עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני מתכנן לקנות בזמן הקרוב מחשב נייד, Lenovo T61... אמנם לדגם הזה כמעט שכבר לא מצויים מסכים "רגילים", אבל הצלחתי למצוא פה ושם... הרצתי פה חיפוש על ההבדל בין המסכים הרחבים לרגילים, וגם נתנו לי קצת חומר בפורום מחשבים ניידים, חלק מהדברים הבנתי וחלק קצת פחות.. יש לי כמה שאלות ברשותכם: - במחשבים נייחים המסך עומד על כן, ולכן מסכים רחבים הם יותר נמוכים בניגוד למרובעים. במחשב נייד לעומת זאת החיסרון הזה, שלפי הבנתי הוא אחת הסיבות המרכזיות להתנגדות למסך רחב, לא קיים.. אני צודק? - השימוש שלי במחשב יהיה בקבצי טקסט וקצת באינטרנט. עדיף לי לקנות מסך רגיל לשימושים האלה? (ראיתי בפורומים דעות לכאן ולכאן ולא הצלחתי להכריע) - ראיתי טענות שמסך רחב דווקא מבחינה מסויימת טוב יותר לקבצי טקסט, משו…

• 5 תגובות
    • 755 צפיות
  2. אני צריך עצמה למפרט למחשב לעבודות גרפיקה ,שירטוטים ומידול בתלת מימד תקציב של 8000 בערך ניתן לחרוג ,עדיף פחות. אודה מראש לכל המגיבים yaya741

• 4 תגובות
    • 755 צפיות
  3. שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש שולח כאן תשובות לשאלות ושלושה מפרטים שאני מתלבט בינהם אחד מהם מהמפרטים המומלצים כאן הכי חשוב לקבל משוב על מפרט מספר 1 תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים - כשני חלונות של כרום פתוחים בכל אחד 15-20 טאבים (סכ"ה 40) באחד מהם אני יכול לראות קליפ בHD כ-5 חלונות וורד פתוחים של 300 עמוד עבודה של עיצוב פנים אדירכלות עם תוכנת DATACAD 15 עבודה עם שני צגים חיבור המחשב לטלויזיה (לעיתים יותר רחוקות אין כוונה שהמחשב יהיה מחשב מדיה) דרישה נוספת - מקווה שהמחשב …

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  4. Started by t3rmin4t0r,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייח לבית אבל לחבר אליו הכל אלחוטי, כולל המסך (קראתי על Miracast למשל). הבחירה במחשב נייח היא משיקולי עלות תועלת ואופק שידרוג. אני צריך הכל אלחוטי כי אני רוצה לקחת את המסך, מקלדת ועכבר איתי ברחבי הבית וכי יש חתולים ותינוק שלא בא לי שיתעסקו עם הכבלים. המחשב ישמש בעיקר למדיה, גלישה ואופיס. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 שקל כולל ציוד הקיפי (מפורט בהמשך). עדיף פחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מדיה, תכני HD, אופיס, עבודה משרדית, גלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר ומקלדת אלח…

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  5. מעבד: AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤725 לוח אם: ASUS M2N ¤492 מסך: VIEWSONIC 19" VX922 2ms DVI ¤1525 כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤1672 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤368 צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA - LIGHT SCRIBE ¤211 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤572 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU ¤219 ספק כוח: HEC 400W : 400TRT-F - 20/24 PIN - ATX12V Ver. 2.2 ¤244 מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤5904 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il יש למישהו הצ…

• 9 תגובות
    • 755 צפיות
  6. שלום, אני מנסה להרכיב מחשב עם כמה שיותר זיכרון, עדיף 32-48 ג'יגה למטרות SQL-Server. מעבד צריך להיות חזק ועם כמה שיותר ליבות אבל כבר ברור לי שזה לא מה שיעלה הרבה כסף במחשב הזה. כרטיס מסך לא רלוונטי וכנ"ל שאר הרכיבים. יש משהו יותר טוב מ-1366 עם 6x4GB=24GB? האם כדאי לחכות כמה חודשים למעבדים חדשים של אינטל/AMD? אלטרנטיבית, וכי אני נואש, מישהו יודע איפה קונים שרת קטן במחיר סביר? אולי יד שנייה, אבל איפה בכלל מחפשים כזה דבר? למה בNEWEGG הכל כל כך זול!

