ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
היי, אני צריך דרייבר לכרטיס רשת האלחוטי של המחשב נייד Dell latitude D505 (חיפשתי בגוגל ומצאתי כמה אבל הוא לא טובים). תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אהלן חברים! אני מתכנן לקנות מחשב נייד בקרוב. הוא ישמש כמחשב עיקרי לצד נייח. באופן כללי אשמח לכמה שיותר אופציות והמלצות לסדרות מומלצות ואמינות. להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן לחסוך אם אין סיבה להשתמש בכולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר ב-1000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, תכנות, עריכה גרפית או מוזיקלית וידאו, תכנות, סרטים 4K וכדו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציי…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד בתקציב של עד 4K. הצרכים הם בעיקר צרכים סטודנטיאלים. * מטרות המחשב - WIN7, אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים ב-HD, תוכנות גראפיות קלות (CS4 למשל) ומשחקים לא כבדים במיוחד. * גודל המסך - 15.6 * משקל רצוי - לא קריטי * זמן סוללה - שעתיים-שלוש (גם זמן הסוללה לא קריטי כ"כ) * יציאות - USB, HDMI וכל שאר היציאות הסטנדרטיות * בלוטות - לא חובה, אם יש - מה טוב. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 320, עדיף 500 * צורב DVD - חובה * אחריות - אחריות בינלאומית פחות חשובה, רצוי אחריות טובה ואמינה פה בארץ * העדפה לחברה כלשהיא - רצוי DELL או TOSHIBA, אבל במגבלות התקציב, אשמח לכל הצעה. (יש דגמים של פאקרד בל ושל סמסונג שנראים לא רע) חשוב לי שהמחשב יהיה אמין, מהי…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 5000 אבל אני רוצה להוסיף מקלדת אוזניות ומסך בכסף. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג כבד וקל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בכסף צריך מקלדת אוזניות ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ברמה בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס ,תוכנה לניהול עסק,(איזי טקס),תוכנה למצגת תמונות שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני 3 חודשים רכשתי לי DELL Inspiron 15R SE 7520.... המחשב עובד מצויין, ללא תקלות...דבר אחד מפריע לי...הכונן קשיח הסופר איטי שלו (5400) ...החלטתי שאני חייב לשדרג ואם כבר לשדרג, אז לSSD. אבל, להפתעתי, כשחיפשתי כל מיני המלצות, יצא לי לראות דעות חלוקות בנוגע לחיבור הSATA שבמחשב עצמו....כלומר אני לא בטוח אם בלוח אם יש SATA2 או SATA3 ובשום מקום לא הצלחתי למצוא מקור חד משמעי (יש תגובות או יותר נכון וויכוחים של משתמשים בפורומים שונים בחו'ל בנושא)..וזה משפיע מאוד על רכישת הSSD שכן, אם זה SATA2 אז לא אחפש אחד ממש מהיר מכיוון שהוא לא ינצל את עצמו ללא SATA3 ככה שהשאלה הראשונה היא: איזה חיבור יש בלוח אם של המחשב שלי? SATA2 או SATA3? השאלה השניה הגיע בעקבות החיפוש לתשובה...…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברים אני מתנצל שזה אשכול שני שלי בנושא דומה אך זוהי שאלה שונה. רציתי לדעת איך המחשב הזה של טושיבה ולמה לא דובר עליו פה בפורום . הדגם הוא TOSHIBA L655-121 וקישור לאתרי המכירה http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7737745 עכשיו האם הוא טוב יותר מהדגם של L650-10D . אני מדבר בהיבט של שימוש גיימינג חמוד ושימוש כולל. