ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,372 דיונים בפורום זה
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש בשביל גרפיקה. כתבתי לפי החוקים מה ברצוני לקבל כמו כן כתבתי מפרט שניסיתי לעשות בעצמי למרות שאין לי הרבה ידע. ערב טוב ותודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, קצת משחקים וכמובן לראות גם סדרות וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור,פלאש - תדיר. תוכנות תלת מימד - מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא יודע -מהי הרזולוציה הטב…
-
- 0 תגובות
- 681 צפיות
-
-
מה עדיף. בפועל מדובר באותו גודל מסך , אותו גודל דיסק קשיח ,אותה מערכת הפעלה ! לטובת ה 1201 ,כרטיס מסך חזק יותר מחיר זול יותר. לטובת ה UL מעבד חזק יותר ,זכרון גדול יותר וסוללה מחזיקה מעמד יותר. אנא עזרו ,דרור.
-
- 0 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בקניית לפטופ ללימודים (כלומר בעיקר צפייה בסרטי HD בתקופות בחינות לחוצות) ולתכנות. המחשב לא מיועד למשחקים כבדים, עריכה גרפית או דברים כאלה. דרישות נוספות: גודל המסך: 15 אינץ' לפחות משקל: פחות קריטי. אני מעדיף מחשב חזק (פיזית) גם אם הוא שוקל מעט יותר. לא נדרש זמן סוללה ארוך במיוחד נדרשות יציאות USB רבות (3 לפחות) וUSB 3.0 HDMI הוא בונוס נחמד, אבל לא הכרחי כונן קשיח: 250 ג'יגה מספיקים, אבל אפשר יותר נדרש כאמור ניגון סרטים באיכות HD בקלות, ועדיף בלי להתחמם יותר מדי. לא נדרש: בלוטות, צורב, כונן bluray, אחריות בינלאומית מאוד קריטי לי שהמקלדת תהיה חזקה ונוחה. אני מקליד הרבה, ולרוב המחשבים הניידים אין מקלדת מספיק טובה עבורי. בנוסף, אני מתכנן להתקין לינוקס …
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
כבר כמה חודשים אני רואה שאחת מבחרות הסלולר מעניקה מחשב נייד מתנה בהתחייבות לאינטרנט אלחוטי נייד ל36 חודשים. אמנם הנייד שמקבלים עולה רק 1400 שקל אך מחיר האינטרנט כולל הנייד הוא כמו מחיר האינטרנט ללא נייד. האם לדעתכם צפויה ירידה במחירי האינטרנט למחשבים ניידים ולכן הם רוצים לסגור חוזה לטווח ארוך במחיר גבוה?
-
- 0 תגובות
- 555 צפיות
-
-
מחפש מחשב לצרכים יחסית בסיסיים של סטודנט, חשוב מאוד שתיהיה אחריות ל3 שנים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 800$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל, אך עדיף לא לחרוג מהתקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-100$ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, עבודה משרדית, תכני HD, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solid works, Office, matlab ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בלי משחקים! 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? רצוי כמה שיותר שקט אך לא קריטי…
-
- 0 תגובות
- 502 צפיות
-
-
שלום אנחנו טסים לארהב לפני הלימודים ומעוניינים לקנות מחשב שם תקציב של עד 700$, ניתן לחרוג במעט. * מטרות המחשב? לימודים, מעט עריכת וידאו, סרטים על מסכים חיצוניים גדולים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14"-15" עדיפות למט * רזולוציית המסך? HD,FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא חובה מקלדת מלאה, שתהיה נוחה להקלדה מרובה, שהפאד של העכבר לא ילחץ בעת ההקלדה. * משקל רצוי? כמה שפחות, מיועד לבחורה להתניידות יום יומית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל ל6 שעות(בידיעה שעוד שנתיים הזמן יקוצר בחצי) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Hdmi or micro Hdmi. USB 3.0 * Bluetooth? יכול להיות נחמד לא חובה. * גודל מינימלי וסו…
-
- 0 תגובות
- 916 צפיות
-
-
המחשב מיועד לדברים בסיסיים אולי לשחק פה ושם קצת. ראיתי שהamd החדשים באים עם כרטיסי מסך חזקים מובנים. השאלה אם זה שווה משהו או אולי ללכת על I5 וזהו. תודה!
