ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני צריך לקנות מחשב נייד בתקציב של 2500 גג. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תואר ראשון+עבודה משרדית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 ומעלה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה לכתיבה , מקשים מוארים נראה לי גם. * משקל רצוי? 1.5 קילו עד 2.5 קילו * האם נדרש …
-
- 0 תגובות
- 987 צפיות
-
-
טוב אני ירוק כאן אז שלום לכולם! אני עובד על תוכנה שמנתחת סטטיסטיקה של גרפים - לא משנה... כיום אני משתמש במחשב נייד cor i3 4 גיגה רם בן 4 שמזדחל לו והשאלה מה לקנות/לעשות. לעת עתה אני עובד עם mysql עם לוקל-הוסט של easy-php ולא נראה שאני עובר לdb אחר בזמן הקרוב. כשפת התוכנה אני עובד עם php בשביל הנוחיות... בעקרון המערכת מבצעת אלגוריטמיקה לא כבדה אבל היא עושה זאת על הרבה מאוד נתונים (טבלת הבסיס עליה מתבצעים החישובים שוקלת כג'יגה) והשליפות הם די כבדות. המערכת מבצעת עדכון מדי חודש כשבעצם היא שואבת נתונים חדשים לגמרי ומבצעת עליהם את אותם הפעולות. כיום כשאני מריץ את העידכון זה לוקח כיום-יומיים!!! כשאני בודק איזה משאבים המערכת צורכת בעיקר אז הcpu מראה על צריכה של מעל 95% כל …
-
- 0 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום חברים ותודה מראש. המחשב הנייח שלי בבית נקנה לפני כמה שנים עבור צפיה בוידאו, אינטרנט ושימוש בתכנות פשוטות. מאז הפכתי למתכנת והמחשב שלי כבר לא מגיב בצורה חברית כשיש עליו 3 סביבות פיתוח, מחשב וירטואלי אחד של UNIX ושרת DB. אז אני מניח שהגיע הזמן לשדרג אותו, אבל אני מממש לא מבין בחומרה ואין לי שמץ מה אני צריך. בקצרה מה שאני כן יודע שאני צריך זה כך: [*=right]מעבד i7 (כי הפער במחיר מi5 לא כל כך גדול וכנראה שככל שיעבור הזמן, הוא פחות יתמודד עם צרכי) [*=right]8 ג'יגה RAM לפחות. לא יודע אם ללכת על 16... [*=right]אני רוצה SSD על איזה 128 ג'יגה כדי שאוכל לשים בו כל תוכנה קצת כבדה שיש לי בשימוש יומיומי. (128 יספיק, נכון?) …
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם , מחפש מחשב עבור חמי , שימוש משרדי בלבד , מחשב שיחזיק באיזור ה 4-5 שנים ללא שדרוג וכו'. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אופיס וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכ…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד ששוקל פחות מ2 קילו עם מסך 13 אינץ לשימושים משרדיים. חשוב לי שיהיה לו הארד דיסק ssd ואחריות שתקפה גם בארץ. אשמח לקבל מכם המלצה או שתיים. תודה
-
- 0 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום לכולם, קרובים מגיעים אליי מגרמניה בקרוב ובדיוק שקלתי לרכוש מחשב נייד. האם מחשב נייד בגרמניה יעלה פחות? הסתכלתי קצת על המחירים בamazon.de והם נראו די זהים לארץ... האם זה המצב או שלא הסתכלתי במקום הנכון? אשמח אם כל מי שיודע משהו, אפילו המידע הכי קטן יגיד כי זה קצת דחוף לי... תודה מראש לכולם!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מדוע אין יבוא רשמי של הדגמים האלו לארץ? ניתן למצוא רק ייבוא מקביל שיקר בעשרות אחוזים מהמחיר היקר ממילא(ולxpsאין את הדגם החדש יותר שיצא לפני שבועיים וקצת). ומה ניתן לעשות? אני יודע שאפשר לפנות לחברות כמו באג או אייבורי והן יכולות לעשות יבוא אישי אך גם הוא כנראה יהיה יקר מאוד.