ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב IBM A21E (בן 9 לערך) לא מזמן החייתי אותו ....דווקא עבד לא רע..עכשיו פתאום הפסיק לעבוד... *עכשיו כאשר אני לוחץ על כפתור ההפעלה הוא פשוט לא נדלק ..נורה של הסוללה והסטנדביי (אחת ליד השניה)נדלקות חלש לאיזה מאייה וזהו, עם מן קול מוזר (תיק כזה כאילו פריקה)...זה עושה קול דומה רק עם סוללה ללא חיבור לחשמל אבל הוא יותר צנוע וללא כל תאורה של הנורות.... *אם הסוללה בפנים הוא מראה טעינה ... חוץ מיזה שום דבר לא עולה... השערות מזה יכול להיות?..האם יש סיכוי להחזיר אותו לחיים?.. **לא פתחתי אותו עדין רק קצת משח עם הזכרונות.... תודה
-
- 0 תגובות
- 872 צפיות
-
-
אני זז הרבה ואני צריך מחשב נייד. השימושים העיקריים יהיו לצורך תכנות, פיתוח אתרים, ופיתוח משחקים (משחקים עם גרפיקה פשוטה.) חשוב לי שהמסך יהיה מבריק. בהירות לא כל כך חשובה לי. למען האמת, אני מעדיף אפילו שהבהירות המקסימלית של המסך לא תהיה גבוהה מדי. (נשמע מוזר, אני יודע, אבל יש הגיון בזה. אפרט יותר אם תרצו.) חשוב לי מאוד, גם כן, שהמסך יהיה מאיכות גבוהה מאוד. (שמעתי ש-lenovo ו-asus טובים. אני לא יודע עד כמה זה נכון.) חשוב לי שהמעבד יהיה מהדור ה-3 של אינטל (ivy bridge) ושיהיה מעל i3 (כלומר, 5 או 7). אני מוכן להסתפק בכרטיס גרפי אינטל 4000 HD, אבל לא בפחות. המחשב הקודם שלי היה דגם מיושן של TOSHIBA SATELLITE PRO. הוא נרכש בסוף 2006 והשתמשתי בו עד שגנבו לי אותו לפני חודש. הוא היה …
-
- 0 תגובות
- 526 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, משחקים, עבודה משרדית וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מאטלאב וסוליד וורקס מזדמן +, אוטוקאד מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) -אני חושב על קניית מסך כלול בתקציב, אחרת מפורט למטה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אוקי חברה הבנתי שבשביל לקבל בדיוק מה שאני רוצה אני צריך לעלות את התקציב בהמשך לאשכול הקודם: (הכל כתוב שם לפי חוקי הפורום). http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=557108.0 התקציב הועלה בשל הצורך של התוכנה שאני עובד איתה במעבד הi7, בנוסף לצורך בSSD איכותי עד כמה שניתן. אז בגדול התקציב הועלה ל6k. אז אחרי שהבטתם באשכול הקודם ובצרכים שלי לגבי המחשב קיבלתי את ההצעה הבאה מKSP : מעבד: Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray קירור למעבד : Scythe Ninja 3 Rev.B CPU Cooler לוח אם : Gigabyte H77-DS3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זיכרונות : G.Skill 2x4GB DDR3 1333Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 כרטיס מסך : Sapphi…
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד עד 3500 ש"ח. חשוב מאוד שיהיה לו: כרטיס מסך - שאוכל להריץ קצת משחקים. מסך בין 10-13 אינץ' (כמה שיותר קטן יותר טוב). אני בעיקר משתמש במשחקים, סרטים וסדרות, וכמובן אינטרנט. תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
-
-
M17X r4 מעבד 3630QM כ.מסך GT660M 2G זכרון 12G הארסידק 500G 7200RPM חדש עם אחריות לשנה.. בכמה הייתם קונים?
