ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,390 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייח עד שווי של 2000 ש"ח.בשביל תפעול של סרטים ואינטרנט מהיר.... אשמח אם תעזרו לי במפרטים מתאימים לנתונים שציינתי...
-
- 0 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ל2-3 שנים הקרובות בתור סטודנט. כאשר מלבד השימוש המשרדי אני צריך לבצע גם עבודות גרפיקה ( PS, Illuastrator, Flash וכד'). כמו כן הייתי שמח שתהיה לי את היכלות להתקין עליו מחשקים (ברור לי שאולי לא את החדשים שהם אבל משהו סביר COD, FIFA וכד'). לא מתכננן OC, רק שיהיה יציב ויעיל. כמה פקטור כדאי לתת לשם החברה שממנה יקנה (Toshiba, Lenvo, HP וכד'). תודה מראש, צחי
-
- 0 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני ואישתי מחפשים לקנות מחשב עבודה חדש, בתקציב של עד 3000 ש"ח לא כולל ציוד היקפי, אבל נשמח להוציא פחות. המחשב ישמש בעיקר לשימוש משרדי (אינטרנט, אופיס) ולפיתוח תוכנה (אקליפס, אולי קצת מטלב). חוץ מזה כנראה שנשתמש בו למחשב הורדות (יריץ איזה jdownloader או utorrent ברקע). צרכים מעבר: - אופציה לחיבור לשני מסכים. - שקט כמה שאפשר בעלות סבירה. מתוכנן שהמחשב ישאר פועל רוב הזמן. - חיבור wifi (אני מניח שזה די סטנדרטי) בשביל הרשת הביתית שלנו. - הרד דיסק גדול. חשבנו על 2TB. ליתר בטחון, אני ממלא את השאלון שלכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח בלי ציוד היקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נשמח לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא ל…
-
- 0 תגובות
- 489 צפיות
-
-
היי קניתי מחשב חדש לפני חודשיים asus g74sx3d. מחשב מדהים רק שאני לא מצליח להפעיל סרטי תלת מימד. במשחקים זה מפעיל אוטומתית את התלת מימד וגם בhtml5 דרך פייר פוקס אבל לא בסרטים שיש לי על המחשב שהם כן בתלת מימד , צריך תוכנה מיוחדת?? הבעיה היא שהמשקפיים חשמליות והן נדלקות רק מתי שהמחשב אומר להם במהלך משחק או סרט ביוטיוב ואין לי מושג איך להפעיל אותם ''בכח''. ועוד שאלה- שקניתי את המחשב לפי מאמרים שקראתי עליו היה רשום שיש אופציה להפוך כל משחק לתלת מימד גם אם הוא לא בנוי לזה איך אני עושה את זה ניסיתי לשחק בהגדרות של המשחקים וזה לא עבד לי כל כך. תודה רבה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 566 צפיות
-
-
יש לי כרטיס קול של Realtek ויש לי ווינדוס 7 אולטמייט. בקיצור התקנתי דרייבר של הכרטיס קול הזה והכל. בקיצור יש לחבר של חבר שלי במחשב ב"התקני הקלטה" Front Mic שזה בעצם למי שיש אוזניות עם מיקרופון מחובר יכול להשתמש עם זה. ולו יש דווקא על המחשב כרטיס קול של VIP. השאלה שלי היא האם אפשר להוריד איזה משהו למחשב שיעשה לי גם ב"התקני הקלטה" Front Mic? כי זה בדיוק מתאים לי לאוזניות ולמה שאני צריך.. בבקשה עזרה
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום לכולם!!! אשמח לקבל עזרה מהמומחים שיש פה.... דרישות (לפי המקובל בפורום) 1. עלות עד 2500 אפשרי גם פחות וניתן לחרוג עד 500 2. שימוש ביתי בלבד, תמונות, אופיס, בעיקר עבודה של מורה. לא יהיה שימוש במשחקים בכלל! 3. ניתן להוסיף בנפרד מקלדת ועכבר אבל לא קריטי... 4. לא נראה לי 5. חשוב השקט אבל המחשב לא יהיה בהרצאות וכאלה אז לא הכרחי, סולם 5 6. לא 7. עדיפות כבר לרכוש מערכת חלונות ואופיס כך שבמידת הצורך אוכל לאפס את המחשב מידי פעם אבל ניתן לרכוש ביחד (אפשר לקבל הצעה בנפרד) 8. עדיפות לקנות בבאר שבע 9. בשבועיים הקרובים 10.11. לא 12. לסיכום מחשב קליל לא לשימוש כבד בכלל, לצורכי עבודה של מורה, וורד ומצגות, שמירת תמונות וגיבוי, וגלישה באינטרנט באתרים רגילים. תודה רבה כל מי שמתייחס ו…
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אני יודע שזאת נראה כמו משימה בלתי אפשרית אבל אני חשבתי על דבר כזה... 805D + לוח תקציבי 1 ג'יגה זיכרון , 80GB HD וכרטיס מסך שלא יחנק... מסך CRT פשוט (וטוב...) וכל השאר יכול להיות ג'נרי... אם יש לכם הצעות לשיפור אשמח לשמוע או מפרטים לדוגמא אני ישמח תודה מראש, מאור.
