עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני מחפש מחשב נייד בשביל לימודים ומידול תלת ממד בblender כתחביב. הקישור שפרסמו באתר (https://www.amazon.com/dp/B09127DDVT?tag=hwzone0f-20) נראה לי מתאים, קראתי כמה ביקורות שהמסקנה של רובם היתה שלא כל כך משתלם כי יש באותו מחיר מחשבים יותר טובים. עכשיו שיש הנחה לא מצאתי משהו מאלה שהציעו שם במחיר קרוב. השאלה שלי בסוף היא כמה באמת הנתונים (i7 דור 11, RTX 3070) באמת עדיפים על נייד עם רכיבים שעל הדף יותר חלשים אבל בתכלס יתנו יותר תפוקה. מישהו עם קצת ניסיון יוכל לייעץ לי אולי איך אפשר לבדוק משהו כזה? בנוסף שאלתי פה קודם על מחשב והומלץ לי לחכות ליציאת מעבדי דור 12 לניידים, מכיוון שאני לא רוצה לחכות חצי שנה שהמחירים לא יהיו מחירי השקה, השיפור בין הדורות הוא משמעותי ברמה שאותו…

2. אז ככה.. אבא שלי החליט לקנות מחשב נייד לעבודה בעיקר לעבודה, לא משו שמצריך מחשב חזק.. קראתי את המאמר על המחשבים הניידים.. ועברתי על עשרות ואם לא מאות מפרטים והגעתי למסקנה הבאה ורציתי אישור סופי לפני שאני קונה.. :yelclap: זה המחשב הזה.. ‎Dell Inspiron 1520 IN-RC03-1810 ‎Model Name‎ ‎IN-RC03-1810‎ ‎ CPU‎ ‎Intel® CoreTM 2 Duo Processor T7250, 2.0GHz ,800MHz FSB, 2MB L2 Cache‎ ‎ Memory‎ ‎2048 MB 667MHz (2 x 1024MB) Upto 4GB‎ ‎ HD‎ ‎160GB 5400 rpm‎ ‎ Display‎ ‎15.4'' Wide Screen XGA (1280 X 800)‎ ‎ GPU‎ ‎Intel Integrated GMA X3100 128MB Shared ‎ ‎ Sound‎ ‎ 7.1 channel stereo sound with speakers‎ ‎ Optical Device‎ ‎DVD Multi Burner‎ ‎ Wireless‎ ‎Dell Wireless 13…

• 0 תגובות
    • 786 צפיות
  3. שלום לכולם, הייתי רוצה בבקשה לקבל המלצה למחשב לצרכי גרפיקה (כל החבילה של ADOBE, ותלת מימד-לא משהו מטורף..) צרכים: תקציב - עד 10k ש"ח * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית,תלת מימדית) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15 אינץ', מבריק. * רזולוציית המסך? מינימום FHD 1920x1080. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות, אבל הדברים האחרים חשובים יותר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר, אבל ההתאמה לגרפיקה חשובה יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * Bluetooth? מומלץ שיהיה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 512GB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נד…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי כדי להריץ משחקים כמו : RISEN , DRAGON AGE וכל משחקי התפקידים עתירי הגרפיקה בסגנון הזה ( ואלה שגם יצאו בעתיד ). המפרט הנוכחי שלי הוא כזה: מעבד: Intel® Core2 CPU 6300 @ 1.86GHz לוח אם: GIGABYTE 965P DS3P זכרון : 2 GB של OCZ כרטיס מסך: GFORCE 7600 GS מסך : SAMSUNG T220P המטרה היא להריץ את המשחקים האלה בקלות יחסית ברזולוציה מקסימלית או קצת פחות במידה והמשחק מאפשר . תודה מראש על ההצעות.

