עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימלי? : 3000 כולל חריגה 2. משחקים בינוניים-כבדים ועריכת וידאו (למי שמכיר בתוכנות כמו Sony Vegas ו AE) א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. : משחקים חדשים (פעולה בעיקר) 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. מסך בלבד-גודל 22 תקציב - 1000 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)-אם עוד מכניסים כזה דבר-כונן דיסקטים 5. X 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתוכנן אוברקלוק 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב ב…

• 0 תגובות
    • 581 צפיות
  2. Started by Ronlos,

אהלן מומחים, מחפש בילד מומלץ למחשב גיימינ. פשוט. עד 3000 ש"ח. 1. תקציב: איזור ה3000 ש"ח כאשר ניתן לחרוג במידת הצורך. 2. שימושים עקיריים: משחקים וצפייה בסרטים באיכות גבוהה (יהיה מחובר קבוע/לסירוגין לטלוויזיה בסלון בין היתר) . חשוב לציין שאני לא גיימר (אין לי זמן לזה) אז אני מחפש מחשב נחמד שמתי שארצה לשחק במשחקים שתפסו לי את העין לאחרונה (נגיד Borderland 3) אז אוכל להריץ אותם בכיף. לא חייב להיות משהו שיבטיח לי שיריץ את כל המשחקים הבאים שיצאו על ultra אבל לפחות שיוכל בקלות מה שכבר עכשיו בשוק. אמ;לק - רוב הזמן יהיה מחובר ל2 מסכים שולחניים עבור עבודה שוטפת (לימודים, מסמכים, מיילים וכו..) ולעיתים ארצה לחבר למסך הטלוויזיה בס…

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  3. שלום לכולם, אשמח להמלצה למחשב לעריכה ועיצוב גרפי, עדיף להתכוונן לעד 5000 שח אלא אם יש משהו באיזור שממש שווה לעלות בשבילו. עדיפות לדל בגלל ניסיון טוב איתם עד עכשיו ובגלל האחריות..שוב,אלא אם יש משהו שנותן תמורה טובה יותר בתקציב... תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 451 צפיות
  4. אהלן, אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? חשבתי על איזור 2,500 הזה, גמיש אבל באיזה 500 למטה למעלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב לילד בן 13, לרוב ללימודים...אבל לא רוצה להגביל, אולי ירצה לשחק בעתיד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, זה מחשב שישב על השולחן , ליד…

• 0 תגובות
    • 450 צפיות
  5. רוצה לשדרג (בעצמי) את 2 דגמי המחשבים הניידים הבאים לטובת שיעורי הזום לילדים שלי: HP 620 Lenovo ThinkPad T400 1. עד כמה GB RAM ניתן לשדרג כל אחד מהם? 2. האם ניתן בכל אחד מהם לשים כרטיס בגודל 8GB? 3. האם ניתן בכל אחד מהם לשים כרטיס במהירות Mhz‏ 1600? 4. אשמח לקישור מאיפה כדאי לקנות. אם זה נתמך מעדיף לקנות כרטיס של 8 במהירות 1600. גם מחו"ל זה סבבה. מצאתי את זה: https://aliexpress.com/item/4000414048347.html אבל לא אכפת לרכוש ממקום אחר. בלנובו כתוב בפירוט היצרן שהוא תומך עד 4GB. אני יודע בוודאות שהוא תומך ב 8 אבל לא יודע האם ביותר. הוא נמכר עם 2, וכנראה אז 4 היה נחשב להרבה. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 4.6k צפיות
  6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000. אפשרי חריגה של עד 500 אם מדובר בשיפור מהותי בבביצועים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים. לדוגמה Immortals Fenyx Rising 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שלא יעשה הרבה רעש אבל לא קריטי שיהיה שקט לחלוטין 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא משנה 7. האם האם יש צורך לכלול מ…

• 0 תגובות
    • 654 צפיות
  7. שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מס' פריטי חומרה שלא פופלריים בארץ (לכן מי שמוכר, מוכר במחיר אסטרונומי). מעוניין לקבל רשימת חנויות אמינות השולחות לארץ !, כמו כן כמה נדרש להוסיף (אם בכלל) לסכום שמחושב באתר, וכן אם יש טריקים או שטיקים (כדברי חיים הכט) שצריך להיות מודע להם ! אשמח לקבל תשובות מבעלי נסיון תודה מראש למשיבים רענן

• 0 תגובות
    • 783 צפיות
  8. Started by Eran Schnitzler,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? $500 כן בקצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מחשב נייד תמיד שקט לא? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה בעיקרון, עדיף 14" 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או ה…

9. Started by payback,

אני מעוניין לקנות מחשב נייח עד שווי של 2000 ש"ח.בשביל תפעול של סרטים ואינטרנט מהיר.... אשמח אם תעזרו לי במפרטים מתאימים לנתונים שציינתי...

