עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by LiorAms,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000₪ (500₪ במידת הצורך לחריגה) **הקנייה מתבצעת באילת** 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - COD / DOTA /CS GO (איכות הכי גבוהה) קבצי WORD, תוכנת SOLID EDGE וכו׳. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כרגע. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 1-10 : 8. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב…

• 0 תגובות
    • 659 צפיות
  2. היי, אז הגיע הזמן שאחליף את המחשב הישן שלי (למעט ה-1080TI שאשר איתו לבינתיים) ואני מחפש מפרט למחשב חדש. אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-6000 ש"ח. יש אופציה לקנות באילת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות הרצת תוכנות וסימולטורים (VMWare Workstation) אימוני מודלים (pytorch וכו') משחקים (Red Dead Redemption 2 לדוגמה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים…

• 0 תגובות
    • 410 צפיות
  3. Started by idanpc,

היי, אני רוצה להקים שרת למשרד חדש שאני מקים. כבר הרכבתי שרת מחלקי מחשב בעבר... אבל השתנו דברים. אני כבר השתגעתי עם כל לוחות האם שיש היום! אני צריך לוח אם עם בקר RAID מובנה שיתן לי RAID5. או איזה בקר חיצוני. אני לא צריך פיצ'רים של גרפיקה או משהו דומה. העבודה תהיה בעיקר על קבצים שיהיו בשרת ושיגשו אליהם ממחשבים אחרים, ירוצ עליו SQL E, ועוד 2 תוכנות שרת. יבצע גיבויים בלילה. ויעבוד 24\7. אולי גם בעתיד יותקן VMWARE. תודה.

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  4. שלום, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000. מתאפשר. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אני מתכנת בפייתון (לא דברים כבדים), משחק פה ושם במשחקי אסטרטגיה/CSGO - גם כאן, לא דברים כבדים. עורך סרטון וידאו של כשעה ברזולוציה של 1080 בערך פעם בחודש. עובד המון בדפדפן ובאופיס. הרבה דברים במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגוד…

• 0 תגובות
    • 519 צפיות
  5. Started by YonadavN95,

הי חברים! אני רוצה לקנות נטבוק, (תקציב של בערך 2500 ש"ח), והמליצו לי על אחד מהמעבדים האלה: Intel Atom N450/N470/N330 הבנתי שה470 הוא הכי חזק לנטבוקים..האם זה נכון? והאם הוא כפול ליבה? מה לגבי ה450? שמעתי שגם הוא טוב.. לגבי ה330 שמעתי שהוא לא מוצלח..האם זה נכון? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Nayad,

שלום, אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה מדעי המחשב ואני אצטרך מחשב נייד לשימוש יומיומי שישרת אותי לכמה שנים הקרובות, אני צריך ניידות מלאה, כלומר מחשב שיהיה קל נוח וחיי סוללה ארוכים. * מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט,סרטים, כתיבת קודים וקימפול כנראה בהמשך * גודל המסך? 14" , רצוי מט אבל לא קריטי * רזולוציית המסך? 1366x768, אם אפשרי בתקציב אז FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? רצוי פחות מ 2 קילו, לא יותר מ2.2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה ארוך סיספיק ליום לימודים כ6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כרגע אין צורך אבל שיהיה מקום וM2 כדי להחליף לSSD בעתיד, בינתיים 500GB SATA …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Badi_Mami,

יש לי אפשרות לקבל 1 מ-3 הלפטופים הללו. מה עדיף? ASUS K50IJ-443 ASUS K50IJ-432 ASUS UL20A SU2300 3GB מה הייתם לוקחים? תודה

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  8. Started by TheWiseGuy,

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד. המחשב לא ישמש למשחקים או פעילות גרפית כבדה אחרת. ברוב הזמן הוא ישמש כמחשב נייח לכל דבר ככה שמשקל/אורך חיי סוללה פחות חשוב אני לא פוסל לקנות מסך בנפרד. המחשב צריך להיות חזק- הוא יריץ מכונות וירטואליות (לעיתים, גם שתיים במקביל) ויעבוד קשה. תקציב- עד 5000 שח. הומלץ לי על ה-dell vostro 3750. מה דעתכם?

• 0 תגובות
    • 649 צפיות
  9. Started by sivan787861,

מעבד:Intel i5-3330יתרת אחריות: 23 חודשים בארץ קרור למעבד:Intel Original Cooling for socket 1150-1155 up to 95Wיתרת אחריות: ללא אחריות לוח אם:Gigabite Z68P-DS3יתרת אחריות: 23 חודשים זכרונות:1x Corsair 4GB DDR3 1600MHZ CL11יתרת אחריות: 23 חודשים בארץ 1X Crucial 4GB DDR3 1600MHZ CL11יתרת אחריות: 24 חודשים דיסק קשיח: Western Digital WD Black 1TB 64MB + SSD Samsung 840 EVO Series 250GB 2.5" Sata 3 יתרת אחריות: חמש שנים על הארד דיסק ושלוש שנים על הSSD כרטיס מסך:Sapphire HD 7870 2GB GDDR5 XT WITH BOOSTיתרת אחריות: 30 חודשים ספק כח:Seasonic SS-600BT 600W ECיתרת אחריות: 30 חודשים מארז:CoolerMaster 690 כולל חמישה מאוורריםיתרת אחריות: ללא אחריות בקר מאווררים:Scythe Kama Meterיתר…