• 0 תגובות
    • 696 צפיות
  5. אני פותח את הדיון בשביל חבר, התוכן מועתק אחד לאחד: הי חברה ! אני מחפש לקנות לפטופ והבעיה שלי שאני לא מבין בהם כלום יש כמה מאפינים/פרטים שאני סגור עליהם ואני נורא אשמח לקבל עזרה מכם: * מחיר - 2000$ * מסך עד 12.6" * כונן מובנה התומך ב CD/DVD * שיהיה דק ויראה טוב המחשב עצמו נקנה למטרות עבודה לכן צריך שיהיה מהיר ולא יתקע בקלות, שיוכל להריץ בקלות מספר תוכנות בו זמנית והקטע של גיימינג ממש לא חשוב. אלי

• 0 תגובות
    • 736 צפיות
  6. מחפש המלצה למחשב נייד לשימוש ביתי (אופיס ואינטרנט בעיקר, גם צפייה בסרטים) קיבלתי הצעת מחיר ל מחשב נייד HP Pavilion DV6-2120 WH703EA - ב 4100 ש"ח. המחיר נראה טוב מאחר והוא זול יותר מהמחירים ב זאפ. שאלתי - האם אכן המחשב הנ"ל טוב לשימושים שביקשתי? אם לא, מה מומלץ במגבלות התקציב, עד 4500 ש"ח?

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  7. Started by Guyalki,

שלום, אני מחפש מחשב נייד, כאשר 2 הדרישות הכי חשובות לי הן שיהיה לו Pointing Stick (עובד עם זה כבר 10 שנים, התרגלתי לזה וזה מאוד נוח לי) ושיהיה לו מסך מאט. השימושים של המחשב הם בסיסיים - אינטרנט, סרטים ואופיס בגדול. מתכנן להחזיק אותו לפחות 4-5 שנים, כך שחשוב שיהיה מספיק חזק. אם עלות-תועלת יש מחשבים ב-3,000-4,000 שנותנים יחס טוב יותר - אני מעדיף אותם על פני מחשב ב-5,000. לפי הפורמט: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13-15.6, חשוב שיהיה מסך מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבי…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אני אהיה ב-15 ליולי בארה"ב.. איזה חלקים כדי לקנות שם (הרבה יותר זול שם).. אני מתכוון הכלל לקנות מחשב חדש.. אבל חלק מהדברים אני קונה פה.. בשביל האחרויות.. וחלק שם.. כך שלא יהיה לי אחרויות.. איזה חלקים אתם ממליצים לי לקנות בלי אחריות? (ואני מתכוון לקנות מ-newegg.com) בנתיים חשבתי על מעבד וכרטיס מסך.. אולי גם זכרונות.. מתי יצאו לוחות אם שתומכים ב-conroe?

• 0 תגובות
    • 599 צפיות
  9. מטרת המחשב היא עבודה ומשחקים (לא יותר מדי אינטנסיביים)... לא צריך ציוד הקפי... מבחינת רכיבים שוליים אני צריך רק DVDRW (לא floppy, הכרטיס סאונד של הלוח אם (5.1) יספיק לי) לא צריך מערכת הפעלה או הרכבה... ייתכן שעוד שנתיים שלוש כשהמחשב יהיה מיושן אעשה OC, עדיף שהרכיבים יהיו מוכנים לכך *הספק שאני קונה ממנו מוכר רק של החברות הכי גדולות (gigabute, lg... לא nec, antec, evga, dfi) הנה מה שבניתי בינתיים, אשמח להשלמות, הצעות, הערות... מעבד: INTEL D 930 (המעבד הזה 64 ביט?) כרטיס מסך: GIGABYTE GeForce 6800GS (חברים שלי קנו לי אותו פשוט, אבל אם יהיה משהו הרבה יותר טוב אולי אצליח להחליף אותו אז תציעו- אין EVGA בכל מקרה) זכרונות: 512MBX2 micron Org ddr400 לוח אם: GIGABYTE GA-8I945PG (S7…

