ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,355 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי בינה מלאכותית, משפיע בעיקר על כרטיס המסך. יריץ גם משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה, הרצת חישובים (TensorFlow) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המחשב לא מיועד לגיימינג אבל יריץ בין היתר משחקים (CS:GO, COD, GTA V וכד׳), ייתכן שמספר משחקים ירוצו במקביל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחו…
-
- 18 תגובות
- 5.5k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט שעונה על הדרישות הבאת: 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב הוא בסביבות ה10000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג ותכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני משחק הרבה מז'אנרים שונים ולכן אין צורך לכוון למשהו ספיציפי. -…
-
- 18 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
מפרט פנימי: מעבד: I7 7700K קירור: NOCTUA NH-D14 לוחם אם: Gigabyte Z270XP SLI זיכרון: CORSAIR DDRA4 8*2GB 2400 ספק: CORDAIR RM750W GOLD MODULAR כרטיס מסך: EVGA GTX 970 FTW 2.0 דיסק קשיח: W.D BLUE 1TB 7200RPM שני אס.אס.די: CRUCIAL MX100 256GB והשני M.4 128GB של אותה חברה מארז: CORSAIR 330R ציוד היקפי: מקלדת: RAZER DEATHSTALKER CHROMA EXPERT GAMING עכבר: RAZER MAMBA 16000 פד עכבר: RAZER GOLIATHUS מסך: DELL U2515H ULTRASHARP LED IPS יש גם רמקולים של מיקרולאב לא זוכר דגם אין בו אף תקלה פשוט אני לא רוצה שהוא יהיה בקרבתי שאני מתחיל ללמוד.
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד כ-7000 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטונים ב-4K ביתיים, משחקים, עיבוד תמונות פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? קיים, אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כרטיס GTX1060 יכול להיות שאעביר אותו למחשב הישן 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ביותר !!! 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ממש לא מעניין אותי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב ב…
-
- 18 תגובות
- 13.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, בדר"כ אני בונה מחשבים ביתיים אבל לא במחיר או סדר גודל כזה ולכן מעדיף להתייעץ כאן: מישהו שביקש ממני ייעוץ למחשב באיזור ה10K ואף יותר.!! רוצה לעריכה (אמרתי לו לפחות 4K) הוא לא מקצועי בעריכה ויותר שם רצון להנות מהמחשב ולשחק (אם כי הוא לא כבד במשחקים כגון COD וזוללים כמוהו) שלא יהיה מגבלה. זה מה שבניתי באייבורי (לווא דווקא המקום האידיאלי לסוג הבניה, אך קליל ממשק בחירה).. יש גם מסך אולי בתמונה אבל לא הוספתי כרגע.. אני חושב להוסיף OPTANE לכונן הקשיח. והלוח תומך גם בזה וגם בחיבור לTHUNDERBOLT שלדעתי כדי עיצות שינויים רעיונות בכיף (אני מקנא בתקציב שלו)
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך לא על חשבון הביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות שלא לחרוג אפילו להוזיל מה5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: PUBG, FORTNITE, Far Cry, Tomb Raider וכל המשחקים החדשים אני לא כל כך מכיר כי המחשב שלי ממזמן לא מריץ כלום. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2K ו…
-
- 18 תגובות
- 6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, מוכן לחרוג בעוד 500 אם זה משנה משהו 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סאונד. עבודה עם קיובייס וייתכן בעתיד גם Pro Tools ו- FL Studio. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, חשוב לי שיהיה רחב וזהו בעצם. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בסולם של 1-10 הייתי אומר 6-7 כי כרגע אני לא מקליט, ייתכן ובעתיד כן אקליט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - התקציב הוא 4500. חריגה בתוספת מסך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר מחשב לאדריכלות, תוכנות כמו autocad, sketchup, 3dmax ואולי קצת רינדורים. חוץ מזה שימוש כללי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - קיים מסך 24" של סמסונג, מעוניין להוסיף עוד מסך חדש. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - שלא יהיה רועש מידי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
- 3 followers
-
-
מצורפת הבקשה בהתאם לפורמט מומלץ שבנעוץ (בסגול התשובות שלי). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הינו 6000 ש"ח ואני מוכן לספוג חריגה אם היא תהיה מוצדקת. בהתאם למפרט (מצורף דוגמא למטה) שחשבתי ובדקתי בצורה זריזה עבור סדר גודל של כל אחד מהרכיבים המרכזיים שאני רוצה (בZAP וKSP). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תמיכה במשחקים ברמה הכי גבוהה, בהרצת מכונות וירטואליות עליו ותכנות . 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD 970 EVO NVMe M.2 …
