עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. (הקפצת דיון) אז אחרי כמה מחשבות החלטתי יום שני ללכת לקנות את המחשב מksp יש לי סיבה מספיק טובה. בכל מקרה אני צריך מפרט חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל גג אבל עדיף שלא לחרוג. לחסוך כמה שאפשר.. 2. מה שימושי המחשב תכני hd, גלישה בעיקר, סרטים, וגם משחקי מחשב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. יש לי gtx 650 שאני יביא ל ksp ביום שהם ירכיבו לי את המחשב אז זה הכרטיס מסך שיהיה לי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 18 אינץ 1366x 768 Resolution -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…

• 14 תגובות
    • 3.1k צפיות
  2. שלום לכולם. התייעצתי פה לא מזמן לגבי מחשב ואני מאוד מרוצה. צריך עזרה לחבר בהתלבטות בין כמה דגמים. נקנה שבוע הבא ביום ראשון. תודה מראש! 1) מחשב נייד "14 HP Pavilion x360 14-DW0002NJ 2S375EA i7-1065G7 בצבע כסוף, כונן 512GB SSD, זכרון 16GB ומ.גרפי Iris Plus Graphics 3 שנים ע"י היבואן הרשמי HP Pavilion x360 14-DW0002NJ 2S375E Intel® Core™ i7-1065G7 Quad Core Processor, 8M Cache, 1.3 GHz up to 3.9 GHz מסך: "14 (diagonal FHD IPS WLED-backlit micro-edge touch screen (1920 x 1080 מסך מגע מאיץ גרפי: Iris Plus Graphics זיכרון: 16GB DDR4 3200MHz כונן: 512GB M.2 SSD PCIe NVMe USB Type-A x2 USB Type-C HDMI 2.0 ‏DisplayPort 1…

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. מתכנן לקנות מחשב בתקציב של 6000... האם שווה לחכות שיצאו מוצרים חדשים לשוק? או לחכות שיהיה תחרות ובעקבות כך ירידת מחירים? זה המפרט שבו אני מעוניין: i7 920 (2.66GHz) Asus P6T ATX 3*2GB DDR III 1333 OCZ Radeon HD5870 LG GH22NP20 DVD OEM Western Digital WD Caviar Blue WD5000AAKS OCZ 600W StealthXStream OCZ600SXS Retail Thermaltake Armor+ MX VH8000BWS מה דעתכם? השימוש העיקרי יהיה גיימינג

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by ruve,

יש לי לוח של אינטל 845wn +sdram 256 ואני שוקל אפשרות להחליף ל asusp4s8x/l/1394 + 256mb xtreme או asus 845pe ובנוסף וולקנו 9 (יש לי p4 1.5 ) + צאוורר למארז של antec הסדרה השקטה או של thermaltake smart case 2 בהנשך מתוכנן ati 9500 pro 128 / vantec nexus panel הציוד טוב או שאתם ממליצים דברים אחרים? פרטו ונמקו! (תודה)

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by fire121,

שלום רב, אני איש קבע ובקרוב אני עובר לשרת בחור כלשהו בדרום הארץ, כדי להעסיק את עצמי ולהישאר מעודכן גם אני מחפש לקנות מחשב נייד. בתאכלס אני יכול להרשות לעצמי מחשב גם ב-10 אלף אבל הכל פה זה עניין של עלות מול תועלת ולכן אני מתלבט מאוד בין כמה מאפיינים וכמה דגמים אשר הציעו לי חברים מביני עניין. מבחינת השימושים שלי זה בעיקר צפייה בסרטים(HD), שמיעת מוזיקה, וגלישה באינטרנט - בצורה מסיבית אבל - 10-15 לשוניות גלישה פתוחות בבת אחת. ורצוי שהמחשב עדיין יסחוב עוד שנתיים. מבחינת ניידות אני מגיע וחוזר מהיחידה עם רכב ובתוך היחידה כמעט ואין לזה השפעה, לדעתי גם חיבור לחשמל יהיה לי לרוב. אני חשבתי ללכת על הנתונים הבאים: * גודל המסך? נדמה לי כדאי 15.4-15.6 ומעלה בשביל חוויות הצפיה בסרטים. * …

