ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום אשמח לחוות דעת על המפרט האם לשנות בו משהו ? מיועד לאולפ ןהקלטות ביתי. כרטיס קול יש לי חיצוני. עיקרי השימוש קיובייס מעבדים AMD Ryzen 7 3700X AM4 Box 1 קירור למעבדים be quiet! CPU Cooling Shadow Rock 2 1 לוחות אם Asus TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) 1 זכרונות RAM Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Vengeance LPX Black CMK32GX4M2E3200C16 2 מארזים ANTEC P110 Silent Case 1 ספקי…
-
- 17 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי חברים, הבוס שלי מבקש מפרט למחשב לעבודה גרפית, הנה הפירוט, אשמח לעזרה מהמומחים. תודה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K. לא גמיש. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, לא תלת מימד. התוכנות יהיו בעיקר Adobe Creative cloud, Photoshop, Illustrator, inDesign Adobe XD ואולי מעט מאוד premiere ו-after effects. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר ומקלדת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. …
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן:) אני עושה תואר ראשון במד"מח עכשיו חייבת דחוף מחשב עדיף עד 3000 אבל אפשר עד 4000, מחפשת מחשב שיכיל תוכנות כבדות ויעמוד בפתיחת כמה דבריםם ביחד תודה לעוזרים!
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, יש לי נייח Rayzen 5 3600 עם קירור סטוק מארז Antec עם שלישיית 120mm מלפנים + 1 מאחור המלצתי על אותו המחשב לחבר רק שהוא בחר במאיץ גרפי עצבני יותר (אצלי יש 1060 3G ואצלו 2060 SUPER) אך יש לו בעיית התחממות רצינית ולי קלה בלבד. * ההבדל המשמעותי במחשבים שלנו הוא דווקא - במארז אצלו יש זוג 120mm מלפנים במקום שלישייה ואגב רכשנו במקומות שונים, הוא ב-יהב מחשבים ואני ב-Start PC (ובהמלצתם הורכב הסטאפ שלי ללא קירור צד שלישי) ואני מאוד מקווה שיהב לא עשו לו טעות בהתקנה בהקשר של שימוש המשחה התרמית או משהו.. בקיצור ביצענו בדיקות מאמץ למעבד באמצעות OCCT ואחרי שעה קיבלתי max 85C והוא 95. אצלו המצב הרבה יותר מדאיג, ואני באמת תוהה הא…
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניינת בקניית מחשב עריכה- Avid, Premiere, After קבצי 4K. הרכבתי אחרי התייעצות מפרט ואשמח לקבל עליו חוות דעת- האם הרכיבים מתחברים טוב ויעבדו טוב יחד? האם ישנם חלקים שניתן להוזיל מבלי לפגוע ברמת הביצועים. (כולל מסך). בנוסף הפנו אותי למחשב Dell מק"ט XPS8920-7245, אשמח לחוות דעת מבין השניים- האם המובנה עדיף על המורכב עצמאית ואם כן למה. תודה רבה! ושנה נפלאה:)
-
- 17 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
טוב, אחרי שנעזרתי בחנות, הורכב לי המפרט הבא, אודה למישהו אם יש הערות לגבי המפרט. מנהל, תמחוק בבקשה את הדיון הקודם שהעליתי. קטגוריות מוצרים כמות מחיר מעבד Intel Core i7 7700 / 1151 Tray 1 ₪1288 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer i11 1 ₪117 לוח אם Gigabyte GA-B250M-D3H 1 ₪365 מארז IPPON BULLET Case + IPPON 550W GOLD PSU 1 ₪320 זיכרון Corsair DDR 4 16 (8Gx2) 2133 CL13 Vengance LPX Red 1 …
