ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
שלום אשמח לעזרה בקניית מחשב : 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת מאטלב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מאטלב- תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? יש צורך במחשב שיעמוד בכך: Hardware accelerated graphi…
-
- 0 תגובות
- 843 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה עם מחשב dell vostro 1014. ככל הנראה הבעיה היא בדרייבר, אני לא מצליח לעשות שימוש בהתקן הבלוטות' של המחשב. ניסיתי לעדכן דרייבר אך ללא הועיל. אשמח לתשובה מאור [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום רב, רכשתי לפני כ- 3.5 שנים מחשב HTPC להלן המפרט: [table] [tr][td] מעבד AMD Athlon 64 X2 5050e Box [/t][/t] [table][tr][td] לוח אם Gigabyte GA-MA78GM-US2H [/t] [table][tr][td] כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB [/t] [table][tr][td] זיכרון G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT [/t] [table][tr][td] צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD [/t] [table][tr][td] מארז כולל ספק Antec Fusion Silver 430W [/t] [table][tr][td] כרטיס רשת אלחוטי Edimax EW-7128g PCI [/t] כעת לוחם האם אינו תקין והוא כבר לא באחריות, חשבתי לשדרג את המחשב באופציות הבאות: אופציה 1: כ 1000 ש"ח לוח אם Gigabyte GA-F2A75M-D3H FM2, AMD A75, DDR3 1866, VGA, DVI…
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב שישמש ביומ-יום לגלישה ועבודה עם מסמכים ב 2000 ש"ח (כמה שפחות יותר טוב ). אשמח להצעות תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
מה קורה אנשים? כרגע אני מחפש מחשב נייד למטרות פיתוח, ויש לי כמה התלבטויות, כי אין לי מושג אם מה שאני בוחר (בעיקר מעבד) יכולים לספק את הצורך כרגע יש לי כיוון למה שאני מחפש: * מעבד i5 ומעלה..גם דגמים טיפה נחותים בסדרות השונות, אבל העיקר שיחזיק את המטלות שיוזכרו גם בהמשך * 6 או 8 RAM (בגלל שיש אפשרות לשימות במכונות וירטואליות במקביל למטלות נוספות) * צג 15.6 אלה הנתונים מהם אני מתחיל אין צורך במ"ה או CD, ועדיף משקל מתחת ל-2.5 המותגים עליהם אני חושב כרגע הם HP, DELL, SAMSUNG ו-ASUS (אלא אם יומלץ אחרת, אך כרגע אני יודע שהם המובילים בתחום..עדיפות ל-ASUS ו-SAMSUNG) התקציב כרגע הוא בסביבות 4000 (חריגה אולי ב-200) מצאתי מספר דגמים מתאימים כמו: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_…
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
אהלן, חבר צריך מחשב חדש בשביל אוברוואץ, וביקש ממני לפתוח דיון בשבילו 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אבל אם חייב אז חייב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Overwatch ובכללי משחקי FPS באונליין -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ' 144 -לאילו הגדרות ג…
-
- 0 תגובות
- 852 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד ללימודים, זה בערך התקציב. הדרישות שלי ממנו זה מעבד נורמלי (1.7 לפחות) זיכרון 512 מגה הארד דיסק לפחות 40 גיגה, מחברה אמינה עם אחריות טובה. לא חשוב כרטיס מסך לא חשוב יופי. אה ולא צריך תעכבר הזה שעובד על מגע אצבע הוא סתם מייקר תעסק יותר מדי. מה אתם מציעים ? תודה !
-
- 0 תגובות
- 896 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא.. איזור המרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידית 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא 11…
-
- 0 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום, האם מישהו יכול להמליץ לי על נייד טוב לעבודה עם מוסיקה? תודה מראש, תמיר.
