עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yohai,

מה התקציב? בסביבות ה5000 עם מסך אני יכול לעלת ל5,500 2. מטרות המחשב? תיכנות ( תוכנות כמו C++ JAVA ECLIPSE MATLAB) תוכנת הורדות , משחקים לא כבדים ( NBA FIFA בהגדרות מינימליות) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך, מקלדת ועכבר אלחוטיים רמקולים, - לגבי האל חוטי זה לא בעל חשיבות 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעדיף אינטל אבל אני שומר על ראש פתוח 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? מעדיף שכן 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? מעדיף שכן 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? 9. האם חשוב שקט? עד כמה? ה…

• 6 תגובות
    • 668 צפיות
  2. היי האם כדאי לקנות מחשב נייד חזק יד שנייה (לדוגמא XPS) או ללכת על בטוח ולקנות חדש?

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  3. Started by grove,

אני מבקש סליחה אם אני בפורום הלא נכון אבל האם מישהוא מכיר מקום שמוכר מחשבים ניידים משומשים? או מחודשים REFURBISHED ומדובר על דגמים כמו T60 T61 אודה מאוד על כל עזרה

• 2 תגובות
    • 668 צפיות
  4. שלום אנשים, אני קונה השבוע מחשב רציתי חוות דעת אחרונה מה כדאי לשנות אז ככה זה המפרט: ( 4500 שקל למשחקים)CPU: Intel PENTIUM 4 2.8ghz 800mhz [970¤] M. Board: Gigabyte 8IPE1000G(Intel865PE), DDR 128b, GBL [530¤] Memory: 256MB Samsung 400MHZ (X2) [600¤] H. Disk: Maxtor 80GB 7200/133 8MB Buffer [440¤] V. Card: MSI RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB [1200¤] DVD: LG x16 [170¤] Floppy: 1.44 [50¤] Case: COMPUCASE CI-6A19 [370¤] Optical Mouse + Keybord [100¤] מה טוב, מה לא טוב מה כדאי להחליף?

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  5. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4K עם חריגה אפשרית ל4.5K 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מולטי-טסקינג, משחקים פה ושם, שימושיים בייתים למינהם 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי כונן דיסקטים בכלל צריך להוריד אותו מהשאלה הנ"ל :-\ 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התא…

• 5 תגובות
    • 668 צפיות
  6. שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד בתקציב של 3000 פחות או יותר (חריגה של כמה מאות שקלים היא אפשרית). אני עדיין לא יודע אם יהיה לי כדאי להזמין מארה"ב, אבל אם זה זה יצא משתלם אז זו אכן אופציה. מטרות המחשב הן משרדיות, ובנוסף צפייה בסרטים ב 720p. אין צורך במשחקים כלל. חשוב שהוא יהיה מהיר ויוכל להריץ תוכנות כבדות יחסית. גודל המסך שאני מעוניין בו הוא 15". מומלץ שיהיה קל כמובן, אבל זה לא באמת משנה. בקשר לסוללה, כמה שיותר, יותר טוב. גודל הכונן הקשיח המינימלי שאני צריך הוא 320GB, אין לי באמת צורך ביותר ואני לא רוצה סתם לייקר. תודה רבה מראש

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  7. שלום רב, אני צריך מחשב שיהיה מיועד בעיקר לעבודות באופיס, אינטרנט, קצת סרטים ב HD. 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רק אם זה משמעותי ביותר אזי לחרוג ב-200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, קצת סרטים ב HD. אולי טיפה גרפיקה של מתחילים. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר ומקלדת סט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…

• 2 תגובות
    • 668 צפיות
  8. Started by ofirn2,

צריך המלצה למפרט טוב ואיכותי למשחקים כבדים ב-5750 ש"ח מחברה טובה ואמינה. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 668 צפיות
  9. Started by rani18,

מה קורה חבר'ה.. יש לי מחשב נייד של fujitsu דיי חדש..עכשיו פירמטתי אותו לא מזמן ולאחר הפירמוט כל פעם שאני מנסה להיכנס לתיקיית c או לסידירום הוא פותח לי חיפוש ולא ניתן להיכנס לתיקיות.. ניסיתי ללחוץ מקש ימני ואז ללחוץ על open זה עובד רק על תיקיית c בסידירום זה לא עובד..אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור תבעיה אני אשמח תודה!

