ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
כשהמחשב היה חדש, הסוללה החזיקה מעמד יפה מאוד. בערך 4.5 שעות. בדיוק לאחר שנה (כאילו זה מתוכנת כך) הקיבולת שלה ירדה, אבל עדיין הצלחתי להרוויח זמן של כ-3 שעות. בזמן האחרון זה פשוט בלתי נסבל. מצליח להחזיק בערך 50 דקות. תוכנת הבדיקה של HP מראה כי מתוך קיבולת מלאה של 5600 mAh היא עומדת על 1561mAh. ניסיתי את כל סוגי הקליברציה הידועים. אם למישהו יש רעיון נוסף אני אשמח לשמוע. סוללה בארץ (מבדיקה קצרה שעשיתי לסוללות מקוריות) היא כ-500 ש"ח. סוללה בחו"ל (חליפית) בערך כ-200 ש"ח. מה הכי שווה לעשות במקרה כזה, לקנות מקורית או חליפית? להביא מחו"ל או לקנות בארץ? (יש מכס/מע"מ?) אשמח לשמוע כל הצעה שיש לכם. תודה.
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
לדוד שלי יש את ה S7010 והוא נתן לי לבדוק לו אותו והארדיסק שלו דפוק .. משהו יודע איפה אני יכול להשיג הארדיסק חדש ? ואיזה כבל זה?
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ש"ח, במידת הצורך אפשר להוסיף עוד 200-300. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב מיועד לאחי שמתחיל בקרוב לימודי מדעי המחשב. כך שבעיקר תכנות. ישמש מדי פעם גם למעט גיימינג. מעדיף שיהיה טרה של M.2 NVME כך שיהיה די אחסון ומהירות גבוהה לכל סביבות התכנות השונות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט כמה שאפשר, …
-
- 0 תגובות
- 730 צפיות
-
-
כמו שרשום בכותרת אני רוצה לקנות מחשב נייד אבל אני לא יודע איזה חברה לבחור אי אם די או אינטל מה אתם אומרים ולמה
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
זקוק למפרט בתקציב הנ"ל כולל ציוד הקפי אבל בלי רמקולים וכולל מסך המחשב מיועד לסטודנט והוא רוצה גם אפשרות למשחקים אבל זה בעדיפות אחרונה ככה שבסוף תכניסו כרטיס מסך נורמלי כמה שיותר חזק ובבקשה שזה יהיה מנועה או פנדה או KSP או כל חנות אחרת באזור חיפה והקריות
-
- 5 תגובות
- 730 צפיות
-
-
אני מנסה לעזור לחבר. אני יודע שבעקרון רוב המחשבים החדשים היום מגיעים עם VISTA. אני גם יודע שלא ניתן להחליף לXP את כל המחשבים בגלל בעיות של דרייברים וכו'. השאלה שלי היא איזה מחשב חדש ניתן לקנות בבטחון מלא שניתן יהיה להחליף את מערכת ההפעלה ל-XP? אם זה משנה לצורך הדיון, המחשב יירכש בחו"ל בסביבות מחיר של 3000 ש"ח. אם יש למישהו המלצות אני מודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
לאחר שבאשכול הקודם שלי גרמתם לי להבין שWIND הוא לא בחירה טובה לסטודנטים, ולאחר שראיתי שאני לא מוצא שום מחשב קטן מ15' ב2500+-, החלטתי להגדיל את התקציב לסביבות 3-3.5. שימושים : מחשב לסטודנט, אופיס, אינטרנט, כלים הנדסיים (matlab וכדומה). פוטושופ בצורה קלילה ביותר (לא קריטי לי הפוטושופ) מוזיקה, לא מיועד למשחקים אבל שלא יהיה מוגבל מידיי בנושא הגרפיקה. אשמח להצעות יעילות תודה רבה אריאל
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
אני מבקש המלצה למחשב נייד בעל מסך 12.1 או 13.3 מחברה אמינה בתקציב של 6000 ש"ח פלוס מינוס. חשוב לי מאוד שזמן הסוללה יהיה ארוך והצרכים הם בעיקר גלישה מייל איסי כתיבת מיסמכים טיפה מישחקים זהו בערך תודה על ההיתיחסות הקודמת ושוב עיזרו לי בבקשה.