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אז ככה, בכיתה י' החלטתי שנמאס לי ממחברות והחלטתי שאני עובר לנייד מהלך הזוי בתקופה ההיא, אחרי מחשבות רבות ואין ספור ביקורות רכשתי את הX40 של IBM, בתקופה ההיא הוא עלה סכום הזוי של קרוב ל12 אלף שקל, מעבד מסדרת M של אינטל, גיגה זכרון ודיסק קשיח של 40 גיגה, טחנת עגינה נפרד שבדיעבד אני יודע שהייתה מיותרת, המחשב שירת אותי 6 שנים, עד לא מזמן שהדיסק קשיח התקלקל ומאז אין לי כלכך רצון לתקן אותו כי הסוללות 3 תאים ו9 תאים כבר לא שורדות יותר משעה ביחד. עובד כבר שלוש שנים בתחום מכירות המחשבים, מכיר את התחום לעומק אבל ייעוץ תמיד עוזר. לאחר ההקדמה היפה, אני מתכוון להתחיל ללמוד באוקטובר, ויהיה לי גם קורס קודם החל מאוגוסט ככה שאני יצטרך מחשב בחודשיים הקרובים, חשבתי להתחיל מעכשיו כדי לבד…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי הרבה התלבטויות הגעתי למפרט די סופי, אשמח לדעת אם יש איפה לחסוך. השימושים - ביתיים רגילים וגיימינג קל (הגדרות בינוניות ומטה ברזולוציית 1080*1920) הכי חשוב לי שיהיה מארז שנוח לנתק ולהעביר לסלון, מבלי לוותר על זה שיהיה מאוורר כמו שצריך. את הלוח אם בחרתי עקב תכונת USB DAC UP, שאמורה לתת מתח טוב יותר כשמחברים אודיו לUSB (אני מחבר רמקולים MM1) כרטיס מסך קניתי בנפרד --HD7950 הקניה של המחשב תתבצע מTMS. אז אשמח לדעת אם יש מה לתקן (בעיקר בשילוב מארז-ספק, אולי יש מארז קל יותר ועדיין מאוורר / ספק זול יותר אפשרי?) ושאלה נוספת - האם בעיית האיטיות לאורך זמן של כונן SSD קורית "בכל מקרה" או שנניח ואני מסיר משחקים ותוכנות, אז הוא חוזר להיות מהיר כמו בהתחלה? תודה לכולם. אשמח לתגובתכם, …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, חברה אני צריך לדעת כמה המחשב הנ"ל שווה יד שנייה HP Pavilion dv1000t מעבד: 2.0GHz Intel Core Duo Processor T2500 זיכרון: 1 גיגהבייט DDR2 כונן קשיח: 100 גיגהבייט מאיץ גרפי: 128MB Intel Graphics Media Accelerator 950 מסך: LCD רחב בגודל 14.1 מתאם רשת אלחוטית: Intel Pro Wireless 3945AG צורב DVD דו-שכבתי עם LightScribe מערכת הפעלה: Microsoft Windows XP Professional http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3249646,00.html http://h41131.www4.hp.com/il/he/press/HP__HP_Pavilion_dv1000_Entertainment_Notebook_PC_________.html תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום הנכבדים. אני מחפש מחשב נייד עבור גיסתי, ראשית הנה התכונות מהדביק: * מטרות המחשב? עבודות רגילות של סטודנטים, ללא משחקים, ללא תוכנות עריכת גרפיקה וכו', פירוט נרחב יותר בהמשך. * גודל המסך? לפחות 15.6 (העיניים שלה חלשות). * משקל רצוי? כמה שפחות עדיף, רצוי פחות מ2.5 קילוגרמים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, זה חשוב, עדיף לפחות 3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * בלוטות? אין חובה, אבל לא יזיק. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה, סטנדרטי אבל אפשר גם פחות אם צריך. * צורב DVD? אין חובה, אבל לא יזיק. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. בעקרון הבחורה זקוקה למחשב לצורך לימודים, הווה אומר אינטרנט, אופיס וכו'. ה…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני איש תוכנה, אבל הידע שלי בחומרה מוגבל מאוד והייתי שמח לקבל עצות בנוגע למפרט למחשב חדש עד 8000 ש"ח (אפשר פחות, אפשר לחרוג קצת). מטרות: תכנות, הפעלת תוכנות לכתיבה תוכנה כבדות מאוד שדורשות זכרון רב ויכולת עיבוד במקביל (החלק העיקרי והכי חשוב). משחקים, אחרי הכל מחשב ביתי, אבל לא משהו יותר מידי, אני משחק אחת לחצי שנה איזה משחק, לא יותר מזה. שטח אכסון גדול (סרטים, מוזיקה וכו'). לא כולל: מסך, מקלדת, עכבר ושאר עזרים, רק "ברזל". דגשים: לפחות 2 ג'יגה RAM. כרטיס קול טוב. תודה רבה, עמרי
-
- 29 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
I5 760 Gigabyte GA-P55-USB3 Kingston Value RAM - 2X2 MSI Armor 2X - GTX 950 הכל עובד ותקין.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד של GigaByte דגם W566U-DC15M ,חיברתי לחשמל והדלקתי בכפתור POWER ושומעים הכל בסדר חוץ מזה שהמסך לא נדלק. בדקתי דברים אחרים אם הם מגיבים וזה היה בסדר, יכול להיות בגלל שלא חיברתי עם בטריה אלא ישיר כבל לחשמל? (ככה המוכר אמר לי שעובדים בבית לחבר לחשמל ישיר בלי בטרייה כי זה מקטין את אורך החיים שלה). מה הבעיה ואיך פותרים?
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום למומחי הפורום. אני קורא אנונימי כבר די הרבה זמן, אבל משתדל למצוא את המידע בעצמי ולא לשאול. הבן הגיע בשעה טובה לגיל שבו הוא חושב שיש לו זכות למחשב משלו.... מסגרת התקציב היא 3000 ש"ח, די קשיח. השימוש הכבד יותר יהיה משחקים דוגמת מיינקראפט או Civilazations . *לא* יהיה לו פורטנייט gta או דברים כאלו.... על מה עדיף לשים דגש, זיכרון או מעבד? במחיר כזה, מצאתי דור 12 עם 8 ג'יגה או דור 11 עם 16 ג'יגה. מה עדיף לדעתכם? וגם, אם יש הממלצות ספציפיות- אשמח לקבל. תודה!!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box לוח אםMA78LMT-S2 AM2+, AM3, 760G, DDR3 1333, VGA ATI HD3000, DVI, HDAudio כרטיס מסךEAH5850/DirectCU/2DIS/1GD5 ספק כוח Modular 650W With 12cm Fan (Retail) זכרונותDDR III 1333Mhz - 2GB Kingston יחידות2 המחשב יכול להריץ משחקים כבדים היום? ואיך הכרטיס מסך הנ'ל לאוברקלוק?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1) בסביבות ה2700-3000 אקנה באילת השבוע רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות צפיה בסרטים, מחשב ללימודי הנדסה * גודל המסך?15.6 * * משקל רצוי?אין העדפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (500-1000GB) * כונן אופטי? לא קריטי בעקרון זה מחשב ללימודי הנדסה, חשוב שיהיה חזק ויריץ סרטי HD כמו שצריך. העדפה לחברת דל. מה דעתכם על אחד מאלה? : http://ksp.co.il/?list_compare=.22964..22962. תודה רבה לכם!