-
- 18 תגובות
- 7.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני צריך בעבודה להפיק סרטון אנימציה באורך שלוש דקות עם 3DSAMX ו VRAY. בהתחלה הכוונה היתה לשלוח את הסרטון לחוות רנדר כי לי כרגע יש 5820K זקן ומניסוי ראיתי שבחוות רינדור אני מצליח לרנדר פי 5 מהר. אבל מבירור ההצעות מחיר שקיבלנו מחוות לסרטון כזה ב 30 FPS ברזולוציה של FULL- HD היו בין 12,000 ל 15,000 שקלים לא כולל טסטים. לכן חשבתי כבר לקחת את התקציב של השליחה לחוות רנדר ופשוט לקנות מחשב שירנדר את הסרטון וגם יוכל לשרת אותי בעבודה. אני מצרף מפרט שחשבתי בכיוון שלו אצל WELLCOM אבל פתוח גם להצעות ממקומות אחרים במרכז. הדילמות שלי בעיקר הן: 1) בנוגע לקירור כי ראיתי שה CORSAIR 115 לא תומך מהקופסא ב TR4 וצריך להזמין תושבת מיוחדת שלא יודע מאיפה להשיג. אבל חשו…
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
- 3 followers
-
-
1. התקציב הינו 7500שח , ניתן לחרוג במידה והצרכים שלי דורשים תשלום נוסף 2. שימושי המחשב הם לצורך הפעלת המשחק Black Desert Online Remastered ב1080p עם ההגדרות הגבוהות ביותר ושיתן לי לפחות 60FPS והפעלת המשחק League of Legends על ההגדרות הגבוהות ביותר ב1080p עם לפחות 120FPS. בנוסף לצפיית סרטים/סדרות באיכות 1080p BlueRay 3. אין צורך בציוד הקיפי! 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה רועש, אך עם דממה דורשת סכום נכבד, אשמח לאיזון כלשהו 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא 7. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? Plonter, KSP....לא ממש העדפה, פשוט רכשתי מהם …
-
- 18 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אז.. ברוב המפרטים שיש פה , כמעט כדיפולט , מישהו זורק איזה 1TB HHD "שיהיה" , ואני טוען שלרוב הגדול , אין צורך בכך.. אציג את האופן בו אני משתמש במחשב , ואני בטוח שהוא תופס לרוב האנשים (ואפילו אטען שלא צריכים 1TB אחסון) . מדובר בלפטופ עם מעבד 6200U וסמסונג EVO 860 500GB , בן שלוש שנים~ . אני צלם חובב , ורוב התמונות שלי שמורות בלייטרום/גוגל דרייב . עוד 20-40 GB על המחשב . יש לי 10GB~ של מוזיקה, הרוב מורד מאפל מיוזיק. 20~GB של סדרות/סרטים מורדים מנטפליקס . 140GB של דוקטו הו (כל אחד והפטישים שלו) פוטושופ , לייטרום , מאטלב אייטונס , מיינקראפט , עוד קצת משחקי דו מימד קלים , פופקורן טיים , קצת תוכנות ניטור (intel XTU) …
-
- 18 תגובות
- 9k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום, אשמח לעצתכם ברכישת מחשב נייד חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,500, במידת הצורך אפשר לחרוג, אך מעדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מידול גרפיקה תלת מימדית בתוכנת 3dsmax, עיבוד תמונות בphotoshop, לעיתים גם במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 6. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא חנות ספציפית, אבל אזור המרכז, לא באילת. …
-
- 18 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3,500 ש"ח ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עבודה עם אופיס ושאר שימושים סטודנטיאלים במסגרת תואר במדעי המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף שיגיע עם מערכת הפעלה ואופיס, במידת הצורך אוכל ל…
-
- 18 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד רק למטרת אינטרנט ואלבום תמונות ומסמכים. זה המחשב מחשב נייד מבית Lenovo בעל מסך 14.0 אינטש ברזולוצית HD, מעבד AMD A6-9225 2.6GHz - 3.1GHz, זיכרון פנימי בנפח 4GB, כונן קשיח בנפח 500GB וללא מערכת הפעלה המחשב הזה יכול לסחוב? נא עזרתכם תודה
-
- 18 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום. מתייעצת לגבי קניית מחשב נייד 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11,000 כי מקבוק הוא אופציה. אפשר לחרוג עד 13,000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית על אופיס + פוטושופ ואילוסטרייטור לעיתים יותר רחוקות אבל עם הרבה חלונות פתוחים + אוטוקאד וסקצ'אפ בעתיד הקרוב. (נרשמת ללימודי עיצוב פנים). לא יודעת עד הסוף במה אשתמש כי אני לא מכירה את התוכנות עדיין אבל תהיה עבודת רינדור. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. ע…
-
- 18 תגובות
- 3.5k צפיות
- 3 followers
-
-
היי, יש ברשותי כרטיס מסך GTX 970 שכבר לא סוחב, בשבועות האחרונות אני מרגיש יותר ויותר נפילות FPS במשחקים, העומס עליו כל כך קשה שבעת הרצת משחק שום דבר מעבר לא זז. ניסיתי לעשות לו OC בקטנה, אבל זה לא עזר יותר מדי, הוא סתם התחמם. השאלה שלי היא, - האם כדאי להמתין לדור החדש של NVIDIA\RADEON שיצא בקרוב, או להחליף לכרטיס חזק יותר כבר עכשיו? אני נוטה לרכוש את RX 5700 XT ומכוון לתמיכה ב2K. אשמח לדעות!