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  7. אורח דניאל

מעדיף מחשב מבוסס Intel וכרטיס מסך GeForce. תודה רבה לעוזרים

8. Started by eyalben,

טוב, יש כל כך הרבה מחשבים ניידים בשוק ואני פשוט לא מצליח להחליט מה לקחת. המחשב צריך להיות מיועד למשחקים, לא הדבר הכי חזק בכדור הארץ, אבל משהו סביר. ראיתי את זה שנראה טוב: http://www.ctm.co.il/product.asp?id=588 מה עוד אתם מכירים שמומלץ? עדיף כמובן Core 2 Duo או Core Duo, כרטיס מסך נורמלי, הארד דיסק במהירות סבירה, משהו סביר לחלוטין שיחזיק איזה כמה שנים (לצבא). מה אתם יכולים להציע? אני אבוד לגמרי.

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  9. Started by BandiT,

שלום לכם. יש לי מחשב כזה Intel Pentium 4 Prescott (mPGA-478) 3.00Ghz Micro-star (MS-6788) i865P/PE/G/i848P GeForce 5200 APG 64mega DDR-SDRAM 512M לא יודע יותר פרטים עליו... אני רוצה לנהחליף בו חלקים כדי שאני יוכל לשחק בו משחקים.. אתם יכול לעזור לי בזה? מה אני צריך להחליף?

• 10 תגובות
    • 755 צפיות
  10. Started by asi1998,

אני שנה הבאה מתחיל ללמוד וצריך לקנות נייד כבר מעכשיו מכיוון שאין לי מחשב. אני אמור להתחיל ללמוד או מערכות מידע או הנדסת תעשייה וניהול. האם זה קריטי להשתמש במחשב במקצועות הללו במכללה עצמה? אם כן אז לפי מה שהבנתי ברפרופים פה זה שעדיף 13 אינץ'. אם אני לא יצטרך לקחת אותו איתי אז אקנה 15 אינץ'. ומה הטעם בלקנות 14? זה או שקונים מסך קטן שיהיה נייד או שכבר עדיף מסך גדול לא? תודה רבה וסליחה על החפירה, מקווה שתעשו לי קצת סדר. אני רוצה להזמין מחשב עוד השבוע!

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  11. היי, שלום לכולם אני בטוח שבעבר דובר פה רבות על הנושא אך העיניין כרגע דיי דחוף לאישתי המקסימה יש יומולדת בקרוב, אני מעוניין לרכוש לה מחשב נייד כמתנת יומולדת, וסיום לימודי אדריכלות. אשמח לקבל המלצות למחשב נייד חזק במיוחד , תקציב עד 10,000 ש"ח , מעדיף מחברת LG מכיון שיש לי אופ' להנחות גדולות יותר, אך גם חברה אחרת תתקבל בברכה. תודה רבה,חברים. שי. פירוט: אישתי עוסקת בתוכנות אוטוקאד,3D, 20/20/ , תוכנות עיצוב והדמיה וכמובן שרטוט, חשוב לה שהמחשב יתמוך במס' ממשקים מקביל ויעבוד מהר, מסך לפחות 14.1 ''

• 6 תגובות
    • 755 צפיות
  12. Started by tmp2,

שלום שלום. הינה המחשב שאני רוצה לקנות אבל לא כל כך יודע אם הוא שווה וגם לא יודע את המחיר. אני יכול להשקיע בין 4000-5000 פלוס ומינוס. מסך יש לי וגם מקלדת ועכבר ורמקולים. אני רק צריך את המחשב עצמו. וגם צורבים יש לי. אז ככה אני רוצה לקנות מחשב חדש . הינה מה שאני מתכנן לקנות: מעבד: ‏Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB‎ (שמעתי שהמחירים יורדים ב 22 ליולי ולכן זה אמור להיות יותר זול) לוח אם: MotherBoard ASUS ‏P5NSLI s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E‎ ‏1GB*2 Kingston‎ 667MHZ DDR2 ‏GeForce NVIDIA 8800GTS 640MB (אני לא יודע איזה יצרן כדאי לקחת ומה ההבדלים ביניהם.=\) ‏250GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ WD מארז: ‏Thermaltake Kandalf VA9000SWA‎ תמונה זה המארז , כי אני חושב שחשוב שהמחשב יהיה …

