ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
שלום רב וחג עצמאות שמח, מעוניין בחו"ד על מפרט למחשב, כמו כן מפרטים נוספים יתקבלו בברכה. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?כל מה שמוזכר כאן ועוד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). פוטושופ, עריכה ודגימת וידאו, קטיה הכל באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כלול * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? call of duty וכו' * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/…
-
- 5 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום אנשים!!! אחרי הרבה זמן חזרתי. חבר שלי מתכנן לקנות מחשב אז הוא אמר לי לבנות לו מפרט בניתי לו מפרט. K.S.P. Israel. Haifa, 25 Keren Hayesod, 972-4-8244581 Price list updated 24-02-2005 מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon 64 3000+ (S-939) 990 1 990 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 720 1 720 זכרונות? DDR 500 Price Units Total 512MB A-DATA 640 1 640 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E 1100 1 1100 דיסקים קשיחים? SEAGATE Price Units Total 80GB SATA 390 1 390 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 40 1 40 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD Price Uni…
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
-------------------------------------------------------------------------------- ברשותי מחשב P3 עם מערכת הפעלה WIN ME ש"תוקעת את המחשב",וכן SDRAM 133 )128MB)לא מזהה את היצרן. חשבתי על השדרוג הכי מינימלי אנא עזרו לי עם ההתלבטויות. 1-מערכת הפעלה (המחשב נועד למשחקים ו לשאר היישומים האחרים) האם ? WIN XP PRO (אמרו לי שהיא תוקעת את המחשב די הרבה ולא יציבה) או WIN 2000 שטוענים כי היא יותר יציבה בהרבה אך תומכת פחות במשחקים. על איזו מערכת הפעלה אתם ממליצים? 2-הוספת זיכרון חשבתי על הוספת סלוט נוסף של 256MB כלומר ביחד יהיה 384MB אמרו לי שאני חייב להוסיף את אותו יצרן של זיכרון שנמצא כבר במחשב בגלל תאימות ,וכן שאם אני רוצה סלוט של 256 הוא חייב להיות דבל צי'פ האם…
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט חזק למחשב עבודה שישמש לכתיבת קוד ולהרצת סביבות כבדות. ללא ציוד הקפי. תקציב של 3000 ש"ח. זאת אומרת, הרבה זיכרון, מעבד חזק, ומארז שקט. בנוסף חשוב לי שהמחשב יהיה שקט מאוד. תודה!
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
המחשב מחובר לטלויזיה וכל פעם שאני סוגר את המסך (מכסה) כבה התמונה בטלויזיה למרות שסימנתי שלא יעשה כלום כשהמכסה סגור. יש דרך לבטל את הפעולה של הכפתור הקטן הזה?
-
- 6 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום, מחפש הצעות למפרט של מחשב עד 3000 ש"ח. החלקים הנדרשים הם: מעבד (אין העדפה בין Intel או AMD), לוח אם, זיכרון (לפחות 1GB), כרטיס מסך (לא משהו מטורף, אבל מספיק טוב כדי להריץ משחקים חדשים בצורה טובה, חשוב מאוד TV out, DVI) וספק (לא משהו מטורף 400, 450W). מארז, דיסק קשיח וצורב כבר קיימים. תודה.
-
- 4 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר תקופה ארוכה אני שואף ליקנות מחשב נייח. אך בעקבות העבודה שאני כולכך מחושב החלטתי לפתוח כאן דיון בעקבות המלצות רבות. אז ככה: בעיקרון המפרט יהיה למשחקים, בעל לוח אם חזק, ע"מ שאוכל להשתכלל במשך השנים, שואף גם למארז גדול ומאוורר היטב. אשמח עם תוכלו גם להמליץ לי על מסך אומנם יש לי מסך, אך איני יודע עם פועל בכלל - או שמה כדי לתקן בכלל שווה. במידה ויש המלצות בהרצליה העדיף. במידה ולא אז TMS. אודה לעזרתכם בנושא בהקדם. בברכה, עמית
-
- 5 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להרכיב מפרט למחשב שמיועד למשחקים (פיפא החדש) ומשחקים כבדים גם יותר. המחיר אמור לכלול גם מסך - רצוי 22 אינטש, ללא ציוד היקפי, אין צורך במערכת הפעלה. אין צורך ב- OC , דיסק קשיח טוב וכמובן מארז טוב. תודה מראש על כל המלצה.