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, סוף סוף הגעתי להחליף את הנייח הישן שלי מ-2009. האמת שהייתי צריך לעשות את זה כבר לפני שנתיים-שלוש, אבל לא היה לי תקציב פנוי. אני מעוניין לבנות מחשב חזק מבחינת יכולות חישוב, בדגש על חישוב מקבילי, ולכן המעבד, כרטיס המסך והזכרון צריכים להיות חזקים. המחשב ישמש גם לעבודה וגם לגיימינג, אבל מה שאמור לקבוע את הדרישות יותר הוא האספקט של העבודה (תכנות בפייתון ואולי MATLAB). המטרה (בשאיפה) שהמחשב יהיה חזק מספיק כדי להישאר רלוונטי גם אחרי חמש-שש שנים. הנה השאלון המלא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K, אבל המגבלה לא מאוד קשיחה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ברכיבים החשובים, לחסוך במה שפחות חשוב ב) במידת הצורך - עד כ…
-
- 17 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום רב , אשמח לעזרתכם ( לא מבין ממה במפרט מחשב) 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500-600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת וידיאו תוכנות כבדות כמו hitfilm2017 ופרימייר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרמייר , כבד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת. …
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מפתח תוכנה שצורכת הרבה עיבוד, בעיקר מאות דפדפני כרום פתוחים במקביל ורצים. למיטב הבנתי הצריכה היא של CPU ולא GPU, בכל מקרה יש לי כבר 1660TI שאני רוצה לחבר ליתר ביטחון. אז אני צריך מחשב (אם אפשר כזה שאפשר להכניס לו יותר ממעבד אחד זה מעולה - סגנון שרת). זכרונות - 32 GB יספיקו (2 סטיקים) - לדעתי מNEWEGG המחיר הוא חצי מבארץ. ירוץ וינדוס 10. איזה מעבד \ לוח אם יכול להתאים ? חשבתי ללכת על דגמי הX של אינטל ? אני מניח ש32 ליבות (16*2) זה המינימום. תקציב 5000 - 9000
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם , כיום וכמו תמיד יש לי מערכת מבוססת INTEL , ברצוני לעשות צעד ולעשות מעבר למערכת AMD. תמיד קניתי את מעבדי ה K למרות שלא עשיתי OC אף פעם (כן אני יודע בזבוז של כסף) כיום יש לי: מעבד I7 8700K לוח GIGABYTE Z370 AROUS ULTRA GAMING זיכרונות CORSAIR VENGEANES LED 8X2 DDR4 3000 ספק כוח ASUS 750W קירור NOCUTA DH-15 כ.מסך MSI RTX 3070 TRIO-X מארז COOLER MASTER HAF-X FULL TOWER ברצוני לעבוד למארז יותר קטן כגון : Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Mid Tower וחשוב לציין שאני לא רוצה את הטופ אבל לא את הפשוט משהו ביניים. אשמח לעזרתכם :-)
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמה הייתם ממליצים להתעקש בקנייה של מחשב חדש על wifi 6 ax במקום wifi 5 ac? באמת יש הבדלים בין המהירויות ושווה לחפש מחשב רק בדור 6 של הwifi?? בנוסף אשמח לדעתכם הכללית, איזה מדגמי הלנובו נחשב הכי איכותי? yoga flex IdeaPad ברור לי שזה תלוי בהרבה דברים במחשב הספציפי כמו מעבד וכדומה, אבל בכללי יש איזשהו דירוג עדיפות ביניהם?