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  10. Started by asafsh24,

שלום לכולם, אני סטודנט ואני מחפש מחשב נייד שיהיה קודם כל אמין. עד עכשיו הייתי עם מחשב ישן נושן של IBM ולמרות שהוא לא זז, יאמר לזכותו שהייתה לו רק תקלת תוכנה אחת במשך שנתיים ותו לא. אני צריך מחשב עם זמן סוללה ארוך, משקל סביר של עד 2.8 ק"ג (רצוי כמה שפחות), מסך 15.6 אינטש. מעבד, זיכרון פנימי - הביצועים פחות קריטיים לי - אבל אני מעדיף שיהיו מספקים ברמה כזו שתוכנות עתידיות יפעלו כראוי בטווח זמן של שלוש שנים. דיסק קשיח - לא ממש משנה הגודל, כל עוד יש צורב - 250 GB זה די והותר. תקשורת אלחוטית - חשוב שיהיה טווח ראוי וקליטה טובה. כרטיס מסך - ברמה של לראות סרטים - מעבר לכך אין משחקים אז זה לא ממש משנה... רמקולים - שוב, בגלל הסרטים, עדיף סטריאופוני - לא פרט חשוב במיוחד. בגלל…

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  11. ערב טוב! אבא שלי מחפש מחשב נייד טוב לגלישה ומשחקים, הוא מעדיף מעבד מהיר מ1.8 ג'יגה-הרץ וכרטיס מסך טוב (7300, 8400,HD2600 וכדומה), מסך רחב וגדול עם רזולוציה גבוהה, 2 ג'יגה זיכרון ומעל 120 ג'יגה HDD. משקל המחשב לא חשוב. תודה למי שעוזר!

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  12. שלום לכולם ! הבת שלי עומדת לגשת למכינה ולאחריה ללמוד עיצוב פנים , אני זקוק לעזרתכם בנוגע למפרט שמתאים לתוכנות בנושא .אני אישית לא יודע על איזה תוכנות מדובר להערכתי תהיה זקוקה בעיקר לכרטיס מסך טוב . אשמח ואודה לכל מי שמתמצא בתחום ויכול להמליץ על מפרט או מחשב שיתאים . תקציב אני מניח סביב ה3000 ש"ח יש אפשרות להוספה בתקציב .

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  13. Started by magadi,

יש לי מחשב ASUS (פרטים מלאים בתמונה מצורפת), יש לי מספר בעיות : 1.הסוללה מאוד חלשה , בחנות דורשים על סוללה חדשה 600 ש"ח. בEBAY מצאתי סוללה ב150+/- . לדוגמא - http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=ASUS+NOTEBOOK+K52F%2FK62F+SCREEN3&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=ASUS+NOTEBOOK+K52F%2FK62F+SCREEN&_sacat=0 מובן לי שלא מדובר על סוללה מקורית , האם יש חסרונות בקניה של סוללה כזאת? 2.יש בעיה עם הצבעים של המסך - רואים אותם בצורה ציבעונית יותר (זה הכי קרוב שאני יכול לתאר את הבעיה) אני יודע שמדובר על בעיית חומרה בגלל שהיא התחילה לפני כחודש , בעת הזזת המסך הבעיה נעלמה , עד שלפני מספר ימים הזזת המסך לא פתרה את הבעיה . מישהו יכול לתת ה…

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  14. איזה כרטיס מסך אפשר למוצא לניידים האלה? רובם באים עם ה8400GS יצא לי לחוות משחקים עם HD3650 והוא הפשרה הכי נמוכה שאני מוכן לקבל עם הנייד שלי.. ז"א מ HD3650 ומעלה ולא צריך להשתגע יותר מזה איזה ניידים אפשר לקבל 6K+- עם כרטיס מסך נורמלי? *ומה המקביל ל HD3650 של nvidia ?

15. Started by omriza,

הי חברים, אשמח לשמוע על מפרט מומלץ למחשב משרדי חזק מאוד שיכול להריץ כל מיני כלים כמו אקסל,וורד, פאוורפוינט, מספר דפדנים שונים, תוכנות כמו camtasia, teamviewer ועוד במקביל בצורה חלקה. חשוב להדגיש שהמטרה היא שהמחשב יוכל להתמודד גם עם קבצי אקסל גדולים של כ150-200 מגה עם מאות אלפי רשומות והרבה נוסחאות בצורה יחסית חלקה מבלי להיתקע. המחשב לא ישמש לצרכי גיימינג אבל כן ישמש מדי פעם לעבודות בסיסיות מאוד בפוטושופ. התקציב הוא בערך של 2000-2500 ש"ח. אשמח לשמוע לגבי מפרטים מומלצים עבור מחשב שיענה על הצרכים האלו. תודה רבה על העזרה!

