עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Eraserhead,

שלום אני מחפש מחשב נייד קטן, נוח וכזה שלא עושק את הכיס, בשביל שאוכל לקחת אותו איתי לבסיס פעמיים בשבוע. אני לא צריך חיי סוללה מעבר ל4-5 שעות כי אני הולך להישתמש בו בעיקר כשהוא מחובר לחשמל. אני מתכוון להישתמש בו בשביל משחקים קלים, אינטרנט, אנימציה ב2D ותיכנות בקטנה. כרגע אחרי שחיפשתי ניידים שיתאימו לי מצאתי שניים שאני מיתלבט ביניהם והם: hp pavilion dm1z asus eee pc 1215n אני לא מוגבל לקנייה בארץ, אני צריך בבקשה דיעות על שניהם או על מחשבים אחרים שאתם יכולים להמליץ לי עליהם, כמובן בטווח מחירים דומה, תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  2. בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. יכול לקנות בלונדון רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תכנות, הרצת משחקים לא חדישים במיוחד, צפייה בסרטים 4K * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? קטן יחסית. חשוב שהמחשב יהיה קל להסתובבות, אבל שהמקלדת תהיה עדיין נוחה לכתיבה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by udi2181,

שלום קניתי מחשב נייד מדגם toshiba satellite s50 אני מעוניין להחליף את הדיסק קשיח לכונן SSD אני לא מבין גדול לכן אני זקוק לעזרתכם איזה דגם לרכוש אשמח להמלצות מניסיונכם תודה .

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. היי,הלך לי המחשב אחרי 8+ שנים. יש לי את הדיסקים הקשיחים (כולל SSD אחד שקניתי לא מזמן) ומסך חדש שאני אעביר למחשב החדש.מה שאני בעצם ארצה לקנות זה את המעבד, זיכרון לוח אם, כולל מאווררים ומארז נורמלי.המחשב ישמש לשימוש ביתי בסיסי (אינטרנט ואופיס) ובנוסף קצת עריכת וידאו תמונות ומשחקים (לא גיימר רציני אז זה לא משהו שהוא חובה).בנוסף, אני מעדיף להוסיף קצת כסף ושהמחשב יחזיק לי להרבה זמן (אם שדרוגים פה ושם בעתיד) ושלא כל שלוש שנים להחליף.הסתכלתי קצת על אחד המפרטים המומלצים שבאתר (למטה לדוגמא) אבל יש לי כמה שאלות שעלו לי וקיויתי שתוכלו לעזור. 1. מה אם אני אשתמש במעבד I5-4690 במקום ה-i7? מה מהמשעות בביצועים?2. חשבתי על האפשרות של להשאיר את ה-i7 אבל להוריד את הכרטיס מסך ( אולי יהיה כש…

• 0 תגובות
    • 900 צפיות
  5. חוץ מהשימושים הבסיסים אני משחק במחשב עוד 2 -3 משחקים רציניים. ורואה סרטים וכו'. על איזה מחשב אתם ממליצים?

• 0 תגובות
    • 663 צפיות
  6. זה לא שייך ממש לשום פורום אז החלטתי לשאול כאן: קרוב משפחה שלי נוסע לשנתיים לארה"ב. לרגל האירוע הוחלט לקנות לו מחשב נייד בארץ (ולא נתווכח כרגע אם כדאי לקנות בארץ או בארה"ב). האיש אינו בעל ידע טכני ולכן הוא יצטרך שיהיו לו אחריות ושירות גם שם, מה שמוביל אותי לכיוון מחשב של IBM כי אני יודע שהם נותנים אחריות בינ"ל (האם גם אחרים נותנים ?) ויש להם שם של אמינים. מצד שני, אני יודע שלאחרונה נמכרה חטיבת הניידים של IBM לחברת LENOVO הסינית, כך שאני לא בדיוק יודע מה מצבם כרגע. האם הם עדיין נותנים אחריות בינ"ל ואם כן אז מה היא שווה ? במקרה תקלה מי יתקן את המחשב, IBM או LENOVO או איזה סיני אלמוני ? אשמח לדעת על חברות אחרות שנותנות אחריות בינ"ל. תודה