-
- 17 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. יש לי מחשב נייד כבר כמה שנים שמשמש בעיקר לעריכת סרטוני וידאו בפרמייר. המחשב הוא סביר אך לא אופטימלי שנקנה במסגרת מגבלות תקציב וכו' ולכן קצת מקרטע בעריכה גם של חומרים שאינם 4K והם רק 1080P וכמו כן שטח האחסון יחסית מוגבל, בעיקר כונן C הראשי שהוא SSD קטן. בזמן האחרון המחשב כבר די מקרטע בעריכה וחשבתי אולי כדאי לי לשדרג רכיבים מסויימים במחשב או אולי לקנות מחשב חדש מסוג מקבוק פרו או משהו אחר. האם לדעתכם כדאי לשדרג? כמה יעלה שדרוג רכיבים שיגרום לי עריכת וידאו בצורה רציפה ולא מקרטעת ואיזה רכיבים יש לשדרג והיכן כדאי לבצע את החלפת הרכיבים? האם כדאי לשדרג או אולי פשוט לקנות מחשב חדש? הבנתי שיש גם תוכנת עריכה הרבה יותר טובה ומהירה במק - פיינל קאט - ש…
-
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי, אודה לעזרתכם בבחירת לפטופ לפי המאפיינים הבאים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4,000 ש"ח אך הייתי מעדיף לעמוד על 2,500 ככל וניתן למצוא דגם ראוי עד סכום זה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? רוב השימושים הינם לעבודה משרדית, חיבור מרחוק, מעט נטפליקס ולטיסות. לכן רצוי סוללה יחסית חזקה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם…
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. יש לי באופן אישי העדפה למסכים גדולים ולכן מצאתי מחשב עם מסך 17.3. כמובן שזה אומר משקל גבוה אבל מבחינתי זה לא משנה. מצאתי ב KSP את מחשב Lenovo Legion 5-17ACH 82K00041IV. מבחינתי זה קצת בעסה שהמקלדת היא אותה מקלדת של דגם ה 15.4 מאותה סדרה ולא גדולה יותר אבל זה מה יש. עוד ייתרון מבחינתי זה שהביקורות על המקלדת דווקא טובות בעולם. המעבד מקבל ציון מדהים של 21000 https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Ryzen+7+5800H&id=3907 לצערי רק 16GB של זיכרון אבל זה מספיק בהחלט לרוב המוחלט של הדברים. NVMe של 1TB זה נשמע טוב מאוד ויש אפשרות להכניס עוד אחד בעתיד אם יתחשק לי (ראיתי סרטונים של שדרוג בדג…
-
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
לשימוש בתוכנות: אפטר אפקט, פרמייר פרו, פוטושופ. מעוניין שירנדר לי מהר ובלי שיצאו לי גיצים מכל החורים. תקציב עד 10K אבל לא חובה בכל התקציב. אם אפשר ב8.5K ודרומה יהיה טוב. אשמח גם לקישורים ישירים לרכישה. תודה.
-
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, לאחר כמה שנים בלי מחשב וחזרה שלי לתחום הגיימינג רציתי לרכוש מחשב, נעזרתי בנציגים באותה חברה אבל משהו לא מסתדר לי עם המארז והלוח אם לכן אצטרך את עזרתכם. השאלות המרכזיות : האם הלוח אם מספיק טוב למעבד? מבחינת צריכות חשמל? האם הלוח אם מתאים למארז? רשום שהוא ATX והמארז הוא מיני ATX או שזה לא הפרמטר שאני אמור להסתכל הכרטיס מסך יכנס בצורה נכונה למארז ללא בעיות? מכיר שיש לפעמים בעיות עם הסגירה שלו בגלל זה המאורר שעל המעבד מספיק טוב או שצריך קירור נוזלי ? והאם המאורר יהיה מספיק מרווח בתוך המארז? תודה רבה לעוזרים. C12700KFT Intel Core i7 12700KF / 1700 Tray ₪ 1724 …
-
-
- 17 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום ותודה רבה לעונים, אני בשלבים לפני רכישת מחשב ייעודי לעריכת וידיאו מקצועית לפני כמה שבועות פתחתי דיון דומה שכבר לא רלוונטי, אז מתנצל מראש על הדיון הנוסף 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 אלף, אבל גמיש עבור איכות 2. מה שימושי המחשב עריכת וידיאו בעיקר. תוכנות premiere, davinci resolve, after effects 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? אני מתכוון להעביר 2 כוננים למחשב החדש, ssd 860 evo+ssd 960 evo 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שלא יהיה רועש מדי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'…
-
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? איזור ה2,500, אולי אחרוג טיפה אם מאוד משתלם 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תכנות וכנראה משחקים מאוד קלים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא כרגע, רק שלא יהיה פצפון 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי ל…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000₪-3500₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, אופיס , 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אם כלול במחיר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן …
-
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מה אתם אומרים על השילוש הנ"ל? https://www.amazon.com/gp/product/B0BSP61QZC?smid=A2XZ7JICGUQ1CX&psc=1 https://www.amazon.com/Intel-i5-12600K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B09FX4D72T/ref=sr_1_1?crid=2UONLS6MV3TEU&keywords=12600K&qid=1693151598&sprefix=12600k%2Caps%2C208&sr=8-1&th=1 https://www.amazon.com/CORSAIR-VENGEANCE-6000MHz-Compatible-Computer/dp/B0B771BL4S/ref=sr_1_2?crid=36SQU2D4NDE62&keywords=DDR5&qid=1693323670&sprefix=ddr%2Caps%2C270&sr=8-2&th=1 זכרונות נחכה שירד ל75$ קשיח קניתי https://www.amazon.com/gp/product/B0CBQT9J55/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&am…
-
-
- 17 תגובות
- 8.6k צפיות
- 2 followers
-
-
האם אפשר במחיר הזה להרכיב מחשב שיתן ביצועי FHD סבירים עבור Fortnite? לא צריך לכלול מסך/מקלדת/עכבר/מערכת הפעלה.