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  16. Started by oded.orbach,

ברצוני לקנות מחשב חדש לקראת סוף אוקטובר (כשווינדוס 7 אמור לצאת). אני רוצה שהוא יהיה "מפלצת" שתשרת אותי למספר שנים הקרובות לתואר וגם למשחקים ככה שעוד שנתיים הוא עדיין יהיה חזק מספיק ולא אצטרך לשדרג חצי מהמחשב. נכנסתי למספר אתרים שונים שמוכרים מפרטים שלמים ומצאתי את האתר של ZED. אתר מאוד נחמד ודי נוח. ראיתי שם שני מפרטים די מטורפים (6 ג'יגה זיכרון, מעבד I7, כרטיס מסך Gforce 250gtx........) והכל במחיר של לא יותר מ4600. לעומת זאת באתרים אחרים להרכיב מחשב כזה עולה משהו בסביבות ה6-7 אלף. אני לא מבין מספיק ברכיבים של המחשב כדי לדעת אם משהו פה דפוק או שהם באמת מוכרים מחשבים במחירים מתחת לברכיים. too good to be true? אשמח לעצות ועזרה.

• 5 תגובות
    • 668 צפיות
  17. מחפש מפרט עד 4,500 ש"ח למשחקים,גרפיקה (בעיקר) ואינטרנט, אני לא יכול לחרוג מהמחיר (אפשרי בכמה שקלים), כולל הכל (מסך, מקלדת, רמקולים, הכל..).

18. שלום רב לחברי הפורום, אני מעונין בהמלצה למפרט מחשב עבור קרוב משפחה מחיפה שצריך מחשב פשוט יחסית לשימוש ביתי רגיל - אינטרנט,אופיס וזהו בערך. חשוב מחשב אמין עם רכיבים באיכות טובה שיחזיק מעמד כמה שנים. אין צורך בציוד היקפי. ניתן לנצל את מלוא התקציב, חריגה עד 200 ש"ח. אין שום כוונה לבצע אוברקלוק, וגם רמת השקט לא חשובה במיוחד (המחשב נמצא בחדר נפרד בבית שלא ישנים בו). אין צורך במ"ה, יש צורך בהרכבה בחנות. העדפה היא לרכישה של המחשב באזור חיפה, שמעתי על נעה מחשבים שהם חנות מצוינת, אבל אם יש מקום אחר אמין אז בכיף. אין חשיבות לאופק שדרוג, שיעשה את העבודה שלו כמה שנים ואז יוחלף במחשב חדש. תודה מראש, עמי.

• 2 תגובות
    • 668 צפיות
  19. Started by Style_Shachar,

ערב טוב, אני רוצה לקנות מחשב חדש לגיימינג. עכשיו אני מבקש שתעזרו לי להבין בחלקים שאני קונה ומרכיב, כי יש דברים שאני לא כל כך מבין. ראיתי פה באתר, את המפרט הזה. מה אתם אומרים עליו, הוא משתלם? התקציב שלי הוא 5.5K. ויש לי כמה שאלות: במפרט יש מעבד i5 3570K אם המטרה שלי היא רק גיימינג ולא גראפיקה וכו' לתקציב שלי המעבד הזה עדיף על ה- i7 3770K? ובכלל לתקציב שלי המעבד הזה הכי טוב? במפרט הזה הביאו מעבד- Tray בלי קירור, וקירור בנוסף. אם אני אקנה מעבד Box אז אני לא אצטרך את הקירור הנוסף הזה? איך אני אמור לבחור את ה- לוח אם, פתרונות קירור, כונן קשיח, זכרונות, מארז וספק כח, כל שאר הדברים חוץ מכרטיס המסך והמעבד?? אני אודה לכם מאוד אם תוכלו להדריך אותי בהבנה של הדברים! תודה רבה רבה רבה…

20. הבאתי מארהב לפני פחות משנה מחשב נייד של סוני מסידרת FZ . המחשב ממש סבבה , עובד טוב והכל לפני כשבוע , שמתי לך שהכונן דיסקים ( שהוא גם כונן בלו ריי וצורב של דיסקים די וי די ) לא מוכן לקרוא דיסקים DL - כאשר הוא בעבר קרא את אותם הדיסקים- ואין להם איזה שריטות או משהוא,- מחשבים אחרים קוראים את הדיסקים האלו בלי בעיה, וכן גם דיסקים די וי די אחרים צרובים הוא לא מוכן לקרוא. ניסיתי לנקות את העינייות עם אלכוהול וקיסם אוזנים.... לא חל שיפור 1 מה יכולה להיות הבעיה? 2 אם אני צריך להחליף כונן דיסקים - איפה אני עושה את זה ובזול ובאופן אמין?- אין לי בעייה שהכונן החדש יהיה רק צורב די וי די רגיל ? אשמח לקבל הפניות למקומות כאלו , מעבדות רציניות וכו ? תודה