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אלא אם זה בלתי אפשרי לפי הדרישות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג מהתקציב, 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, צפייה ישירה, סרטים, קצת תוכנות אופיס בשימוש קל ביותר, מוזיקה, משחקי FPS בעיקר- לא דברים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS - ברמה איכות בינונית, באטלפילד, COD, אססינס קריד וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום רב! קניתי לפני כחודשיים מחשב נייד של לנובו וקבלתי איתו מטען מקורי כמובן. ברצוני לרכוש מטען נוסף ראיתי ב EBAY מטען ב 10 דולר. האם המטען הזה מקורי ? האם הוא יכול לגרום נשק למחשב או לסוללה? איך אני בודק שהספקת הזרם והמתח הם הנכונים כמו המטען המקורי ? המטען נימצא בקישור הנ"ל http://cgi.ebay.com/NEW-AC-Adapter-Power-Supply-IBM-Lenovo-ADP-65YB-B-/190434912067?pt=Laptop_Adapters_Chargers תודה

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. בניתי מפרט זה לOC למעבד ולכרטיס מסך ... הוא נועד למשחקים כבדים לחבר טוב שלי... 1) שמתי את הSPARKLE כי יש לו קירור הרבה יותר טוב מהמתחרים...(לפי המומחים בקירור ואוברקלוק בסרבר) 2) HUSH NZXT כי הוא שקט 3)ספק שמאוד המליצו לי עליו... 4)אותו דבר בקשר למסך... 5)לוח אם בעל יכולת לDDR3 ומעבדי 45 NM (לשידרוג עתידי אפשרי...) דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤ 369 מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤ 699 לוח אם : GIGABYTE GA-P35C-DS3R ¤ 912 זיכרון : OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - SYSTEM ELITE EDITION - OCZ2SE8002GK ¤ 589 כרטיס מסך : SPARKLE PCI-EX GeForce 8800GTS CALIBRE OVERCLOCK 640MB GDDR3 320 BIT TV/…

• 14 תגובות
    • 780 צפיות
  9. שלום, אני צריך שני מפרטים למחשבים שישמשו בעיקר לעבודה משרדית אך גם למשחקים פה ושם. התקציב לראשון כולל מסך (לא LCD) הוא באזור ה-4000-4500 השני כולל מסך LCD הוא באזור ה-5000-5500. שני המסכים 17 אינץ'. משהו שמעניין אותי לדעת הוא למה במפרטים רק ממליצים על Athlon? אינטל פשוט פחות טובים או שיש איזשהו הסכם פרסומי כלשהו? ועוד שאלה היא מאיפה המחירים בלוחות המפרטים? אם לא ניתן לפרסם על גבי הפורום (שלדעתי ניתן הרי אין פרסום כלשהו של החברה) אשמח לקבל בהודעה פרטית. ושאלה אחרונה שאם לא מתאימה אשאל במעבדים, היא מהו ה-Athlon64 הזה? הוא 64Bit? ומה ההבדל בינו לבין אינטל עם פי 2 Ghz? (לצורך העניין ה-3Ghz). תודה רבה רבה מראש, אורן.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by rikimaru,

חברים אני צריך את עזרתכם ליעול המפרט שלי (שזה עתה קניתי) להלן המפרט: CPU: INTEL CORE 2 DUO E6600 2X4MB CPU Fan: SUNBEAM TONIQ TOWER 120mm Motherboard: ABIT AW9D-MAX Power supplay: CORSAIR 520W HX היו מבעוד מועד - RAM: NCP 4G DDR2 533Hz היו מבעוד מועד - Hard Disk: SATA=> MAXTOR 80G 8MB + WD 160G 8MB - לא יודע אם הלוח תואם SATA II... היה מבעוד מועד - Graphics Adapter: ATI SAPPHIRE X1900XT (PCI-E) 512MB Sound Card: abit AudioMAX HD 7.1 KeyBoard: Logitech G15 Gaming Mouse: Logitech MX Revolution היה מבעוד מועד - Monitor: MAG 19" T906W (DVI) 8ms Headphone: Speed Link Home Editon Case: GIGABYTE 3D AURORA 570 - SILVER המודגשים מובנים גם לי שהם אינם שיא האיכות ולכן…