• 0 תגובות
    • 575 צפיות
  10. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ל2-3 שנים הקרובות בתור סטודנט. כאשר מלבד השימוש המשרדי אני צריך לבצע גם עבודות גרפיקה ( PS, Illuastrator, Flash וכד'). כמו כן הייתי שמח שתהיה לי את היכלות להתקין עליו מחשקים (ברור לי שאולי לא את החדשים שהם אבל משהו סביר COD, FIFA וכד'). לא מתכננן OC, רק שיהיה יציב ויעיל. כמה פקטור כדאי לתת לשם החברה שממנה יקנה (Toshiba, Lenvo, HP וכד'). תודה מראש, צחי

• 0 תגובות
    • 690 צפיות
  11. שלום לכולם, אני ואישתי מחפשים לקנות מחשב עבודה חדש, בתקציב של עד 3000 ש"ח לא כולל ציוד היקפי, אבל נשמח להוציא פחות. המחשב ישמש בעיקר לשימוש משרדי (אינטרנט, אופיס) ולפיתוח תוכנה (אקליפס, אולי קצת מטלב). חוץ מזה כנראה שנשתמש בו למחשב הורדות (יריץ איזה jdownloader או utorrent ברקע). צרכים מעבר: - אופציה לחיבור לשני מסכים. - שקט כמה שאפשר בעלות סבירה. מתוכנן שהמחשב ישאר פועל רוב הזמן. - חיבור wifi (אני מניח שזה די סטנדרטי) בשביל הרשת הביתית שלנו. - הרד דיסק גדול. חשבנו על 2TB. ליתר בטחון, אני ממלא את השאלון שלכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח בלי ציוד היקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נשמח לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא ל…

• 0 תגובות
    • 497 צפיות
  12. Started by dodo017,

היי קניתי מחשב חדש לפני חודשיים asus g74sx3d. מחשב מדהים רק שאני לא מצליח להפעיל סרטי תלת מימד. במשחקים זה מפעיל אוטומתית את התלת מימד וגם בhtml5 דרך פייר פוקס אבל לא בסרטים שיש לי על המחשב שהם כן בתלת מימד , צריך תוכנה מיוחדת?? הבעיה היא שהמשקפיים חשמליות והן נדלקות רק מתי שהמחשב אומר להם במהלך משחק או סרט ביוטיוב ואין לי מושג איך להפעיל אותם ''בכח''. ועוד שאלה- שקניתי את המחשב לפי מאמרים שקראתי עליו היה רשום שיש אופציה להפוך כל משחק לתלת מימד גם אם הוא לא בנוי לזה איך אני עושה את זה ניסיתי לשחק בהגדרות של המשחקים וזה לא עבד לי כל כך. תודה רבה על העזרה

• 0 תגובות
    • 573 צפיות
  13. יש לי כרטיס קול של Realtek ויש לי ווינדוס 7 אולטמייט. בקיצור התקנתי דרייבר של הכרטיס קול הזה והכל. בקיצור יש לחבר של חבר שלי במחשב ב"התקני הקלטה" Front Mic שזה בעצם למי שיש אוזניות עם מיקרופון מחובר יכול להשתמש עם זה. ולו יש דווקא על המחשב כרטיס קול של VIP. השאלה שלי היא האם אפשר להוריד איזה משהו למחשב שיעשה לי גם ב"התקני הקלטה" Front Mic? כי זה בדיוק מתאים לי לאוזניות ולמה שאני צריך.. בבקשה עזרה