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  21. * מטרות המחשב? הרצה של מספר מערכות הפעלה במקביל, וירטואלציה, תיכנות וכדומה - אין צורך בחוזק למשחקים אבל זה יהיה נחמד אם אפשר יהיה להפעיל GUI מורחב ופיצ'רים של ווינדוס 7 ושל Ubuntu 9.04 כאשר הם רצים אחד בתוך השני. * גודל המסך? 15+ עדיפות ל LED * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לאור העובדה שזה עומד להיות מחשב "עבודה" (תיכנות בעיקר והרצת VM) אשמח אם תיהיה סוללה חזקה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא ממש אבל תמיד נחמד שיש. (אבל החוסר בזה הוא לא זה שימנע ממני לקנות) * בלוטות? לא הכרחי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB כאשר עדיפות היא של RPM 7200 של 320 GB * צורב DVD? לא הכרחי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כ…

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  22. Started by BNDor,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואני צריך מפרט עד 5000 ש"ח בלי מסך המחשב נועד בעיקר ללמידה, אני מתכוון להריץ עליו windows server ובעזרת vmware להפעיל עליו כמה מחשבים, אני גם מתכוון לשלב לינוקס שירוץ במקביל ל- windows , ואני גם אבדוק את ויסטה מתישהו, ברור שבסביבה אמיתית של שרתים צריך מחשב מאוד חזק אבל המטרה כאן היא ללמוד ואין לי תקציבים למערכות מפוצצות. אני צריך גם שהוא יעבוד טוב עם משחקים אז אני חושב שאני אשקיע בכרטיס מסך קצת יותר מהממוצע. לא צריך מסך מקלדת עכבר ורמקולים או מ"ה, גם הרכבה לא צריך. הכיוון הכללי הוא מחשב אינטל עם ליבה כפולה או משהו כזה , אבל גם הצעות אחרות יתקבלו בשמחה אשמח אם תוכלו לעזור, תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  23. בעיקרון אני רוצה לקנות מחשב גיימינג שיריץ את המשחקים החדשים על איכות גבוהה אם אפשר. כמו כן אני רוצה שבעתיד אם אני ארצה לשדרג את המחשב אני אוכל לעשות זאת בקלות (בלי להחליף לוח אם לדוגמא) אין צורך במערכת הפעלה,שיהיה שקט (בערך 4),אין העדפה לחנות,אני לא מתכנן אוברקלוק,כונן קשיח של 320 גיגה יספיק.אפשר לחרוג עד 500 ש"ח. תודה מראש.

24. Started by dudiko,

היי, אני מעוניין לקנות מחשב לצרכים הבאים: התקנת תוכנות כגון : visual studio, eclipse, VMWare ועוד מגוון שונה של תוכנות המהוות סביבות עבודה לשפות תכנות... המחשב צריך להיות חזק ושלא יקרטֵעַ לי ברגע שאני אפתח מכונה וירטואלית ביחד עם ויזואל סטודיו. יחד עם זאת, כרטיס מסך שיאפשר לי הרצת סרטי HD. כרטיס קול מספיק טוב. דיסק קשיח של 1TB. וזהו בגדול. האמת, אני לא כ"כ מבין בשוק הרכיבים היום ואיזה חברות הולך יותר ואילו פחות. אני גם לא סגור כ"כ על טווח המחירים בשביל מחשב עם יכולות כאלו אז הבמה שלכם מה שכן, אעדיף לשמוע מחיר בין 2000 ל-3000. תודה מראש, דודי

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  25. Started by alord,

שלום המחשב מיועד למשחקים לתווך של 4 שנים כרגע אין צורך ב OC אולי בעתיד ואז אקנה איוורור מתאים. רציתי לדעת אם ניתן להוזיל עליות אולי עם ספק אחר , מארז אחר , לוח אם אחר,זיכרון אחר?? מה דעתכם המפרט הוא מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 - מחיר: ¤1321 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤501 מארז: Compucase HEC 6A19 Black NO PSU כמות: 1 - מחיר: ¤213 קירור למארז: Zalman F3 120MM Case Fan כמות: 1 - מחיר: ¤44 ספק כוח: FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC כמות: 1 - מחיר: ¤205 זיכרון: G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL5-5-5-15 2GBNQ כמות: 1 - מחיר: ¤295 קשיח למחשב שולחני: Samsung 250GB SATA II 16MB כמות: 1 - מחיר: ¤351 כ…

• 5 תגובות
    • 668 צפיות

דיונים חדשים בפורומים