-
- 0 תגובות
- 907 צפיות
-
-
ב-FAQ זה נרכז את השאלות הנפוצות ביותר המתעוררות בנושא זכרונות למחשבים ניידים. אני מודה לכל מי שתרם ותורם ל-FAQ זה. כל מי שיש לו שאלה או רעיון לשיפור ה-FAQ מוזמן לפנות אליי בפרטי. ש: האם אני יכול להוסיף זיכרון למחשב הנייד שלי? ת: במרבית המקרים כן. ברוב הניידים המודרניים יש שני סלוטים לזכרון. חלק מהדגמים מגיעים עם סלוט אחד פנוי כך שניתן פשוט להוסיף. גם אם שני הסלוטים תפוסים, אפשר להחליף את הסטיקים בגדולים יותר וכך להגדיל את הנפח הכללי. בחלק מהמחשבים (לרוב אולטרא-ניידים) סטיק אחד של זיכרון מולחם ללוח ולא ניתן לשדרגו. במקרים קיצוניים (ונדירים) ביותר, יש רק סטיק אחד והוא מולחם, ואז לא ניתן לשדרג זיכרון כלל. ש: האם זיכרון של נייד שונה מזיכרון של מחשב רגיל? ת: כן. המחשבים הרגי…
-
- 0 תגובות
- 23.2k צפיות
-
-
היי, אני חייב את עזרתכם, כבר שבוע שאני מתלבט בין שני מפרטים לגיימינג ובגלל שאני לא סגור עליהם 100%, חשבתי שכדאי לראות מה אתם חושבים לפני (את המחשב אני מתכוון להזמין אחרי ראש השנה). דגשים חשובים: אם יש לכם הצעה שונה ממה שרשום במפרטים, אז בבקשה שלא יעבור את ה4500 ש"ח (אפשר עם חריגה קטנה של 200). חשוב לי עניין של שקט וקירור במארז. אני לא מתכנן OC או SLI, רק שדרוג לכרטיס מסך בעוד שנה ממה שיש לי עכשיו (660TI GTX). חוץ מכרטיס מסך שכבר יש, אין צורך בלהוסיף צורב או כל ציוד היקפי.. מפרט מס' 1 - StartPC: סה"כ 4349 ש"ח 900 ₪ - Intel Quad Core i5 4570 3.2Ghz LGA1150 520 ₪ - Gigabyte GA-H87-D3H LGA1150 590 ₪ - 16GB (2x8GB) Crucial Balistix Sport DDR3 1600Mhz 950 ₪ - SSD Samsung 840…
-
- 0 תגובות
- 705 צפיות
-
-
עובד עפ"ר על תכונות גרפיות רבות במקביל, ובנוסף צריך להריץ מק על העמדה. אופציה אחת שהועלתה: DELL PRESICION T1700 MT/INTEL E3-1240/500GB SATA/16GB/2GB NVIDIA QUADRO K2000/RW/F-D/3YOS כשכמובן היתרון הוא ביציבות ובאחריות (3 שנים) שמעניק לך מחשב מותג. אשמח כמובן לשמוע על אלטרנטיבות בסביבות ה-5K.
-
- 0 תגובות
- 924 צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב נייד ואני מתלבט בין כמה דגמים של DELL ו-LENOVO. אבל החלטתי לבדוק גם כמה מחשבים של HP. ורציתי לדעת מה דעתכם עליהם - HP Pavilion dm4x Entertainment PC series HP Pavilion dv4t series בכוונה לא רשמתי מפרט אלא כדגמים. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
יש לי מחשב עם המפרט הבא מעבד : E6300 DOUL CORE כרטיס מסך : X1950 PRO 512 MB זיכרון: 2GB 667 מערכת וינדוס 7 ומסך T220P של סמסונג מה שקורה זה ככה הלך לי הכרטיס מסך נכון ללפני חודשיים המפרט הזה לא הריץ לי שני משחקים ספציפיים בצורה מספקת.. מדובר באססין קריד ובאטמן ארקיים השאלה הנשאלת היא האם אני יכול לקבל ביצועים טובים רק ע"י שידרוג כרטיס המסך על המפרט הקיים שלי? ההתלבטות היא בעצם כזו הרי אני חייב לקנות כרטיס מסך אז השאלה אם לקנות משהו מעפן שלא יסחוב לי כלום או כבר להשקיע את ה500 -600 שבכל מקרה הייתי משקיע בשביל לקנות את המשחקים האלו לסוני 3 מה אתם אומרים?