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
היי, שלום למשתמשי HWZONE היקרים, אשמח מאוד לעזרתכם ארחיב מעט ובהמשך השאלון: מחפש נייד שמשמש אותי כמחשב עיקרי (נייד ולא נייח בגלל שאני עובד ממקומות שונים) עיקר שימוש המחשב הוא פיתוח בתוכנות כמו Matlab או Pycharm - פייתון, לטובת DeepLearning (כרטיס גרפי חזק), ייתכן ובמידה ויידרש סכום משמעותי גבוה ממה שאני מתכנן אשתמש בשרתים מרוחקים לפיתוח שימוש נוסף שמתכתב עם השימוש הראשון הוא לעריכת סרטים (באופן חובבני) שימוש בתוכנות כמו Photoshop, coral movie maker, Adobe וכו', - ראיתי ששאלו אז בעקרון סרטים במגוון רזולוציות (מצלמות טלפון ומצלמות מקצועיות) מבחינת זיכרון - כיום אני משתמש ב 500GB SSD וזה כמעט על הקצה.. נתון נוסף - נוסע בקרוב לאילת ומ…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 +/- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר, מה טוב, אבל לפטופ לא קונים כל יום. ב) במידת הצורך\ עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל עד 500 למעלה (כלומר 4700ש"ח לכל היותר, ורק אם זה מצדיק את זה בצורה חד משמעית). 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, תכני HD, פוטושופ (ושאר חבילת ADOBE), תיכנות בסיסי, תלת ממד בסיסי. (ברמה של משחקי סמארטפון, לא משחקי AAA) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…
-
- 0 תגובות
- 490 צפיות
-
-
של הגרסא ה ULTRALIGHT - X? עם CORE2DUO?
-
- 0 תגובות
- 664 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב חדש שיכול להריץ רשתות נוירונים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? רשתות נוירונים, אבל אולי גם אתחיל לשחק קצת (המחשב העדכני שלי לא מריץ אפילו gta5) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. קניתי לאחרונה dell u2417h 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן האם יורגש הבדל כלשהו בין המעבדים האלו לניידים (Core i3/i5 Sandy Bridge)? רוב השימוש הוא בסיסי, ושם מן הסתם אני לא ארגיש שום הבדל, אבל בפעולות קצת כבדות יותר שאני עשוי לבצע מדי פעם (עריכת וידאו למשל) האם יהיה הבדל משמעותי ששווה את ההשקעה? תודה
-
- 0 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום וברכה, ניסיתי ככל יכולתי להכניס את כל הנתונים שעלו לי בראש ב"טופס". מקווה שתעזרו לי... תודה מראש... התקציב המקסימאלי? 3,200 ₪. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במלואו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 150 ₪. 2. שימושי המחשב יהיו AutoCad, אינטרנט, עבודה משרדית, תכני HD כולל צפייה במסך גדול 40 אינץ. מתוכנן לעבודה על AutoCad. המחשב יחובר לשני מסכים, האחד 24 אינץ והשני 40 אינצ' 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 - 6. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. יש צורך לכלול מערכת הפעלה ווינדוס 8 והרכבת מחשב בחנות. 8. אני מאיזור ירושלים אך אין העדפה לחנות דווקא בירושלים. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? רצוי שהמחשב יהיה יחסית קטן (במידת האפשר) אך יכלו…
-
- 0 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת מסך מחשב לצורך לימודי תואר במשפטים, כלומר קריאה מרובה ועבודות על מסמכים . מדובר בשעות רבות על המחשב ולכן אני מאוד מתעייפת ומאמצת את העיניים. - מחפשת מסך עם eye safe שלא מאמץ את העיניים ללא קרינה לעיניים ושומר עליהן. - כרגע הלמידה היא בזום לכן יש צורך בכמה מסכים במקביל, וורד, טקסט פתוח והמסך של הזום לדוגמה. איזה גודל מומלץ ? 24 או 27 אינץ '? מעוניינת בגודל שיספיק לצרכים אך לא מסך מסורבל שיתפוס את כל המקום על השולחן (לכן מעדיפה מסגרת דקה). אשמח להמלצה על דגם ספציפי שמותאם לצרכים. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 419 צפיות
-
-