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב. בעיקר עבודה משרדית, בדגש על תיכנות והרצת הרבה תוכנות במקביל. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות-בינוניות, אני משחק DOTA 2 ומשחקים ישנים שלא דורשים הרבה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן. יש לי נייד קטן של אסוס. אני רוצה להתקין מחדש את XP אבל נראה שאין דרך כזו. בווינדוס עצמו אין שום תכנה להתקנה מחדש. בביוס אין אפשרות לאתחול להגדרות יצרן. ניסיתי עם F9 לפני עליית מערכת ההפעלה אבל לא קורה כלום. אודה מאוד אם תתנו לי עצה.
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
-
-
שלום, אני לא כך כך מבינה בתחום מבקשת קצת עזרה. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? רצוי גדול בסביבות 15 אינ' שיהיה גדול יחסית שיהיה לי קל לקרוא * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משהו קריטי שימוש בבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא צריך הרבה זיכרון משהו בסיסי * צורב DVD? כן שיהיה כונן ושיהיה אפשר להתחבר חאינטרנט אלחוטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא רצוי כמה שיותצר אחריות בארץ * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא שמעתי שדל וטושיבה טובים תודה על העזרה!
-
- 0 תגובות
- 486 צפיות
-
-
מבקש המלצות למסך מחשב ביתי רגיל ללא יומרות בגודל 22 אינצ'ים במחיר שיהיה בסביבות ה-550 ש"ח אם יש דבר כזה בנמצא
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב נייד . תקציב- עד 3000, עדיפות לפחות הפרמטר הכי חשוב- קל משקל * מטרות המחשב? אופיס ואינטרנט * גודל המסך?12.5'' ומעלה האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן פעולה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) 100ג'גה * כונן אופטי?לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא אפל תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום, אני מבקש עזרה בהרכבת מפרט - לשימושים ביתיים צנועים (i3 4160 יספיק לדעתי). מבחינתי להסתפק במחשבים המומלצים מהמדור (בגלל זה לא מילאתי שאלון) - אבל אני צריך עזרה בשני עניינים: 1. פעם היו חנויות בצפון שיכולת להרכיב אצלן מפרט - TMS, NOA - כולן נעלמו. מישהו מכיר חנות מהצפון שתיתן 3 שנות אחריות כמו החנויות במרכז ומבחר סביר של דגמים? אין לי חשק ליסוע לתל אביב בשביל דיסק קשיח תקול או מאוורר שנתקע. 2. אני שוקל לטובת האמינות והשירות בבית הלקוח ללכת על מחשב מותג (לנובו, דל). מכירים חנות שאפשר לעשות קסטומיזציה של המחשבים האלה? למשל להוסיף זכרון / להגדיל כונן קשיח / להוסיף SSD תודה
-
- 0 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל את עצתכם ועזרתכם ברכישת מחשב נייד. אני סטודנט שנה ג' להנדסת בניין, כלומר צריך להריץ תוכנות כמו אוטוקאד רביט ומטלאב. דברים שחשובים לי: מעבד: לא קריטי i5\i7 זיכרון 8 GB HDD: בכיוון של 256 GB SSD, אבל אם תייעצו לי על משהו היברידי יכול להיות שגם זורם. 14", אם אין ברירה אז 13.3 גם בסדר. אני נורא מתרשם מהמחשבים של לנובו בגדול לא מצאתי משהו שעונה על כל הדרישות שלי אבל עד כה. עוד מחשב שנורא הרשים אותי זה הטושיבה הזה: http://yyydeals.co.il/items/280155-Toshiba-U845W-S415 ובגלל שחברה שלי עובדת באינטל אני יכול לקנות אותו בהנחה של 1000 ש"ח, אבל החיסרון הגדול הוא שיש לו ווינדוז 7, כך שהייתי רוצה את דעתכם גם על זה... תודה מראש דניאל