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? [glow=red,2,300]2500 [/glow]האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב תכני HD, משחקי תינוקות, מעט מאוד פוטושופ וחיבור לפלזמה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? מחשב שלם 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?כולל ווינדוס 7 וכולל הרכבה והתקנה של ווינדוס 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב…
-
- 5 תגובות
- 730 צפיות
-
-
אני רוצה להרחיב את הזכרון למחשב thinkpad t41 מצאתי בנעה מחשבים את הזכרון הזה http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5946 האם הזכרון הזה מתאים למחשב ? המחיר שם הרבה יותר זול מכולם - כל שאר המקומות המחיר הוא 250-290- אז זה קצת מרתיע אותי
-
- 4 תגובות
- 730 צפיות
-
-
גיסי מתכנן לקנות לאשתו, אחותי, מתנה ליום הנישואין: נטבוק (זו הפתעה, אל תספרו לה ;D). היא צריכה מחשב שיאפשר לה לגלוש, לראות סרטים בעת נסיעות ארוכות ועם מצלמת רשת כדי לשמור על קשר עם הילדים כשהיא באותן נסיעות ארוכות. התקציב הוא בסביבות 2,000 ש"ח וכחברים בכוחות הבטחון, יש להם הנחות על חלק מהדגמים שאחרת לא היו נכנסים. שלחתי אותו לחנות לראות אותם בפעולה, המפרטים של כל הנטבוקים כמעט זהים אבל חייבים להניח את הידיים על המקלדת ולראות את המסך. הוא חזר עם המסקנות הבאות: Asus EEEPC 1005HA/HE - זמן סוללה ארוך מאוד (9.5 שעות לפי נתוני היצרן, בצפיה בסרטים זה בטח חצי מזה) שיאפשר לה לצפות בכמה סרטים בנסיעות הנ"ל. לא ברור האם המעבד הוא N270 או N280 - עד כמה ההבדל משמעותי? Acer Aspire D150/…
-
- 0 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה המלצות למפרט. אז ככה זה הפרטים: * תקציב כמו שכתבתי הוא כ3,000 ש"ח אפשר קצת לעבור אבל לא בהגזמה. *השימוש העיקרי של המחשב יהיה למשחקים. *יש כבר מסך אני לא זוכר את הדגם, אבל הוא דק של MAG גודל 22 אם אני לא טועה. *מיועד למשחקים יחסית כבדים, סגנון נגיד...CRYSIS,COD ניראה לי שהבנתם, המשחקים החדשים שיוצאים..לא צריך אבל לרוץ על מקסימום הגדרות נגיד בינוניות-גבוהות. *לא דרוש מסך,רמקולים,מקלדת, עכבר או כל ציוד היקפי אחר. *השקט לא כל כך חשוב..בוא נגיד 6. *לא מתוכנן אוברקלוק. *לא צריך לכלול מערכת הפעלה. *לא מתוכנן שדרוג מאוחר יותר של המפרט. *חשוב: אני רוצה שהמחשב יהיה מבוסס INTEL. אני מקווה שלא שחכתי כלום.. תודה רבה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 730 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8300 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא להתפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקרון א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא לתוכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Gta V, Blade and Soul, Cod Black ops 3 (רוב המשחקים הכבדים) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…
-
- 2 תגובות
- 730 צפיות
-
-
אהלן חברים! יש לי אפשרות לרכוש מחשב נייד בארהב ותהיתי באם תוכלו לייעץ לי לאיזה כיוון ללכת או אפילו דגמים ספציפיים אם אפשרי. אני סטודנט ומחפש מחשב נייד שהסוללה שלו תחזיק הרבה זמן מעמד, מסך לא קטן (בין 16-17 אינץ נחשב דיי גדול לא?). בנוסף המחשב ישמש להרבה סאונד ומוסיקה, סרטים בhd ומשחקים. חשוב שיהיה מקום אכסוו גדול, נגיד טרה וחצי ומעלה ואם נכנס בתקציב, גם כונן ssd לא יזיק. אז התקציב הוא עד 1200 דולר. אני מודה לכם מאוד חברים
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
אני צריכה מפרט למחשב שהשימוש העיקרי שלו הוא לתחביבים בלבד.. כלומר: גלישה באינטרנט, משחקים קלים כמו SIMS, צפיה בסרטים וסדרות באינטרנט, הורדות למיניהם.. אני לא צריכה שום דבר לשימוש כבד.. אבל גם לא רוצה מחשב הכי דפוק שיש.. אשמח להצעה או שתיים...ואז אקח את זה למישהו שירכיב לי.. תודה רבה מראש יום טוב נעמי
-
- 8 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש, ולכן אני צריך את העזרה הקטנה שלכם כאן בנוגע למפרט שהכנתי. התקציב הוא לא יותר מ2300 אבל המפרט הזה נראה לי בסדר ולכן 2800 זה עוד בסדר בשבילי. הוא לא הולך לשמש יותר מדי בשביל משחקים, אולי CS:S קצת אובליביון לא משהו מטורף... ויותר למוזיקה, אבל כרטיס קול אני כבר יקנה משהו חיצוני בנפרד. Core 2 Duo E4300 - 670 IB9 s775 Conroe, Intel P965, DDRII 800, PCI-E - 530 512MB 667Mhz Kingston * 2 - 310 7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E - 535 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II - 320 HEC Compucase CI-6A21 Beige and Blue (No PSU) - 240 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin - 270 הכל ביחד 12 תשלומים 2875... זה נראה בסדר? זה מוזמן מ KSP אם כך.