מטרות המחשב: תכנות מערכות גדולות בJAVA, הרצת סימולציות כבדות ומורכבות בMATLAB; בסה"כ מחשב ללימודים (משחקים, סרטים HD וכדומה לאמהווים שיקול) גודל המסך : 15.4/15.6 משקל רצוי: לא מאוד משנה, מחשב חזק שיהיה גם נישא זמן סוללה: רוב השימוש יהיה בסביבה מרושתת קווית, לא צריך מעבדי low voltage האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא שידוע כרגע, לא הכרחי שיהיה HDMI ודומיו בלוטות: רצוי. אינטרנט אלחוטי (Wi-Fi): רצוי מאוד שתהיה תקשורת מהירה, תקן N רצוי מאוד גודל מינימלי של כונן קשיח: 250 GB צורב די-וי-די: nice to have האם נדרשת אחריות בינלאומית: כן, וארוכה לפחות 3 שנים האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא חברות קטנות ולא מוכרות; לא ACER, BENQ, ASUS (אני מודע לעובדה שהתקציב לא יאפשר מעב…
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
-
-
היי אני סטודנט לעיצוב גרפי ואני מחפש מחשב שמריץ תוכנות לעריכת וידאו בלי לאגים ושיכול לשמש אותי גם לקצת גיימינג 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות ה7000 שח אבל אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר לעריכה גרפית בדגש על AFTER EFFECTS. עדיף שיוכל גם להריץ משחקים כמו Skyrim 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך מסך גדול ואיכותי בסביבות 27"+מקלדת עברית 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה…
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום אני בונה מחשב חדש לגיימינג ופיתוח, כרגע המעבד שאני אלך עליו זה ה I7-12700K והזיכרונות זה DDR5 5200 לוח אני מחפש משהו נחמד וטוב , ראיתי את האופציות ראיתי את הלוחות הבאים ואיני יודע להחליט ביניהם (כולם של אסוס) לוח אם ASUS PRIME Z690-A LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG STRIX Z690-F GAMING WIFI LGA1700 Z690 DDR5 כרגע הכי מעניין ברשימה לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 APEX LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 FORMULA LGA1700 Z690 DDR5 יש איזו המלצה כלשהיא? אין ממש הגבלת תקציב, כן חשוב usb type c וכמובן חריצים ל SSD NVME שניים אם אפשר וכן מקום ל Sata אחד, הכרטיס מסך הוא חיצונ…
-
- 0 תגובות
- 428 צפיות
-
-
מטרת המחשב: עבוד משרדית, גלישה ומשחקים קלים-בינוניים שירוצו בלי תקיעות (אפילו על low) גודל מסך: 10+ רזולוציה:-- יציאות מיוחדות: usb :0 גודל דיסק קשיח 250+ שיהיה עם ווינדוס מותקן * כל מה שלא כתבתי מהטופס של ההמלצות לא רלוונטי .. ** מספיק לי אפילו מחשב שיריץ משחקים על חרא איכות בלי תקיעות *** אין לי יותר תקציב
-
- 0 תגובות
- 903 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד פחות לגיימינג אלא יותר לשפות תכנות ועבודות באוניבסיטה (הנדסת תוכנה) וחשוב לי שהמחשב יהיה חזק ואמין. אני מתלבט בין שני דגמים ב KSP : הראשון : LENOVO Y510P קישור למפרט : http://ksp.co.il/?uin=22463 השני: DELL INSPIRION 5547 קישור למפרט : http://ksp.co.il/?uin=23178 הדגשים העיקריים - חיי סוללה ארוכים, מתחמם כמה שפחות, וזריז כמה שיותר. שאלה נוספת, מה ההבדל בין SSD וSSHD ואיך זה בא לידי ביטוי במחשבים הנ"ל? והצעות למחשבים ניידים אחרים חזקים כאלה יתקבלו בשמחה תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 889 צפיות
-
-
סטרימר חכם - לחברים שלכם יש ולכם אין? פתרון של שנייה! EzCast מכשיר מתקדם, המאפשר הזרמת תוכן ממכשירים שונים ברחבי הבית לטלוויזיה שלכם. תוכלו לנגן סרטון בטלפון שלכם ולהציגו בטלוויזיה שלכם. כמו כן, מיני מחשב לטלויזיה מחשב חכם - mx [h=2]טלוויזיה חכמה[/h] [h=2]מערכת הפעלה chromeos[/h] [h=2]מיני מחשב[/h] באמצעות הmx box תוכלו להפוך את הטלוויזיה הישנה שלכם לטלוויזיה חכמה! הטלוויזיה החכמה תעשה בדיוק את אותם הפעולות כמו הסמארטפון שלכם רק שהפעם זה יקרה ממש בסלון שלכם, תוכלו להתקין אפליקציות ולהוריד סרטים ולגלוש באינטרנט ישירות בטלוויזיה שלכם! ***מתאים גם לטלויזיה ישנה!!*** לפרטים ומוצרים נוספים, כנסו ללינק, www.selfplayer.co.il
