ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? סטודנט, ככה שאופיס אינטרנט וכו' וגם לעבודה גרפית(ADOBE וכאלה) * גודל המסך? 15.6 ומעלה. * רזולוציית המסך? FHD+ * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיף פחות מ 2.5-3 קילו (לנוחות בסחיבה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לכמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין. * Bluetooth? לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עובד עם כונן קשיח נייד ככה שאין יותר מדי צורך במקום גדול. מה שכן, אם SSD יעזור אז עדיפות ל SSD. * כונן אופטי? לא חשוב. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? כן. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא כל כך. * האם יש לכם העדפה לחברה …
-
- 0 תגובות
- 677 צפיות
-
-
היי, להלן בעייתי המורכבת קצת, והארוכה, אשמח לייעוץ... יש לי, או יותר נכון היה לי, מחשב למשחקים די ישן אבל מעולה מבחינתי, שלוח האם שלו לא מתפקד כראוי (נדלק אך אין תצוגה או צפצוף מהביוס, רק רוח מהמאוורים...) אני בתהליך של לנסות לתקן אותו במעבדה. אני לא מוותר עליו עדיין כי הוא מדגם נדיר ועדיין מספיק מהיר ומריץ את כל המשחקים החדשים ואין לי צורך בחדש כרגע, אבל אם לא אצליח לתקן אותו אז אאלץ להחליפו. כנראה שאאלץ לקנות מחשב ביניים שימשיך להשתמש ברכיבים הישנים שיש לי ובעצם מה שאני צריך זה לוח אם מעבד וזכרון. הנתונים של המחשב הקודם הם : לוח אם של ASUS P4T 533 C עם זכרון RDRAM 1066 1.5GB, מעבד פנטיום 4 2.8 באס 533 כרטיס מסך AGP X800XT PE , שני דיסקים קשיחים IDE גודל 160GB. (פירסמת…
-
- 0 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל את עזרתכם לגבי המפרט, זה מחשב לטובת Virtual Environments (הסביבות עצמן לא CPU Intensive) אבל צורכות זיכרון רב ו-I/O. כמה שאלות נקודיות : 1. האם ה-SSD שבחרתי איכותי ומספק Performance טוב ? 2. אני זקוק להמלצה לקירור המעבד. 3. זקוק להמלצה למארז איכותי, שקט וקטן ככל האפשר, המחשב יושב על שולחן העבודה. להלן המפרט: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: AMD FX x4 Quad-Core FX-4100 Socket AM3+ 3.6GHz Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 64 Pro 1 לוחות אם למעבדי AMD: לוח אם Asus M5A97 AM3+, AMD 970, DDR3 1866Mhz, 2xPCI-E 1 זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 1 כונני SSD: Crucial m4 2.5'' 256GB SSD MLC SATA …
-
- 0 תגובות
- 496 צפיות
-
-
הי יש לי מעבד Intel® Core™ i7-2600K Processor (8M Cache, 3.40 GHz) מעוניין לבנות מחשב רב תכליתי בתקציב נמוך(1200 ש"ח), אשמח להמלצות שימושים - שימושי משרד אופיס ואינטרנט, משחקים לילד בן 12 (משחקי אונליין כמו combat arms וכו), הזרמת מדיה בבית (לא יחובר בסלון כנראה), עיבודי תמונות ווידאו ביתיים. אשמח למארז קטן. תודה!
