ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
צריך עזרה בשדרוג ? מפרט מחשב: CPU Type DualCore Intel Pentium E2160 Motherboard Name Asus P5KC (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) Liberty ELT620AWT 620W ZALMAN 9700 LED 2GB OCZ Reaper HPC OCZ2RPR800 DDR2 ATI Radeon HD 4550 ATI Radeon HD 2600 XT (RV630 Maxtor 6L250R0 ATA Device ST3500320AS ATA Device Optical Drive LITE-ON DVDRW SOHW-1673S ככה המחשב שלי מחובר ל-3 מסכים , שאני עובד איתם , ועוד מקרן אני רואה בו סרטים . אני בעיקר שומע מוסיקה , רואה סרטים ,ועושה עבודות גרפיות בפלאש ופוטושופ . בגדול הכל עובד סבבה אבל אני לפעמים נתקע שאני עושה פעולות מסויימות בפלאש ובפוטושופ לוקח המון זמן. מה כדאי לי לשדרג ? מעבד+לוח אם , כרט…
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
צריך המלצה למחשב באזור ה 6 - 7 K לשימוש עיקרי באוניברסיטה, להרצת סימולציות במטלב וצפייה בסרטים. צג של 14 עדיף או 15 שיהיה קל. עדיף גם שתהיה יציאת HDMI, ולפחות 3 USB. למישהו יש המלצה?
-
- 0 תגובות
- 542 צפיות
-
-
השימושים שלו: אופיס, אינטרנט, מוזיקה, סרטים ופעולות בסיסיות של פוטושופ. עצות יתקבלו בברכה.
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד עם המפרט הבא. לא הצלחתי למצוא ב- 15 העמודים האחרונים בפורום מחשב עם אותן הדרישות. התקציב שלי הוא עד 4000 ש"ח, אבל עדיף פחות אם אפשר. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות וצפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" מאט. * רזולוציית המסך? לפחות 1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? רצוי שיהיה קל יחסית. הולך להתנייד איתו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשוב שיהיה מהיר. אם SSD אז החל מ- 256GB, אם היברידי אז החל מ- 500GB. * כונן אופטי? אפשרי, אבל לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בי…
-
- 0 תגובות
- 857 צפיות
-
-
אני צריך חוות דעת או עצה- בזמן שההארדיסק לא "טוחן" בנייד החדש שלי (ה 1520) יש רעש סטטי מציק באוזניות ואפילו ברמקולים. ברמקולים לא שומעים את זה אלא אם מצמידים את האוזן לאחד מהרמקולים, אבל באוזניות שומעים את זה..... -ברגע שאני מפעיל כל ישום עם סאונד כלשהו, הרעש נבלע כליל בתוך הסאונד של הישום, אבל הסיפור הזה עדיין מציק לי.... מישהו מכיר את העניין? זו זליגת חשמל או מה? S: *הרעש לא מתגבר או נחלש שאני מגביר ומנמיך את עצמת הסאונד, אלא אם מדובר ברמקולים עם הספק חיצוני. הרעש בפיץ' גבוה מאוד, ופשוט מחרפן אותי. הוא חזק מאוד שאתה בחדר שקט S: תודה לעונים. עריכה- מצאתי את מקור הרעש. זה המאוורר X_X משום מה זה משפיע גם באוזניות. יש רעיון מה לעשות? :\ עריכה 2- מסתבר שאני מדמיין דברים, או …
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בהמשך לפוסט הזה: הגעתי למשב הזה: https://www.amazon.com/gp/product/B08NBNLHRD/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AWKX36MYDX543&psc=1 בערך 3700 שקלים (כולל הכל) ואני מקבל אחלה מעבד (להבנתי) כונן של 1 טרה, כרטיס מסך טוב יחסית (למרות שאני ממש לא צריך אותו) ו16 גיגה של ram. לא ניראה לי שאוכל לקבל דבר כזה בארץ, במחיר הסביר (לדעתי) הזה. (אותיות בעברית אזמין בנפרד). שאלתי היא: המוצר הזה נמכר ע"י חנות שעובדת באמזון. אם הוא יגיע לפה במצב טוב, אין לי כמובן שום בעיה. אבל מה קורה, אם יש איזו תקלה קלה? אולי פיקסל או שניים לא עובדים במסך, אלי משהו במערכת לא מתפקד טוב כשאני פותח את המחשב. אין לי מושג איזו תקלה זו יכולה להיות אבל…