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
מחשב לסטודנט לא למשחקים בלי מקלדת\עכבר ספק 300W מספיק למערכת כזאת? מזיגזג בבקשה , אני אשמח אם יש למישהו הצעות שיפור תודה 1 AMD Athlon (4850e ) 2500MHz (45W)-Dual Core 1MB Cache [AM2]- RETA 321.51 ש"ח 1 GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (AMD 780G) - mATX 429.00 ש"ח 2 2GB Samsung DDR II - 800 - Samsung Original 366.00 ש"ח 1 Seagate Barrcuda7200.11 500GB 32mb - Sata 328.00 ש"ח 1 LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) SATA- bulk 137.00 ש"ח 1 COMPUCASE 6c11 ATX MIDI TOWER CASE - 400W PSU 388.97 ש"ח 1 SAMSUNG LCD 22" - 2243 WIDE + DVI-D 5ms 1,229.00 ש"ח סך הכל לתשלום: 3,199.48 ש"ח למרות שביקשתי מזיגזג הכנתי עוד הצעה דומה מSKYPC מעבד AMD Athlon 64 X2 5400 Box ¤415 כ…
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
-
-
היי, אני חושב לקנות את המחשב, ואני יודע שלהרבה משתמשים בגרסאות הישנות של הzenbook הייתה בעיה של coil whine. רציתי לשאול אם מישהו יודע אם הבעיה תוקנה בדגם הזה, ובאופן כללי הייתי שמח לשמוע על המלצות או השמצות על המחשב מהכרות. תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
בעקבות הדיון שפתחתי לפני חודשיים בערך שבו חיפשתי מחשב נייד 13.3` , הגעתי ל 3 דגמים סופים. המחשב הראשון : HP ProBook 4330s I5 2420M השני: HP Probook 6360B והשלישי : lenovo Thinkpad E320 I3 - דגם יחיד בסדרה בעל מסך מט. מבחינת נוחות - ה E320 מנצח לדעתי בגלל ה THINKPAD ( יצא לי לראות את המחשב) אבל מפריע לי קצת עניין המעבד. (באותו מחיר אפשר להביא מחשב חזק יותר + כול הדרישות) HP-ה 4330s מעוצב היטב לדעתי - אבל חוץ מזה אני לא רואה משו "מיוחד " בו. (חיסרון - המחשב מכיל כונן DVD שאין לי בו צרוך) ה 6360B זהה ל E320 מבחינת PAD ( לפחות לפי התמונות). עניין נוסף לא פחות חשוב האחריות : IBM מטפלת במחשבי LENOVO THINKPAD שזה פלוס רציני מבחינתי. בקשר ל HP , אין לי מושג על איכות השירות שלהם …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?בקצת גג 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:bf4 titanfall וכול המשחקים החדשים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.כן מסך מק…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב של לנובו מהסדרה של הC200 מחפש HD לא פחות מ80GB 7200 8MB טוב עדיף IBM או Toshiba 512 MB DDR2 533 סוללה שתחזיק 3שעות לבצפר אני רק מקליד יש אפשרות להחיליף כרטיס מסך??
-
- 0 תגובות
- 574 צפיות
-
-
אז ככה. לפני שנה וחצי קניתי surface RT. מצב מעולה אין שריטה אחת. בא עם כיסוי. 1. בכמה לדעתכם אוכל למכור אותו? 2. איפה למכור אותו? יד 2? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום אני חדש, שמעתי קצת על האתר והחלטתי להתייעץ עם המומחים לפני קניית המחשב, אני צלם בתחביבי ומשתמש בתוכנות כגון פוטושופ ולייטרום, אני זקוק למחשב שיוכל להריץ את התוכנות האלו בצורה חלקה כרגע יש לי מחשב שולחני ואני מתכנן במקום לשדרג אותו להחליף אותו בנייד חשבתי על כמה אופציות אשמח לשמוע את דעתכם עליהן ולהציע תחליפים אחרים HP Pavilion DV6-6150EJ Dell Inspiron N5110-26306G6NOS Dell Inspiron N5110-26708G7NOS תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
-
-
כדברי האמרה עם אזובי הקיר ... https://www.pcgamer.com/an-error-in-samsungs-980-pro-firmware-is-causing-ssds-to-die-id-check-your-drive-right-now-tbh/ שבת שלום !
-
- 0 תגובות
- 573 צפיות
- 2 followers
-
-
לפי ה'שאלון' : * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים - זה בעיקר השימושים שלה * גודל המסך? 15.6, אבל אפשרי גם 14 * משקל רצוי? לא קריטי אבל אם אפשר לא מעל 2.2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ממש קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI חובה * בלוטות? רצוי שכן אבל לא נורא אם אין * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 ג'יגה מינימום * כונן CD/DVD? צורב? DVDRW * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לאו דווקא בינלאומית, אבל דרושה אחריות של איסוף והחזרה 3 שנים (לא פחות) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, WINDOWS 7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא העדפה היא לפחות מעבד i3 (אף על פ…
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב בעל המפרט הבא : AMD Ryzen R5 3600 X6 3600MHZ - מעבד Gigabyte B450 Aorus Elite - לוח אם Corsair 32GB CMK32GX4M2D3200C16 - זיכרונות Cooler Master MasterCase MB500 Black - מארז Antec EA-650G-Pro 650W High Efficiency Gold - ספק כוח Gigabyte NVidia Geforce GTX 1070 - כרטיס מסך LG 29UB67-B Black(Texure) 29" - מסך משחקים מתחילים קצת לקרטע, וחשבתי אולי לשדרג את הכרטיס מסך. השאלה בהנתן המפרט שלי האם זה באמת ישפר או שצריך להחליף הכל ? אני לא באמת גיימר כבד אבל אני אוהב כשאני משחק שהמשחק יזוז טוב ולא יתקע מדי פעם. לא צריך 4/8K יותר מדי ולא מחפש שיהיה הכי מדהים שי במידה וכרטיס מסך ישפר אותי ב20-30 אחוז א…
-
- 0 תגובות
- 296 צפיות
- 1 follower
-
-