-
- 4 תגובות
- 720 צפיות
-
-
Athlon XP 2800+(512k 333) לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT NF7 (nForce2)lan,usb זכרונות? DDR 400 512MB A-DATA RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB 80GB SATA WESTERN DIGITAL Teac/SONY 1.44 LG 52 x 32 x 52 (kit ATX MIDI 400W usb,p.stab.,window 17'' 786 PF FLAT MS Internet + MS Mouse Optical + הרכבה והכל ב4 יותר נכון 4050 מה אתם אומרים? אגב, גם קיבלתי משחק קאונטר חח בידיוק באתי לקנות אותו ב200 שקל בשביל הסי דיי קיי פתאום אני רואה שקיבלתי אותו כבר עם הכרטיס מסך אז זה חסך לי עוד 200 שקל
-
- 2 תגובות
- 720 צפיות
-
-
היי רציתי לדעת מאנשים שמבינים מה דעתכם על המפרט הזה בשבילי ??? -מה שחשוב לי הוא: התקציב הוא עד 3K, מחשב זריז שלא נתקע בהרצת תוכנות רבות במקביל לרוב יופעל 24/7 לשימוש ללימודים, משחקים כבדים וסרטים כנראה ללא OC בזמן הקרוב אם בכלל אבל שדרוג והחלפת רכיבים בעוד מס שנים חשוב!- מארז טוב עם קירור וסינון טובים להגנה מירבית על המעבד מאחר ויש המון אבק ושיער באיזור שבו הוא הולך להיות-מפחדת שיסתם...ואם אפשר אז גם שקט וזהו מקווה שלא שכחתי משהו-המפרט: פריט תיאור מעבד Intel Core-i3 2100 3.1Ghz גרסת Tray גוף קירור למעבד ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 לוח-אם Intel BLKDH67CL (B3 גרסא) …
-
- 5 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום, יש לי Dell XPS L502X עם זיכרון מורחב ל8 ג'יגה, ומעבד i5 דור שני. אני עובד עם ווינדוס 7 ומרגיש כאילו המחשב עובד נורא חלש...הוא בן שנה והמון זיכרון פנוי אבל עדיין כשאני עובד עם תוכנות כמו Visual Studio או Solidworks ומריץ דברים הוא נתקע לכמה שניות. יש הצעות לפיתרון/ בדיקת ביצועי המחשב ושיפור? תודה מראש, הדר
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב לגלישה באינטרנט, אופיס, שירים וסרטים - תקציב עד 2000 ש"ח (לא כולל מסך וציוד היקפי). עדיפות לכמה שפחות
-
- 5 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום בניתי מפרט שמיועד למשחקים התקציב זה 4000 עם אפשרות לחריגה קטנה זה טוב או שאפשר לשפר? קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Athlon 64Bit AM2 5600 DualCore BOX AM256DCB ¤ 1084 1 לוחות אם Gigabyte M55S-S3 AM2 GM55SS3 ¤ 452 1 מארזים NZXT Apollo No PSU Black ¤ 387 1 ספקי כוח Enermax Liberty 400W ¤ 425 1 זיכרונות Kingston Original 1GB DDR2-667Mhz K1G667N ¤ 210 2 קשיחים WD 250GB SATA II 16MB WD2500KS ¤ 387 1 כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8600GT 512MB Calibre Overclocked Retail ¤ 927 1 הרכבת מערכת הרכבת מחשב חדש מחלקים ¤ 130 1 מחיר : ¤ 4212 תודה
-
- 7 תגובות
- 720 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מקסימום 4K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. תשלום בויזה, לא מזומן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 4K, רצוי פחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5 לדוגמה, משחקי פעולה / Need For Speed חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 - מסך 23" DELL (יש לכלול במפרט) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