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-
-
1. מה התקציב? *4-5 אלף 2. מטרות המחשב? *צפיה בסרטים.. משחקים קלים.. שירוץ טוב בעיקר אין צורך שיריץ מישחקים כבדים.. 3. גודל המסך? *אין לי שמץ אבל לא קטן.. כדי שיהיה נוח לראות סרטים.. אבל מצד שני לא הכי גדול כדי שלא יהיה מחשב גדול מידי.. 4. משקל רצוי? *חסר שמץ לא כבד מידי? 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שיחזיק 3 שעות +- 6. יציאות מיוחדות? אממ לא יודע אם זה מיוחד אבל רצוי שיהיה יצא לחיבור לטלויזיה 7. בלוטות? (אין לי מושג מה זה אומר חח) 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? (אממ בסביבות ה 160++) 9. צורב DVD? (רצוי אם לא אז לפחות כונן ישקרא גם די וי די) 6. האם נדרשת אחריות בינלאומית? (לא) 7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ? (לא כל עוד היא טובה..) תודה רבה מראש מ…
-
- 0 תגובות
- 532 צפיות
-
-
התחדשתי הבוקר בדל ווסטרו 3300. הטאצ'פד הוא מולטיטץ' ותומך GESTURES + יש לו פס גלילה. אף אחד מהם לא עובד לי ואינני מצליח להבין מדוע. התקנתי את הדרייבר מהדיסק דרייברים ובכל-זאת - לא עובד. רעיון, מישהו? תודה! ושאלה קצרה לגבי הכ. מסך - באמצעות תוכנת ניטור טמפ', אני שם לב שהכרטיס מסך נמצא על 67מעלות. האם תקין? אני משתמש בSpeedFan כדי לבדוק, ולא משחק או משהו כשזה ככה. המעבד רגוע ונמצא על 35-40מעלות נ.ב לא נראה לי שזה מעניין במיוחד, אבל אני מריץ 7 64ביט אולטימייט.
-
- 0 תגובות
- 770 צפיות
-
-
יש לי בעיה עם הנטבוק vision a10 התקנתי לו את כל הדרייברים (על וינדוס XP PROFESSIONAL) אבל הWIFI משום מה לא עובד. יש בעיה עם הדרייבר וזה לא מזהה את הWIFI. איך אפשר לעשות שכן יהיה אפשר להתחבר עם הWIFI? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 693 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי עד 4000. 2. מה שימושי המחשב ? משחקים, תכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GTA V, ומשחקים כבדים עתידיים, כנראה NFS+היטמן ועוד משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? גודל המסך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אעדיף שבמשחקים שציינתי אוכל לשחק על מקסימום. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (7 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, הסתכלתי על המפרטים שמציעים פה ונהיה לי בלאגן בראש, אני זקוק למחשב נוסף בבית, שישמש בעיקר לתיכנות, office, אינטרנט ותוכנות כגון מתמטיקה, וכדומה. אין צורך במסך או בציוד היקפי, ולא מתוכנן אוברקלוק. תודה מראש, אמיר.