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by baraks,

אני רוצה מחשב שישמש לעבודה משרדית כבדה - עבודה על שני מסכים עם מספר תוכנות במקביל (אופיס, פוטושופ, ועוד). צריך מחשב מהיר והכי חשוב - שלא יתקע בגלל זיכרון ועיבוד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועבודה משרדית - במקביל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, פוטושופ, אילוסטרייטור, דריםוויבר, - הכל בשימוש תדיר ולצרכי פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית…

• 14 תגובות
    • 4.8k צפיות
  12. Started by avinatbezeq,

למה אין אף מפרט עם XEON? יתרונות: שני מעבדים על לוח האם, מלא זיכרון, זיכרון עם ECC. יש סיבה שלא? זה בגלל שאף אחד פה לא התעסק עם זה? למה בעצם?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. אני רוצה מפרט למשחקים כבדים ויכולת להפעיל כל מיני תוכנות שזקוקות לזכרון גדול ללא מסך רק ה מעבד :intel core2duo ומה הכי טוב לוח אם : לא יודע זכרון :2 GB 667mhz KINGSTON כי הוא אמין ולא מתקלקל כמו השאר .. דיסק קשיח : 200 GB SATA לא יותר צורב וקורא כרטיסי זיכרון : כרטיס מסך : כרטיס קול : מארז : שיהיה יפה מאוד . מסך : ללא אני רוצה את המפרט הכי טוב שאתם יכולים לתת בתקציב הזה הגדלתי את התקציב כי אני רוצה מחשב טוב ואמין

• 14 תגובות
    • 832 צפיות
  14. תקציב עד 4K , מתרת המחשב למשחקים כבדים , לא צריך ציוד הקפי ולא עושה OC עריכה אחרי תגובות איך המחשב ? יש משהו לשפר ? יש חלקים יותר משתלמים ?

• 14 תגובות
    • 759 צפיות
  15. היי, אני מחפש המלצה למחשב למשרד (PC רגיל, לא פיצה או משהו בסגנון), שישמש בתור שרת קבצים ועוד כמה שירותים קטנים (יותקן עליו לינוקס). לא צריך משהו חזק במיוחד - סטנדרטי, אבל עדיף שיהיה אמין מאוד. בגדול מחפש 4GB RAM, שני הארד דיסקים גדולים (500GB+) שישבו בRAID1. זה שרת "פיתוח", כך שאין צורך בביצועים יוצאי דופן. תקציב - 1200-1500 ש"ח נניח? תודה!

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Sblast,

שלום לכולם, שמי גיל, חשבתי לחסוך כסף על מארז וספק כוח ולשים אותו בכרטיס מסך. יש כאן ספק 550 ו-7950 OC, עם כוונה לעשות המהרה למעבד. האם אתם חושבים שהספק יספיק לזה? יש מחשבות על המארז בפרט? בנוגע לשדרוגים בעתיד, אני חושב על CROSSFIRE, עוד מס' שנים אבל ואשדרג לספק 750 אז. אתם חושבים שזו קונפגרציה טובה? מבחינת המחיר הוא כבר יקר לי מעט - רציתי בסביבות ה5100. מעבד: INTEL 3570K - TRAY ₪1081 לוח אם: GIGABYTE GA-Z77X-D3H ₪801 זיכרון: tCORSAIR XMS3 8192MB (4096MBX2) : 1600, CL9 : CMX8GX3M2B1600C9 ₪299 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD7950 OC 3GB GDDR5 - RETAIL - ₪1956 מארז: ENERMAX OSTROG + ENERMAX 550W BRONZE PSU - זמין במלאי ₪529 GLACIALTECH 120mm SILENT BLADE III - GT12025-HDLA1 ₪43 כ…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by rotem15,

יש לי מחשב נייד Dell Latitude E6420, ולפי מיטב הבנתי וידיעתי הוא מגיע ללא בלוטוס ורציתי לשאול - האם מוצר כזה פותר לי את העניין הזה? בגדול אני פשוט רוצה להפעיל מוסיקה דרך הלפטופ על רמקול בלוטוס מבלי להשתמש בכבלים. מה כדאי לקנות בדיוק? תודה!

