ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום חבר שלי טס לארה"ב שבוע הבא והוא רוצה לקנות לעצמו מחשב. הוא טס הרבה והוא מחפש מחשב שיהיה לו בעיקר לאינטרנט משחקים כמו פיפה וסרטים. הבעיה כמו שראיתי זה עם אחריות ברוב המקרים , קראתי שמישהו קנה את המחשב שלו ברשת best buy ועשה שם אחריות של החנות ב-150 $ הוא רשם שבמקרה של תקלה הוא הולך לכל חנות מתקן ופשוט שולח חשבונית, מישהו מכיר את זה יותר לעומק? אם לא איזה מחשב מישהו מכיר שבטוח יש לו אחריות ויכול להמליץ עליו? יש שם עכשיו הרבה מבצעים טובים בטח גם בגלל זה נפתחו בזמן האחרון הרבה הודעות מישהו כבר נתקל במשהו מעניין? לגבי גודל המסך הוא דיבר איתי על 15.4 אבל נראה לי שאני ימליץ לו על 14 שהוא יותר נוח וקל. איך הסוללות של ה14" הם מחזיקים יותר זמן בדר"כ? אשמח לעזרה תודה מראש.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache BOX כמות: 1 מחיר: ¤1611 לוח אם: Gigabyte GA-EX58-Extreme כמות: 1 מחיר: ¤1788 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 מחיר: ¤389 ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V כמות: 1 מחיר: ¤611 זיכרון: G.Skill 6GB DDR3-1600 Tripple Kit (3x2GB) CL9 6GBNQ כמות: 1 מחיר: ¤1448 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 640Gb 16MB AAKS כמות: 1 מחיר: ¤412 כרטיס מסך: Gigabyte Radeon 4870x2 1GBx2 DDR5 Retail כמות: 1 מחיר: ¤2735 כונן אופטי: LG GH22LP DVD-RW x22 Dual Layer IDE LightScribe Black כמות: 1 מחיר: ¤149 עכבר: LOGITECH MX518 Gaming-Grade Optical Mouse - אחריות 36 חודשים כמות: 1 מחיר: ¤213 רמקולים: LOGITECH X-530 כמות: 1 מחיר: ¤499…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש בתקציב 3000 ש"ח - המחשב הוא מחשב לצרכים משרדיים ( איטרנט , אופיס וכו' ) שיריץ ווינדוס Vista . אין לי צורך בהארד דיסק גדול 250 גיגה יספיק . אין צורך בציוד היקפי אבל אני כן צריך שירכיבו את המחשב בחנות . לדעתי גם כרטיס מסך על הלוח אם יספיק לצרכים שלי ולכן עדיף להשקיע בזכרונות ובמעבד - חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה מהיר ! כמו כן אני צריך חנות באזור תל אביב אז אם אפשר תבנו לי בבקשה את המפרט מהחנות שאתם ממליצים לקנות ממנה את המחשב . תודה רבה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום אני צריך דיעה לגבי המחשב הנ"ל, הוא בעיקר מיועד לעבודה "משרדית" להרצת תוכנת VISUAL BASIC , המחשב מיועד לתכנת האם ACER טובים? המפרט שלו הוא: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHAEFC657 ACER נותנים שנה שירות...זה קצת מעצבן אבל אם הניידים שלהם טובים אז אין מה לדאוג וכאן אני צריך את הדיעה והניסיון שלכם אם יש כדי לדעת אם לבטל הזמנה... ד"א...היום רכשתי אותו באתר ב-2900 שקל...שווה את המחיר?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה שנייה להראות משהו פשוט שיעיר כמה חבר'ה עם תקציב מוגבל: לקנות עכשיו בתקציב זול E8400 ב 800 שקל ולחסוך 700 שקל עד למחיר ה 1500 ש"ח למעבד I7 920 (ולעשות OC למעל 4 ג'יגה). לקנות 4GB של DDR II ב כ350 ש"ח ולחסוך 150 ש"ח עד למחיר ה500 ש"ח ל3 ג'יגה או לחסוך 650 ש"ח עד למחיר ה1000 ש"ח בדגמי ה 6 ג'יגה (שהם אלו שבאמת ייתנו ביצועים במערכת 64 ביט שהרוב מתקינים כיום). לקנות לוח ASUS P5Q ב כ600 שקל ולחסוך 600 שקל עד למחיר 1200 ש"ח, מחיר לוח הI7 הכי זול בלי יותר מדיי קשקושים עם מספיק פיצ'רים משצריך גם ככה. חשבון פשוט של שילושים קדושים: מערכת P45+E8400+4GB DDR II = בערך 1600 ש"ח (הוספתי 50 שקל שלא יגידו לקחתי המחיר הכי זול לכל חלק). מערכת X58+I7 920+ 3GB DDR III = בערך 3200 ש"ח -…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקי, שלום חברים ויום טוב לכם, וגמר חתימה טובה קיצור להודעה הזו (זה לעצמי תתעלמו):http://tinyurl.com/48zz9c יצאתי מפה לפני חודשים אם מפרט, מאז הטכנאי שלי נפל מקצה הכוכב או היגר לסין כדי לסחור באיברים, בכל מקרה עברו חודשים, המפרט התיישן, עכשיו אני כנראה אקנה מחנות (שאתם כמובן תרשמו במפרט מהי). אני צריך מחשב לעבודה בהכל, משחקים לVMWARE לWORD לסוליטר ואינטרנט למשחקים רצחנים (מעדיף לא להתפשר על FPS) מעבד 4 ליבות, אין פה ויכוח, אתם רוצים להתווכח איתי, לכו בבקשה דיסק קשיח גדול יועיל (כאילו מעל הממוצע של 500GB יהיה נחמד) אני צריך הכול חוץ מרמקולים, יש לי JBL ALIEN RESPAWN 2.1 שאני אוהב, ז"א מסך צורב מחשב קומפלט עכבר מקלדת. אני אעדיף מקלדת ועכבר אלחוטים, החלטתי שזה טיפשי כ…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה, עוד מעט אני קונה מחשב אז בניתי לעצמי מפרט, יש כאלו שאמרו שהוא מבוזבז ויש כאלה שאמרו שהוא נחמד. בכל מקרה אני לא עומד לשנות את הכרטיס מסך ואת המעבד אז אל תציעו משהו אחר. אני רוצה שהמחשב הזה יחזיק לי שנתיים + . המפרט: [מה שבאדום אני לא מחליף]. יש הצעות לשיפור? נא להציע מהאתר IQPC.CO.IL בבקשה כי משם אני עומד לקנות את המחשב.
-
- 14 תגובות
- 789 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Duo E-8400 3.0Ghz 6MB 1333Mhz לוח אם Gigabyte G31M-S2L DDR2 PCI-X SATA2 GL זיכרון DDR2 800Mhz 2048MB x 2=4196MB כונן קשיח 320GB SATA2 7200 16MB ספק כח מקצועי HuntKey 550W TruePower מארז ATX מקצועי ECASE צורב DVDRW Sony/Nec X22 DualLayer כרטיס מסך GEFORCE 9800GT 1GB DDR3 סה"כ מחיר כולל מע"מ: 3150 ש"ח
-
- 14 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום, אני זקוקה למפרט למחשב בעיקר לאינטרנט, סרטים, ממש קצת גרפיקה(לא משהו כבד) ומשחקים לא כבדים(מקסימום משחקים מסדרת סימס 2, ואולי Fallout3). אם אפשר שיהיה כמה שיותר שקט, אבל זה לא קריטי, לא בעדיפות ראשונה. עד 3500ש"ח כולל מסך(אם יש צורך אפשר לחרוג קצת, אבל בלא יותר מכמה מאות) כרטיס הקול הכי פחות חשוב. גם לא זקוקה לדיסק קשיח גדול מדי, 320 גיגה מקסימום(מעדיפה שני דיסקים 120 גיגה אם אפשר). רק Intel, לא AMD. מצאתי כמה מחשבים שנראים לי מתאימים אז אם אפשר הייתי רוצה לקבל גם חוות דעת עליהם(ואם אפשר גם על החנויות עצמן): http://www.imshops.co.il/Product.asp?Pid=e8400&Cat2Cat1ID=1&Cat2ID=0&aff=〈=HE http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=4125&catcode=373&am…
-
- 14 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למחשב חדש שהשימוש העיקרי שלו יהיה משחקים כבדים ותכנות. בנוסף מידי פעם צפיה בסרטי HD ועריכת וידאו. המחשב יהיה מבוסס פלטפורמה I7 , אני מודע לעובדה שלמשחקים הוא לא יתרום הרבה אבל כן בשביל תכנות (כולל הרצת מכונות וירטואליות) ועריכת וידאו. המחשב יחובר בהתחלה למסך 20' (1600X1200) אבל קרוב לוודאי שבעתיד גם לטלויזית FHD. אני מעדיף מאוד כרטיס מסך בעל 1G זיכרון וחובה יציאת HDMI. דיסק של 500G יספיק בשביל מערכות הפעלה ושאר התוכנות. לוח האם חייב לתמוך ב RAID 5, כנראה שיהיה מערך כזה בעתיד הלא רחוק (חבל לי לקנות עוד מחשב, חלש ככל שיהיה, בשביל מערך איחסון וגיבוי כאשר אני קונה מחשב חדש עם מספיק מקום ל 6 דיסקים של SATA), צריך לקחת בחשבון שיתווספו עוד 4 דיסקים להספק. ב…
-
- 14 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום, חשבתי על דרך לגרום לסוללה להתרוקן ולהטען שוב ושוב. חשבתי על פתרון: גם כשהמטען מחובר לנייד, הוא ישתמש בסוללה עד שהיא תגיע ל20% ורק אז הוא יטעין אותה וכך שוב ושוב. האם ניתן לעשות זאת דרך ה WINDOWS XP? תודה מראש לעונים.