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  7. Started by stingeR-,

האם יש משהו שעדיף על הG60VX המוצע כאן : http://www.zol.co.il/Product.aspx?productid=472 כי אני לא מצאתי.. המחשבים היחידים שעוד איכשהוא באיזור מגיעים עם 335M או 5650.. לכן הG60VX יהיה מצויין.. כמובן שמשקל לא כלכך משנה, והמסך עדיף שיהיה כמה שיותר גדול. פשוט צריך שהמחשב לא יתפוס הרבה מקום כמו מחשב שולחני ממוצע.

• 0 תגובות
    • 753 צפיות
  8. Started by patishi,

שלום רב ותודה מראש. אני כרגע נמצא בסין והתקלקל לי המחשב, לכן מחפש אני המלצות לקניית מחשב חדש. מן הסתם החברה המועדפת פה היא לנובו, אך כל חברה תבוא בחשבון אם המחיר יהיה דומה. הדירשות שלי מאוד פשוטות, אני משתמש בו לצפייה בסרטים/סדרות, גלישה באינטרנט ומשחק מדי פעם בcities skylines או במשחקים בסגנון. אשמח שתהיה לי האופציה לשחק במשחקים מדי פעם, אך אין לי צורך להשקיע במחשב רק בשביל זה. חשוב לי שלא יהיה כבד במיוחד אך מנגד זמן טעינה ארוך יחסית. התקציב שלי הוא בסביבות 3500 ש״ח. שאר הדברים אינם חשובים כל כך. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום לכולם ידידה שלי רוצה לקנות מחשב נייד של חברת dell אז רציתי לשאול אם המחשבים שנתתי לה הם טובים, היא בקשה ממני לבחור לה את המחשב הכי טוב של החברה בסביבות ה4500 שקלים. היא רוצה רק מחשב נייד של dell והשימוש שלה במחשב הוא לעבודות ולאינטרנט ואולי גם למעט משחקים והיא רוצה שהוא יהיה טוב גם בעוד שלוש או ארבע שנים. אלו המחשבים מה אתם אומרים? והאם יש מחשבים יותר טובים של חברת dell באותו הסכום או בפחות? תודה. http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?productid=3335 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16160

• 0 תגובות
    • 581 צפיות
  10. מעבדי אינטל‏ Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E זכרונות‏ DDR II 667 1GB Kingston כרטיסי מסך‏ eVGA 8800GTS 320MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E C-Media CMI 8738 5.1 (PCI) דיסקים קשיחים‏ Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 310 ‏‎1.44, CD-ROM, DVD‎‏ FLOPPY Teac/SONY 1.44 צורבים‏ LG DVD±RW GSA-H55NK x20 Black מסך samsung 971P אם למישהו יש מפרט עדיף על זה בבקשה שירשום.....תודה.

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  11. Started by the 2nd,

נקנה בארה"ב. הקטע הוא, שאחי מביא את הנייד הזה - Toshiba Satellite A205-S4578 ב-800$. השאלה היא אם יש משהו שיעלה בביצועים יותר מהנייד הנ"ל בטווח המחיר הזה ?