יש לי מחשב בין 7 שנים וברצוני לשדרג את הרכיבים הר"מ: מעבד - Intel(R) Core(TM) i5-4670 CPU @ 3.40GHz לוח אם - Gigabyte Z87X-D3H-CF זיכרונות - (Corsair 2X8Gb DDR3 (CMZ8GX3M1A1600C10 כרטיס מסך - Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 760 את הכוננים הקשיחים וספק הכוח החלפתי לפני כחצי שנה ואני רוצה להשתמש בהם לאחר השדרוג כולל המארז * 2 כוננים קשיחים - Samsung SSD 860 EVO 1TB ** 2 כוננים קשיחים - Western Digital Black 2TB 7200RPM SATA *** ספק כוח - Corsair TX850M *** מארז - Thermaltake Chaser A31 חשבתי על החלפה לרכיבים הר"מ: מעבד - Intel Core i7 10700 2.9Ghz 16MB Cache s1200 לוח אם - Asus ROG STRIX Z490-F GAMING LGA1200, DDR4 …
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש נייד לצרכי עבודה באוניברסיטה וגם בבית - צרכים די אלמנטריים אבל המקלדת חייבת להיות מעולה היות ובעיקר אשב ואכתוב. ב memroy4less מציעים את המחשב הנ"ל במחיר של כ- 5,000 ש"ח והייתי שמח לחוות דעת לפני שאני משקיע סכום כל כך גדול (עבורי): http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTDLE6400N&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=0 כדאי לציין שאני רוצה Latitude בגלל שהבנתי שהוא מחשב אמין מאוד אך גם קל יחסית - אני צריך מחשב שלא אצטרך להחליף לפחות כמה שנים. תודה!
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
שלום. אני מבקש מפרט למחשב לעבודה בלבד. המחשב אמור לעבוד כמה שעות ביום, בעיקר עם drupal וקצת עם scribus. דרושה תמיכה טובה בוירטואליזציה. התקציה הוא 3500 עם אפשרות דחוקה לחריגה קטנה. חשוב לי שהוא יהיה חזק וחדיש למשך כמה שנים ולא יתיישן במהירות ולכן חשוב לשמור על אפשרויות שידרוג. לא מתוכנן OC. השקט חשוב ברמה של 7 מתוך 10. חשובה איכות צליל בהאזנה למוסיקה. דרוש גם מסך, נראה לי לקחת את samsung 2333t למען העיניים. דרושים גם צורב, עכבר ואל פסק. (ולא- מקלדת ורמקולים) אני ירושלמי אבל גם ת"א זה בסדר. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב למחשב בלבד הוא עד ה15K. הרעיון הוא לרכוש את הרכיבים\המחשב באילת עם אופציה לכ.מ. מחו"ל (עדיין בבדיקה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב נועד לסטודיו לעיצוב שעוסק בעיקר בהדמיות, סימולציות ועיצוב בתלת מימד. זה אומר שימוש בהרבה VRAM וצורך במעבד עם יותר ליבות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרגע הכל, כולל הכרטיס מסך. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת …
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
צהריים טובים ושלום לכולם ! ברצוני להתייעץ בנוגע למחשב יחסית קצת ישן. AMD Athlon64 3800+ Socket 939 2 גיגה זיכרון לוח אם מיקרו קטן של גיגהבייט וכרטיס מסך מובנה. אחותי מורה המחשב המשמש אותה לצורכי אינטרנט,וורד,אקסל וכו'. השבוע המחשב לא נדלק לה היא לקחה אותו לבדיקה ואמרו לה שהלוח אם מת והמחיר של חדש בסביבות 400+. לפני שהיא נתנה את האווקי לתיקון היא שאלה אותי ואמרתי לה שלא משתלם לה להשקיע את הכסף בתיקון לוח אם ישן. אמרתי לה שכדאי להוסיף עוד 300 ש'ח בערך ולשדרג לוח אם,מעבד וזיכרון וככה היא תיהיה מסודרת לעוד הרבה זמן. השאלה שלי אליכם היא האם אני צודק ? כי לפי מה שראיתי ה400 ש'ח שהחנות רוצה לגבות בעבור הלוח אם, הם מחיר של מעבד הרבה יותר מתקדם. חשבתי על הצעה כזאת: מ…
-
- 4 תגובות
- 720 צפיות
-
-
ועם אפשר הצעה טובה למחשב בתקציב של 8000 שקל תודה וסליחה על הבילבול
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