-
- 14 תגובות
- 991 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב מה אתם אומרים על המפרט הבא תקציב 10000 Gigabyte GA-EX58-Extreme Intel Core i7 920 2.66Ghz G.Skill DDR3 3072MB Tri Channel 1333MHZ 3GBNQ CL9 Western Digital 640GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer LG GH22NP20 DVD Rewriter IDE x22 Corsair TX Series 650W PSU Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail אני צריך מארז שיוכל להכיל קירןר מים תקציב 1000 מארז אם חלון כרטיס מסך זמני עד 285\295 ו965E גם המעבד
-
- 14 תגובות
- 854 צפיות
-
-
E6300 (@3.0MHZ( 965P-S3 1950XT 256MB WD 250GB 16MB LG H10N tranced 1024*2 667MHZ ENERMAX liberty 400W COMPUCASE 6A19 Samsung SyncMaster 740N + לפעמים hanss.G 37" fullHD ידוע לי שצריך להחליף את הלוח אם, על מה עוד צריך לוותר בשביל להתאים את המעבד, ומה ניתן להשאיר? המפרט מיועד למשחקים על ה37" תקציב לא מוגדר, לא מחפש מחשב הכי מפוצץ או חיית משחקים, רק משהו שיתאים לצרכים שלי, תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות רק מחשב ( בלי מסך , מקלדת וכו ) שהדגש על היותו חזק ומתאים לעבודה בתלת מימד ( תוכנות כמו מקס, מאיה , .....רינדורים....) התקציב שלי כרגע הוא 2000 ש"ח ( אוכל לקבל הלוואה ולהגיע אולי עד 5000 . אני רוצה להימנע מקניית הזול ביותר לגלות כמו הרבה פעמים שהזול הופך להיות מאד יקר.....ודווקא לא היה כדאי לחסוך..... ) ניסיתי קצת לקרוא ביקורות והמלצות ואני רואה שזה לא פשוט......אני באמת לא מבין בזה....... הסתכלתי ב-זאפ על מחשבים עם מעבדים Q6600 אני מצרף קישור של מחשב http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1289 זה מפרט של חברת אייבורי ב-1750 ש"ח אבל של מעבד 4 ליבות חשבתי שכדאי יהיה להוסיף 2 שידרוגים מההצעות שלהם למטה 1. שדרוג לכרטיס מסך PCIe2.0 nVIDIA …
-
- 14 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
היי, הגיע הזמן לשדרג את המחשב הישן.... השימושים שלי בעיקר אינטרנט, אופיס, סרטים ואני מתכוון להתקין עליו Linux RHEL5 כנראה על VM ו- oracle database לשימוש ביתי (לא לכמות גדולה של התחברויות או לעומס גדול במיוחד). בבקשה תאמרו מה דעתכם על המפרט, לא אכפת לי דווקא AMD אפשר גם המלצות הכוללות מעבד intel, העיקר להיצמד למגבלת התקציב ולשימוש. המפרט לא כולל כרטיס מסך כיוון שאני לא משתמש במחשב למשחקים ולכן לא ראיתי בכך חשיבות כיוון שהלוח מכיל כרטיס שלדעתי מספיק לשימושים שלי (אני צודק?) אגב, מסך אני קונה PROVIEW 22" AR2238AFW 1680X1050 HDPC DVI+ SP 2MS (אני יודע שיש יותר איכותיים אבל קיבלתי המלצות מאוד מאוד טובות על הדגם הקודם לו FP2226W משלושה אנשים שקנו אותו, וחוץ מזה המחיר שלו…
-
- 14 תגובות
- 825 צפיות
-
-