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברים מבקש חוות דעת על מפרט שבניתי אחרי שראיתי אינספור סרטונים על מרבית הרכיבים והאם כדאי דווקא אותם לשימושים שלי אני משחק משחקים כבדים כמו: Warzone 2, BF2042, Forza 5 ומתעסק עם תוכנות תלת מימד: Maya,Blender, Zbrush, Unreal 5 זה המפרט שהרכבתי: https://tms.co.il/builds/345005 אני כנראה אקנה באילת כי ההורדת מחיר שם היא משמעותית בסכומים האלה. הייתי רוצה לדעת: האם אני אצטרך 2 תוכנות לכיוונון הRGB של המאוורים מאחר ואני לוקח שתי חברות שונות? (Arctic לקירור מעבד וCorsair למארז) בנוסף הייתי רוצה חוות דעת על המקלדת שצירפתי (בגדול אני מחפש מקלדת מכנית קטנה ללא numpad אבל שתהיה שליטה של Volume) האם יש אופציות זולות יותר באיכות גבוהה? בנוסף אני צריך בבק…
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול אם הלוח [TABLE] [TR] [TD][/TD] [TD]לוח אם Asus H81M-PLUS LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI מתאים למעבד [TABLE] [TR] [TD][/TD] [TD] מעבד אינטל Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray ללא צורך בעדכון ביוס ?[/TD] [/TR] [/TABLE] וכן אם הזכרון [TABLE] [TR] [TD][/TD] [TD]זיכרון למחשב Corsair Value 8GB DDR3 1600MHz CL11 מתאים לאותו לוח?[/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] תודה מ ר א ש
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצרכים כללים (גלישה, תוכנות שיתוף, תוכנות מסרים מיידים וכו'). בתקציב של 2000 עד 2500. אשמח לקבל המלצות גם על חנויות זולות באיזור המרכז. בתודה רבה מראש.
-
- 0 תגובות
- 607 צפיות
-
-
פירמטתי את המחשב שלי ויש לי הרבה בעיות עם הכרטיס מסך. הסתכלתי על המפרט וראיתי שיש לי כרטיס מסך AMD Radeon 8750M אבל למרות זאת כל פעם שאני פותח את המחשב אני מקבל הודעה no amd graphics driver is installed מ-amd catalyt software. כעקרון אם אני מרסט את המחשב כמה פעמים פתאום אין לי את הבעיות האלה אבל שאני מנסה להוציא אותו מ"מצב שינה" הוא פתאום לא מצליח "להתעורר" והוא פשוט משמיע קולות וכלום לא קורה. למטה יש את התמונה של מה שמוצג לי שאני נכנס לdevice manager ואני כל הזמן מתקין את הדריבר מחדש והכל פועל טוב עד שאני מכניס את המחשב למצב שינה ושהוא מתעורר הבעיה חוזרת שוב. כרגע אני בכלל לא יכול להכניס אותו למצב שינה אין לי אפילו את האפשרות במחשב, רק אחרי שאני מתקין את הדריבר של הכרט…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני רואה שיש פה הרבה הודעות בנושא אז אני מתנצל מראש. אני מחפש מחשב ללימודים בסיסיים, כלומר - הדרישות הן גלישה באינטרנט ו-וורד. גודל מסך: 14", לא פחות ולא יותר. אני גם רוצה שזה יהיה מחברה שנתפסת בעיני כאיכותית, כמו לנובו או דל, אבל אם תגידו אחרת אני אשקול ברצינות. עד עכשיו לפי הדרישות אפשר למצוא מחשב כמו Lenovo IdeaPad G40-70, שהוא מבחינתי סביר לחלוטין. הבעיה היא שהדרישה היא גם זמן בטריה ארוך - לפחות 5 שעות. זה מקפיץ את המחיר. ראיתי שיש מחשבים של דל מסדרת Dell Latitude 14 - 3000 שמתיימרים לתת זמן בטריה ארוך מאד, ועולים משהו באיזור 3200. אז השאלה הראשונה היא האם באמת אפשר עם מחשבים במחיר הזה להשיג זמן בטריה ארוך (ראיתי אפילו דיווחים על 7 שעות, במחשב ללא SSD זה נראה …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים,לימודים * גודל המסך? 14 האם חשוב מסך מבריק או מאט?לא יודע מה מומלץ * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי?2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 אפשר גם יותר * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא חשוב מעבד i5...
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-