אני יודע שהתקציב בעייתי, אבל לאחר שהרגע ראיתי כמה מחשבים בתקציב בגודל 15.6 עם מעבד I5 בפנים, יש לי תקווה. הגודל המינימלי שאני רוצה הוא 13. אני יודע שה13 יקרים, ומשיטוט ראיתי שיש הרבה 14 מעניינים בתקציב. אודה מאוד למי שימצא לי דיל טוב על מחשב איכותי. * מטרות המחשב? לימודים, אינטרנט וצפייה בסרטים. * מחיר? עד 2000 ש"ח * גודל וציפוי המסך? מעל 13 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל במסגרת התקציב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות לפחות, בשימוש רצוף. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא. * כונן קשיח? 500G+ * כונן אופטי? לא חובה * זכרון? 4GB ומעלה. * מעבד? כמה שיותר חזק. * פיזור חום? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעוד…
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
אמא שלי חוזרת בקרוב בארה"ב וחשבתי לנצל את ההזדמנות לקנות מחשב נייד. אחרי שיקולי אחריות הגעתי למסקנה שלנובו T61P הוא מתאים לצרכיי. לצערי בגלל שהיא חוזרת בקרוב, אין לי זמן להכין מפרט לבקשתי, ואני צריך לקנות מחשב מוכן, זה הפרט (1800$): T7700 2GB ddr667 160GB 7200RPM NVIDIA quadro FX 570M ומסך WUXGA 15.4" עכשיו הרזולוציה הטבעית של המסך היא 1920X1200, ושמעתי קצת תלונות באינטרנט שלמרות שמדובר ברזולוציה נהדרת עם הרבה מקום עבודה הכל נראה קטן מידי, ומי שמסתגל הרוויח. השאלה שלי היא אם אני יקטין את הרזולוציה בהגדרות ל1600X1050 או קטן עוד יותר, התמונה תישאר טובה או תתעוות? לקח לי זמן להתרגל ל1600X1050 בLG 22" שלי אז ב15" בכלל... מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 720 צפיות
-
-
מסך 19" LCD תומך DVI! מחשב שאמור להריץ גם משחקים....אוליי לא הכי חדשים אבל שיריץ טוב גם בעוד כמה שנים.... חשוב שיהיה אינטל ולא AMD....עדיפות שלי פרטית.. אמממ 1ג'יגה DDR2 אני חושב אבל תנו המלצות מאיזה חברות וכאלה... בקיצור יש לי כיוון כללי אבל אני מעדיף להיתייעץ
-
- 8 תגובות
- 720 צפיות
-
-
היי אני מתחילה ללמוד עוד כמה שבועות ואני רוצה לרכוש לי מחשב נייד חדש *אני מתכננת לקנות את המחשב פה בארץ * מטרות המחשב- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (הכי כבד זה סימס 2לא יודעת אם הוא נחשב כבד או לא ), צפיה בסרטים ושימוש בפוטושופ * גודל המסך- 14 -15.6 יותר חשוב לי המשקל מאשר גודל המסך * משקל רצוי - כ 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - נדרש לזמן סוללה ממוצע של 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - נדרש ליציאת HDMI * בלוטות - כן * גודל מינימלי של כונן קשיח - לא ממש מבינה בזה * צורב DVD?- כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא עדיפות לאחריות של שלוש שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - שמעתי שDELL מומלצים אבל אני לא נעולה על…
-
- 4 תגובות
- 720 צפיות
-
-
AMD Athlon 64 (4200+) - Dual Core 1MB Cache [AM2]- RETAIL 1,128.99 ש"ח ASUS M2N-E (nForce 570 Ultra) - ATX 700.00 ש"ח 512MB TWINMOS DDR II - 667 - TWINMOS Original לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 665.95 ש"ח Sapphire Radeon X1800XT 256MB - VIVO / DVI - PCX - RETAIL 1,820.94 ש"ח WD 200GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II 426.99 ש"ח NEC DVD-RW NEC ND 4550 x16 (BLACK) DUAL LAYER - BULK לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 239.17 ש"ח SONY CD-RW 52X32X52 - BULK - BLACK לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 119.92 ש"ח Thermaltake SwInG Window ATX MIDI Tower CASE - Silver לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 409.91 ש"ח HEC - HEC-480W (ACE480) - ATX 2 423.05 ש"ח …
-
- 9 תגובות
- 720 צפיות
-