עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אחרי שש שנים ולא מעט שדרוגים (בעיקר בחלקים שיצאו מהמחשב שלי ), אחותי החליטה שהגיע הזמן לקנות למשפחה מחשב חדש. המחשב אמור לשמש לכל צרכי המשפחה כולל משחקים לילדים. כרגע לא מדובר על משהו ברמה של קרייסיס 2 (בכל זאת הילדים עדיין קטנים), אבל עדיין, שתהיה להם אפשרות (ובטח גם ההורים ירצו). בנוסף המחשב אמור להחזיק שנים, כך שהוא צריך הרבה מקום לשדרוג. אני מעדיף לקנות בזיגזאג אם אפשר. לא מתוכנן שום overclocking. מצ"ב מפרט שהרכבתי במהירות: מעבד - AMD Athlon II X3 440 1.5mb 3000Mhz Box 445 ש"ח אולי עדיף ללכת על כפול ליבה מהיר יותר? אולי כבר מרובע? לוח אם - GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H 440 ש"ח אין לי שמץ, לקחתי מהמפרטים המומלצים . זכרונות - OCZ DDR3 Platinum 4096MB (2GBx2) 1333…

2. היי, אני מחפש מחשב שיהיה עם 4 גיגה זיכרון, כמה שיותר נפח דיסק קשיח, ושיכיל מעבד גראפי, כי אני מעצב פוטושופ. רצוי מסך גדול, אני רוצה לקנות רק ACER או DELL, ומצאתי את שני המחשבים האלה: Acer Aspire 5741G-434G http://www.morse-pc.com/Product.asp?productid=10171 ‏Dell Inspiron N5010-450450‎ http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot&uin=11198 איזה יותר כדאי לי? מבחינת הפרטים למעלה. כמובן שאתם יכולים להציע לי משהו יותר שווה! תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 752 צפיות
  3. החלטתי לקנות מחשב HTPC לסלון, המחשב יהיה רק עבור HTPC (לא מתכוון להריץ משחקים עליו) והוא יחובר ל-LCD. חשוב לי שהוא יהיה מסוגל להריץ סרטי Full HD בלי בעיות, ושיהיה לו נפח אחסון גדול (מינימום 500 GB). התקציב הוא 3000 ש"ח כולל הרכבה, יש למישהו המלצה?

• 7 תגובות
    • 752 צפיות
  4. Started by שמעון עמר,

ברצוני לבנות מחשב לגימינג עים אפשרות עתידית לשדרוג יש לי את המיפרט הבא ברצוני לדעת מה כדאי יותר בין שני האפשרווית כדאי לי ללכת אפשרות א-בורד מדגם לוח אם Gigabyte GA-Z170-HD3P LGA1151, Intel Z170, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI עים מעבד: אינטל Intel Core I5 6600 3.3Ghz 6MB Cache s1151 - Tray אפשרות בי מעבד אינטל Intel Core i5 6400 2.7Ghz 6MB Cache s1151 עים בורד :לוח אם Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3 LGA1151, Intel Z170, DDR4, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI אציין שהמחיר בין שני הדגמים הוא כמעט שווה.כמו כן כרטי המסך בשלב זה שיש לי כרגע הוא gtx 970ti שבשלב מאוחר יותר ארצה להחליפו כנראה ב Radeon RX 480 8GB בנוסף יש לי ספק כוח 500ואט ואני רוכש …