-
- 0 תגובות
- 765 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד שמחירו סביבות 2500 ₪, אפשר למתוח למעלה אבל אם אפשר שלא אז עדיף. אני לא בקי במחשבים אבל לפני שפניתי אליכם קראתי המלצות בפורום ולמדתי מעט. אשמח אם התגובות שלכם יהיו ברורות גם למי שלא מבין בתחום, תודה מחפש המלצה למחשב נייד (נייד וקל) שישמש אותי בכמה שנים הקרובות * מטרות המחשב? שימוש מרובה ב"וורד", גלישה באינטרנט, יו-טיוב (צפייה בסרטונים), קריאת קבצי PDF. אני מאוד מעוניין שתוכנות כאלו יוכלו לרוץ במגביל ובמהירות. * גודל המסך? 13-15 מצד אחד אני מעוניין במחשב קל, מצד שני אני רוצה שהמסך יהיה מספיק נוח לעבודה עם "וורד". אחרי שראיתי ניידים בחנות אני נוטה ל 13 או 14, אבל אם יהיה 15 במשקל קל אז למה לא. האם חשוב מסך מבריק או מאט? נראה לי מט * רזו…
-
- 0 תגובות
- 962 צפיות
-
-
רוצה לשדרג את המחשב שלי (יחסית ישן) שיוכל לעמוד במשחקים שיצאו\עומדים לצאת 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7-8K, אבל אתכוונן לפי מה שימליצו 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר (כרגע התכנון הוא על Far Cry 6 שעומד לצאת באוקטובר, battlefield 2042. ועוד משחקים כמו פורטנייט, סייברפאנק). רוצה לשחק איתם על הגדרות יחסית גבוהות אם לא הכי גבוהות לפעמים אשתמש בו גם לעבודה שלי (אבטחת מידע, תכנות, מכונות וירטואליות, למרות שהרוב יהיה על המחשב של העבודה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש לי …
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? בסביבות 8000 אבל אפשר לחרוג בקלילות... 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: עיבוד נתונים (תוכנות פנימיות של המעבדה של אבא שלי), אופיס וגלישה באינטרנט, שמיעת מוסיקה וצפייה בסרטים ברזו'HD, א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. התוכנה של אבא שלי דורשת כוח עיבוד נתונים חזק, משמע מעבד וזכרון בכמות יפה ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. לא משחק במחשב 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך בכלום, יש מסך BenQ FP241W 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 10 - המחשב בסלון ומתחב…
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הזה: CPU: Intel Core i7-4770K 3.5GHz Quad-Core Processor CPU Cooler: Cooler Master Hyper 212 EVO 82.9 CFM Sleeve Bearing CPU Cooler Motherboard: ASRock Z87 Extreme4 ATX LGA1150 Motherboard Memory: Crucial Ballistix Sport 32GB (4 x 8GB) DDR3-1600 Memory Storage: Samsung 840 Pro Series 128GB 2.5" Solid State Disk Storage: Samsung 840 Pro Series 128GB 2.5" Solid State Disk Storage: Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive Video Card: EVGA GeForce GTX 760 2GB Video Card Case: Corsair 500R Black ATX Mid Tower Case Power Supply: XFX 550W 80 PLUS Bronze Certified ATX12V / EPS12V Power Supply) לצרכים האלה: 1. מה התקציב המקסימאלי…
-
- 0 תגובות
- 552 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל המלצה על דגמים של מחשבים ניידים עם החומרה המתקדמת ביותר שניתן לשלב במחיר עלות של 2500-2800 ש"ח מכל חנות בארץ, השאיפה היא שהוא יהיה רלוונטי לכמה שיותר זמן מבחינת חומרה ולכן אם יש הבדל משמעותי ומשתלם ניתן לחרוג עד 3000 ש"ח. חובה על המחשב לכלול: גודל מסך 15.6 אינץ' ומעלה, 3 שנות אחריות, 4GB זיכרון, מערכת הפעלה Windows 7 מובנית בעברית ותמיכה בתקן n. העדפות נוספות שלא בגדר חובה: מעבד Sandy Bridge, כרטיס מסך דיסקרטי, אפשרות הרחבה ל-8GB זיכרון, HDMI, רזולוציית מסך גבוהה. להלן הטופס המצורף מהנעוץ: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, אולי גם משחקים קלים. * גודל המסך? לפחות 15.6 אינץ'. * משקל רצוי? 2-3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להג…
