עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. צריך בבקשה המלצה למפרט למחשב נייד. אני צריך שהמפרט לא יעבור את ה-4000 ש"ח. שימושי המחשב בעיקר לעיצוב גרפי ,לימודים (עבור סטודנט , עבודה עם תוכנות סירטוט ועיצוב גרפי שונות). תודה.

• 0 תגובות
    • 616 צפיות
  2. Started by ido-nava,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד לאחותי במחיר של עד 3K. המחשב ישמש לשימושים ביתיים בלבד (אינטרנט, אופיס וקצת סרטים וסדרות). ארצה שהמחשב יהיה די דק, שאיכות המרכיבים שלו תיהיה גבוהה ועם זמן סוללה סביר. יש לציין שיש לי התנסות רעה מאוד ברכישה של מחשב נייד במחיר נמוך, לפני כ-3 שנים רכשתי לאמא שלי מחשב נייד במחיר של 3000 שקל מתוצרת פוג'יסטו (מבוסס i3), איכות ההרכבה פשוטה וזולה (פלסטיק פשוט), המסך שלו באיכות גרועה, הרמקולים שלי בפלאפון מפיקים סאונד עשיר וחזק יותר, הוויפיי גרוע והסוללה, שלא נדבר. אשמח לשמוע אם המצב השתנה. בכל מקרה, הנה הדרישות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * מסך? 14"-15.6" ברזולוציה של 1366x768 ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. *…

• 0 תגובות
    • 645 צפיות
  3. שלום לחברי הפורום התותחים, אודה מאוד מאוד ואעריך כל עזרה בהרכבת מחשב ביתי שמיועד להתנסות ולמידה של עיבוד נתונים, בפרט שיטות שונות בתחום ה machine learning וכן רשתות נוירונים. *חשוב לומר שמצאתי פה בפורום אשכולות דומים אך לצערי אני כלל לא בקיא בחומרה של מחשבים, בפרט לא בתלות של רכיב אחד בשני ולא מבין איפה לחסוך בעלויות או לחילופין איפה ניתן לשדרג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הינו 8500 ש"ח, תיתכן חריגה של כ-500 ש"ח במידה וזה ישפר את הביצועים דרמטית. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב מיועד להתנסות בטכניקות עיבוד נתונים …

• 0 תגובות
    • 609 צפיות
  4. Started by yoel47,

ייעוד - תיכנות. זיכרון - 3 ג'יגה. כולל Windows 7. אין צורך בכרטיס מסך לא מובנה. אין דרישה ליציאות מיוחדות. אין חשיבות למשקל וזמן סוללה. מסך - גודל 15 אניצ' מבריק.

• 0 תגובות
    • 772 צפיות
  5. Started by jenia1,

שלום רב. דוד שלי מתכוון סוף החודש להגיע מארה"ב לארץ וחשבתי אולי אני יביא דרכו נייד הבעיה היא שאני בצבא כרגע וכמו שבטח ניחשתם אין לי יותר מידי זמן לעשות עכשיו סקר שוק ודברים כאלה...(אני בקושי בבית) לכן פניתי לעזרת חברי הפורום המקצוענים שכבר עזרו לי לרכוש את המחשב הנייח שלי לפני שנתיים ותודה על כך אז ככה אני מחפש נייד בסביבות ה 700$ עם כרטיס מסך חזק ומעבד C2D מינימום 2.4 שיתאים למשחקים ויהיה חזק. החלק החשוב בכל זה זה שהמחשב יהיה אמין מכיוון שהבנתי שיש קצת בעיות עם מתן שירות אחריות למחשבים שניקנו בחול אשמח לתגובות הערות והארות ואם שכחתי לציין משהו JUST NAME IT! תודה רבה