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אחי העני מחפש מחשב נייד משומש למטרות בסיסיות. הדרישות: מעבד: לפי מה שהבנתי, לפחות Celeron M ומעלה (למרות שאין לי מושג איזה מעבדים יש מעליו). מסך: עדיפות למסך 14 אינ'ץ, דיסק קשיח: לפחות 20 גי'גה, מהירות: לפחות 5,400 סל"ד, עם זיכרון מטמון לפחות 8 מגה. זכרון ראם: יותר מ250 מגה. כרטיס רשת אלחוטי: חובה משקל: לא משנה. מקש העכבר: עדיפות לג'וייסטיק במקום משטח נגיעה. סוללה: שתספיק לפחות לשעה. רשת אלחוטית: 802.11b ו-802.11g במהירויות תאורטיות של 11Mbit ו-54Mbit. Bluetooth - לא חובה. מטרות: עבודה עם מסמכי WORD ואקסל, צפייה בסירטי DIVX. אשמח לקבל טיפים איזה מחשבים ניידים בידיוק לחפש ביד שנייה... ממה להיזהר וממה לא
-
- 0 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום לכולם, אבקש עזרה בבחירת מחשב נייד למטרת עבודה משרדית, גלישה באינטרנט. אני מעוניין במחשב מהיר יחסית ושיהיו לו צורב DVD, מסך 15.4, כרטיס רשת אלחוטי. בחיפושי ברשת נתקלתי במחשבים הבאים: 1. באיבורי יש את MSI http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=250&CatCode=113 ב4060 ש"ח (אני מוסיף ל1GB) 2. ב KSP יש את Lenovo 3000 C200 TZ04LIZ/M ב 4100 ש"ח. מפרט: Lenovo 3000 C200 TZ04LIZ/M Model TZ04LIZ/M CPU Intel Centrino Core 2 Duo Processor T5500 1.66GHz Memory 512MB Up To 2GB HD 80GB Display TFT 15'' 1024x768 GPU Intel Graphics Media Accelerator 950 Up To 128MB Optical Device Multi Burner DVD-Writer Wireless 802.11b/g …
-
- 0 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד קרוס עיצוב גרפי במכללת ג'ון ברייס. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שאוכל להשתמש בו למטרות גרפיקה. האם יש למישהו המלצה למחשב (התקציב שלי הוא 2500-3500 ש"ח). בנוסף, הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על מחשב שהמליצו לי באייבורי תודה רבה "15.6 Acer Aspire 5750G i5-2450M GF [table][tr][td]מעבד[/t]Intel® Core™ i5-2450M Processor 2.50GHz[table][tr][td]מסך[/t]"15.6 1366x768 LED[table][tr][td]מצלמה[/t]יש[table][tr][td]מאיץ גרפי - Video[/t]NVIDIA® GeForce® GT 610M 1GB[table][tr][td]זכרון[/t]4GB DDR3[table][tr][td]דיסק קשיח[/t]500GB 5400RPM[table][tr][td]מערכת הפעלה[/t]Windows 7 Home Premium 64Bit[table][tr][td]שפת ממשק[/t]עברית, אנגלית או רוסית[table][tr][td]Office S…
-
- 0 תגובות
- 804 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד בסיסי ,אין שום דרישות מיוחד רק שיוכל להתמודד עם סרטים כמו צריך. זה המפרט וזה הדיל הכי טוב שנתקלתי בו לחומרה כזאת. RV511 מסך "15.6 1366x768 WLED HD מעבד Intel® Core™ i3-380M Processor (3M Cache, 2.53 GHz) זיכרון 2GB DDR-3 1066Mhz דיסק 250GB 5400RPM SATA מערכת הפעלה Win 7 Premium שפת ממשק אנגלית סוללה 4-Cell Lithium-ion upto 2h כ. מסך Intel HM55 כונן DVDRW Dual Layer תקשורת אלחוטית 802.11b/g מקלדת רגילה צבע מכסה עליון שחור מידות ס"מ 38x25x3.6 משקל ק"ג 2.7 חיבורים VGA, RJ45(LAN), RJ11(MODEM), MIC, SPK, 2xUSB 2,,HDMI החששות שלי לגבי 1. הכרטיס מסך ,זה לא הכרטיס הסטנדטי המובנה שאני תמיד רואה (3000HD) ,יש הבדל? 2. מעוניין ב עוד 2 גיגה זיכרון, יש בעי…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
