריכת וידאו ועריכת תמונות (Photo Shop) וכעת המחשב הנ"ל לא נמצא במלאי או זמין להספקה אני מחפש פתרון אחר. אני דיי בכיוון של Dell כי יש לי חברים מרוצים ונראה לי שהמפרטים שלהם שווים ביחס עלות-תועלת. חשבתי ללכת על ה Vostro 1520 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1500.htm שנראה דומה מאד ל ispiron 1520 . עשיתי חיפוש וראיתי המלצות ללכת על ה ispiron 1525 במקום. פחות חשוב לי יציאת HDMI יותר חשוב לי כרטיס מסך טוב, מעבד מהיר, תגובה מהירה והרצה של מספר תוכנות במקביל, יציאת וכניסת firewire ויציאה למסך חיצוני כלשהו. על ה Vostro 1520 חשבתי להוסיף הארד דיסק 7200 RPM. ולהתקין Windows XP PRO. מה דעתכם? האם הוא אמור…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 7,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם התוכנות שבכותרת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Autocad, Rhino, Revit ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קצת sims -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 15" חובה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים חבר שלי מעוניין לקנות מחשב עד 3100-3200 גג זה התקציב :-\ רק מקלדת ועכבר הוא לא צריך יש לו מסך שלא אכפת לו להשאר איתו הוא אומר לי שהוא מעדיף להשאר איתו ולקנות רק תמחשב נראה לי שזה קצת חרא לשחק COD במסך 15 אינץ קוביה לפני 12 שנים נראה לי מבאססס הכל (הוא פשוט לא מכיר משהו אחר אז לא כל כך מעניין אותו ) אבל לדעתי זה באסה השאלה כמה זה יתן לו בפועל הבדלים ואם זה שווה בכלל כי נראה לי המשחקים יראו חרררבה מה אתם אומרים??? המון תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, יש ברשותי Lenovo T61P ואני רוצה במקום הכונן DVD להוסיף הארדיסק HDD או SSD עוד לא החלטתי לשאלתי, האם אני צריך לקנות משהו בנוסף להארדיסק והאם יש חנות מחשבים נורמלית במרכז שאפשר לסמוך עליה שתעשה לי את זה בלי שתדפוק לי משהו בלפטופ?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב לאחותי, ושבאמת יהיה מחשב אמין, דיסק קשיח לדוגמה 500GB יספיק לדעתי, שיהיה מעבד טוב וזיכרון מספיק פשוט שהמחשב ירוץ לה ולא יהיה דפוק, היא משתמשת באינטרנט, בתוכנות קלות, שומעת מוזיקה ורואה סרטים. אין צורך פה לדעתי בכרטיס מסך (זאת אומרת מובנה יספיק לא?) ולא צריך כונן אופטי או כל ציוד היקפי אחר.. עד 2000 שקל. זהו עריכה: לפי החוקים: 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף לשפר איפה שצריך כדי להשתמש במלוא התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית,אינטרנט,מוזיקה, בסיסי מאוד. א) תנו דוגמ…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה הדגם שמתאים לי מבחינת ביצועים http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=4936 1. האם כדאי לקחת עם מסך מגע ? ההפרש לא גדול במחיר (מה יתרונות המסך מגע) http://ksp.co.il/?uin=31421&select=.268..271..132..2185..432. 2. האם יש חנויות זולות יותר ? 3. מי היבואן הרשמי של DELL ? תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1) תקציב? 4000-4500 שקלים חדשים, אפשר להגיע ל5000 אם מכלילים ציוד היקפי 2) מטרות ? אני רוצה שמחשב יוכל להריץ כל משחק קיים, מצדי על ההגדרות הכי נמוכות, לא אכפת לי מגראפיקה, אכפת לי מזה שהמחשב שלי מקרטע. חוץ מזה, ספק אמין ואוורור שקט, הוא יהיה דלוק הרבה שעות ברצף, ו250 ג'יגה מינימום. 3) האם אתה צריך ציוד הקפי ?יש צורך במקלדת רמקולים עכבר ומסך (לא צריך דק), אם זה כולל הכול התקציב יעלה ל 5 אלף, אם לא- 4 וחצי, אני יכול לקנות עכבר ומקלדת לבד 4) האם יש דבר ספציפי שאתה לא צריך במחשב עצמו ? חס וחלילה לא צריך כונן דיסקטים. 