• 14 תגובות
    • 6.2k צפיות
  18. Started by ShDorLq,

מעבד - Intel Core 2 Quad Q9550 לוח אם - Gigabyte GA-EP45-UD3 כונן קשיח - Seagate St31000528AS 1TB SATA2 32MB זיכרון - G.Skill DDR2 4GB (2GBX2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PI כרטיס גרפי - Sparkle nVIDIA GeForce GTX275 896MB DDR3 PCIe צורב - Asus DRW-24B1ST X24 SATA DVD מארז - Thermaltake V9 Black Edition ספק כח - Chieftec A-135 650W קרור למעבד - CoolerMaster Hyper TX3 מחיר 4800-5100 ש"ח בערך.. מה אתם חושבים על המיפרט?

• 14 תגובות
    • 690 צפיות
  19. שלום, אני זקוק למחשב חדש שהשימוש העיקרי שלו יהיה משחקים כבדים ותכנות. בנוסף מידי פעם צפיה בסרטי HD ועריכת וידאו. המחשב יהיה מבוסס פלטפורמה I7 , אני מודע לעובדה שלמשחקים הוא לא יתרום הרבה אבל כן בשביל תכנות (כולל הרצת מכונות וירטואליות) ועריכת וידאו. המחשב יחובר בהתחלה למסך 20' (1600X1200) אבל קרוב לוודאי שבעתיד גם לטלויזית FHD. אני מעדיף מאוד כרטיס מסך בעל 1G זיכרון וחובה יציאת HDMI. דיסק של 500G יספיק בשביל מערכות הפעלה ושאר התוכנות. לוח האם חייב לתמוך ב RAID 5, כנראה שיהיה מערך כזה בעתיד הלא רחוק (חבל לי לקנות עוד מחשב, חלש ככל שיהיה, בשביל מערך איחסון וגיבוי כאשר אני קונה מחשב חדש עם מספיק מקום ל 6 דיסקים של SATA), צריך לקחת בחשבון שיתווספו עוד 4 דיסקים להספק. ב…

• 14 תגובות
    • 953 צפיות
  20. שלום לכולם! אני סטודנט למדעי המחשב, גולש פה הרבה בפורום בתקופה האחרונה ומנסה להשכיל ולמצוא מחשב נייד שיתאים לצרכים שלי. לפני שאני יגיד מה הדרישות וכו' אני מאוד מתלבט לגבי התקציב..מבחינה כספית הגג שהצבתי לעצמי זה 4,500 שח אבל אני עדיין לא סגור אם כדאי לי להשקיע בלפטופ יוקרתי וחזק, שיש סיכוי שגם מחשב ב2500 סטדנרטי + יוכל למלא את הדרישות. אז בבקשה תתנו הצעות בין 2500-4500 ואני יבחר את המחשב עם היחס עלות-תועלת המשתלם ביותר. *יש לי אפשרות לקנות את הלפטופ באילת ולחסוך תמע"מ. אז ככה: * מטרות המחשב? לצורכי לימודים אינטרנט ומסמכים בעיקר, תכנות כמובן, צפייה בסרטים ומשחקים בזמן הפנוי במעונות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יודע להחליט..התלבטות רצינית..לא פ…

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  21. שלום רב, ברשותי מסך LCD בגודל "22 צרכים : מחשב חזק מאוד לגיימרים, המסוגל להריץ את כל המשחקים הקיימים כיום, כולל פוטנציאל עתידי (שלא אצטרך להחליף בעוד חצי שנה). תקציב : עד 9,000 ש"ח, לא כולל מסך. אשמח לקבל המלצה למפרט הטוב ביותר לאור הצרכים והתקציב הנ"ל, תודה.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by ooopsi,