-
- 0 תגובות
- 514 צפיות
-
-
הסתכלתי על המפרט המומלץ באתר למחשב משחקים 3000 ש"ח ויש לי כמה שאלות: 1. מופיע במפרט מעבד BOX ואח"כ גוף קירור, האם לא כדאי לקנות מעבד OEM ולהוזיל מעט (אם בכל מקרה לא משתמשים בקרור שב- BOX) ? 2. עוד שאלה לגבי המעבד, ראיתי בשני אתרים שונים קוד מוצר שונה של המעבד (ADO4800DDBOX/ADO4800DOBOX) - עשיתי השוואה באתר של AMD וההבדל הוא ב- revision, אחד הוא G1 והשני G2 - האם יש לזה חשיבות ? 3. לגבי כרטיס המסך: אין המלצה על כרטיס ספציפי, ראיתי כרטיסים מ- 750 ש"ח (twintech OC) ועד כמעט 1000 ש"ח. האם יש המלצה לגבי כרטיסים ספציפיים (מבחינת ביצועים/אמינות/שקט/OC) ??? 4. הבנתי שאמור להגיע (מתישהוא) מעבד 4850e שצורך פחות חשמל ונותן אותם ביצועים, האם כדאי לחכות ? שאלתי הרבה שאלות.... : …
-
- 0 תגובות
- 505 צפיות
-
-
-
שלום, מקווה שאני עומדת בכללי הפורום ואם לא מתנצלת מראש. אשמח לסיוע ברכישת לפטופ שהמטרה העיקרית שלו היא הפגת שעמום במהלך אשפוז ממושך. הנה השאלון והתשובות שלי (של מה שאני יודעת, בכל זאת אני לא כל כך מתמצאת בנושא הטכני) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד כדאי לנסות ולחסוך, לא? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה ברשת ותכני HD, עריכה גרפית אופציונלי (אם לא מייקר יותר מדי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): כל יישומי אופיס (ש…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שימוש של המחשב: שרת רץ על xp pro אליו מחוברים 5 מחשבים(שגולשים ומשתפים data base של תוכנות וקבצים). מחשב תמיד דלוק וללא כיבוי כלל. תוכנות שרצות עליו: אופיס, ותוכנות משרדיות לא כבדות. אני חייב מפרט אמין ביותר עד 2000ש"ח(ואם אפשר אפילו לחסוך טיפה כי אני קונה גם ווינדוס). ראיתי את המפרטים המשרדיים שעלו ב 1/5/09 האם הם מתאימים לשימושים הנ"ל? במיוחד מבחינת אמינות הרכיבים? אשמח להמלצות תודה.
-
- 0 תגובות
- 507 צפיות
-
-
מלא זמן לא התעסקתי בדברים האלה ויצא שעכשיו אין לי מושג אפילו מה ההבדלים בין הכרטיסי מסך וכו... (איזו בושה ) בכל מקרה, חבר שלי קונה מחשב בזמן הקרוב והוא רצה שאני אבדוק לו מה כדאי לו לקנות. השימוש הוא בעיקר למשחקים קצת לסרטים, וורד ואינטרנט... וזהו. אז אשמח עם תוכלו להכין איזה מפרט נחמד תודה!
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שבת שלום ולילה טוב כבר כמה חודשים אני מתכנן לבנות מדיה סנטר לסלון רק לא יודע מאיפה להתחיל ולא ממש מתמצא במפרטים אני מעוניין במפרט שיוכל להתמודד עם סרטים בפורמט HD 1080i קליטת שידורי יס באיכות טובה שיכלול אפשרות רשת אלחוטית שלט ששולט על הכל לא מרעיש ואם אפשר שיהיה במארז שוכב אבל לא חייב במידה וזה מייקר את המפרט שיכלול צורב ומה שאפשר לנצל ממדיה סנטר עד 1500 ש"ח יש אפשרות כזאת? בתודה מראש אלירן
-
- 0 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום אני כבר שאלתי בעבר בפורום ואף אחד לא ענה לי כמו שצריך אני לפני קנייה של נייד חדש לנובו D2C השאלה שלי לפני שאני קונה היא ככה: הכרטיס מסך הזה: NVIDIA GeForce G72MV 128MB PCI-Express שכבר מותקן במחשב יפעיל לי את ה-NBA LIVE 07-06-08 וגם את: FIFA 07-08.? אני אוהב לשחק רק בשני המשחקים האלה האם הם יעבדו לי בנייד הזה עם הכרטיס מסך הזה בלי לקרטע? זה יעבוד חלק או שאין סיכוי? תודה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בבניית מפרט למחשב לפי הצרכים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב מקסימלי. אך אם אפשר לא לחרוג מ3500 ש"ח (ללא מע' הפעלה)- גם טוב. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן. 2. מה שימושי המחשב? המחשב הוא לשימוש משרדי נטו. המחשב יריץ תוכנת חשבשבת, וורד ואקסל, ואינטרנט (אקספלורר). 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? המחשב צריך לכלול רשיון ווינדוס 7 מקורי (פרופשיונל). 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המח…