-
- 0 תגובות
- 724 צפיות
-
-
אהלן, אני זקוק להמלצה למפרט מחשב לעריכת מוזיקה ) קיובייס (. כרטיס קול ומעבד כבר יש i7. מחשב הוא לאולפן ביתי מתחיל וחשוב שיהיה גם כרטיס מסך שיוכל משחקים עכשווים גם אם בצורה בינונית. התקציב עד 4000. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום , ברשותי מחשב HP PAVILON DV6 2010 . מעבד : intel core i3 m330 2.13 Ghz 4 ג'יגה ראם ווינדוס 8 64 ביט כרטיס מסך : GEFORCE G105M גודל זיכרון : 320G המחשב סה"כ עובד בצורה טובה אבל הבעיה היא שכנראה הבטריה שלו נגמרה והוא עובד רוב הזמן כשהוא מחובר לחשמל. הפתרון זה פשוט לקנות סוללה חדשה. כמה המחשב שווה לדעתכם?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ועד 500 חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג קל, ועריכת אודיו עם תוכנות כבדות כמו ABELTON ופלאגינים כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות לRGB 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא כולל מערכת הפעלה ועדיפות להרכבה בחנות…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן לכל תותחי הניידים!!! בעוד מספר שבועות אני קונה טלוויזיה חדשה שככל הנרא תהיה 42'-47' FULL HD והיא מייועדת רק לסרטים 720P ו 1080P. אז החלטתי לקנות נייד שיקרין אותם וכמו כן לנצל אותו לטובת לימודים. עד עכשיו ראיתי רק דגם אחד לצערי, שיש לו נתונים מרשימים במחיר טוב והוא http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1263&CatCode=315 מה שאני באמת רוצה זה חיבור HDMI וגם SPDIF ואם יש עוד מחשבים אם צורב BLU-RAY במחיר הזה אז אני אשמח לקבל הצעות. בכל מקרה תודה מראש על שיתוף הפעולה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי בעיה ואני צריך עזרה כבר הרבה זמן : יש לי HP G7000 חדש שקיבלתי מתנה עם מעבד T2370 ואני צריך לקנות לוח חדש וגם מעבד על הדרך . השאלה היא האם המעבד T8100 יתאים ללוח שאני הולך לקנות . תודה על העזרה .
-
- 0 תגובות
- 647 צפיות
-
-
איך אני מפרמט מחשב נייד אני יודע שאמור להיות גיבוי לכל הדרייברים ווינדוס בכונן סמוי המחשב הוא acer aspire 6930 בלפטופים אחרים ראיתי שיש כפתור שמכניס אותך לשיחזור כלשהו שאפשר לפרמט איתו פה אני לא מוצא כלום שמכווין אותי לפירמוט תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 12" * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? כן, למה לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא קריטי * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL ASUS TOSHIBA תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד. כרגע הבעיה העיקרית שלי היא שכמעט ואין מחשבים עם צגים לא מבריקים (הצגים המבריקים משגעים אותי), וחבל כי זה מוריד מהפרק כל מיני חברות כמו LG ו-ACER. בכל מקרה, הכיוון הוא Core 2 Duo, עם 2 ג'יגה זיכרון וכרטיס מסך לא משולב. רצוי עם Win Vista Premium. המחיר הוא גמיש אבל בסביבות 7,500 ש"ח (אפשר קצת יותר, ועדיף פחות). אני אשמח אם תמליצו על ניידים עם צג לא מבריק. הבעיה העיקרית שלי היא למצוא חנות שתתן לי להסתכל על הצג של הנייד לפני הקניה (או מישהו שקנה נייד כזה לאחרונה ויתן לי להציץ בשלו). חשבתי על Dell Inspiron 6400, (למשל: http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=1490 עם הרחבת זיכרון, ואם אפשר שדרוג מע' ההפעלה ל-premium), אבל לא מצאתי …