• 0 תגובות
    • 914 צפיות
  10. Started by yshekel,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב איכותי ללא כרטיס מסך. משחקים לעתים רחוקות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by shaihood,

אני מחפש המלצה למחשב נייד לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט. בעל מסך 17 אינץ, 500 גיגה ומעלה (בעדיפות ל 500), אין צורך במערכת הפעלה, לפחות יציאת USB3 אחת ,מעבד i5 עם 6 גיגה ראם לפחות וסוללה בעלת שישה תאים ומעלה. עדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר דק (אם מישהו מכיר את הדגם פיזית זה יהיה מעולה). תודה רבה על העזרה.

• 0 תגובות
    • 790 צפיות
  12. יש לי DV3-2150 הבעיה היא כזו אם אני עובד עם חיבור לחשמל הכל בסדר.. שאני עובר למצב סוללה המחשב עובד מצויין על ביצועים מירביים אבל אם אני עובר למצב מאוזן או צריכת חשמל המחשב נכנס ל 100% ניצול מעבד. ואם אני חוזר לביצועים גבוהים זה שוב יורד למצב רגיל וניתן לעבוד. מה יכול לגרום לבעיה..? הרצתי סריקות וירוסים...אהל למה דווקא במאוזן..!?

• 0 תגובות
    • 764 צפיות
  13. שלום תסלחו לי עם זה לא הפורום הנכון כי אני חדש פה! טוב אז ככה אני מחפש מחשב נייד שיהיה אפשר להפעיל עליו משחקים כבדים כמו למשל GTA VC עם כרטיס מסך טוב ראיתי שיש כאלה עם "רידאון" אני צריך לפחות 40 GB ולפחות 128 MB זיכרון פנימי DDR לא משנה לי איזה חברה! הסכום שלי נע עד 10,000 ש"ח? אז אפשר מלצות בבקשה?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by esaly,

היי! שאלה, התקנתי את המערכת הפעלה המדוברת על הדגם בנושא ויש לי שני DEVICES שלא מזוהים. (BASE SYSTEM DEVICE) לא מצאתי דרייבים למערכת באתר של לנובו. אשמח אם תוכלו לעזור. [br]פורסם בתאריך: 14.06.2010 בשעה 22:03:23 הסתדרתי ,תודה בכל אופן

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  15. Started by borat1924,

שלום לכולם ושבוע טוב. ברשותי לפטופ עם קיבולת של 4500MAH. אני מחפש סוללה ניידת שתוכל להטעין לי אותו. אם מישהו מכיר סוללה ניידת שיכולה להטעין לפטופים אשמח שיגיד לי. תודה רבה ושבוע טוב.

• 0 תגובות
    • 977 צפיות
  16. Started by jehova,

שלום לכולם, יש לי בעיה רצינית. אני מריץ ויסטה 64 על המחשב הנ"ל. דל מסתבר לא תומכים במחשב כאשר רץ עליה משהו אחר מויסטה 32. הצלחתי בעבר להתקין דרייברים שיעבדו כמו שצריך אבל עכשיו זה לא עובד.. אולי מישהו יכול עזור לי? ממש לא בא לי ויסטה 32!! תודה

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  17. * מטרות המחשב? סטודנט, ככה שאופיס אינטרנט וכו' וגם לעבודה גרפית(ADOBE וכאלה) * גודל המסך? 15.6 ומעלה. * רזולוציית המסך? FHD+ * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיף פחות מ 2.5-3 קילו (לנוחות בסחיבה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לכמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין. * Bluetooth? לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עובד עם כונן קשיח נייד ככה שאין יותר מדי צורך במקום גדול. מה שכן, אם SSD יעזור אז עדיפות ל SSD. * כונן אופטי? לא חשוב. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? כן. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא כל כך. * האם יש לכם העדפה לחברה …

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  18. Started by ron533,

היי, להלן בעייתי המורכבת קצת, והארוכה, אשמח לייעוץ... יש לי, או יותר נכון היה לי, מחשב למשחקים די ישן אבל מעולה מבחינתי, שלוח האם שלו לא מתפקד כראוי (נדלק אך אין תצוגה או צפצוף מהביוס, רק רוח מהמאוורים...) אני בתהליך של לנסות לתקן אותו במעבדה. אני לא מוותר עליו עדיין כי הוא מדגם נדיר ועדיין מספיק מהיר ומריץ את כל המשחקים החדשים ואין לי צורך בחדש כרגע, אבל אם לא אצליח לתקן אותו אז אאלץ להחליפו. כנראה שאאלץ לקנות מחשב ביניים שימשיך להשתמש ברכיבים הישנים שיש לי ובעצם מה שאני צריך זה לוח אם מעבד וזכרון. הנתונים של המחשב הקודם הם : לוח אם של ASUS P4T 533 C עם זכרון RDRAM 1066 1.5GB, מעבד פנטיום 4 2.8 באס 533 כרטיס מסך AGP X800XT PE , שני דיסקים קשיחים IDE גודל 160GB. (פירסמת…

