עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני צריך עזרה בבניית מחשב שישמש למשחקים,אינטרנט,סרטים,OFFICE וכו'. התקציב הוא 4000-5000 ש"ח לא כולל מסך,אפשר קצת לחרוג מעבר. אני גיימר בינוני ככה שלא חייב את הכרטיס מסך הכי טוב בשוק אבל רוצה כרטיס שייתן תמורה טובה למחיר ועדיף של NVIDIA. לוח אם מעדיף של אסוס. שיהיה ספק כח איכותי וחזק. יש לי מסך 22' כרגע אבל בעתיד מחליף אתו ל24'. על כל השאר אין לי העדפות לחברה כזו או אחרת. תודה מראש לעונים!

• 0 תגובות
    • 496 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 בערך 2. מה שימושי המחשב (ל דוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים עיקריים הם MATLAB, גלישה, אופיס, photoshop ועוד תוכנות שחלקם כבדות יחסית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MATLAB שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 עד 24 אינטש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם…

• 0 תגובות
    • 518 צפיות
  3. Started by לוח שנה,

שלום לכם, המחשב עבד אתמול כרגיל והיום פתאום לא נדלק. הדבר היחיד שנדלק זו המנורה שמראה שהמחשב דולק, אבל שאר הנורות לא דולקות וגם לא המסך. יש למישהו רעיון על הסיבה לבעיה? תודה.

4. Started by mnivit,

לאחר עבודה מסורה, הנייד שלי (DELL INSPIRON) התעייף ויצאתי למסע חיפושים אחרי הדבר הטוב הבא. הגדרת הצרכים והרצונות הביאה לתובנות הבאות: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפיה בסרטים (בעיתות מצוקה), עריכה גרפית דו מימדית בסיסית (קצת ציורים, קצת שרטוטים, קצת תמונות) * גודל המסך - מתלבטת בין 13.3 ל-14/14.1 * משקל רצוי - לא יוצאת לטרקים ארוכים עם המחשב, אבל עדיף לא לחזור הביתה עם כאבי גב, מאחר והמחשב "מטייל". * זמן סוללה - אופטימלי - מתן אפשרות ל 3-4 שעות עבודה בלי צורך בטעינה * .תחנת עגינה - חשוב מאד (במקום לחבר ולנתק, לארוז ולגלגל, לכוון ולהתעצבן בכל יום מחדש) * בלוטות - בהחלט. * כונן קשיח - 500GB * כונן DVD/צורב (למרות שיש לי צורב DVD חיצוני) * העדפה לDELL מסע הח…

• 0 תגובות
    • 567 צפיות
  5. מחפש לקנות מחשב נייד מהסדרות העסקיות ז"א קל ולא חלש מכיוון שהקודם של היה DELL inspiron 1545 והייתי מרוצה אז חיפשתי בDELL וגם שם העסק יותר ברור (בחברות האחרות לא הצלחתי לעקוב אחרי השמות...) התרשמתי מה vostro 3350 או מאחיו הגדול 3450 (ראיתי גם את ה latitude e6400 שנראה די פופולארי לזמנו וגם הוא נראה מרשים) הכוונה כרגע לקנות מחשב יד שניה אבל מהסדרות החדשות כך שבכל מקרה תהיה אחריות 3 שנים ולא יהיה כ"כ בלאי פרטים טכניים: משקל לא יותר מ 2.1 מסך כמה שיותר (אני מניח שאחרי המגבלת משקל זה יוצא 13 או 14) עדיף אם איזה ציפוי נגד הבהקים... מעבד I5 sandy bridge בסביות ה 2.3 לפני טורבו (לרוב זה ה 2510) זיכרון לפחות 4GB RAM HD לפחות 320 GB (עדיף 7200) סוללה 2 שעות בעומס, 6 במנוחה בערך BT …