-
- 10 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלומות פורום Hwzone, אבי זקוק למחשב נייד חדש לאחר שהקודם שבק חיים. אני די חדש בכל העניין של מפרטים לניידים, אז עימכם הסליחה אם אני אומר דברים מפגרים דרישות: מהיר WiMax צריבה(אולי צריבת DVD גם?) צריך להריץ בעיקר יישומי אופיס פשוטים, אבל קבצים ענקיים(למשל מצגת של 400 שקופיות מפורטות מאוד בפאוור פוינט) ולכן דרוש בעיקר מעבד טוב וזיכרונות טובים, אין צורך להשקיע בכרטיס גרפי מעבר למשהו שיריץ Icy Tower. תקציב: סביבות ה5000 תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים נטו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 SC2 MW2 על הגדרות בינוניות + -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מושג אני מעוניין שיהיה בתוך התקציב את המסך 23 DELL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות…
-
- 5 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום חברים. אני רוצה לקנות מחשב בסביבות ה7K אך מתלבט בין שני מפרטים. בעקרון ההתלבטות היא האם לקנות מעבד 4 ליבות וכרטיס מסך פחות טוב או 2 ליבות וכ.מסך טוב יותר. שימוש- משחקים, סרטים וגלישה באינטרנט הנה שני המפרטים שהרכבתי. http://tms.co.il/preview/spec/nzet8dhq מעבד: Intel Core 2 Duo E8500 3.16Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤987 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 כמות: 1 - מחיר: ¤616 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤415 ספק כוח: Corsair 550VX 41A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤499 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤384 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 640Gb 16MB A…
-
- 5 תגובות
- 730 צפיות
-
-
מחפשת מפרט.. לגיימינג כולל הכל ולמוזיקה+הארד דיסק גדול כרטיס מסך ומעבד חזקים ולוח אם SLI מה ההבדל בין SLI לרגיל? האם כדאי? האם כדאי לשקיע במעבד DUAL CORE למחשב שיהיה לטווח ארוך? שלא יתיישן לי אחרי טווח זמן קצר מתי יוצא הSOCKET החדש של AMD שיתמוך בDDR2?
-
- 6 תגובות
- 730 צפיות
-
-
ה1. מה התקציב המקסימלי? 5,500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גיימינג, תכני HD, עבודה משרדית א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920X1080 FHD * באיזה סוג משחקים תשחקו? כל משחק חדש הוא אופצייה * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? …
-
- 2 תגובות
- 730 צפיות
-
-
הי, רציתי לשאול את דעתכם על המפרט נה"ל כתחליף למחשב הנייח הקיים שלי (את המפרט ניתן לצפות במפרט המחשב שלי). חשבתי אולי לתת את המחשב נייח הקים שלי לאחותי וגיסי במקום ה פנטיום 3 800 שיש להם, ואז לקנות לי את המחשב הבא: השימושים התמידים הם קבלת אימיילים אבל בנוסף יש שימוש בתוכנות כמו PHOTOSHOP FLASH VISUAL STUDIO וכן צפייה בכבלים ולפעמים גם עריכה ולקידה של וידאו. (אגב מהמחשב הקיים אני כניראה הוציא את כרטיס הקול והדיסק הקשיח של ה 200 ג'יגה) מעבדי אינטל? Price Units Total P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 670 1 670 לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS Price Units Total P5LD2 Dual Core, 945P, DDR2, SATA2, PCI-E 690 1 690 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 512MB…
-
- 11 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום רב , כמו שהכותרת אומרת . לחבר שלי יש LCD 32 והוא רוצה מחשב שיכול להריץ לו גם משחקים בצורה טובה וגם סרטי HD . הוא מוכן להשקיע עד 3000 שקל , אפשרות לחריגה קלה אם זה ישתלם. ממתין להמלצות שלכם
-
- 5 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם מעוניין לרכוש מחשב בסביבות ה2000 + ש"ח כולל ציוד היקפי ללא מסך לצרכים הבסיסיים : אינטרנט +מולטימדיה+אופיס+משחקים קלילים מעוניין בהצעות של 2 הפלטפורמות AMD INTEL עם הסברים של עלות מול תועלת בכל אחת מהפלטפורמות האם כדאי לרכוש כרטיס מסך אם אני רוצה לרכוש מסך LCD 22-20 ? תודה על עזרתכם \
-
- 5 תגובות
- 730 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות כרטיס מסך Radeon RX 5500 XT OC EVO 8GB GDDR6 כאשר ברשותי לוח אם Asus TUF Z390M-PRO GAMING LGA1151v2, Intel Z390, DDR4, 2xPCI-E, HDMI, DP. כרטיס המסך הוא PCI Express 4.0 בזמן שלוח האם שלי הוא 3.0. האם זה יעבוד??? במפרט טכני שמצאתי באמזון, מופיע בדרישות: PCI Express® 2.0 or higher version based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard in order for the card to be compatible with. האם אפשר לסמוך על זה?? לא מצאתי התייחסות בשום מקום אחר...
-
- 2 תגובות
- 730 צפיות
-