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
אני מאוד מתלבט לגבי מחשב נייד. צריך אותו ללימודים, אינטרנט וכו'... הייתי מעדיף גודל 13.3 בגלל הגודל והניידות שלו, אך המחיר גבוה בהרבה מאלה ה-15.6 שמעתי על הסדרה insperion 5120, מה אתם אומרים? לא איכפת לי שיהיה I3 או I5, הארד דיסק 500 מגה, כרטיס זיכרון לפחות 4 ג'יגה. הכי חשוב לי שיחזיק לי הרבה זמן יחסית (לא שעתיים וחצי), לפחות 5-6 שעות, הבנתי שיש כאלה עם כמה סוללות פנימיות או משהו כזה... עוד דבר שהוא חשוב, איכות המסך, יש מסך מבריקים כאלה שהם מאוד יפים, הייתי מעדיף אותם (יש לי מסך IPS של דל, אז הציפיות גבוהות) זהו, תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 490 צפיות
-
-
שלום, אני כבר הרבה זמן חושב על לקנות מחשב ולאחר מספר מפרטים שראיתי החלטתי להעלות את התקציב ל-5000 שקל. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכני HD אך גם משחקים במידה מסויימת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לעתים רחוקות MATLAB לעבודה ולימודים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני משאיר לכם את האופציה להמליץ על מסך גדול וטוב (במיו…
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
תקציב? 3000-4000 מטרות המחשב? לימודים * גודל המסך? מתלבט בין 13 ל 15 - האם נוח לעבוד על מחשב 13" * משקל רצוי 2-3 ק"ג * זמן סוללה כ 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא אבל לא יזיק * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אבל שתהיה אמינה * חשוב שיהיה מסך מט כמה שאלות: האם לקחת עם 4 GB או להתחיל עם GB 2 ומקסימום להוסיף אחר כך? האם עדיף I5 או I3 או שזה לא כל כך משנה, כשהיחס מבחינת ביצועים\ צריכת חשמל הוא הפקטור העיקרי. האם ההבדל בין הארד דיסק שמהירות 7200 ל 5400 הוא משמעותי? כמה מחשבים שחשבתי שאולי יתאימו: (ולמרות שכולם של דל, אני לא נעול דווקא על החברה הזאת)…
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
צנוע מדי או משתלם במיוחד? היצרנית האמריקאית מצטרפת אל הטרנד החדש עם מחשב נייד מבוסס חלונות 10 בעלות מינימלית ההצלחה המפתיעה והמרשימה של מחשבי ה-Chrome OS הביאה יצרניות רבות, בשיתוף פעולה עם מיקרוסופט עצמה, לנסות וליצור מוצרים מתחרים מקבילים אשר מבוססים על מערכת החלונות – תחילה במחירים של כ-300 דולר, ולאחרונה סוף סוף גם במחיר מינימלי עוד יותר של 200 דולר בלבד, אשר תואם באופן מלא את מה שניתן למצוא בקטגוריית ה-Chromebooks כבר כמה שנים. אחריו שראינו הצעות מאייסר ואסוס, נראה כי הגיעה גם התור של דל (Dell) האמריקאית להצטרף למשחק עם ה-Inspiron 11 3000 החדש – אולי נייד החלונות הזול ביותר שהחברה יצרה מאז ומעולם. כפי שניתן לצפות מנייד במחיר שכזה, ה-Inspiron 11 ה…
-
- 0 תגובות
- 507 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה על העזרה ועל האתר המעולה הזה צריך המלצות למפרט מחשב לעבודה עם מאיה (תלת) ורינדורים לתוך הלילה אין צורך במסך התקציב בסביבות 6500 פחות או יותר
-
- 0 תגובות
- 567 צפיות
-
-
יי, צריך המלצה למחשב נייד בתקציב של עד 2200, אם ממש שווה ומשתלם אז אפשר למתוח עד 2500. * מטרות המחשב? גלישה,סקייפ,סרטים . * גודל המסך? 13-15.6 . * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ?רצוי אם אפשר שיהיה 7200RPM. גודל לא חשוב בלחץ 100 ג'יגה אני מנצל * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. * כונן Bluray? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם ה…
-
- 0 תגובות
- 687 צפיות
-
-
לאחר ניסיון כושל ליצור קשר עם החברה, האם מישהו יודע איפה מוכרים שלט מולטימדיה כמו שיש ב HP לנייד?
-
- 0 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אהלן חברים, לקראת שנה הבאה אני רוצה לרכוש לצורך לימודי הנדסה באוניברסיטה לפטופ חדש, מכיוון שאינני מעודכן בחומרה כיום, אשמח לשמוע על מפרט מומלץ, המחשב לא צריך להיות חזק במיוחד, גם לא מבחינה גרפית, אבל שכן ידע ל"רוץ" חלק יחסית, ולאורך זמן. מסך: 15.6''. השקעה: סביבות ה3000-4000 ש"ח. בתודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שיהיה מחשב שיוכל להריץ פוטושופ בצורה טובה, יחד עם כונן קשיח של 500 גיגה. מסך גדול עדיף. ועדיפות לחברות ACER או Dell.. תודה!
