ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
שלום קרוב מישפחה נוסע לסן פרנסיסקו מחר. רציתי לדעת מה מחיר של נייד בסיסי ביותר שם. אם יש לכם מידע בנושא אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 0 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אם מישהו מכיר סקירה מקצועית אשמח לקבל הפניה
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל עזרה בהרכבת מפרט למחשב שאמור לשמש כשרת ביתי שאמור לענות על הצרכים הבאים: 1. שרת אחסון קבצים. 2. שרת וירטואליזציה, אמור להריץ עד 2/3 מכונות וירטואליות במקביל (כ-1GB זיכרון למכונה וירטואלית בממצוע) כאשר הגישה למכונות אלו נעשה ברשת (RDP, VNC או כל פרוטוקול אחר לצורך הענין). אז מה לא: תקציב מוגבל מאוד. רצוי לא להגיע למגבלה - אלא לחסוך ככל שניתן... אין צורך בציוד הקפי (מסך, מקלדת, כונן למדיות אופטיות וכו...) לא מתוכנן over-clocking אין צורך במערכת הפעלה אין חשיבות למארז מבחינה חיצונית אין חשיבות לחנות או לרעש הנובע מהמכונה אין צורך בכרטיס מסך איכותי ומה כן: קישוריות אלחוטית בתקן N קישוריוץ חוטית במהירות 1G מעבד 64bit מעבד/לוח א…
-
- 0 תגובות
- 743 צפיות
-
-
אהלן, פתחתי נושא שבו אני מחפש לפטופ לחבר, הנושא לא זכה לתגובות לכן החלטתי לבדוק קצת בעצמי והגעתי למחשב הזה שנראה לי כמו האופצייה הכי כדאית. עכשיו לשאלתי: האם יש משהו משתלם יותר מהמחשב שמצאתי בטווח המחירים של עד 3500 ש''ח ללא חריגה? אלו הם הדרישות שלו: * מטרות המחשב? אינטרנט,אופיס,משחקים קלים. * גודל המסך? 13-15. * משקל רצוי? כמה שיותר קל יותר טוב, אבל ממש לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה סטנדרטי יספיק. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כמה שיותר גדול יותר טוב. * כונן CD/DVD? צורב? כונן DVD. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בעדיפות אבל לא חוב…
-
- 0 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום לכולם, * מטרות המחשב? - לימודים (מדעי המחשב) - עבודות משרדיות - (אינטרנט ואופיס) - משחקים (cs 1.6, diablo 3) - לא הכרחי - עריכה גרפית (פוטושופ ועריכת וידאו לאתרים - גרפיקות פשוטות יחסית) * גודל המסך? 13 - 15 * משקל רצוי? אני מאוד(!) נייד (טיסות לחו"ל, הרבה עבודה מחוץ לבית) לכן המחשב צריך להיות די קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זה נייד ראשון שלי לכן אני לא יודע להגדיר זמן סוללה ארוך/קצר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא יודע * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא יודע * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מעדיף שכן - קנייה מארה"ב/רו…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אבקש את עזרתכם בבניית מפרטים ל2 הסוגים שצויינו בכותרת. 1. מחשב לגרפיקה שמשמש לעיבוד וסריקת תמונות ברזולוציה גבוהה ביותר של 1024DPI. קובץ סרוק - עד 0.5GB , אחסון DATA לפחות 2TB על כונן יחיד. - הגנת נתונים - שימוש ב-RAID מתאים. - מערכת הפעלה Win7 Ultimate. - תוכנת עיבוד photoshop CS5. - מסך צריך לתמוך ברזולוציה של 2560X1600 pixels. - צורב. - סורק בממשק FireWire (IEEE1394) - סריקה עד גודל A3 + סריקת נגטיבים. - כרטיס רשת של 1000MB. אין הגבלת תקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין הגבלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר…