• 0 תגובות
    • 544 צפיות
  6. אהלן אני מחפש מחשב נייד כדי שיהיה גם ללימודים וגם להחליף את הPC משחקים זה לא הכי חשוב לי אלא יותר המשקל הסתכלתי על מחשב :Portege R830-S8330 Laptop רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט שלו ביחס למחיר 1599 דולר בארהב השאלה הגדולה היא מה טיב האחריות שאקבל בארץ (רשום באתר שהאחריות היא בינלאומית) האם מפעיל יתנו לי שירות בכלל? החלטתי ללכת על טושיבה בגלל שהבנתי שיש להם אחריות טובה בארץ (מישהו יודע אם דברים השתנו) תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 474 צפיות
  7. Started by moping,

שלום יש לי מחשב HP 705EI MINI אני רוצה להחליף דיסק קשיח לגדול יותר מאחר ו60 ג'יגה זה קצת. ניסיתי לבצע זאת אך מעט מסובך מאחר ואינו נגיש. יודע אני שיש SERVICE MANUEL לכל מחשב כולל תמונות כיצד לפרק,מה לפרק וכן הלאה. אשמח מאוד לעזרה בענין הפירוק או לכל הפחות להוביל אותי אל הקובץ. מצאתי קובץ דומה אך הוא ללא תמונות ממתין לסיוע המון תודה!

• 0 תגובות
    • 560 צפיות
  8. היי אשמח לקבל חוות דעת על מפרט שהרכבתי מקריאה פה בפורום, התקציב הוא 2K מקסימום, צריך לכלול מקלדת ועכבר בלבד, נועד לזוג מבוגרים לשימוש יום יומי, ולפעמים למשחקים פשוטים לנכדים מעבד: Intel Core i3-2100 3.1GHz 3MB Cache 65W LGA1155 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-S2-B3 Intel H61 LGA 1155 uATX זכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 MHz CL9, דיסק קשיח: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm SATA3 6GBp/s צורב: LG או Sony פשוט. מארז: Cooler Master Elite 335 No PSU ספק כוח: HEC Cougar RS400 400W 80Plus סה"כ 1880 לערך, + מקלדת ועכבר 2000. המחשב לא צריך הרכבה, תודה ובברכת שנה טובה (אפשר כבר לברך בשנה טובה?). גיא

• 0 תגובות
    • 567 צפיות
  9. שלום רציתי לשאול לגבי קניה של שני סוגים של מחשבים (די דומים)...שניהם לעבודה משרדית בלבד אינטרנט אופיס. שניהם לא מיועדי OC ושקט ככל לא חשוב. לא צריך ציוד הקפי כלל. תקציב אחד הוא ב2000 והשני ב 1500. 1.השאלה היא האם שווה לחכות עוד 4 חודשים(משום שאין לחץ כלל למרות שהמערכת הנוכחית ישנה מאוד!) לפלטפורמות החדשות של AMD? 2.האם I5 אפשרי במחשב ב 2000 שקל ובכלל האם שווה מערכות AMD במחירים אלה? בעיקרון אם יש המלצות למחירים נמוכים יותר בעיקר למחשב ב1500 שהיו משתלמים אשמח! תודה

• 0 תגובות
    • 614 צפיות
  10. Started by vladk,

אני מתלבט בין שלושת הלפטופים שבכותרת. שלושתם נראים מעולים, בטווח מחירים של 640-800$ (קונה בארה"ב) ולכל אחד יתרונות קטנים פה ושם. הצורך - סטודנט, שימוש יומיומי בבית ובלימודים. דברים חשובים - משקל באזור של 2 ק"ג, איכות בניה, מקלדת נוחה, מחיר עד 800$, סוללה שתחזיק 4-5 שעות (גלישה, אופיס). קונפיגורציה מבוקשת - i5/i3, 4gb ram, esata, hdmi, עדיף גם usb3. מסך - 13.3'' או 14'', מט. לא חשוב כרטיס גרפי נפרד. דעתכם? תודה מראש http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=bqct4s2&c=us&l=en&s=bsd&cs=04&model_id=vostro-3450 http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=blct541&m_2=I52410M&m_3=4G2D3&m_8=250G54&m_10=HD&m_11=7HPN61E…