למי שזוכר לפני כמה חודשים פרסמתי אשכול כשהתקציב היה 1000, אבל הנסיעה לארה"ב התעקבה וכך גם הרצון לרכוש מחשב. בשבועיים הקרובים מכר שלי יהיה שם ואני רוצה להביא לו כבר את הדגם הרצוי, אז אשמח לעזרה. אני מחפש מחשב לסטודנטית כמו שאמרתי, 800$ בערך, עדיף לא לחרוג. הדרישות, אני מחפש את השילוב הטוב ביותר לבין מחשב קל, לבין מסך גדול מספיק בשביל לעבוד איתו. חשוב שהמסך לא יהיה מבריק, והסוללה תהיה מספיק חזקה. יהיה טוב גם אם תכובד האחריות בארץ. אשמח לעזרה, חג שמח
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל אני חדש פה וחבר הפנה אותי לכאן ומה שיש לי להגיד זה פשוט ואוו עולם אחר לגמרי ואנשים שפיצים .. אז הנה קיבלתי מפרט למחשב שאמור לשמש לעריכת מוזיקה + לעלות משחקים חדשים .. ניד פור ספיד אנדר כובר החדש .. הנה המפרט .. מעבד - Intel Core 2 Duo E-7300 2.66 Ghz 1066 Mhz לוח אם - Gigabyte G31M-S2L DDR2 PCI-X SATA 2 GL זיכרון - DDR2 800Mhz 2048MBx2 = 4196Mb ללא כונן אופטי ללא כונן קשיח כרטיס מסך - GeForce 9500GT 512Mb TV DVI PCI-X מארז NZXT אלומיניום שקט במיוחד אני צריך גם ספק שהייתי בחנת הטעתי אותו אמרתי לו שהספק לי 500 W והוא בעצם 350 אז אני צרי גם ספק מחיר 1500 תודה זה המפרט שקיבלתי מה אתם חושבים עליו ? בכסף הזה אפשר להביא משהו הרבה יותר חזק ? ויש אפשרות להוסיף עוד כ…
-
- 14 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום... הטילו עליי אתגר קטן שאני חושב שתוכלו לעזור לי איתו: מחשב High-End - רק מחשב, בלי מסך, בלי ציוד נלווה. התקציב הוא עד 6,000 ש"ח. אפשר אולי טיפה לגלוש. המחשב הוא בעיקר למשחקים, אבל גם לסרטי HD. ומהמשחקים - בעיקר ל-Flight Simulator. עד פה, הכל טוב ויפה. עכשיו יש גם חשיבות לגודל של המחשב - כמה שיותר קטן - יותר טוב ;D הגודל כן קובע במקרה הזה תודה רבה מראש לכולם.
-
- 14 תגובות
- 923 צפיות
-
-
1) התקציב הוא 4000-4200 שקל לא ידוע לי עדיין אם זה מזומן או לא 2) מטרת המחשב הוא למשחקים כבדים שירוץ גם עוד 3-4 שנים למשחקים אבל גם לעבודה משרדית לאופיס מוזיקה צפייה בסרטים אבל בעיקר למשחקים 3) כן ציוד הקפי צריך מקלדת ועכבר אפשר אלחוטיים המחיר שאני מוכן לשלם בשבילם הם 50-120 בערך.. 4) לא צריך : כרטיס קול 5) כן העדפה שבלוח אם יהיה אסוס כרטיס מסך ATI 4870 שיהיה OC בדיסק קשיח שהחברה יהיה WD אם אפשר 500GB וב RAM החברה תיהיה 4GB G.SKILL 6) כן שהמחשב יהיה מאוד שקט ויפה! אולי מארז הזה http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1502 7)הרכבת מחשב במעבדה שהם ירכיבו(החברה) 8) שהמחשב יהיה שקט! 9)שקט מאוד ומעוצב יפה! 10)OC בינוני לכרטיס מסך בעיקר ואולי מעבד 11)GTA IV, CRYSIS,NBA…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין במפרט למחשב בסכום של 5000-5500, כולל מסך 22, אין צורך ברמקולים ובצורב. אנא ללא OC כלל (אין לי שום מושג). המטרה של המחשב הוא למשחקים בעיקר. תודה רבה רבה לכל העוזרים.