5) האם יש לך העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא בדיוק מבין בזה, אבל אם אפשר שהכ. מסך יתמוך ב DX 10 6) האם אתה צריך מערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת ? יש לי וינדוס XP בי…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל הצעה למפרט למחשב נייח חדש. המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית : office למינהם, אינטרנט, הורדות וכו'. גם תכנות קצת פה ושם, אז שיצליח להחזיק את ויזואל סטודיו. אני גם צופה בסדרות וסרטים שמופעלים מהמחשב,אבל דרך הטלוויזיה (למקרה שזה משנה). לא עושה OC (ת'אמת גם לא יודע מה זה). בנוגע למשחקים. עד עתה לא נהגתי כמעט לשחק משחקים על המחשב (המחשב הנוכחי שלי הוא די עגלה, הוא ברשותי כבר 5 שנים). אני מעוניין להתחיל לשחק קצת. מן הסתם אני לא ייפול לקטגוריה של גיימר, אבל למשל אני רוצה שהמחשב יוכל להפעיל באופן טוב את fallout 3. בנוגע לרעש, אני לא ממש יודע להגדיר את עוצמות הרעש הסבילות בעיני (או אוזניי..). הוא ממש לא חייב להיות שקט מת, אבל שלא יעשה יותר מידי רעש שאני לא אוכל להיר…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד מדגם LENOVO N500 ולאחרונה הוא עושה לי מעט בעיות, ואני אפרט: כשאני מדליק את המחשב אני רואה שהמאוורר מתחיל להסתובב, אך לאחר כ 4/5 שניות הוא מפסיק להסתובב. אני מגיע למסך של ההתחברות לווידנוס ואז מופיע לי מסך כחול (ככל הנראה בגלל המאוורר) ועושה ריסטרט שוב. ככה זה קורה ב 90% מהמקרים. ב 10% האחרים הוא מצליח להתחבר (המאוורר כן עובד). מבדיקות עשיתי באינטרנט הבנתי שמאווררים לא אמורים לעבוד כל הזמן אך שיש אפשרות להגדיר שהם כן יעבדו קבוע- למישהו יש מושג איך אני מגיע להגדרות האלה ועושה את זה? או לחילופין- למישהו הייתה את הבעיה הזאת ויודע מהי? כי אני מניח שהבעיה היא לא במאוורר אם הוא עובד לסירוגין... בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט הראשון הוא כזה: AMD 64 3400+ box EPox 8KDA3j 512 A-data pc 3200 *2 leadteak 6800 GT השני הוא כך: AMD 64 3200+ box EPox 8KDA3j 512 A-data pc 4000 *2 leadteak 6800 GT רגע, ישנה אפשרות שלישית! AMD 64 3400+ box EPox 8KDA3j 512 A-data pc 4000 *2 alberton 6800 GT בכל אופן, שלושת המפרטים האלו נשארים בגדר התקציב, השאלה מי יתן תמורה הכי טובה לכסף מבין שלושת הצירופים הנ"ל? תודות לעונים. נ.ב לא ניתן לשים את שלושת הרכיבים החזקים בבת אחת, כי זה עובר את ה7000 שקל וזה בלתי אפשרי לי. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
OK אז ככה... קודם כל תודה לכל העוזרים ... וזהו המחשב שעומד להיות מוזמן (פחות או יותר ) מעבד - C2D e6400 לוח - Asus P5B DLX זיכרון - - 2 גיגה זיכרון - Corsair PC8500 twinX2 1024x2 קירור למעבד - Tuniq tower 120 מסך - כנראה CMV 938 (עוד לא סגור ) מארז - Antec p150 ( הוא כלל ספק ) ספק - מה שמגיע עם ה P150 כרטיס מסך - עוד לא סגור - מחפש משהו זול יד שניה, שיעביר לי את הזמן עד לכניסת כרטיסי ה DX10 משתי החברות שאוכל לבחור את הכרטיס הכי טוב.(מתחת ל 1000 שקל ) אני חושב שפירטתי את הכל... מה דעתכם? אם יש לכם המצלות לשיפורים וכל מיני אשמח לשמוע, התקציב 6500 שקל. (כלל מסך ) כרגע סך כל החלקים הוא 6370 - אז חסר לי כרטיס מסך מאוד זול.
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש את כל הציוד ההיקפי (מקלדת, רמקולים מסך צורבים וכד'). צריך - מעבד, לוח-אם, זכרונות, ספק כח חדש?, כונן קשיח ומארז עם יציאות USB מקדימה. המחשב לא נועד להיות מחשב משחקים אבל אם יהיה ניתן לכלול בתקציב, כרטיס מסך פשוט אז בכיף. הצעות?....
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי כמו בכותרת.. מישהו יודע מה ה- FSB של הלוח הזה: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3651#sp תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-