-
- 0 תגובות
- 637 צפיות
-
-
היי אני אשמח לקבל חוות דעת מקצועית על מפרט הזה [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪899[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN 8000T PLUS SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪120[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z77MX-D3H כמות: 1 מחיר: ₪627[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]באנדל LanCool K63 + Seasonic S12II 620W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 מחיר: ₪750…
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?3.5K לחסוך לא לחרוג מהתקציב אלא במעט אם יש סיבה טובה. הייתי בכיוון של 2.5K שימושי המחשב -אינטרנט והקלדות מייל בדרכים לא צריך מערכת הפעלה. יש לי רשיון לWIN10 אבל אם קיים אז קיים האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? גר במרכז מתי מתוכננת קניית המחשב? במיידי הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: 128 SSD, משקל נמוך,מסך איכותי, מקלדת נוחה, מוכן להתפשר גם על 4גיגה זיכרון עניין אותי ZENBOOK ו SURFACE ,YOGA 520Sבתור כיוון
-
- 0 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שימוש: סרטים (15' ומעלה) משחקים( שיהיה עם משהו מעבר ל INTEL GMA...) משקל: לא רלוונטי, לא יתנייד הרבה. סוללה: מירבי, אף אל פי כן ^ זה מחשב נייד... אחריות: לעיניכם הכי טובה, הבנתי שאחריות יצרן נחשבת לדלוקס. זיכרון: עם אפשרות להרחבה עד 8 לפחות הארד דיסק: עדיפות ל 7,200RPM נפח לפחות 500 יציאות: HDMI - לבחירה USB- לפחות 3 בתודה, נתן
-
- 0 תגובות
- 550 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 ש"ח חריגה נוספת 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים בעיקר, צפיה בסרטים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידית 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? לא 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: גודל עד "14 בלבד, עדיפות למחשב קל והעדפה למסך מגע
-
- 0 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצות למחשב נייד LENOVO או DELL 15" מחשב חזק ללימודים בעיקר, אחד שיחזיק לכל התואר . בין 4000 ל- 5500 ש"ח. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 534 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד למטרת עבודה (קידום/בניית אתרים) וגם פנאי לאחר חקר קצר באינטרנט הבנתי שאני צריך מחשב לפי המפרט הבא (אלה אם כן אתם חושבים אחרת): מסך 15.6 FHD זיכרון 8GB RAM זיכרון פנימי 256 GB כונן SSD מעבד I5 מסדרה 8 ומעלה כמובן מערכת הפעלה של Windows 10 התקציב שלי הוא 2500-3100 ש"ח מה אתם ממליצים?? תודה
-
- 0 תגובות
- 571 צפיות
-
-
יש לי מעבד E6600Q מחפש לוח אם מתאים ואת כל האביזרים הנכונים המחשב הוא לעסק של גרפיקה והוא אמור להיות חזק ואמין עובד בתוכונות קורלדרו פוטושופ ופריאנדן
-
- 0 תגובות
- 503 צפיות
-
-
שלום לכולם הנייח בבית שבק חיים והחלטתי לקנות לילד נייד אני יודע שהתקציב דל מאוד ואני מודע למגבלות אבל אני מאוד רוצה לנסות אולי יש חיה כזו 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2000 ש"ח במזומן חריגה מקסימלית 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט ואופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו…