• 13 תגובות
    • 755 צפיות
  13. Started by idofr,

היי, עד שעברתי ל8 השתמשתי בדרייברים של דל לכרטיס ויפי, הם לא כל כך היו נחוצים אבל הוא הגיע עם תוכנה שמאפשרת להגדיר את המחשב כראוטר וזה היה מצוין. לצערי האתר של דל לא מראה על תמיכה של הדרייברים בוינ' 8. כשניסיתי להתקין את הדרייברים של 7 הוא לא היה מוכן להתקין בטענה של בעיות תאימות. והוויפי עצמו עובד אבל ממש לא משהו (הרבה מאוד פעמים הוא לא מצליח להתחבר לרשתות תקינות וכ'ו) עכשיו אני רוצה גם שהוויפי יעבוד נורמאלי וגם את התוכנה של הTethering האם למישהו יש מושג איך אני משיג את זה? תודה

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  14. אהלן חבר'ה אני צריך שידרוג למפרט שלי, תוספות של עד 2000 שקלים. המפרט כיום: BFG 8800GTS 320MB OC2 Intel dualcore E4300 @ 3.0GHZ Gigabyte 965P-DS3 1gbX2 800Mhz OCZ Kit זה בערך פחות או יותר הדברים היותר חשובים. הייתי שמח אם תוכלו לעזור לי מה יתן לי את הגמול הטוב ביותר לכסף, ולהתחשב בעובדה שהמחשב יהיה לעיצוב דיגטאלי. ( פוטושופ,פריימיר,פלאש וכו' ), ואני רוצה להריץ עליו Win7. תודה רבה רבה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 755 צפיות
  15. Started by Sharon_B,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 1000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אשפר לנצל עד הסןף במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט בשביל ההורים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?צריך הכל 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? מומלץ שיהיה שקט אך לא ממש קריטי. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתכנן OC 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם …

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  16. כמובן שאני לא מצפה למכונת מישחקים אבל אני אשמח אם ניתן יהי לשים כרטיס מסך יחסית טוב. יש אפשרות לחריגה ב100-200 ש"ח. ללא ציוד הקפי. תודה!

• 6 תגובות
    • 755 צפיות
  17. מעבד intel p4 3.0 ghz 2-775 2M cache 64 bit לוח אם 915p NEO2-platinum זכרון DDR 2 סטיקים של 512 MB 400MHZ AData /VT דיסק קשיח maxtor 80GB 7200/133 (8 mb) diamondMax Plus 9 מארז HEC Compucase CI-6919 עם ספק של 400 וואט לא היה לי צורך בשאר החלקים משום שאני מתכנן לפרק את המחשב הנוכחי שיש לי ולשלב חלקים רבים ממנו במחשב החדש כך שבמסך, כרטיס מסך, כרטיס קול, מקלדת, עכבר, רמקולים אין לי צורך את ההארד דיסק שיש לי עכשיו אני מתכוון להוסיף גם כך ולכן לקחתי רק 80 ולא יותר (כרגע יש לי 40 GB) המחשב הזה בנוי יותר לגראפיקה מאשר משחקים וכו' ולכן, כאמור, הכרטיס מסך לא שינה לי יותר מידיי (יש לי FX 5200) תגובות על המפרט/הצעות לשיפור וכו' יתקבלו בברכה.

• 7 תגובות
    • 755 צפיות
  18. Started by JohnMiz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2300 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 1920X1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1…

19. Started by yeterman,

שלום, אני צריך לקנות 2 מחשבים ניידים לצרכים בסיסיים בלבד. לא צריך להיות הצעקה האחרונה (ועדיף שלא) מטרות המחשב? גלישה, סרטים, אופיס * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שכן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה * כונן אופטי? רצוי, לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) א…

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  20. Started by Zero Hour,

צריך מפרט למחשב סלוני טוב עד 4000 שקל אפשר לחרוג קצת אם צריך. פשוט שיהיה מחשב סלוני טיפוסי+. *לא צריך מערכת הפעלה, צריך סט מקלדת ועכבר.