-
- 14 תגובות
- 768 צפיות
-
-
יש המלצות ? ראיתי את המחשב הזה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/594525-DEMO/Lenovo_7767B7U_ThinkPad_X61_7767_B7U_Tablet.html המטרה של המחשב הזה היא לימודים ועבודה (תכנות בעיקר וקצת גרפיקה). אני חושב שהמעבד הזה יכל גם להחזיק סטודיו מקס בלי בעיה. המחיר שלו כולל משלוח ומע"מ הוא 4381 ש"ח, נגיד שאני מוסיף עוד בערך 500 ש"ח עמלות שונות ומשונות זה יוצא סה"כ בערך 4900 ש"ח. ראיתי בארץ דגמים באזור הזה שעולים 8500 ש"ח (המחשב הזה מחוץ לקופסא)
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 3500 עם חריגה קלה... 2. מטרות המחשב? לדוגמה:משחקים (כבדים), צפיה בסרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?: לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס מסך חזק!! 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני חושב שאני מעדיף כרטיס מסך של רדיאון..הבנתי שהאיכות יותר טובה ושלא יהיה פחות מ ddr3 ו 512 מהירות של זיכרון (BIT.. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? שיהיה שקט.. 10. האם מתוכנן OC? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. GTA IV, fa…
-
- 14 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום חבר'ה. התקלקל לי המחשב לפני למעלה מחודשיים. אני צריך לקנות מחשב חדש, ולעשות זאת, לפני שאשתי מורידה לי נבוט בראש, על כך שאני מושך את הקניה יותר מדי זמן. אשמח לקבל חוות דעת על המחשב הנ"ל http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWWellPC7200_lg&cfm=A37875BB או לקבל הצעה למפרט (אשמח לאחד מבוסס אינטל ואחד מבוסס AMD). תשובות לשאלות: מה התקציב? 2000 ש"ח, ניתן לחרוג עד 200 ש"ח. 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים ( משחקי אסטרטגיה ישנים, אני חושב שכרטיס מסך טוב, שמובנה על לוח האם יכול להתאים) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. (למרות שהמחשב בקישור למעלה כולל מסך) 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלש…
-
- 14 תגובות
- 903 צפיות
-
-
אהלן, דרושה לי חוות דעת על מפרט מחשב. התקציב הוא עד 4400 גג לא יותר מזה, לא במזומן. המחשב מיועד ל: 1. תכנות - עבודה עם הVisual Studio 2. עבודה עם פוטושופ,פלאש וMaya 3. עבודה עם Cubase ופלאיגני VST גדולים(20 gb אחד) - כלומר צורך בHD גדולים ומהירים. 4. 4GB זיכרון חובה 5.אינטרנט, עבודות משרדיות וכדומה ומארז נורמלי. כלומר עבודות גרפיות מאומצות דו ותלת מימד - שהmaya לא תחרוק בכל לחיצה - מבחינת זמן רינדור אין בעיה. כמו עיבוד מוזיקלי - שהcubase שיעבוד בצורה חלקה,ושלא יהיה לטנסי בקבלת מידע ממקלדת שליטה. אין צורך כונן דיסקטים. אין צורך במסך מקלדת עכבר או רמקולים. אין צורך בהתקנת מערכת הפעלה. יש צורך בצורב (שיתאים לצבע המארז כמובן). יש צורך להתקנה של המחשב במעבדה. מבחנת מעבד - inte…
-
- 14 תגובות
- 903 צפיות
-
-
הזמנתי מחשב msi wind ברשת אייבורי. שילמתי בנפרד עבור המחשב ובנפרד עבור הרחבת זיכרון ל2048... כשהגעתי הביתה חבר שלי עדכן אותי שבאתר מופיעה אופציה לקניית אותו דגם עם זיכרון מורחב במחיר זול יותר (הפרש של 40 ¤) !! משום מה המוכר בזמן הקנייה לא ידע אותי ?! כשהתקשרתי לחנות ,המוכר טוען שמדובר בדגם שמגיע עם זיכרון2048 built in מחו"ל . והוא יגיע מספר ימים מאוחר יותר מהדגם שלי (בניגוד לדבריו באתר מצויין עד 7 ימים הספקה) ניסיתי לברר לגבי סוג הזיכרון שהם מתקינים כאן בארץ וראיתי שמופיע בהזמנה : 1 DDR2 667MHZ CEON לא ברור לי עדיין מה ההבדל והאם כדי לחכות לדגם שמגיע ישירות עם הזיכרון המורחב מחול (וגם להזדכות על 40 ¤) או שהדגם עם הזיכרון שאייבורי מתקינים בארץ עדיף -שגם אותו אקבל רק עוד מס…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-