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* התקציב: רצוי 3K, כמובן שעדיף למטה אך אם הדבר הכרחי ו\או חשוב אז אפשר טיפה למעלה (עד 3.5K). * מטרות המחשב: כל מה שהתואר דורש: מעבודות משרדיות עד תיכנות והרצת VMware (מערכת הפעלה מפוצלת). לא צריך למשחקים\סרטים\שמיעת מוזיקה, נטו ללימודים. * דרישות המסך? רצוי לא מסך גדול ואחד שלא מעייף את העיניים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רק שלא יהיה איזה מקלדת מזעזעת בקטע חריג. אשתמש בעכבר אלחוטי * משקל רצוי? כמה שיותר קל. יהיה איתי הרבה על הגב ולרוב אין לי רכב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, רצוי כמה שיותר ארוך אך יותר חשוב לי המאפיינים האחרים. כמובן שאני לא רוצה שהזמן סוללה יהיה קצר מידי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה לי כלכך בין טרה לחצי * האם בתקציב צריך להיכנס ר…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב ממש ישן מכמעט לפני עשור, כך שאין טעם לשדרג בו חלקים מסויימים. אני צריך מחשב חזק ככל הניתן שייתן לי להריץ : * מכונה וירטואלית * תכנות בסביבות עבודה שונות * שיריץ הכל במקביל בלי תקיעות כולל מלא טאבים בדפדפן מה לא.. וזאת אגב נקודה מאוד חשובה, אני לא סובל שום תקיעות או זמן "לחשוב" במחשב. * אין צורך בכרטיס גרפי למשחקים. * שיהיה שקט. לגמרי. אני חשבתי ללכת בכיוון i7 , עם 16 גיגה ראם . אבל פה יש לי שתי התלבטויות : 1. האם ללכת על 4790 או על החדש 6700. הבנתי שההפרש בביצועים די זניח , אבל הליבה הגרפית משמעותית יותר חזקה. (זה אולי קריטי בשבילי מכיוון שלא יהיה כרטיס מסך חיצוני). בהקשר הזה, האם DDR4 באמת מהווה יתרון על DDR3 ? 2. רציתי משהו קומפקטי ככל הניתן. שאלה אם אני …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך עזרה במחשב עד 4K אני לא משחק משחקים כבדים מידי בעיקר Dota2 וcs:go משתמש בafter effects וSony Vegas לעריכת וידאו. אני רוצה שסיאס ירוץ הכי טוב שאפשר ביחס לתקציב תודה לעוזרים. (SSD) חשוב לי גם כן.
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
-
-
היי, חבר צריך מחשב נייד, לא משנה איזה חברה, עם 3-5 שנות אחריות , עדיף בבית הלקוח מסך 17 אינצ, צריך שהמחשב יוכל לעמוד בעומס של תוכנות כמו autocad וזהו תקציב כרגע לא ידוע, רוצה לדעת טווח מחירים, הוא חשב על משהו בסביבות ה5K תודה
-
- 0 תגובות
- 879 צפיות
-
-
שלום חברים וחברות, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת לפטופ. בגדול, אם אפשר, העדיפות העליונה היא הורדת מחיר ומשקל, ואחר כך גודל המסך שיהיה בערך כפי שמפורט: תקציב: כמה שיותר זול, רצוי שלא יעבור 3000 שקל (בפועל רצוי שיהיה פחות, זהו רק ערך סף בתקווה שלא נצטרך להגיע אליו). ארץ קניה: ישראל מטרות המחשב: מחשב לסטודנטית, בעיקר עבודות משרדיות (אופיס ואינטרנט) אבל קצת משחקים (לא צריך מחשב גיימינג) וסרטים. גודל המסך: 15.6 אינץ', אפשר קצת קטן יותר או גדול יותר (אפשר לוותר על גודל מסך לטובת מחשב קל יותר). לא חשוב מבריק או מאט. רזולוציית מסך: לא משנה דרישות מיוחדות לאמצעי קלט: מקלדת בלפטופ, touchpad/מסך מגע/כל דבר אחר שיאפשר עבודה ללא חיבור של עכבר חיצוני. אין דרישות נוספות מעבר לזה…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אם למישהו יש ניסיון עם הלפטופ הזה אשמח לשמוע חוות דעת. זה המפרט המלא http://m.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=903705 תודה