• 0 תגובות
    • 775 צפיות
  11. שלום, אני אצטרך 2 סקינים (מדבקות לגב המסך) ללפטופ 13.3" ובגיגול מהיר לא התרשמתי מהאתרים שמציעים סקינים. אני צריך שתהיה אפשרות להעלות תמונה אישית לייצור הסקין. אשמח לכמה הצעות לאתרים כאלה.

• 0 תגובות
    • 891 צפיות
  12. שלום אני מחפש המלצה למחשב נייד לצורך הדרישות הבאות תקציב - 3500 פלוס מינוס. 1. ישומי אינרטנט אופיס כמובן 2. בנוסף אני הולך לעבוד איתו עם תוכנות visual studio ו ssis,ssas ו כן sql developer ולכן דורש מספיק כוח להרצה של שאילתות וחישובים על טבלאות ובסיסי נתונים גדולים 3. אני לא משחק משחקי רשת אבל שיהיה כרטיס מסך סביר שיתמוך בעבודה על חלונות מרובים וכו.. ( לא יודע אם יש קשר ..) 4. מסך - 14' נראה לי הכי אידיאלי אבל אולי אוכל להסתפק ב 13'. 5. מסך - מט ! חשוב! המסכים הבהירים גמרו לי על העיניים. 6. זמן סוללה - כמובן רצוי כמה שיותר 4- 5 נראה לי סביר. 7. משקל -בכל זאת סטודנט - שאוכל להתנייד איתו בלי לשבור את הגב כמו כן - האם לצורך הדרישות הללו אני זקוק למעבד i5 או שאוכל להסתפ…

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  13. Started by retlol,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280*960 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט…

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  14. Started by azgili,

שלום, הייתי רוצה לקבל הצעות למחשבים ניידים עד 3000 ש"ח לסטודנט, עם דגש על הבאים: 1. מקלדת נוחה, יש לי ידיים גדולות ומקלדת נטבוק קטנה לי מדי ולא נוחה 2. כמה שפחות משקל 3. עדיפות לToshiba HP וlenovo 4. מעבד חדש וחזק 5. מסך ומעבד גרפי HD כניסות USB 3.0 HDMI חריץ SD, קישוריות BT וWIFI. תודה רבה לכל לעונים!

• 0 תגובות
    • 457 צפיות
  15. Started by 00Amir,

לאח שלי היה מק בוק פרו שלצערי נגנב... כרגע הוא מחפש שוב מחשב אבל אני רוצה לדעת אם יש אפשרות להתקין בפנים איזה מתקן GPS כך שיהיה קשה לגנוב אותו.. מחשב אפל כזה עולה 1500$+ וזה מאבס את החיים שהוא נגנב.. אשמח לעצות

• 0 תגובות
    • 582 צפיות
  16. Started by rbaron,

מחיר המחשב עד 2000 ש"ח אפשרות לחריגה עד 2500 מטרות המחשב? סטודנט להנדסת מחשבים (חשוב שיוכל להריץ VISUAL STUDIO וכו') * גודל המסך? נראה לי ש 15" לא חובה * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משהו מיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות לHDMI לא חובה * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? עדיפות לכונן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיפות ל3 שנים אחריות לא חשוב אם בינלאומית או לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא לא פחות מ4GB זיכרון תודה