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  6. שלום לכולם אשמח להמלצה למפרט מחשב לגיימינג לנער. תקציב עד 5000שח. חנויות אפשריות - STARTPC או KSP מה חשוב לי: 1. מעדיף מעבד אינטל 2. לא קירור מים 3. מארז אטום לגמרי (מינימום של אורות, אם אפשר - בלי לדים חוץ מזה של כפתור ההדלקה) 4. שקט מאד תודה

• 0 תגובות
    • 929 צפיות
  7. שלום, אני מנסה לעזור לחבר למצוא פאנל, לאחר שמסך המחשב שלו ניזוק. מדובר במסך 16" של HP Pavilion dv6-1050us עד כמה שהיה ידוע לי, הפרמטרים היחידים שצריך לבדוק הם: גודל המסך וסוג התאורה. הוא לעומת זאת העיר את תשומת ליבי, לכך שבהצעה לקניית פאנל "מקורי" ישירות מ-HP, כתוב: 512357-001 16inch widescreen BrightView BV display panel IMR, with web camera and microphone אני לא מבין כל כך מדוע אזכור המצלמה והמיקרופון השתרבב לכאן, וזה קצת ערער לי את הבטחון בנוגע לגנריות של החלק הזה, שחשבתי שאפשר להחליף בכל מסך שעונה לקריטריונים שכתבתי בהתחלה. אשמח לקבל עצה בנושא. תודה מראש, אלמוג.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. התקציב 2500-3000 השאיפה לכיוון 2500 ללא מערכת הפעלה לא למשחקים כולל מסך וציוד הקפי תוכנות בשימוש: העיקרי אוטוקד ומעט RHINO בנוסף לשמוע מוזיקה וסרטים ואפשרות להקליט שידורי טלוויזיה מעוניין בזיכרון RAM גדול ללא OC לגבי מארז שקט-אני לא מחפש שירעיש לי כמו טרקטור אבל לא מעוניין להקפיץ את המחיר על מרכיב זה אם ניתן לצמצם יותר את התקציב אז זו הבחירה המועדפת כעיקרון עלות מינימלית עם תועלת מכסימלית

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  9. Started by omer1789,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, עריכה גרפית דו מימדית. * גודל המסך? 13- 14 " * משקל רצוי? עד 2.300 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB 3 רצוי * בלוטות? ? * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא * כונן CD/DVD? צורב? כונן DVD, צורב יהיה נחמד * כונן Bluray? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי מאוד * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין העדפה לחברה, אך כן למינימום אחריות 3 שנים. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  10. 1. התקציב כ-3,000, אפשר לחרוג קצת, אבל רק קצת. המחיר לא כולל מערכת הפעלה וציוד הקפי. 2. המחשב מיועד לבן שלי, אינטרנט, כתיבה ומשחקים. הוא משחק במשחקי תפקידים, גם חדשים: Divinity II :Ego, וממתין בכליון עיניים ל-2 Assassin's Creed למחשב. הוא רוצה לשחק בהגדרות גבוהות. המסך כרגע 17 אינץ, בהמשך נשדרג, כך שכדאי שיתאים למסך טוב יותר. 3. כאמור, אין צורך בציוד הקפי. 4. יש צורך בצורב. 5. שקט חשוב: 8. 6. לא מתוכנן אוברקלוק. 7. יש צורך במערכת הפעלה - win 7 - אבל היא מחוץ לתקציב המצוין כאן. יש צורך בהרכבת המחשב. 8. אנחנו גרים באזור מודיעין - האם יש כאן חנות מועדפת שכדאי לפנות אליה? מעדיפה לא לקנות ברשת. 9. לא מתוכנן שדוג משמעותי. 10. עם זאת, חשוב לשמור על אופק שדרוג. תודה על כל עזרה ש…

• 0 תגובות
    • 542 צפיות
  11. Started by shlomi1234,

1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים ועבודה סטנדרטית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Cod, BF, GTA, Civilization -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). טלוויזיה 37'' FHD, בנוסף יש לי מסך 22'' וברצוני עוד מסך 22'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מצפה מהמחשב בהתחלה ל…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by pure perfection,