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב: gaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - fifa 17 , gta v, csgo, cod, battlefield, payday וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). BENQ 24'' XL2430T 1ms 144Hz 24inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? …
-
- 0 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך לקנות מחשב לאבי לצרכי גלישה באינטרנט בלבד. אנא עיזרו לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט. 3. ללא ציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ללא אופיס כולל הרכבה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?לא 10. האם חשוב לשמו…
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מסך מחשב, התקציב שלי עומד על כ-3000 שקל, גמיש מאוד, תלוי בתמורה של המסך. המטרות שלי הן: 1. עבודה (כמה VMים פתוחים בו זמנית, עורכי טקסט ותכנות) 2. סרטים 4K (אין לי טלוויזיה מלבד המחשב בבית) 3. משחקים - לא קריטי, דברים פשוטים כמו WOW, מדי פעם COD, AC, WITCHER, GTA, אך עם פחות דגש על גרפיקה. 60hz ו-1920*1080 יספיק לי עקב המרחק שלי מהמסך. חשוב לי מאוד שהמסך יהיה גדול - אני יושב רחוק מאוד מהמסך עקב סיבות בריאותיות (מטר וחצי עד 2 מטר), ואני חייב שטח עבודה (כרגע יש לי שני מסכים 24 שאינם מספיקים לי, בעיקר בגובה). אין לי בעיה עם לקרוא טקסט קטן מרחוק. יש לי מספר מחשבים, אך המחשב שהכי חשוב לי שהמסך יעבוד אי…
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
-
היי, חברה שלי מתחילה ללמוד בשנה הקרובה באוניברסיטה, והיא מעוניינת לקנות מחשב נייד שישמש אותה ללימודים. היא מתכננת ללמוד לימודי כלכלה, פילוסופיה ומדעי המדינה. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב, אבל לא חובה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד מאות שקלים בודדים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לימודים וגם סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר תוכנות אופייס בסיסיות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
-
-
אהלן אני שוקל לקנות לפטופ גם לרגל תחילת הלימודים וגם כינמאס לי מהמפלצת השולחנית שנקראת מחשב נייח ורוצה להתפנק קצת האמתששני כיוונים מרכזיים משכו את תשומת ליבי - הראשון זה מחשב מהמבצע של חבר dell inspiron 3721 כפי שאפשר לראות בקישור הבא: http://www.hvr-plus.co.il/Product/45407/מחשב-נייד-גדול-וחזק-במיוחד-מעבד-I7-3517-מסך-ענק-17-3-Inspiron-3721-- האופציה השניה היא המחשבים בעלי מסך המגע/ לפטופ-טאבלט (כדוגמת הטרנספורמר) רק שמעבר לכך שהם מאוד מפתים בממשק שלהם, אני לא מכיר את חוות הדעת, האיכות ומה רמת הבשלנות של המוצרים האלה בשוק. האם הם אופציה כדאית בכלל? תודה!
-
- 0 תגובות
- 985 צפיות
-
-
היי, יש לי DELL VOSTRO 3550 , קניתי לפני שנה וחצי בארה"ב. לא זכור לי שקיבל מכה בזמן האחרון..בכל מקרה פתאום בבוקר הזזתי ממש טיפה את המסך, וכל המסך התחיל לרצד..וגם אחרי כמה שניות שהריצוד נפסק, המחשב קפא , וחזר לעבוד רק אחרי ריסט. זה כבר לי כבר 3 פעמים מאז.. כל תזוזה קטנה של המסך הוא קופא ומרצד. למישהו יש השערה אם זה רק מגעים? וכמה פחות או יותר אמור לעלות תיקון של זה? הייתה לי אחריות שנה בינלאומית של DELL..אולי אני אוכל להאריך אותה או משהו..אני אבדוק איתם תודה!!
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
-
-
זה המפרט: amd athlon xp 2600 barton abiy an7 guru twinmos 512 mb ddr 80 gb sata maxtor sapphire r9800 pro 256 mb ddr 2 dvd toshiba floopy ספק 400 וואט ג'נרי וגם מארז וזהו.. תודה.