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  10. אהלן, אני לוחם לקראת שחרור ורוצה להתחיל ללמוד לפסיכומטרי/להתכונן לתואר באמצעות המחשב. יש לי מחשב נייח לא רע בבית (E8400, HD4870) ועבודה על כל מיני נטבוקים ממוצעים עשתה לי דיי חררה. לכן אני רוצה מחשב שייתן לי חווית שימוש מהירה וזורמת, מכאן נובע הרצון שלי להתקדם ל-SSD (כי אם כבר אז כבר), וכדאי שגם יהיה מעבד קצת מעל הממוצע. כמו כן לא קשה לנחש שהעתיד נמצא במגע. עם יציאת ווינדוס 8 שמהווה את שריקת הפתיחה של מעבר המיינסטרים למסכי מגע, הייתי רוצה שהמחשב יהיה מה שנקרא Future Proof. המחשב ישמש לסרטים, גלישה אינטסיבית, Matlab וקצת משחקים בינוניים. (Deus Ex:HR,Diablo 3, PCSX2) משקל ומראה לא חשובים לי כמעט בכלל, כנ"ל זמן בטרייה. עדיף שלא יהיה כונן דיסקים בכלל (דיי מיותר בימינו) וגם לא…

• 0 תגובות
    • 751 צפיות
  11. היי אחרי חיפושים באינטרנט נסגרתי אל שתי אלו. אני צריך את העזרה שלהם, איזה מבין שתי המחשבים הניידים האלו לבחור? לרוב אני ישתמש במחשב לסרטים אינטרנת ומשחקים בגלל זה אני רוצה גם שיהיה כרטיס מסך טוב למחשב, כדי שאני יוכל להריץ משחקים חדשים (GTA.CRYSIS...) http://www.skypc.co.il/pl_product~71818~14~0.htm http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4881&CatCode=315 ממה שהבנתי הכרטיס של ג'יגאבייט יותר חזק משמעותית. או שיש להם המלצות אחרות למחשב נייד ב3000 שח אם אפשרוייות גיימינג?

• 0 תגובות
    • 671 צפיות
  12. Started by Big_Guy7,

טוב חברים אני צריך מפרט לחבר טוב שלי... אז ככה: המחשב ישומש בעיקר למשחקים (פיפא, MU וכדו'...) לא מתוכנן OC המחשב צריך לכלול גם מסך LCD וחברה לא משנה כמה תנסו לשכנע, אין מצב להתפשרות על מעבד AMD!!!הוא נעול על אינטל!!! תודה =) עריכה: מצאתי משהו באייבורי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=270&CatCode= מה אתם אומרים עליו?[br]פורסם בתאריך: 21.04.2007 בשעה 21:51:48 אף אחד לא יכול לעזור לי? זה דיי חשוב...

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  13. * מטרות המחשב- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך- 15-16 * לא חשוב מסך מבריק או מאט. * רזולוציית המסך- נורמלית ונוחה וסבירה. * אין דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט. * לא משנה משקל. * זמן סוללה סביר. רוב הזמן המחשב ביתי. * אין צורך ביציאות מיוחדות. * כדאי שיהיה Bluetooth. לא קריטי. * לא נדרשת אחריות בינלאומית. * רישיון למערכת הפעלה- עדיף, אבל אפשר גם בלי. * אין העדפה לחברה כלשהי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- HDD, טרה 1. * כונן אופטי- קורא דיסקים. * לא דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית.

• 0 תגובות
    • 863 צפיות
  14. Started by bigkatan,

אני מתכוון לקנות מחשב נייד לקראת שנת הלימודים הקרובה, קצת לפני שאני ארשום בדיוק מה המטרות של המחשב אני רוצה לנסות להגדיר תקציב(באזור 3000 ש"ח כנראה שאחרוג) ואז אחליט מה יותר חשוב לי(אם נייד כבד ביצועים גבוהים או נייד קל ביצועים פחות טובים), בכל אופן הייתי שמח לדעת מה לדעתכם יהיו הפרשי המחירים מהארץ לארה"ב ? ובאיזה מקומות קונים מחשב בארה"ב? תודה על העזרה.

• 0 תגובות
    • 670 צפיות
  15. מכיוון שיש לי כבר ארדיסק IDE של 80 ג'יגה של WD וג'יפורס 4 agpX8 אני צריך רק לוח אם, זיכרון ומעבד על מנת שהמחשב יוכל לעבוד כמו שצריך. אם תוכלו לתת לי הצעות ולדעת שהמחשב יהיה עמיד, לא למולטימדיה כבדה כמו BF2 . ושהלוח יתאים ל agpX8 ושהלוח יתאים לארד דיסק שהוא - wd 80 giga IDE . תודה לעוזרים ויום טוב! ניר.