מחשב ראשון לבנאדם שעוד לא החליט מה הוא רוצה לעשות עם המחשב חוץ מגרפיקה (מלמל משהו על עריכת ווידאו - האם צריך משהו חוץ מהרחבת זכרון ושדרוג מעבד?) אז המחשב די טוב להכל כולל שדרוג עתידי? עכבר - לא היום... CPU: AMD Athlon XP 1700 - 266FSB (RETAIL - 3 Year Warranty) + FAN [386] MEM: 256MB Winbond DDR PC2700/333 [223] MB: Leadtek WinFast K7NCR18G-Pro (nforce2) - ATX [737] HD: WD 80GB-8MB-7200RPM ATA100 [577] CD: LITEON 52x 24x 52x CD-RW Drive - RETAIL [327] Modem: PINE FM-3621-31 (ESS2819F) 56K VOICE - PCI [68] Case: COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black [318] KB: Genius Comfy KB-10X keyboard - ps2 [50] Speaker: Genius SP-G06S [36] סה"כ 2725 עכשיו תורכם..…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Nupractor,

שלום. אני מתלבט כרגע בין רכישת Dell Latitude E5410 ו-Vostro 3300. החיסרון העיקרי מבחינתי בווסטרו הוא הסוללה החדשה שמקבלים בברירת מחדל, ולכן אם אני אקנה את המחשב אני ארצה לשדרג אותה. הבעיה היא שלא הצלחתי למצוא ברשת עדות ברורה להשפעה של הסוללה על מידות המחשב (אני מודע לתוספת המשקל, אבל היא פחות רלוונטית מבחינתי). האם למישהו יש ניסיון עם המחשב והסוללה ויודע באיזה אופן היא בולטת החוצה? (מלמעלה, למטה, אחורה) תודה.

• 14 תגובות
    • 3.4k צפיות
  24. Started by CompHd3,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני מעדיף להוריד הרבה מהתקציב אם אפשר ולשמור את הסכום למקצה שיפורים עתידי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לשדר מדיה החוצה חיבור HDMI למקרן (כרגע רק 1080p) ולפחות שני מסכים נוספים לעבודה עצמה. כלומר תמיכה בלפחות 3 מסכים פעילים בו זמנית. המון טאבים של כרום. לפחות 50. עריכה של תמונות מדי פעם, עריכת וידאו לעיתים רחוקות. תכנות ב IDE מבוסס Java (בעיקר Android Studio) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. היום הוא …

• 14 תגובות
    • 2.8k צפיות
  25. אני רוצה מחשב גם למשחקים וגם לעבודה. (אימיול עובד, דפדפן פתוח ואני משחק במשחק או רואה סרט..) אני סטודנט אבל נהנה לשחק במידה ואפשר ולכן בחרתי באפשרות של מחשב למשחקים ב 3000 שח מהמפרט שפורסם, כי נראה לי שהוא יכול לשרת את שני המטרות., אך אני רוצה שתהיה אפשרות לשדרג אותו עוד שנה שנתיים ולכן אני רוצה לדעת על איזה לוח אם יותר טוב כדאי?? כזה שיהיה עם DDR3 ואפשרות לשים את ההארד דיסק שלי עם עוד הארד דיסק שאקנה... הלוח אם שהומלץ שם נראה לי כבר ישן ואני מעדיף להשקיע עוד סביב ה200 שח על לוח אם ועוד סביב ה 250 שח למארז. כדי שאוכל בעתיד לשדרג. אם יש טיפים אז תודה!! אני מעולם לא התעסקתי בAMD ולכן אני לא מכיר לוחות אם שלו ומארזים טובים. חשבתי בהתחלה ללכת על אינטל ולוח אם של GIGABYTE P35-…

• 14 תגובות
    • 730 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.