-
- 0 תגובות
- 962 צפיות
-
-
היי, שואל בשביל חבר, תודה מראש לעוזרים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לעבודה, עריכה גראפית - פוטושופ בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש …
-
- 0 תגובות
- 966 צפיות
-
-
אהלן, אני חסיד גדול של מחשבים נייחים אבל נאלץ לקנות מחשב נייד לשימוש אינטנסיבי (עבודה, לימודים, משחקים) בשנתיים וחצי הקרובות. תפסה את עיני גרסת ה13" 4k של alienware. אני טס בעוד חודשיים לארהב וחשבתי לקנות אותו, אך עולה השאלה האם עד אז, או בסמוך לכך יוצא דגם חדש? אז בקיצור- הם ידועים בהוצאת דגמים במרווחי זמן קבועים?יש לכם מידע על תכולות או צפי לחידוש דגמים? יש המלצה לדגם יותר חדש של חברה מתחרה?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב Dell E6330. מפרט: מסך - (13.3") HD (1366x768) LED-backlit LCD Panel with HD Camera and Microphone מעבד - Intel® Core i7-3520M 2.90Ghz זיכרון - 8GB DDR3 1600Mhz דיסק קשיח - 750GB 7200RPM Windows 7 Professional (64Bit) English סוללה דיי חדשה (6CELL) מטען ושאר הנלווים (Fingerprint, קורא כרטיסים וכו'). ללא אחריות (ניתן להרחיב). בדקתי בזאפ, זה המחיר (המחשב הראשון): http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=dell%20e6330 מכיוון שהמחשב ללא אחריות ולא ריאלי לדרוש סכום מוגזם, אשמח לדעת בכמה אוכל למכור אותו. תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מתלבט בין מחשב משחקים של hp http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P5P47EA לבין לנובו 700 http://ksp.co.il/?uin=28858 מה אתם אומרים עליהם? והאם יש אפשרויות יותר טובות בשוק כרגע או שיהיו בעתיד הקרוב? תודה למגיבים.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני כרגע מתלבט בין נייח לנייד, המחשב צריך להריץ כל משחק אפשרי בהגדרות בינוניות-גבוהות יותר לכיוון הגבוהות (לא אולטרא). לא מפריע לי המשקל של המחשב וגודל המסך מעדיף 15 אינץ אבל לא חקוק באבן. האם אני יכול למצוא מחשב כזה שעולה בסביבות ה10 אלף?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, יש לי כיום macbook air mid 2013 שאני מעוניין לשדרג... מפרט - 13.3" MacBook Air dual-core Intel Core i5 1.3GHz (4th generation Haswell processor), Turbo Boost up to 2.6GHz, 8GB RAM, 128GB Flash Storage, Intel HD Graphics 5000, 12 Hour Battery Life, 802.11ac Wi-Fi לגלישה/מסמכים או סבבה - אבל כשמעמיסים עליו מעבר (פיתוח/עריכת תמונות/קצת משחק בעריכת וידיאו) אני מרגיש שהוא חלש לי מדי. מבחינת ניידות - אני מנייד אותו לעיתים די רחוקות, זו בהחלט לא דרישה מהמחשב החדש אבל nice to have. חשבתי ללכת על אחד הטאבלטים שעם מפרט שקול ללפטופ (surface או מתחריו) - או לחלופין על מחשב שולחני. יש למישהו המלצה למחשב שיהווה שדרוג מור…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כרגע יש ברשותי 2 מחשבים, אחד בשימוש ואחד חדש שאפשר להחליף בו דברים במידת הצורך. הקיים - i5 760, Intel DH55PJ, 8GB, HD6770. החדש - i3, Asus H81M-K, 4GB ללא כרטיס מסך. הi3 אני עוד לא בטוח בדגם, כנראה ה4170 (?). חשבתי על האפשרות לקחת את הלוח והזכרון של החדש