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  21. אני מתלבט בין שתי מחשבים ניידים שניהם מחברת asus מסדרת הrog strix וההבדל היחידי הוא הכוננים הקשיחים שניהם 1TB עם SSD. אבל אחד הוא עם 5400 rpm עם 256 SSD, ואחד עם 7200 ו 128 SSD. עדיף לי להשקיע במהירות בכונן המרכזי או עוד מקום בSSD? אני ישמח לדעות ויתרונות וחסרונות לכל אחד.

22. שלום חברים רציתי את עזרתכם בהצעה לשדרוג מכיוון שאני חווה בעיות בעריכת ווידיאו או אפילו בצפיית חומרי גלם באיכות HD 1080. לפי הבדיקות שערכתי במחשב אחר הבנתי שבאמת יש בעיה אצלי במחשב וכנראה שבמעבד בגלל שלפי בדיקות הזיכרון לא עובר את ה-1GB אלא רק המעבד מגיע לפיקים או פשוט מתמלא מאוד מהר. כיום זהו המפרט שיש לי: Pentium D 2.8 2GB זיכרון לוח: Asus P5LD2 SE כרטיס מסך: Asus radeon 1950X עכשיו אני לא יודע איזה מעבד ניתן להרכיב על הלוח אם כי אומנם רשום על הקופסא תואם Core2duo אבל גם רשום גירסא 2.0R אז הבנתי שהוא מוגבל בסוג המעבד הנכנס. ובנוסף אני לא כל כך מבין בזה אבל רשום גם שהצ'יפסט שלו הוא 945P אם זה משנה משהו. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי פה מה צריך לשדרג-מעבד בלבד? מעבד ולוח אם?…

• 4 תגובות
    • 755 צפיות
  23. שלום לכולם אני הולך לקנות מחשב עם מפרט כזה במחיר כזה: http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/1:17083:1/6:14584:1/2:16304:1/4:15842:1/5:15497:1/7:15887:1/3:14667:1/9:16701:1/20:11736:1/ המחשב אמור לעלות 2700 בערך בגלל שיש הנחה בפסח כרגע זה עולה 2500 אבל אין לי כסף כרגע

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  24. שלום בוא נתחיל מזה שאני לא מבין כלום במחשבים זה כמו סינית בשבילי לכן אני חייב את עזרתכם. התקציב הוא מקסימום 2300 שקל לכן אין לי הרבה אפשרויות,אני מקווה שתוכלו לתפור לי חליפה טובה השימושים הצפוים של המחשב הם לא יוצאי דופן.אני לא גיימר ואני לא מנצל את המחשב למשחקים ביכלל,הכי הרבה זה FIFA או משהו בסגנון,לכן אין צורך בכרטיס מסך מדהים.אני בעיקר מתעסק בפוטושופ ומעלה הרבה תוכנות כבדות בו זמנית לכן אני מבין שאני צריך מעבד חזק. שטח איכסון אני צריך בערך 500 GB אני מעדיף שלא יהיה יותר נמוך כי אני זקוק להרבה מקום,וגם כן חשוב לי מחשב מהיר אז אני מעדיף לפחות 2 ג'יגה ראמ. אני משתמש הרבה במחשב לכן אני מעדיף שלא יהפוך לזבל אחרי שנה חח. המפרט לא כולל עזרים כמו מסך וכד'' רק מפרט נטו …

• 4 תגובות
    • 755 צפיות
  25. Started by dudik432,

איזה מעבד יהיה יותר טוב.? Intel® Core™ i5-2430M Processor 2.4GHz או Intel® Core™ i7-2630QM 2.0Ghz או Intel® Core™ i5-2450M Processor 2.50GHz

• 4 תגובות
    • 755 צפיות

דיונים חדשים בפורומים