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  12. שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב חדש, אינני מבין יותר מדי במחשבים אז אשמח אם תעזרו לי. התקציב שלי לכרגע הוא 3100, אני מעוניין בלנצל את כל התקציב אבל מעדיף שלא לחרוג ממנו. השימוש שלי במחשב יהיה בעיקר למשחקים. המסך שיש לי כרגע הוא מסך dell שהרזולוציה שלו היא 1920*1080. המשחקים שאני מתכנן לשחק בסה"כ הם משחקים כמו far cry 3, arkham city mortal kombat x וכו... אני מעוניין שהמחשב יהיה מיועד לבין הגדרות בינוניות לגבוהות. כפי שנאמר בכותרת, אין צורך בציוד היקפי. ואין צורך בקורא דיסקים. לא ממש חשוב לי כמה רעש יעשה המחשב. לא מתוכנן OC ולא צריך מערכת הפעלה. אני מעוניין שהמחשב יורכב לי בחנות ומבקש חנויות באיזור המרכז/ צפון. תודה רב…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לכולם, מחפש מחשב נייד שישמש ל-95% עבודה משרדית ו-5% צפיה בסרטים. התקציב המועדף היא סביב 4K, אין בעיה להגיע גם ל-5K אם צריך: חייב שיהיה בו כרטיס מסך התומך ב-WIDI, זו הדרישה העיקרית. גודל המסך - 17 יהיה מעולה. אם לא, אז לפחות 15.6 משקל רצוי - לא כל כך משנה אם נדרש זמן סוללה - לא קריטי בכלל, רוב הזמן מחובר לחשמל יציאות - USB3, eSATA, HDMI בלוטות' - כן כונן HDD - גודל 300 מינימלי, עדיף 500 צורב משולב - לא משנה, תמיד אפשר להוסיף חיצוני כונן Bluray - אין צורך יש לי העדפה למחשבי לנובו אם יש. אם לא, אני מחבב גם את דל תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 750 צפיות
  14. Started by uzbi,

יש לי נייד ACER TM6292 ואני משתמש ב וינדוס 7 אבל מקשי הקיצור של הווליאום (להגביר להמניך ולהשתיק) והכפתור שקובע אם לשדר למסך חיצוני לא עובדים אולי יש איזה תוכנה או משהו שאני יכול להתקין או איזה פתרון אחר?

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  15. Started by koko0,

X100e CPU Amd MV-40 GPU HD3200 Edge 11" CPU AMD k125 GPU HD 4225 בעיקרון שימושים כלליים, אינטרנט סרטים וכמה שאני יוכל להוציא ממנו בפוטושופ וסוני ווגאס...אולי גם לימוד #C בסיסי. בטריה די חשובה. מה ההבדלים העיקריים בינייהם?

• 0 תגובות
    • 915 צפיות
  16. ניסיתי לחפש באינטרנט קצת מידע לגבי התאמה של MATLAB למעבדיים כפולי ליבה ולא כלכך הצלחתי. מישהוא מיודע ? בעיקרון אני מתלבט בין ה N100 של לנובו ל R60E של IBM. אני מתלבט עם שווה להשקיע עוד 900 שקל בעמידות של IBM... או שבכלל ללכת על פנטיום M בסביבות ה 4.5 ולשדרג לג'יגה זיכרון. מה דעתכם ?

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  17. Started by boim,

אהלן אני רוצה לקנות את המחשב, מישהו יודע איפה אפשר למצוא אותו, ובתצוגה (מצאתי כמה מקומות שמוכרים רק בהזמנה אישית והוא לא נמצא במלאי)? עדיף באזור ת"א והמרכז..

• 0 תגובות
    • 731 צפיות
  18. Started by avraham13,

אני עורך בavid ו- premiere, ו- אפטר אפקט. אני מחפש לקנות מחשב עריכה לנ"ל מה אתם ממליצים?

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  19. מטרות המחשב? גלישה רגילה, סרטים ומשחקים. * גודל המסך? 15.6. לא רוצה קטן יותר, מוכן להתפשר על גדול יותר. * משקל רצוי? שלא יגיע לאיזור ה-4 קילו. 3.5 זה עוד בסדר. בכל מקרה יסחב בתיק ענק ששוקל בערך 15KG אז השינוי לא יהיה קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שעה וחצי-שעתיים יספיק... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) שום יציאה לא מאוד חשובה. ככה שלא. * בלוטות? לא קריטי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? כפי שראיתי, 500GB זה סטנדנט. גם 320GB יהיה בסדר. * צורב DVD? לא. מצידי שלא יהיה כונן בכלל. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. אני רוצה מחשב שאוכל לקחת איתי לצבא (בסיס סגור) ולהעביר את הזמן במשחקים.…