OK, אז ככה אני מתחיל את המחשב מכלום צריך מחשב למשחקים, והתקציב שלי עומד על 5000 בלי ממש אפשרות לחריגה. די חשוב שזה היה מחשב מבוסס אינטל ,טוב אני חושב שזהו, קצר ולעניין תודה מראׁש (:
-
- 0 תגובות
- 896 צפיות
-
-
היי, אני מחפש המלצה למחשב נייד. * מטרות המחשב? משרדי, לימודים וסרטים * גודל המסך? 15" (14"?? אני מאוד לא אוהב לעבוד על מסכים קטנים, אז 14" אפשרי רק אם המסך באיכות גבוהה זה משתלם מבחינת משקל) * משקל רצוי? נמוך - לטובת התניידות לקמפוס וחזרה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3-4 שעות של גלישה עם Wifi. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, אם יש אפשרות להכניס e-SATA זה טוב, אבל לא חובה. * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 750/1TB (אולי יותר משתלם לקנות ואז לשדרג?) * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? ממש לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם ב…
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
האם השלט שמגיע לדוגמה עם דגמים כמו DV5-1060EJ וגם DV5-1160EJ, זה שלט שניתן להשתמש בו רק בתוך תוכנה WINDOWS MEDIIA CENTER? או שאני יכול להנמיך ולהגביה את הווליום איתו גם בתוכנות רגילות כמו BSPLAYER או KMPLAYER? להנמיך ולהגביה את הווליום הכללי של המחשב? ועוד שאלה - מה טווח הפעילות של שלט? לכמה זמן מספיקה הסוללה? ובאיזו סוללה משתמשים? מודה מראש לכל העוזרים.
-
- 0 תגובות
- 503 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של asus g551 cn347h ואני רוצה לקנות לו משטח או אם יש משהו אחר שיקרר אותו.המחשב מיועד ספציפית למשחקים אך עדיין מתחמם לי כאשר אני משחק לכן אני רוצה שיהיה לו משטח קירור חזקמישהו יכול להמליץ לי על אחד כזה? חשוב משהו טוב
-
- 0 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב מבוסס i860 כיום ואני מעוניין לשדרג אותו. אני מעדיף לבצע רכישה יד שנייה או ממישהו כאן שיש לו גישה לרכיבים בזול. יש לי 16GB של זכרון DD3 שהייתי מעוניין להשתמש ולכן כל מה שאני צריך זה לוח אם ומעבד להתקין במארז במקום מה שיש לי. האם יש מקום לחפש דברים ומבצעים כאלה בישראל? תודה.
-
- 0 תגובות
- 719 צפיות
-
-
מישהו יודע מניסיון אם הכרטיס נכנס פיזית במארז? כרגע יש לי שם 5750 של ג'יגבייט בגרסה הפאסיבית, לפי המידות באתרי היצרניות עושה רושם שייכנס. מישהו מחזיק במארז כזה עם כרטיס בגודל דומה?
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
ידידי הצלם מעוניין לשדרג ממחשב מזדקן למחשב חדש. עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום והוא מתכוון לנייד כוננים, מסך ושאר ציוד היקפי מהמחשב הקיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות, טיול ברשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום, זללני זיכרון RAM ידועים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-