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  16. מה דעתכם על המחשב ‎Gigabyte W576V-84R2‎ ? חשוב שיוכל להריץ משחקים קלים ותהיה אפשרות לחבר אותו לT.V . המלצות ואפשרויות אחרות יתקבלו בשמחה .

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  17. מטרת המחשב - עריכת וידאו בסיסית. כיום משתמש בתוכנה Pinnacle Studio אך מעוניין להתקדם לתוכנות מתקדמות יותר, פשוט אין לי את הפלטפורמה. יציאות - HDMI כונן קשיח - מינימום 500GB כונן אופטי - עדיף צורב DVD אך לא קריטי מערכת הפעלה - אין צורך ברשיון חוקי חברה - מעדיף שלא יהיה Apple אך אם אני אבין שמק זה האופציה הטובה ביותר אני אתפשר. תקציב - אני צריך מחשב שימלא את הצרכים שלי בצורה חלקה. אני לא עורך סרטים לקולנוע ולא יוצר סרטוני 3D - אני משתמש ביתי פלוס. אם יש צורך אני אחרוג מעל 8,000.

• 0 תגובות
    • 484 צפיות
  18. Started by Aner,

מתכנן לרכוש בשבועיים הקרובים לפטופ חדש וראשון בעקרון התבייטתי על הSTUDIO 1537 P84000 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-p8400.htm +שדרוג של זכרון ל-4GB מה שביאס קצת זה שמתברר שהוא לא בא עם התאורת מקלדת והקורא טביעות אצבע...(או שכן ומישהו שקנה אותו שם יתקן אותי) יש דגמים נוספים שנותנים כזו תמורה של מפרט\אחריות\פיצ'רים לתקציב? מה שחשוב לי זה "בית טוב" במקרה של תקלות ותיקונים המחשב ינויד בין הבית שלי לבית של החברה ובתוך הבית, ובעתיד בין הבית לאוניברסיטה. אין בעיה עם משקל. השימושים הם אינטרנט (מלא טאבים וPDFים פתוחים), סרטים והרבה, תכנות ווב ותכנות VISUAL STUDIO, הרצת VM וגם משחקים פה ושם (מנג'ר, GTA VICE CITY וכו', לא משהו כבד) האם ההבדל בין P8400 ל-T5800 שווה 7…

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  19. שלום לכולם! זקוק לדעתכם על מפרט מחשב לעבודה גרפית בהצעה שניתנה לי והיא 3350 שח מעבד E8400 ספק 500W דיסק קשיח 160 של ווסטרן דיגיטל כרטיס מסך MSI 9600GT 512 לוח אם MSI P35 NEO-V זיכרונות OCZ PLATINUM 2GB 800MHZ CL4.5 צורב DVD PIONEER מארז ג'נרי מאוורר סטוק [glow=red,2,300]האם מפרט זה טוב ביחס למחירו? האם יספיק לעבודה גרפית? האם כדאי לשדרג רכיב מסוים?[/glow]

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  20. כאמור המחשב משפחתי צורך בסיסי/מינימלי בגיימינג וגרפיקה, הכוונה לשימוש לטווח לשנים הבאות בשביל זה העדיפות לכרטיסים לא OnBoard בשביל אפשרות שידרוג בעתיד. זה המפרט שבניתי לאחר עיון בכל מיני מפרטים שראיתי כאן, לא ממש הייתי בעניינים בזמן האחרון ככה שאשמח לעצות ושיפורים (הסכום המכוון הוא בערך כמו הסכום במפרט הבא-) [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i3 3220 Socket 1155 3MB 3.3Ghz Tray כמות: 1 מחיר: ₪624[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN כמות: 1 מחיר: ₪65[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td…

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  21. שלום חברים, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לגיימינג בעיקר, כאשר 99% מהזמן הוא נייח. האם יש מחשב נייד, בתקציב סביר (נניח עד 4K), שאני יכול לשפר את הביצועים שלו בעזרת תחנת עגינה? לא אכפת לי שהוא יכיל כרטיס מסך חיצוני וכאלה, בזמן שהוא נייד אני צריך אותו רק ללימודים ולא למשחקים. יש חיה כזו? באותה נשימה, האם הדיל הבא משתלם?: http://www.store.asat.org.il/deals/636