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
- 3 followers
-
-
מפרט מחשב עבור ילדים בכתה ב - ג מתאפיין בעיקר ללימודים וקצת משחקים באינטרנט . ( לא להריץ משחקים כבדים וכזה כלל - יש PSP ) תודה רבה
-
- 18 תגובות
- 5.9k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום רב, מעוניין לקנות מחשב למשחקים. לפני זמן מה הומלץ לי כאן, להמתין לצאת מעבדים וכרטיסי מסך חדשים. לפי מה שראיתי כאן, המעבדים יוצאים היום? אם כן, האם שייך כבר לקבל עצה למפרט? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח ומתאפשרת חריגה בהתאם לכדאיות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, לדוגמא Cyberpunk 2077. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המ…
-
- 18 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
תמיכה טכנית פתח דיון חדש 1 …
-
- 18 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שימוש- סטודנט (אופיס/עבודות/גלישה באינטרנט) וגיימינג קל (football manager) תקציב- 3000-3500 (חריגה עד 500) מערכת הפעלה- win 10 מעבד i5/i7 עדיפות ל512gb ומינימום 8g ram הציעו לי את dell inspiron 15 3000 אבל אני לא בטוח אם הוא טוב במחיר הזה
-
- 18 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
אהלן, קרובת משפחה צריכה מחשב לצורך עריכת וידאו. התקציב לא גבוהה כרגע ולכן המחשבה היא על פתרון כזה: קניית מחשב "פשוט" ללא כרטיס מסך, והעריכה תהיה באתר אונליין שגובה סכום חודשי. להשאיר אופציה לשדרוג המחשב בכרטיס מסך מתאים שיעבוד עם תוכנת עריכה של adobe. כיוון ואני לא עוסק בעריכה, אשמח לדעתכם. כל סרטון גג 10 דק', רינדור ל1080p. הציעו לה 2 מפרטים, תכף אעלה אותם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 - חריגה של 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית - בתחילה אונליין ולכן מחשב לא עובד קשה אבל כ6 חודשים אחרי כן מתוכנן הוס…
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אשמח לחוות הדעת שלכם למחשב שאני רוצה שתיהיה לו זרימת אוויר טובה, יחסית שקט ושיחזיק משחקים על איכות אולטרה לזמן הקרוב וגבוהה לשנים הקרובות לפחות, אני גם אוסיף מסך 27 אינצ' לרזולציית 1440: לוח אם ומעבד - לוח ומעבד AMD 3600-B450M-Mortar-Titanium - AMD - AMD RYZEN5 3600 (Gen3) BOX with Wraith Cooler With MSI B450M-Mortar-Titanium... שלוש שנים אחריות - יבואן רשמי כמות: - 1 - 1310/1284 ₪</i> זכרונות - DDR4 - לנייח HX432C16FB3K2-32 - HyperX - 32GB (2x16GB) 3200MHz DDR4 CL16 1.35v - Fury Series - HX432C16FB3K2/32... אחריות לכל החיים כמות: - 1 - 741/726 ₪</i> כרטיסי מסך - NVIDIA PCIe GeForce-RTX-2070-SUPER-VENTUS-OC - M…
-
- 18 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8K - חריגה עד 9K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג לשנתיים שלוש קדימה , סרטים ואינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צורב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7-8 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? - לא רלוונטי = רצוי מארז שלא צובר אבק ושקט 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכב…
-
- 18 תגובות
- 5.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום ! אם אפשר בבקשה, המלצה ל"משולש הקדוש" (לוח, מעבד וזכרון) רכיבים מבוססי אינטל, ככל הנראה הלוח אם שלה תקול, החלפתי הכל חוץ ממעבד ועדיין מסכים כחולים... החומרה שלה כיום: - לוח אם: gigabyte H97-D3H - מעבד: i5 4590 3.30GHz בתושבת 1150LGA - זכרון: 8 גיגה DDR3 - ספק כח: sea sonic - קירור של scythe ומארז איכותי מונע רעשים לא זוכר שמות כאמור השימוש הוא אופיס וגלישה בלבד אז אין צורך במשהו יקר אבל עדיין רוצה שיהיה INTEL CORE 5, או אפילו 3, רק שלא יהיה פחות טוב ממה שכיום יש לה במפרט. נראה לי שצריך רק לוח אם+ מעבד+ זכרון. כל השאר יתאים כמובן למעט הקירור שאינני בטוח אז אולי יש להוסיף קירור. (אלה א…
-
- 18 תגובות
- 4.1k צפיות
-