-
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
- 3 followers
-
-
היי, ותודה על תשומת הלב והזמן. ראיתי שיש כמה שרשורים זהים לשלי, פתחתי חדש כדי לחדד כמה פרטים שחשובים לי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות ה10,000 שקל. מתאפשרת חריגה עד 11,000 ורק אם החומרה באמת שווה את ההשקעה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר. כגון cyberpunk עם raytracing (ועוד כמה פיצ'רים שיתקנו את הירידה בביצועים) על מסך 2K. (או skyrim ultima וכולי.) לא למשחקים כגון fortnite. 3. האם יש צורך בציוד היקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ועכבר, אבל יש תקציב בנפרד להם. 4. …
-
-
- 17 תגובות
- 9.6k צפיות
- 5 followers
-
-
שימושים כלליים - גלישה סרטים, אופיס אבל עובד עם 20 טאבים , לפעמים גם 2 קבצי וידאו טעונים ברקע . 32 ג'יגה במינימום חשבתי על המחשב הזה, מה דעתכם? יש משהו יותר משתלם? Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $738.00 | GMKtec K8 Ryzen 7 8845HS MINI PC Windows 11 Pro DDR5 5600Mhz PCIe4.0 Nvme SSD WIFI6 BT5.2 Mini PC Gamer Computer VS SER8 https://a.aliexpress.com/_oEVXq97
-
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום לכולם, יש לי היום מחשב בן מעל 4 שנים בערך, והתחלתי לשים לב לבעיות של micro freeze במשחקים. אז אני חושד שכנראה הדרישות כבר גבוהות מדי עבור הרכיבים שמותקנים. אני משחק בעיקר משחקי RPG חדשים, ובד"כ מנסה לשחק על ההגדרות הגבוהות ביותר (לפחות שואף לזה). אני משחק ברזולוציה של 2560x1440 על 60HZ (יש מסך של 144HZ אבל מניח שזה יהיה בעייתי לקבל FPS טוב בהגדרות גבוהות עבור יותר מ 60). רציתי לשמוע אם לדעתכם יש אפשרות לשדרג רכיבים במחשב הקיים שאציג, או שעדיף לשקול מחשב חדש? CPU: Intel Core i7 9700 / 1151 Tray MOTHERBOARD: Gigabyte Z390 Gaming X GPU:Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER GV-N207SWF3OC-8GD Memory: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Ve…
-
- 17 תגובות
- 5.4k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום, אני מחפש מטען מהיר לטלפון של שיאומי ולסמסונג. מעדיף שיהיה לו מספר יציאות בשביל להטעין במקביל. בכל אחד מהאפשרויות הבחנתי שיש כ-10% לקוחות לא מרוצים. והסקתי שלא משנה מה אבחר תמיד יש סיכוי לעסקה לא טובה. מה המלצתכם? אלה הדברים שמצאתי. תודה מראש. https://he.aliexpress.com/item/1005007118075392.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.4126BNuNBNuNBF&algo_pvid=c1cb2a94-c253-4672-a94d-3bb436abaee6&algo_exp_id=c1cb2a94-c253-4672-a94d-3bb436abaee6-0&pdp_npi=4%40dis%21ILS%2126.78%2120.11%21%21%2151.86%2138.94%21%402140cdd517329881852246904ee3b1%2112000039458412241%21sea%21IL%216027100425%21X&curPageLogUid=i0irJI1FQiyL&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-