• 0 תגובות
    • 899 צפיות
  22. זקוק לעזרה בבנית מפרט לצלם חובב . (חובב כי הוא לא מתפרנס מזה ) אך הוא מצלם בציוד מקצועי מהשורה הראשונה וקבצי ה ROW(ככה קוראים לזה ?) מגיעים ל 11M לתמונה. מה בנימצא ? מסך איכותי כבר בנימצא :2007WPF של DELL . מערכת הפעלה Vista Business 32bit חוקית עם רישיון כבר קיימת, נישקול מעבר למערכת 64bit אך ורק אםהוא לא יהיה מרוצה מהביצועים של המערכת החדשה, מה שמוטל בספק כי היום הוא עובד עם P4 2.2 ו XP במערכת שלא פירמטו כבר שנתיים ולוקח לו 10 דקות רק לכבות אותה. דרישה מקדימה גיבוי. הדרישה היא מערכת עם גיבוי כפול. זאת אומרת תמיד שיהיה מקור וגיבוי למקור בכל זמן נתון. יש לי פתרון מצויין שיתן עבודה קלה ומהירה . אנו נישתמש במגירות לשליפה מהירה של ה DATA. http://www.zigzag2000.co.il/cat…

• 0 תגובות
    • 782 צפיות
  23. Started by Arik Sharan,

שלום, מעוניין למכור את המחשב, אך קצת אבוד בהגדרת המחיר... אשמח לעזרה. Intel Core i7 4790 Kingston 2X8 16.0GB Dual-Channel DDR3 Gigabyte Technology Co. Ltd. Z97-HD3 NVIDIA GeForce GTX 980 WD Green WD30EZRX 3TB Patriot Blaze SSD 225GB 750W Element Power Thermaltake Urban S31 Mid-Tower אז.. כמה לדרוש? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 796 צפיות
  24. שלום לכולם, ישבתי לקרוא את התשובות המעניינות לחלק מהפוסטים פה, אבל בכל זאת החלטתי לשאול: מחפש מחשב לעבודה עם מוזיקה (כמו virtual DJ ו CUBASE למשל). המחשב ישמש כמובן לאינטרנט אופיס סרטים וכדומה (לא משחקים). לגבי פירוט דרישות: מחיר כמו שאמרתי עד 4000 ש"ח מסך - לא קריטי, תלוי במחיר, בעיקרון עדיפות ל 15'' פלוס מינוס זיכרון עדיף כמה שיותר - 4G הארד דיסק תמיד צריך יותר - בשביל זה יש כונן חיצוני, אך רצוי שההארד דיסק הפנימי יהיה מהיר חברה - עדיפות לחברות מוכרות - יותר חשוב לי לקנות מחנות אמינה (מאיזור המרכז) רצוי שכל התקני התקשורת יהיו קיימים: WIFI, בלוטות', RJ45, מצלמה ומיקרופון קורא כרטיסים וכדומה כרטיס קול סביר, אם סטנדרטי זה סבבה, אז לא צריך להיסחף מעבד - פה אני לא כל כך מתמ…

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  25. Started by Shaq Diesel,

שלום לכולם יש לי מחשב נייד ישן מדגם IBM thinkpad t40 המחשב נדלק אבל לא רואים שום דבר במסך לפני כשנה המחשב עבד אבל המאוורר הרעיש בהגזמה אז פתחתי אותו ניקיתי אותו ומאז המסך לא עובד כשהמחשב נדלק הרמקול הפנימי לא מצפצף בכלל בדקתי גם את תקינותו של הרמקול הפנימי הוצאתי את הזכרון הפנימי וכשהדלקתי אותו הוא החל לצפצף אז אני יודע שהרמקול הפנימי עובד חיברתי את המחשב למסף חיצוני ע"י כבל חיבור VGA חשבתי אולי המסך של המחשב תקול אך גם זה לא עזר לא רואים שום דבר במסך הוצאתי את הסוללה (CMOS) והחזרתי אך זה לא עזר יש למישהו מושג מה אפשר לעשות? תודה

• 0 תגובות
    • 716 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.