-
- 0 תגובות
- 550 צפיות
-
-
לאחרונה התעדכנו מחיריהם של מספר ניידים. איזה הכי משתלם מהיבט של אמינות ואחריות (הכי חשוב) וזמן סוללה: 1. DELL T2390 - 3530 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2098&CatCode=315 2. MSI T5800 - 3590 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2294&CatCode=315 3. MSI P8400 - 3890 - הנייד הזה אמור להיות הכי משתלם, אך אין מידע לגביו... http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2323&CatCode=315 4. LG T2390 - 3490 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2040&CatCode=315 5. LG T2410 - 3490 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2167&CatCode=315 תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
רוצה לשדרג את המחשב כדי שאוכל לשחק בעיקר סייברפאנק אבל גם משחקים אחרים בלפחות HIGH- ULTRA הייתי שמח ל4K כי יש לי מסך שמתאים אבל לא חייב מפרט נוכחי intel core i5 6500 gigabyte b150m ddr4 16gb dram frequency 1066.7 GeForcee GTX 1070 חשבתי לשדרג ל מעבד: 639 ₪ - * בלאק פריידיי * SIX Core i5 10400F 2.9Ghz-4.3Ghz Comet Lake S1200 Tray לוח אם: 444 ₪ - GIGABYTE B460M D3H Type-C 2xNVMe כרטיס מסך: 2265 ₪ - * חדש * - GIGABYTE GeForce RTX3060Ti 8G D6 Up To 1665Mhz EAGLE מחיר סופי: למזומן / העברה בנקאית: 3348 ₪ לאשראי: עד 12 תשלומים 3414 ₪ או עד 36 תשלומים 3481 ₪ מוכן לשלם יותר אם יש דברים שעדיף, אני לא כל כך מבין בחומרה אז אשמ…
-
- 0 תגובות
- 483 צפיות
-
-
התקציב המתוכננן הוא 3000ש"ח אם צריך להגדיל או להקטין בהתאם למפרט שאני מבקש תגידו לי בבקשה מתכננן לקנות בישראל. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? משחקים קלים, צפיה בסרטים HD ובנוסף למכללה ללימודים (Photoshop, AutoCAD). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך 15.4 עדיף, לא יודע מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? לא יודע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות לאמצעי קלט. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, רצוי זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI לחבר לטלויזיה לראות סרטים. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G, עם אפשרות לSSD. * כונן אופטי? צריך צורב כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה…
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
היי, לאחרונה קניתי לבן שלי בן ה-9 קונסולת נינטנדו סוויץ'. כרגע היא מחוברת לטלוויזיה בסלון, אני רוצה להעביר אותה לחדר שלו, שם כרגע אין מסך. אני מניח שתוך שנה-שנתיים אקנה לו גם מחשב לצורכי לימודים / משחקים. אני רוצה לקנות מסך, אבל מתלבט איזה סוג. אני מניח שהגודל יהיה סביב ה-24 עד 27 אינצ'. נראה לי ש-1080P יעשה את העבודה, למרות שפתוח לאפשרויות נוספות. בעקרון התקציב הוא עד 1000, אבל יכול להתגמש אם יהיה משהו שיענה היטב על הצרכים. הנינטנדו מגיע עם יציאת HDMI, וחשוב שאפשר יהיה לשמוע מהמסך (רמקולים מובנים?), או אם צריך אז איכשהו לחבר רמקולים שיוציאו את הסאונד מהמסך. לא ראיתי הרבה אופציות למסכים עם רמקולים מובנים, ורציתי לדעת האם זה…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים: Overwatch, COD, CS:GO, Minecraft, Red Dead Redemption, GTA 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? סביר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (א…
-
- 0 תגובות
- 449 צפיות
-