• 0 תגובות
    • 620 צפיות
  17. Started by avishem,

חברים יקרים שלום, לאחר תקופה של חיפושים וציפיה בארה"ב, הוא הגיע והוא ענק (תזכורת במה מדובר). למעט החלפת כונן אחד ב-SSD והתקנת מערכת הפעלה עוד לא עשיתי דבר. מצ"ב מדד חווית Win7. תודה לכל העוזרים בבחירה. שנה טובה, סיקור מפורט בשבועות הקרובים אחרי שאני יעבוד איתו קצת. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  18. שלום אני כנראה מחר הולך לקנות מחשב של אפל רק שאני לא סגור על איזה אני ילך.. כי יש לי מחשב נייח יחסית חדש והוא מצויין הוא בנוי למשחקים כבדים והכל ככה שבמפרט אין מה להגיד הכל עשר.. אז בגלל זה בהתחלה חשבתי ללכת על המחשב הנייד בעצם (MACBOOK PROׁ 13" ) כדי שיהיה לי משהו נייד שאני יוכל לקחת בתוך הבית בשביל אינטרנט וכל השאר.. משחקים אני ימשיך לשחק במחשב הנוכחי.. בקיצור לשימוש בתוך הבית וגם לבחוץ למרות שזה יהיה נדיר מאוד שאני יצא איתו החוצה.. בכל מקרה אם אני לוקח תנייד אני יאבד את כל החווית צפייה המדהימה שיש בiMac זאת אומרת.. על המסך הגדול.. אף על פי שאם חושבים על זה.. גם הiMac די נייד.. כי הוא בסך הכל מסך עם כבל חשמל אחד בלי יותר מדי סיבוכים.. אבל עדיין יש מגבלויות בנייח ש…

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  19. Started by Sheffer24,

שלום לכולם. יש לי אפשרות לקנות בחודש הקרוב נייד בהונג קונג ואני אשמח לעזרה. בעקרון המחשב נועד ללימודים אבל אני ארצה להשתמש בו גם למשחקים אז אני אצטרך מעבד וכרטיס מסך חזקים. אחותי הביאה לפני יותר מחצי שנה (גם מהונג קונג) את ה- Sony VAIO E Series VPCEA36FG בעקרון לפי מה שבדקתי הנייד עומד בדרישות שלי פשוט הייתי רוצה נייד מעבד i7. המשקל לא חשוב לי המסך הייתי רוצה מ15 אינץ ומעלה. לגבי התקציב זה משתנה מכיוון שהקניה תתבצע בהונג קונג. אשמח לכל דעה או עזרה בנושא.

• 0 תגובות
    • 684 צפיות
  20. Started by tomerA,

יש לי בעיה שהמעבד שלי מתחמם לאחרונה יותר מידי וחשבתי שאחת הבעיות יכולה להיות שהמאוררים שלו מלוכלכים. חשבתי לנקות אותו עם ספריי של אוויר והשאלה שלי היא האם צריך לפתוח את המחשב בשביל זה? או שמספיק לרסס לתוך החורים של האוורור? במידה שאני רוצה לפתוח אותו, האם זה פשוט כמו מחשב נייח? ואם לא כדאי לקחת את המחשב לטכנאי שינקה אותו?

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  21. Started by maori_0,

אני מאוד רוצה לקנות מחשב נייד שיהיה כמה שיותר קרוב למפרט הבא: ארץ בו המחשב נמצא: ישראל. שפת המקלדת ומערכת ההפעלה: עברית ואנגלית. גודל מסך: 13 - 16 אינצ'. משקל: לא משנה. זמן סוללה: שאשתמש במחשב מינימום 4 שעות ברצף. צורך ביציאות מיוחדות: VGA חיבור למסך חיצוני, HDMI, ExpressCard 34mm Slot, חיבור לרשת RJ-45, חיבור חשמל, חיבור לאוזניות ומיקרופון, 2 כניסות USB 2 (מומלץ 2 כניסות), 2 כניסות USB 3 (מומלץ 2 כניסות), כניסת eSATA/USB2 Combo. שן כחולה (בלוטות'): כן מומלץ Bluetooth v3.0 Combo Card. דיסק קשיח: מינימום 500 GB. …