-
- 0 תגובות
- 812 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב שכולל בערך : AMD Athlon XP 2400+ Epox 8RDA+ 1GB RAM DDR400 WD 80GB 8MB Cache Radeon 9550 128MB ואני רוצה לשדרג אותו, יש לי כ-2500 שקל ואני מרוויח כל חודש סכום של מעל 1000 שקל על אף שאני חייל, לכן אין בעיה לחרוג קצת. חשבתי ללכת על המפרט הבא : AMD Athlon64 Dual-Core 5600+ 1MB 65W 2GB (2X1GB) Twinmos 800MHZ CL5 Hitachi 250GB 8MB 7200RPM SATA2 ועכשיו חסר לי לוח אם, וכרטיס מסך. מחיר הרכיבים האלה לבד מגיע ל-2100 בערך, לדעתי אין בעיה לחרוג עד איזור 3000. אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא הרכיבים, יש לי מארז עם ספק איכותי וקירור טוב, אם אפשר אני רוצה לבצע OC. עריכה : לגבי משחקים, אני לא משחק בדר"כ אבל הייתי רוצה את האופציה הזו, לא ביצועי-על, אבל שירוצו דברים נורמ…
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לסטודנט בתקציב של עד 3000 שח. מקום רכישה:אילת גודל מסך: 15 צרכים: אופיס, אינטרנט וסרטים בhd מידי פעם.. אין צורך בכונן ssd והכי חשוב שהסוללה תהיה חזקה (לא רוצה לצוד שקעים) אשמח להמלצות.. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לשימוש עיסקי. השימוש הוא לצורכי הצגה בתנאי תאורה קשים (בחוץ) של מסמכים ותמונות. על זמן הסוללה להיות ארוך ככל הניתן, ויכולת חיבור למסך חיצוני לצורך הצגת סרטים (בבית - HDMI רצוי..). חשבתי על המחשבים המוצגים בנושא עקב הצ'יפסט הטוב שיש לשניהם PM55. אשמח להמלצות לגבי יתרונות וחסרונות של כל דגם, או המלצות לדגמים נוספים. תודה, טל
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אני טס לחו"ל בקרוב ויש לי עד 800$עם חריגה עד 1000$ ...אם אני לא טועה ראיתי כזאת בקשה לא מזמן אבל לא מצאתי סורי מה שאני צריך במחשב הזה זה זמן סוללה רב(חשוב) , עם BlueTooth מובנה(לא חובה) , שהיה יוכל להעלות משחקים בסיסיים ,זכרון-60Gb בהחלט מספיק. חשבתי על Dell Inspiron E1505 ?
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
-
-
הי, אני צריכה לקנות מחשב לתכנות בתקציב של עד אלפיים (ורצוי קרוב ל1500) חשוב לי שהוא יהיה מהיר מאוד, ורצוי גם שקט יחסית, וצריכה להריץ עליו גם מכונות וירטואליות. אני לא צריכה מערכת הפעלה, צורב או ציוד הקפי מצאתי את זה: https://www.ynetshops.co.il/Product/9241/ אבל אני לא בטוחה אם זה כדאי בגלל האיכות של המארז. אני אשמח אם למישהו יש המלצות תודה
-
- 0 תגובות
- 501 צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקבל המלצות למחשבים ניידים. אני חייב לומר שהדרישות שלי ממש לא גבוהות. אני יכול לומר שכיום אני משתמש במחשב נייח - פנטיום 4 3Ghz, עם ג'יגה של זיכרון ראם, ואני דיי מרוצה מאיך שהוא עובד עם ווינדוס 7. הבעיה היחידה שאני נתקל בה היא הרצת משחקים, בעיקר משום שכרטיס המסך במחשב הוא GeForce 6600GT... המחשב הנייד אמור להחליף את המחשב הנייח. אני רק רוצה שיוכל להריץ משחקים בצורה נורמאלית... למיטב הבנתי שוק הגרפיקה לא השתנה כל כך בשנים האחרונות, למשל, כרטיס מסך טוב מסדרה 9000 של נבידיה יכול להריץ משחקים חדשים על אפשרויות גבוהות ומספקות גם כיום (תקנו אותי אם אני טועה..). אני מכיר כרטיסי מסך כמו 6600GT, 8800GT, שהיו ידועים כזולים מאוד יחסית לביצועיהם הטובים מאוד שלהם לזמנ…
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-