-
- 0 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לאשה מבוגרת ועיוורת (את התפעול תבצע המטפלת הפיליפינית) שכל השימוש שלו יהיה 99% לטובת סקייפ. המחשב צריך להירכש בארץ ובימים הקרובים. המחשב שלה הלך והיא מנותקת כרגע מהמהשפחה. לכן אנא עזרו לי. התקציב לא מוגדר אבל כמה שפחות יותר טוב. ראיתי ברשת שזה מתחיל ב-1500 אני מאמין שגם 2000 ויותר קצת ילך (בעיקר אם אפשר בתשלומים). אני מעדיף מחשב קטן וקל ככל האפשר אבל זה לא קריטי. אם עליה בגודל/משקל תוריד במחיר אז זה הולך. כמו כן מערכת הפעלה זו תוספת נחמדה אבל גם לא חובה. העיקר שיוכל להריץ חלונות 7. אני מעדיף כמובן לנובו או דל אבל ממש פתוח לרעיונות והמלצות נוספות. מעדיף לא HP אבל לא פוסל על הסף. מיקרופון פנימי יתרון אבל כנראה ממילא היא תשתמש באוזניות. רק צ…
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשבים לשימוש כללי עם מעבד חזק והרבה זכרון -- אני לא מתכון לעשות שימוש לגימינג אבל אני רוצה לשמור את האפשרות להוסיף כרטיס מסך בעתיד ולהעביר את המחשב הלאה. הרכבתי מספר מפרטים לפי ההמלצה הכללית באתר, אבל אני לא בטוח לגבי הפרטים ואנחנו יודעים ש the devil is in the details מספר שאלות לגבי המפרטים: 1. שמתי לב שבהרבה מקרים המחירים הממולצים באתר נמוכים מהמחירים באתרים השונים, ושבאתרים שונים מחירים עבור אותם חלקים יכולים להיות שונים דרסטית. זה בסדר? 2. אף פעם לא השתמשתי במארז micro-atx האם הוא יתאים לדרישות שלי, והאם הספק שבחרתי מתאים? --ואולי כרטיס מסך בינוני בעתיד הרחוק. 3. קירור למעבד, הייתי בחנות היום והמליצו לי לא ל…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בעיקר למטרות עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). התקציב הוא 4,000 ש"ח. חריגה של 400 ש"ח תתקבל רק אם מוצדקת. גודל המסך שאני מחפש הוא 13.3 איכות בניה ואמינות - מאוד מאוד חשוב לי. אחריות חייבת להיות לפחות 3 שנים. עדיף בינלאומית כי אולי אהיה שנה בחו"ל (לא חיוני). מעבד וזיכרון - רוצה עבודה זורמת ככל האפשר - אחד מהמעבדים החדשים i3/i5 ו-4 ג'יגה זיכרון. כונן גדול מהווה עדיפות. לפחות 250, עדיף 500. אשמח אם יהיה 7200. אין צורך בכונן אופטי, זה אפילו מיותר מבחינתי. משקל אינו מהווה מגבלה. סוללה צריכה להספיק לשעתיים לפחות. אין צורך ביציאות מיוחדות. בלוטות' ו-wifi חיוניים כמובן. המליצו לי על inspiron n3010 או vostro 3300 של dell, אבל אני לא מכיר כלום ואין לי …
-
- 0 תגובות
- 785 צפיות
-
-
האם יש יתרון מובהק לאחד מהבאים (לאינטרנט, סרטים משחקים קלים וגם ישומים גרפיים - פוטושופ ואנימציה בסיסית): קישור ראשון: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21110 מאפיינים (ASUS K55VD) i5-3210M דיסק 750/7200 גרפיקה nVidia 610M 2GB מחיר 3500 קישור שני: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21365 מאפיינים (ASUS K56CM) i5-3317U דיסק 750/5400 גרפיקה 2GB GT635M מחיר 3700 כמו כן חייב אחריות בינלאומית מלאה וזה מצמצם אפשרויות (סמסונג למשל) אבל אשמח להצעות נוספות במחיר הנ"ל
-
- 0 תגובות
- 535 צפיות
-