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  22. Started by sir f,

אני צריך המלצה למחשב שישמש אותי בעיקר לעבודה משרדית וכגון, וכדאי שיוכל להריץ קצת משחקים. תקציב באיזור ה3-3.5 אלף, כנראה שאני אוכל להשיג אותו בהנחה אז אפשר לחרוג לכיוון ה4. דרישות: 15 אינטש (כוח חשוב לי יותר מניידות) משקל לא קריטי לי (אבל אין צורך להגזים...) זיכרון לפחות 4GB כונן קשיח לפחות 500GB מעבד i3 טוב או i5 פשוט אמור להספיק לי. כ"מ- משהו מינימלי (להריץ את הרוב בהגדרות נמוכות יחסית) יספיק, אבל אם אפשר לדחוס בתקציב משהו ממוצע יותר מה טוב. כמובן שמובנה של אינטל לא יספיק... זמן סוללה- כמה שיותר יותר טוב כמובן, אבל כל עוד זה מעל השעתיים-שלוש הביצועים יותר חשובים. (אם אפשר לתת פה כמה אפשרויות זה יהיה מצויין, שיהיה לי טווח בחירה קצת רחב) תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 686 צפיות
  23. התקציב יכול לנוע בין 3000-4000 שקל, וישמש כתחנת עבודה לעריכה גרפית שטוחה, תוכנות אדובי CS5, בשימוש יומיומי. למחשב מחוברים 2 מסכים (EIZO וסתם עוד אחד) אין צורך בציוד היקפי צריך להיות שקט: 8-10! אובלוק? לא קריטי יש ברשותי מערכת הפעלה WIN7 64 ביט המחשב צריך להיות מורכב במלואו בחנות, באזור המרכז, אספקה זריזה לא נדרש אופק שדרוג מיוחד כן חשוב ביותר: אמינות גבוהה מאוד של המחשב, של הרכיבים ושל השירות. המטרה לקבל מחשב שאני יכולה לעבוד בראש שקט לגמרי כמה שנים (לפחות הראשונות), עם מערכת קירור ואיורור טובה, זה שווה לי יותר כסף מרכיב כזה או אחר. ** הערה ושאלה: האם יש מחשב נייד שיכול לשמש אותי לצרכים אלו? אני יודעת שזה פורום אחר, אבל שווה לשאול

• 0 תגובות
    • 505 צפיות
  24. אני צריך מפרט לשימוש כללי לחבר. הוא לא ממש משחק במשחקי מחשב, אבל כדאי שיהיה לו איזה כרטיס מסך בסיסי. הוא לא משתמש מקצועי, ולא מבין כמעט כלום, אז אני יעלה דרישות בשמו: זיכרון:4GB לא פחות. HD: עדיפות ל1TB שלא יחסר לו מקום לעולם. מארז לא צריך משהו מפוצץ, כמה שיותר בסיסי. כנ"ל לגבי הספק אין כאן כרטיס מסך שדורש אנרגיה, הוא לא יבצע OC או יתקין עוד HD. משהו טוב ולא יקר מדי. לגבי הציוד ההיקפי: מסך לא צריך משהו עם פאנל IPS סופר איכותי בגודל 24 אינצ', כול מסך סביר בגודל 20 אינצ' ומעלה יספיק. רמקולים: כאן אני דווקא רוצה להשקיע קצת בסט 2.1 נחמד באזור ה300 שקל גג. זהו סך הכול התקציב הוא 2500, ועדיף שישאר באזור ה2500 אם לדעתכם צריך לחרוג בגלל הרמקולים או משהו כזה אפשרי, להשתדל לא להתקר…

• 0 תגובות
    • 505 צפיות
  25. היי, הדרישות ממנה עד עכשיו שהוא יהיה כמה שיותר מהיר בתקציב הזה עם VS2010 ו SQL2008R2 ומסך 15.6 תודה

• 0 תגובות
    • 629 צפיות

דיונים חדשים בפורומים