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  14. שלום לכולם!!! אשמח לקבל עזרה מהמומחים שיש פה.... דרישות (לפי המקובל בפורום) 1. עלות עד 2500 אפשרי גם פחות וניתן לחרוג עד 500 2. שימוש ביתי בלבד, תמונות, אופיס, בעיקר עבודה של מורה. לא יהיה שימוש במשחקים בכלל! 3. ניתן להוסיף בנפרד מקלדת ועכבר אבל לא קריטי... 4. לא נראה לי 5. חשוב השקט אבל המחשב לא יהיה בהרצאות וכאלה אז לא הכרחי, סולם 5 6. לא 7. עדיפות כבר לרכוש מערכת חלונות ואופיס כך שבמידת הצורך אוכל לאפס את המחשב מידי פעם אבל ניתן לרכוש ביחד (אפשר לקבל הצעה בנפרד) 8. עדיפות לקנות בבאר שבע 9. בשבועיים הקרובים 10.11. לא 12. לסיכום מחשב קליל לא לשימוש כבד בכלל, לצורכי עבודה של מורה, וורד ומצגות, שמירת תמונות וגיבוי, וגלישה באינטרנט באתרים רגילים. תודה רבה כל מי שמתייחס ו…

• 0 תגובות
    • 677 צפיות
  15. אני יודע שזאת נראה כמו משימה בלתי אפשרית אבל אני חשבתי על דבר כזה... 805D + לוח תקציבי 1 ג'יגה זיכרון , 80GB HD וכרטיס מסך שלא יחנק... מסך CRT פשוט (וטוב...) וכל השאר יכול להיות ג'נרי... אם יש לכם הצעות לשיפור אשמח לשמוע או מפרטים לדוגמא אני ישמח תודה מראש, מאור.

• 0 תגובות
    • 644 צפיות
  16. 1. מה התקציב? *4-5 אלף 2. מטרות המחשב? *צפיה בסרטים.. משחקים קלים.. שירוץ טוב בעיקר אין צורך שיריץ מישחקים כבדים.. 3. גודל המסך? *אין לי שמץ אבל לא קטן.. כדי שיהיה נוח לראות סרטים.. אבל מצד שני לא הכי גדול כדי שלא יהיה מחשב גדול מידי.. 4. משקל רצוי? *חסר שמץ לא כבד מידי? 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שיחזיק 3 שעות +- 6. יציאות מיוחדות? אממ לא יודע אם זה מיוחד אבל רצוי שיהיה יצא לחיבור לטלויזיה 7. בלוטות? (אין לי מושג מה זה אומר חח) 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? (אממ בסביבות ה 160++) 9. צורב DVD? (רצוי אם לא אז לפחות כונן ישקרא גם די וי די) 6. האם נדרשת אחריות בינלאומית? (לא) 7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ? (לא כל עוד היא טובה..) תודה רבה מראש מ…

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  17. התחדשתי הבוקר בדל ווסטרו 3300. הטאצ'פד הוא מולטיטץ' ותומך GESTURES + יש לו פס גלילה. אף אחד מהם לא עובד לי ואינני מצליח להבין מדוע. התקנתי את הדרייבר מהדיסק דרייברים ובכל-זאת - לא עובד. רעיון, מישהו? תודה! ושאלה קצרה לגבי הכ. מסך - באמצעות תוכנת ניטור טמפ', אני שם לב שהכרטיס מסך נמצא על 67מעלות. האם תקין? אני משתמש בSpeedFan כדי לבדוק, ולא משחק או משהו כשזה ככה. המעבד רגוע ונמצא על 35-40מעלות נ.ב לא נראה לי שזה מעניין במיוחד, אבל אני מריץ 7 64ביט אולטימייט.

• 0 תגובות
    • 776 צפיות
  18. Started by edenpk,

יש לי בעיה עם הנטבוק vision a10 התקנתי לו את כל הדרייברים (על וינדוס XP PROFESSIONAL) אבל הWIFI משום מה לא עובד. יש בעיה עם הדרייבר וזה לא מזהה את הWIFI. איך אפשר לעשות שכן יהיה אפשר להתחבר עם הWIFI? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי עד 4000. 2. מה שימושי המחשב ? משחקים, תכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GTA V, ומשחקים כבדים עתידיים, כנראה NFS+היטמן ועוד משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? גודל המסך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אעדיף שבמשחקים שציינתי אוכל לשחק על מקסימום. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (7 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום לכולם, הסתכלתי על המפרטים שמציעים פה ונהיה לי בלאגן בראש, אני זקוק למחשב נוסף בבית, שישמש בעיקר לתיכנות, office, אינטרנט ותוכנות כגון מתמטיקה, וכדומה. אין צורך במסך או בציוד היקפי, ולא מתוכנן אוברקלוק. תודה מראש, אמיר.