שלום , יש לי נייד OKITEC X102 שאני לא מוצא לו דרייברים בשום מקום , וצריך עזרה דחוף עם זה .. תודה

13. Started by eliXir,

צריך את המחשב נייד הכי טוב שיש בטווח מחירים הזה. אני לא יודע לאיזה מטרה זה.. בעיקר אינטרנט אני חושב (זה בשביל דוד שלי) תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 783 צפיות
  14. Started by BRPOQNT,

1) איך המפרט הנ"ל : http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=743510 2) אשמח לקבל מפרט של נייד לצורכי גיימניג כבד,גודל 15.6 ותקציב של 5500 עם חריגה אפשרית של כ 500 ש"ח. 3) האם כדאי לדבוק ב XP האמינה או שמערכת ההפעלה החדשה (זו שאחרי ויסטה) טובה יותר? האם יש דברים שרצים על XP ולא ירוצו על החדשה כמו שארע במעבר בין 98 KXP ?

• 0 תגובות
    • 759 צפיות
  15. Started by schumih,

ערב טוב, אבא שלי משתמש בחודש האחרון במחשב נייד סמסונג מסדרה 9, בגודל 13". הוא מרוצה מאוד מבחינת הביצועים, הבעיה היא שלטענתו הוא גדול בשבילו מדי (טס הרבה לחו"ל). באפשרותו להחליף אותו לנייד חדש, ואני מחפש בשבילו ניידים בגודל של 11", חזק ככל הניתן (בשום פנים ואופן לא נטבוק). קצת מבולבל מכיוון שיש מבחר לא קטן כרגע של אולטרה בוקים בסגנון הזה. האם יש דגם כלשהו בגודל 11" מומלץ יותר מהאחרים? אשמח לעזרתכם תודה

• 0 תגובות
    • 858 צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - שימוש משרדי ופוטושופ (מתעסק בצילום) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא ! 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן דיסקטים... 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 - השקט חשוב מאד, הייתי אומר 9 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? אין סיכוי ל - OC. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, גם הרכבה, גם חלונות 7 9. האם יש העדפה לרכוש את המ…

• 0 תגובות
    • 524 צפיות
  17. התלבטות לגבי שילוש מעבד-לוח אם-זיכרון במחשב שמיועד לפיתוח. אני בונה מפרט למחשב פיתוח ולשימושים הבאים: 1. תוכנות פיתוח (VS2015,Android Studio וכדו) 2. הרצת מכונות וירטואליות (לינוקס + מק) 3. עבודה בסיסית עם פוטושופ ולייטרום אני מתלבט לגבי איזה שילוש לשים: אופציה א' ASRock B85-Pro4 i7 4790 8 gb ddr אופציה ב' לוח אם עם ציפסט Z97 או דומה 16 גיגה זיכרון מעבד i5 4960 מה דעתכם? בהנחה שההתלבטות היא רק לגבי הרכיבים האלה. תודה

• 0 תגובות
    • 759 צפיות
  18. שלום את החלקים הבאים יש לי: מארז,צורבים,והארדיסק של SATA 2 160 גיגה בייט . אני צריך המלצה לחלקים הבאים: :מעבד (עדיפות לאינטל), לוח,כרטיס זיכרון, וכרטיס מסך צנוע. המחשב לא מיועד לגיימר,אז לא צריך להשתגע. כאמור תקציב 1500 שקל.