ולשלב הכרטיס מסך מהישן (וככה בעצם לקבל מחשב מעודכן יותר - USB3, SATA3 ומעבד חזק יותר) השאלה היא האם כדאי להוסיף בסביבות ה350 ש"ח לi5 חדש יותר (4590, לא חושב שיש לי צורך בגרסת הK) או שמספיק הi3 גם ככה על הi5 שלי. העדיפות שלי היא כן להחליף לi5. המחשב משמש אותי ל-הכל. אינטרנט, סרטים, פוטושופ, עריכת סרטים ביתיים, משחקים, ופחות או יותר משמש את שאר המשפחה לכל מה שצריך. המחשב השני נשאר כמחשב נוסף בבית שמתחבר גם לטלוויזיה בסלון …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, ברשותי מחשב נייד מדגם HP Envy Touchsmart 15-j000. חלק מהמקשים יצאו מהמקום והתופסנים הקטנים מפלסטיק שמחברים אותם למקלדת נשברו (תמונה מצורפת).[ATTACH=CONFIG]9927[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9928[/ATTACH] האם מישהו יכול לעזור לי למצוא מקום שמוכר מקשים בודדים כדי שאוכל להחליף? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז הגעתי למסקנה שזה 3 המפרטים שהכי מתאימים לי ואני צריך לבחור רק אחד מהם... איזה מפרט הכי טוב מביניהם??? תקציב: 1500 ש''ח מטרה: מחשב ביתי לשימוש בסיסי, ללא גיימינג... מפרט מס' 1: מעבד: Intel Core i3 4160 3.6Ghz LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪535 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪43 לוח אם: בקניית מחשב חדש בלבד - Gigabyte GA-H81M-S2H כמות: 1 - מחיר: ₪245 מארז: IPPON MicroATX MC-02 380W 120mm כמות: 1 - מחיר: ₪206 זיכרון: בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600 כמות: 1 - מחיר: ₪235 קשיח למחשב שולחני: Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪265 סה"כ: ₪1529 המחירים הינם כוללים מע"מ …
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנטית בבצלאל ולומדת עיצוב תעשייתי רציתי לקנות מחשב נייד, אני יודעת שאנחנו נעבוד עם התוכנות הבאות: 1. תוכנת סולידוורקס (SOLIDWORKS) 2015 קישור לדרישות מערכת- http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html2. תוכנת ריינו(RHINO) 5קישור לדרישות מערכת-http://www.rhino3d.com/new/admin3. תוכנת פוטושופ ((ADOBE PHTOSHOP CS-6 ומעלה4. תוכנת אילוסטרטור (ADOBE ILLUSTRATOR) CS-6 ומעלהקישור לדרישות מערכת-http://helpx.adobe.com/x-productkb/policy-pricing/cs6-system-requirements.htmlהאם המחשב מספיק טוב?[h=1]Dell Inspiron 15 5000 5548[/h] http://ksp.co.il/?uin=28621 או שאני צריכה משהו יותר חזק?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברה, המחשב שברשותי הוא: i3 560 gigabyte mb קירור arctic Freezer 13 ram: 8 giga ddr3 1333mhz grapic card: geforce 210 HD: 320 GB 5600 rpm power supply: 500 case: enrmax xase with leds הייתי שמח אם הייתם יכולים לעזור לי בהערכת מחיר למחשב הזה. תודה.
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום, קניתי את THINKPAD E550 עם 4GB זיכרון. אני רוצה להגדיל את הזיכרון ל-8GB, אבל מתבלבל קצת מהיצע הזיכרונות שיש. האם הזיכרון הזה למשל מתאים? http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT51264BF160B〈=heb&cart=1446562953261410029 אם לא - איזה מאפיינים אני צריך שיהיו לזיכרון כדי שיהיה מתאים? המחשב משמש לאינטרנט ומשחקים בסיסיים אם זה רלוונטי.
-
- 0 תגובות
- 911 צפיות
-