• 0 תגובות
    • 569 צפיות
  21. אני מאוד מתלבט לגבי מחשב נייד. צריך אותו ללימודים, אינטרנט וכו'... הייתי מעדיף גודל 13.3 בגלל הגודל והניידות שלו, אך המחיר גבוה בהרבה מאלה ה-15.6 שמעתי על הסדרה insperion 5120, מה אתם אומרים? לא איכפת לי שיהיה I3 או I5, הארד דיסק 500 מגה, כרטיס זיכרון לפחות 4 ג'יגה. הכי חשוב לי שיחזיק לי הרבה זמן יחסית (לא שעתיים וחצי), לפחות 5-6 שעות, הבנתי שיש כאלה עם כמה סוללות פנימיות או משהו כזה... עוד דבר שהוא חשוב, איכות המסך, יש מסך מבריקים כאלה שהם מאוד יפים, הייתי מעדיף אותם (יש לי מסך IPS של דל, אז הציפיות גבוהות) זהו, תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  22. Started by OranH,

שלום, אני כבר הרבה זמן חושב על לקנות מחשב ולאחר מספר מפרטים שראיתי החלטתי להעלות את התקציב ל-5000 שקל. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכני HD אך גם משחקים במידה מסויימת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לעתים רחוקות MATLAB לעבודה ולימודים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני משאיר לכם את האופציה להמליץ על מסך גדול וטוב (במיו…

• 0 תגובות
    • 730 צפיות
  23. Started by nronen,

תקציב? 3000-4000 מטרות המחשב? לימודים * גודל המסך? מתלבט בין 13 ל 15 - האם נוח לעבוד על מחשב 13" * משקל רצוי 2-3 ק"ג * זמן סוללה כ 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא אבל לא יזיק * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אבל שתהיה אמינה * חשוב שיהיה מסך מט כמה שאלות: האם לקחת עם 4 GB או להתחיל עם GB 2 ומקסימום להוסיף אחר כך? האם עדיף I5 או I3 או שזה לא כל כך משנה, כשהיחס מבחינת ביצועים\ צריכת חשמל הוא הפקטור העיקרי. האם ההבדל בין הארד דיסק שמהירות 7200 ל 5400 הוא משמעותי? כמה מחשבים שחשבתי שאולי יתאימו: (ולמרות שכולם של דל, אני לא נעול דווקא על החברה הזאת)…

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  24. צנוע מדי או משתלם במיוחד? היצרנית האמריקאית מצטרפת אל הטרנד החדש עם מחשב נייד מבוסס חלונות 10 בעלות מינימלית ההצלחה המפתיעה והמרשימה של מחשבי ה-Chrome OS הביאה יצרניות רבות, בשיתוף פעולה עם מיקרוסופט עצמה, לנסות וליצור מוצרים מתחרים מקבילים אשר מבוססים על מערכת החלונות – תחילה במחירים של כ-300 דולר, ולאחרונה סוף סוף גם במחיר מינימלי עוד יותר של 200 דולר בלבד, אשר תואם באופן מלא את מה שניתן למצוא בקטגוריית ה-Chromebooks כבר כמה שנים. אחריו שראינו הצעות מאייסר ואסוס, נראה כי הגיעה גם התור של דל (Dell) האמריקאית להצטרף למשחק עם ה-Inspiron 11 3000 החדש – אולי נייד החלונות הזול ביותר שהחברה יצרה מאז ומעולם. כפי שניתן לצפות מנייד במחיר שכזה, ה-Inspiron 11 ה…

• 0 תגובות
    • 518 צפיות
  25. שלום לכולם ותודה על העזרה ועל האתר המעולה הזה צריך המלצות למפרט מחשב לעבודה עם מאיה (תלת) ורינדורים לתוך הלילה אין צורך במסך התקציב בסביבות 6500 פחות או יותר

• 0 תגובות
    • 574 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.