• 0 תגובות
    • 550 צפיות
  19. Started by Brillix,

שלום לכולם, אשמח לקבל את עזרתכם לגבי המפרט, זה מחשב לטובת Virtual Environments (הסביבות עצמן לא CPU Intensive) אבל צורכות זיכרון רב ו-I/O. כמה שאלות נקודיות : 1. האם ה-SSD שבחרתי איכותי ומספק Performance טוב ? 2. אני זקוק להמלצה לקירור המעבד. 3. זקוק להמלצה למארז איכותי, שקט וקטן ככל האפשר, המחשב יושב על שולחן העבודה. להלן המפרט: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: AMD FX x4 Quad-Core FX-4100 Socket AM3+ 3.6GHz Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 64 Pro 1 לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus M5A97 AM3+, AMD 970, DDR3 1866Mhz, 2xPCI-E 1 זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 1 כונני SSD: Crucial m4 2.5'' 256GB SSD MLC SATA …

• 0 תגובות
    • 487 צפיות
  20. Started by Itzik1969,

הי יש לי מעבד Intel® Core™ i7-2600K Processor (8M Cache, 3.40 GHz) מעוניין לבנות מחשב רב תכליתי בתקציב נמוך(1200 ש"ח), אשמח להמלצות שימושים - שימושי משרד אופיס ואינטרנט, משחקים לילד בן 12 (משחקי אונליין כמו combat arms וכו), הזרמת מדיה בבית (לא יחובר בסלון כנראה), עיבודי תמונות ווידאו ביתיים. אשמח למארז קטן. תודה!

• 0 תגובות
    • 506 צפיות
  21. Started by nirmarcu,

הסתכלתי על המפרט המומלץ באתר למחשב משחקים 3000 ש"ח ויש לי כמה שאלות: 1. מופיע במפרט מעבד BOX ואח"כ גוף קירור, האם לא כדאי לקנות מעבד OEM ולהוזיל מעט (אם בכל מקרה לא משתמשים בקרור שב- BOX) ? 2. עוד שאלה לגבי המעבד, ראיתי בשני אתרים שונים קוד מוצר שונה של המעבד (ADO4800DDBOX/ADO4800DOBOX) - עשיתי השוואה באתר של AMD וההבדל הוא ב- revision, אחד הוא G1 והשני G2 - האם יש לזה חשיבות ? 3. לגבי כרטיס המסך: אין המלצה על כרטיס ספציפי, ראיתי כרטיסים מ- 750 ש"ח (twintech OC) ועד כמעט 1000 ש"ח. האם יש המלצה לגבי כרטיסים ספציפיים (מבחינת ביצועים/אמינות/שקט/OC) ??? 4. הבנתי שאמור להגיע (מתישהוא) מעבד 4850e שצורך פחות חשמל ונותן אותם ביצועים, האם כדאי לחכות ? שאלתי הרבה שאלות.... : …

• 0 תגובות
    • 495 צפיות
  22. Started by VortexD,

כותרת כולל ציוד היקפי תודה

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  23. שלום, מקווה שאני עומדת בכללי הפורום ואם לא מתנצלת מראש. אשמח לסיוע ברכישת לפטופ שהמטרה העיקרית שלו היא הפגת שעמום במהלך אשפוז ממושך. הנה השאלון והתשובות שלי (של מה שאני יודעת, בכל זאת אני לא כל כך מתמצאת בנושא הטכני) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד כדאי לנסות ולחסוך, לא? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה ברשת ותכני HD, עריכה גרפית אופציונלי (אם לא מייקר יותר מדי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): כל יישומי אופיס (ש…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שימוש של המחשב: שרת רץ על xp pro אליו מחוברים 5 מחשבים(שגולשים ומשתפים data base של תוכנות וקבצים). מחשב תמיד דלוק וללא כיבוי כלל. תוכנות שרצות עליו: אופיס, ותוכנות משרדיות לא כבדות. אני חייב מפרט אמין ביותר עד 2000ש"ח(ואם אפשר אפילו לחסוך טיפה כי אני קונה גם ווינדוס). ראיתי את המפרטים המשרדיים שעלו ב 1/5/09 האם הם מתאימים לשימושים הנ"ל? במיוחד מבחינת אמינות הרכיבים? אשמח להמלצות תודה.

• 0 תגובות
    • 501 צפיות
  25. מלא זמן לא התעסקתי בדברים האלה ויצא שעכשיו אין לי מושג אפילו מה ההבדלים בין הכרטיסי מסך וכו... (איזו בושה ) בכל מקרה, חבר שלי קונה מחשב בזמן הקרוב והוא רצה שאני אבדוק לו מה כדאי לו לקנות. השימוש הוא בעיקר למשחקים קצת לסרטים, וורד ואינטרנט... וזהו. אז אשמח עם תוכלו להכין איזה מפרט נחמד תודה!

• 0 תגובות
    • 513 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.