• 0 תגובות
    • 812 צפיות
  20. Started by 3p,

היי, אני צריך מחשב חזק לעבודה זלי שכולל הרצות של קומפילציות כבדות. צריך רק מעבד, לוח אם (עם כרטיס מסך OB) זיכרון ומארז, כל השאר לא צריך. התקציב הוא 2K גג

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  21. Started by Bullet9,

מעבד: 2500k קירור: corsair h70 לוח אם: p67a-ud4-b3 זכרון: 4x4gb kingston מארז: haf 932 ספק: ss-850ht כרטיס מסך: 6950 gigabyte כ. קול: x-fi titanium קשיחים:seagate 500gb x2 mushkin 115gb: ssd מע' הפעלה:windows 8

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  22. בוקר טוב נתחיל בשאלון : * מטרות המחשב? לימודים + עבודה (הרבה סרטים , משחקים קלים/ישנים) * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא מספיק מבין בשביל לומר, מה שיכנס במסגרת התקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?מישהו יוכל להסביר מה זה אמצעי קלט? * משקל רצוי?לא משנה לי , קילו לפה קילו לשם לא יהרגו אותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר (במסגרת התקציב הדל כמובן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? קורא כרטיס זיכרון * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינמום של 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, ללא מערכת הפעלה *…

• 0 תגובות
    • 765 צפיות
  23. שלום אני מרכיב מחשב לגלישה אופיס עיבוד תמונה ומיילים ( לא משחקים) המחשב מתנה לאבא שלי, והוא רוצה מחשב שקט קטן ושיעבוד בקלות אני בחרתי לו 1. מארז אנטק ISK 300-150 עם ספק כח של 150 וואט אני מתלבט בין שני לוחות ומעבדים א. לוח סוקט 1156 GA-H55N-USB3 ומעבד I3-550 עם 3.2GHZ ב. לוח סוקט 1155 GA-H67N-USB3 ומעבד I3 2100 עם 3.1GHZ ההפרש במחיר הוא זניח , המרכיבים עם סוקט 1155 יקרים יותר ב-50 ש"ח אני לא יודע מה ההבדלים בין הסוקטים, אני צריך שקט וחסכון בחשמל כי הספק הוא 150 וואט בלבד !!! לא להציע AMD. ניתן להציע מעבד אחר אבל התקציב מוגבל עד כ-600 ש"ח למעבד. השאלות: 1. מה עדיף בין המרכיבים למעלה א. או ב. 2. איזה דיסק קשיח לחבר למערכת? מארז זה יכול לקבל רק דיסקים של 2.5 אינטש אני חש…

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  24. Started by M_P,

שלום לכולם ! אחי מחפש מפרט למחשב בסיסי בעיקר עבודה עם אינטרנט , סרטים , ולפעמיים משחקים חלשים (כרגע הוא מוותר על קניית כרטיס מסך אך יש אופציה לקנייה בעתיד ) מצאתי מפרט בKSP ושיפרתי קצת את ספק הכוח ואת הדיסק קשיח. אציין שאני גר בב"ש ולכן אקנה את המחשב רק בKSP אשמח אם תביאו לי חוות דעת איך המפרט הנ"ל

• 0 תגובות
    • 768 צפיות
  25. Started by no_way,

הוצע לי המפרט הבא: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 9600K / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1095 קירור למעבדים: Noctua NH-U12S CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 262 לוחות אם: Gigabyte Z390 UD כמות: 1 - מחיר: ₪ 629 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G(8GX2) 3000 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 530 מארזים: Antec P8 Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 250 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W High Current Gamer Gold כמות: 1 - מחיר: ₪ 371 כונני SSD: Addlink SSD 256GB S70 M.2 2280 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 253 כוננים קשיחים: Seagate HDD 1.0TB 64MB SATA3 Barracuda כמות: 1 - מחיר: ₪ 200 כרטיסי מסך: …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.