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטים בHD ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PES , COD וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). חשבתי על U2311 אז 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לימודים (מדעי המחשב), תכנות, גיימינג קל ושימוש כללי * גודל המסך? 13-14 אינץ' * רזולוציית המסך? 720p ומעלה * משקל רצוי? לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא במיוחד * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כדאי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא צריך מחשב עמיד שישרת אותי לפחות שנתיים- שלוש. אפשר להתגמש קצת בתקציב. תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בעוד מספר שבועות אני מתכוון לטוס לארה"ב, אני מתכוון לקנות מחשב NUC שיתפקד כשרת הורדות + שרת אפאצי וטומקט (פרוייקטים שאני מתכנן לשים עליו לא משהו רציני) חשבתי על זה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16856102055&cm_re=nuc-_-56-102-055-_-Product יש לי כבר כונן של 1TB וזכרון של 8GB מהמחשב הנייד שלי (ז"ל) רציתי לשאול האם המפרט שלו יספיק לדרישות שלי? יש לו בעיות התחממות? בגדול מה שמאוד קורץ לי זה הגודל שלו והמפרט כמו של מחשב נייד רגיל. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! מי שיש לו נסיון עם הזמנת מחשבים מסניף אילת (ksp), זקוקה לעזרתכם. אי אפשר לבקש ממישהו שגר באילת לאסוף בשבילי את המחשב הנייד שאני רוצה לקנות ? הם מחמירים בעניין זה? כי רשום שמשלמים אך ורק במקום עם כרטיס אשראי ובעל הכרטיס חייב להיות נוכח ולהזדהות עם תעודת זהות . רק אז יוכל לשלם ולאסוף את המחשב שלו. איך זה בפועל? אין אפשרות לחרוג מהחוק הזה? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אתחלתי אותו באתחול בסיסי בmsconfig כדי לראות אם הבעיה בגלל תוכנות שעולות בסטארטאפ אבל הוא עדיין איטי. המחשב קור 2 דואו 1.66 עם ג'יגה זיכרון ו100 ג'יגה דיסק קשיח ככה שהוא אמור להיות מהיר והוא יותר איטי מהAMD 3000 שיש לי בבית.. עזרה בבקשה!!
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה, אבא שלי רוצה מחשב לשימוש משרדי לחלוטין לא כולל מסך/מקלדת/עכבר/כלום רק מחשב. במחיר של עד 2000-2500 שקל אני חשבתי לי שאין מפרטים חזקים מדי במחיר הזה, אז חשבתי לעגל את המחיר ל 4000 ולהשקיע את הכסף בשידרוג השילוש שלי וככה ולשים במחשב שלו את החלקים הישנים שלי. הנה המפרט שלי: CPU: P4 2.4A 400Mhz + Volcano 7 MOBO: Epox 4GEA+ MEM: Corsair CMX256A DDR 3200C2*2 GPU: Radeon 9800 pro 128Mb 256bit HD1: W.D 40Gb 7200rpm HD2: IBM 60Gb 7200rpm CD1: NEC 3520 DVD CD2: Liteon 52*32*52 MAG 19' 996PF Moded GENERIC Case P.S: Antec TruePower 430W זכרונות אני לא צריך להחליף, אז אני אקנה לו הכי פשוטים שיש, בעיקרון אצלי חשבתי להחליף את המעבד+לוח אם+כרטיס מסך (לצערי, לא כדאי בטח להחליף לMB…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב. אני גרפיקאי מתלבט מאוד בין מבחר דגמי מחשבים ניידים לביצוע עבודות גרפיות (תכונות אדומי לסוגיהן). ככל שאני חוקר יותר ויותר אני נהיה מבולבל יותר ויותר... אם יש למישהו דגם/חברה אחרת מהמפורט למטה ושחושב שהוא הטוב ביותר במסגרת התקציב- אשמח מאוד לעצה ולתגובתכם המהירה- המחשב חייב להיקנות בימים הקרובים מאוד. אני מחפש את הטוב ביותר בתקציב שבין 6000-9000 ש"ח. תודה מראש, הדגמים שאני מלבט בינהם הם: toshiba satellite A300 15-c לינק למפרט: http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=150523 toshiba satellite p300-133 אותו מפרט כמו המחשב הקודם רק עם מסך "17 toshiba satellite x200-22u לינק למפרט: http://il.computers.t…
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-