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  19. MSI M662 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=250&CatCode=132 T2350 1.86Ghz C2D 533Mhz FSB 2mb Cache 1GB DDR2 15.4inch GMA950 80GB 5400RPM DVDRW Svideo/SPDIF/Firewire/Card Reader/WiFi/Bluetooth/Built-in Webcam 2.55Kg 2Y Warranty NO OS 3740 ש"ח למרות שכמובן אנחנו לא מתים על הרשת הזו, עדיין בתור היבואנים הרישמיים של MSI הם יכולים לספק אחלה סחורה - נראה לי שבשביל המחיר מקבלים מחשב לא רע בכלל. מישהו מכיר, שמע, ראה את הדגם הזה? גם ביקורות יהיה נחמד למצוא, מבחינת ביצועים, איכות המסך, חיי בטריה, התחממות, רעש. ביצועי תלת מימד אינם עקרוניים. בינתיים ביקורת אחת טוענת לחיי בטריה נמוכים, והתחממות באיזור שמתחת למקלדת עליו נחות הידיים. אבל בביקורת שניה אומרים שהחיי בטריה בס…

• 0 תגובות
    • 917 צפיות
  20. שלום לכולם, רציתי בבקשה לקבל התייעצות לקניית מחשב נייד. המחשב משרת את כל המשפחה בעיקר לעבוד משרדית(כתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט). מידי פעם נעשה שימוש במחשב כדי לראות סרט או לשחק במשחק. אז ככה: התקציב: באזור ה-4000 ש"ח. שימושי המחשב: בעיקר עבודה משרדתי, המחשב בקושי זז ממקומו, מידי פעם יוצא מהבית (אין יותר מידי חשיבות למשקל ולחיי סוללה). קצת סרטים ומשחקים (Might & Magic Heros - הישנים). חשיבות השקט בסולם של 1 עד 8: 6, מצפה שיהיה שקט בזמן עבודה משרדית העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית: לא ממש מעדיף בחולון/בת ים/ראשון. מתי מתוכננת קניית המחשב: בימים הקרובים. בקשות מיוחדות: גודל 15.6" או גדול יותר, רזולוציה 1900x1600 או 1920x1080 או גבוהה יותר, מעדיף ש…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Ovid,

שלום, חבר שלי ביקש לעזור לו למצוא נייד טוב, ואני חשבתי בכיוון ה EDGE והG62 השימושים הם די בסיסיים, אין צורך בכרטיס או מעבד חזק במיוחד למשחקים. אבל שיריץ 1080P ושלא תיהיה בעיה עם מולטיטסקינג.אני מניח ש4500HD יספיק לזה. רצוי סוללה טובה ,משקל נמוך יחסית. המסך חייב להיות 15" . יהיה נחמד אם הטראקפד יתמוך במולטי-טאצ' , לא מולטיטאצ' אמיתי אלא דברים כמו pinch-to-zoom . והענין של איכות בנייה כמובן, שלא ירגיש כמו פלסטיק שלא הדביקו טוב. תודה.

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  22. שלום האם המפרט הבא הוא טוב?

• 0 תגובות
    • 764 צפיות
  23. התקציב קצת פחות קריטי כי הנטבוקים הכי יקרים זה באזור ה-2700 ממה שראיתי חשובה לי הניידות של המכשיר, השימושים יהיו בעיקר מדיה אינטרנט חשוב לי הזמן סוללה איזה הכי יתאים לי?

• 0 תגובות
    • 608 צפיות
  24. אהלן שלום לכולם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית מהירה,אופיס,אינטרנט,סרטים שיהיו באיכות טובה ומהירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס,אקסל ושאר תוכנות לסטודנטים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מעדיף שלא לכלול מערכת הפעלה אם זה חוסך לי 8…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום לכולם, קרובים שלי מתכננים לטוס לארה"ב בקרוב והחלטתי לקפוץ על ההזדמנות ולקנות מחשב נייד... מה שאני מחפש זה מחשב עמיד, לא גדול וכבד מדי, מהיר כך שיגיב מהר אם אני צריך אותו בפתאומיות... כמו כן רצוי שאוכל להפעיל עליו משחקים חדשים ברמה טובה... התקציב שלי הוא עד 1000 דולר... אשמח להמלצה! תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 551 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.