-
- 0 תגובות
- 571 צפיות
-
-
הנייד שלי בן ה-5 מתפרק. לאורך השנים שדרגתי אותו עם דיסק SSD 1TB. החלטתי להשתדרג ולקנות מחשב חדש (מעבד דור 7 או 8) ולשים בו את הדיסק מהמחשב הישן. הבנתי שברגע שאפתח את המחשב החדש כדי להחליף בין הדיסקים, תתבטל האחריות. במעבדה הרשמית רוצים 300 ש"ח על ההחלפה. מתלבט בין כמה דגמים דומים, המחירים נעים בין 5 ל-7 אלף ש"ח. יוצא שאשלם סתם על דיסק שאחליף מיד אחרי הרכישה + אחריות שתתבטל + מערכת הפעלה שכבר יש לי על הדיסק הישן. מה האופציות שלי לגבי הרכישה? חשבתי כבר להזמין מחו"ל (אמזון בבלאק פריידיי, איביי, יד שניה בלי דיסק), לקנות ביותר זול באילת. אשמח לעוד רעיונות. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 891 צפיות
-
-
אז ככה: אני מעוניין ליקנות מחשב לצורכי: אינטרנט,מוזיקה וצפייה בסרטים. ראיתי את מפרט המחשב לעבודה משרדית ללא מסך ב 3000 שח' במומלצים של האתר. יש כמה פריטים שאין לי צורך בהם במפרט הזה כי אני ייקח אותם מהמחשב הקודם שלי(הדגשתי אותם בקו) : דיסק קשיח, צורב וכרטיס קול(XFI). זה משאיר לי 480 שח פנויים. המפרט : מעבד: Intel Core 2 Duo E8500 (S775) 3.16GHz 1333MHz FSB 6MB Cache - Box מחיר - 930 שח' לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L Intel Socket 775 ATX Motherboard מחיר - 430 שח' זיכרון פנימי: DDR2 4GB Dual Channel kit 2X2048MB PC6400 OCZ\G. Skill etc... - Life Time Warranty - CL5 מחיר - 450 שח' דיסק קשיח: 500GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD5000AAKS - 3Y Warranty מחיר - …
-
- 0 תגובות
- 494 צפיות
-
-
שלום, המחשב משמש לעבודה, מקום העבודה קונה אותו והם מעדיפים לקנות LENOVO. (אם יש DELL באותו מחיר ומפרט עדיף אז אולי...) XP PRO - חובה. 1 GB זכרון פנימי. משקל לא רלוונטי. תחנת עגינה, כחלק מהסכום הכולל. יציאת DVI בתחנת עגינה - חובה. כרטיס מסך סביר, ולא איזה 950 מובנה. דיסק קשיח 5400 ומעלה, מינימום 60GB. אה.. וכמובן CORE 2 DUE, לא משנה המהירות. צורב, לא מעניין. תודה...
-
- 0 תגובות
- 580 צפיות
-
-
אני צריך מפרט מחשב להורים שלי.... אני יודע פחות או יותר אבל עזרה והיתייעצות עם מבינים ממני לא תזיק... זה צריך ליהיות מחשב שמיועד לעבודות אופיס וכאלה אינטרנט ומשחקים פשוטים בשביל הבני דודים וכאלה.... שיהיה בסביבות המחיר 2500-3000 (כלומר זה בלי מסך) שיכלול כרטיס מסך פשוט לחלוטין אבל שיהיה עם DVI למה הם רוצים מסך LCD הבקשה היחידה שהמחשב יהיה מבוסס אינטל למה אני אישית לא "אוהב" AMD אז אינטל.... 1) אינטל 2) כרטיס מסך פשוט כולל DVI ואם אפשר אז PCI-X למה הם יותר זולים ואם כבר אז יותר טובים.. תודה מראש לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
http://skypc.co.il/pl_product~Sky522~88~0.htm זה המחשב :]
-
- 0 תגובות
- 522 צפיות
-
-
היי שבוע טוב לכלולם ! בעקבות המהלך של ASROCK, גם חברות לוחות אם MSI וגם ASUS יאפשרו המהרה ( OC ) של מעבדי אינטל ללא סיומת K על לוחות אם ללא ערכת שבבים Z. הכל בתלות בלוח אם ומערכת קירור. לפרטים - https://www.kitguru.net/components/motherboard/joao-silva/asus-and-msi-will-also-allow-overclocking-of-non-k-cpus-on-non-z-motherboards/
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב עד 5K ניתן לחרוג אך לא בהרבה (עד 6K). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית (אינטרנט, אופיס וכו'), תכנות ללימודי מדעי המחשב, תוכנות שחמט עם מנוע כמו Chessbase 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך (לא כלול במחיר) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …
-
- 0 תגובות
- 474 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רצוי FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? נאמפד * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) USB 3 …
-
- 0 תגובות
- 967 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500- 5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, שימוש ב- Photoshop / Illustrator / InDesign 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן SSD 970 EVO 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב ב…
-
- 0 תגובות
- 499 צפיות
-
-
שלום, אני בעיקר עובד על המחשב בכמה תוכנות של איתור נכסים ( אני איש נדל"ן ) . וגם צופה מידי פעם בתוכניות איזה מחשב מומלץ
-
- 0 תגובות
- 780 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש בשביל משחקי מחשב כמו Ghost Recon Advanced Warfighter תציעו הצעות למפרטים ואל תכללו את הכרטיס הגרפי בחישוב של עלות של המחשב(כלומר זה המפרט יכול לעלות 3000+המחיר של הכרטיס גרפי שתציעו עם המפרט)
-
- 0 תגובות
- 527 צפיות
-