5. שלום, אני צריך המלצות למחשבים ניידים מה אני רוצה מהמחשב: המחשב ישמש לרוב לעבודה משרדית מרובה. אני צריך שהמחשב יהיה יחסית קל בשביל שיהיה נוח לנסוע ולטייל איתו. ברמת המשחקים אני צריך שהוא יוכל להפעיל משחקים ישנים כגון: warcraft3 heroes 3 AOE 3 וכו' את המחשב אני קונה בחול - אז אני אשמח לקבל המלצות לדגמים שיעמדו בדרישות כמה מילים על התקציב: יש לי תקציב של עד 800$ עכשיו מחשב שעולה בחול (ארצות הברית) 800$ מקביל למחשב בארץ שעולה בסביבות ה 5500-7500 ש"ח אז תכוונו לטווח מחירים הזה [= תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  6. טוב אז כרטיס המסך הנוכחי שלי (X1950pro) הלך לעולמו והשאיר אותי עם הדילמה של לשדרג או לחדש. באופן רגיל לא הייתי חושב לקנות מחשב חדש אלא פשוט מחליף כ.מסך אבל המחשב הנוכחי עשה לי לא מעט בעיות (ספק כוח נשרף והוחלף, כ.מסך אחד שנשרף והוחלף עד שעכשיו גם זה הלך, התחממות מהירה של המחשב ותקיעות מרובות) כך שאולי עדיף להתחיל מ-0. המפרט הנוכחי: לוח אם Asus P5B Deluxe מעבד Core 2 Duo E6600 2.4 זכרון Supertalent 2048M - PC2-8000 דיסק קשיח WD 250 ספק Enermax Liberty 500W מארז Gigabyte Triton 180 מסך רחב 20.1 - 20WGX2 של NEC אז מה אתם אומרים ? כרטיס מסך חדש (מה מומלץ ? רצוי אחד בלי בעיות התחממות קשות) או שדרוג מקיף יותר (איזה חלקים אפשר לשמור) ? תודה מראש =)

• 4 תגובות
    • 752 צפיות
  7. Started by Studio54,

שלום יש לי מחשב נייד (hp probook 4510s ( עם 2 ג'יגה זכרון יש לי סלוט פנוי ותמיכה של הלוח עד 8 גיגה זכרון אני מחפש באינטרנט צ'יפ של SODIMM DDR3 בגודל 4 גיגה )מאחר והמחירים שלהם ירדו לאחרונה ) כדי לשדרג לסה"כ זכרון של 6 גיגה . אך עדיין יש הפרשי מחירים שמגיעים עד לעשרות אחוזים האם יש משהו שאני צריך לשים לב אליו במיוחד ברכישת זכרון לנייד ? יש הפרשים במחירים בין זכרונות 4 גיגה DDR3 1033 של החברות : קינגסטון , סמסונג, CORSAIR ,כשהקינגסטון הכי זול האם יש משהו נוסף שאני צריך לשים אליו ברכישת זכרון לנייד שלי מעבר למהירות ולנפח ,שבגללו יש את הפרשי המחירים ? תודה!

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  8. Started by gal505,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי BATTELFIELD 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  9. שלום לכולם, אני צריך בבקשה עזרה בבניית מפרט למחשב למשחקים די כבדים כגון Fallout 3 שיחזיק משחקים ותוכנות פופולריות בשוק לפחות לשנתיים הקרובות. אני זקוק לכל הציוד ההיקפי (מסך + מקלדת + עכבר). יש לי העדפה למחשב מבוסס Intel ולא AMD. שמתי עין על המסך של LG 22" W2261V לכן אשמח אם המפרט יכלול אותו אלא אם כן יש מסכים טובים אחרים. בנוסף אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ בלי בעיה סרטי FullHD וSolid Work. נושא השקט לא כ"כ חשוב לי, בנוסף אני לא מתכנן OC למחשב. התקציב כמו שציינתי הוא 5000 עם לא יותר מדי גמישות. אני הרכבתי לעצמי את המפרט הבא רק כדי להראות כיוון כללי של הרכיבים, תרגישו חופשי להחליף את כולו. Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm 849 ש"ח Gigabyte GA-EP45C-DS3 I…

• 6 תגובות
    • 752 צפיות
  10. שלום, זה המפרט הונכחי של המחשב שלי: מעבד - Intel Core 2 Duo e6400 לוח אם - Gigabyte GA-965P-S3 זכרונות - TwinMos TwisTer 2GB(1X2) 800MHz כרטיס מסך - ATI Sapphire Redeon x1950xt דיסק קשיח - ‎WD2500KS‎ 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II ספק - ‏‏Hec 450TD-TF 450W מארז - HJA-291 MIDI, 18cm Fan Silver אני מתכנן בשנה - שנה וחצי הקרובות כנראה לקנות מחשב חדש, אז השאלה שלי אם בנתיים זה כדאי לשדרג כרטיס מסך. מה שחשבתי לעשות זה לקנות REDEON ‏HD 4730 , ואם חייב מעבד מהר יותר בשבילו(אני מניח אני לא בטוח) אז אני יקנה קיררר ב-100 שקל ויעשה Overclock(לפי מה שהבנתי את המעבד שלי אפשר להעיץ הרבה עם אוברקלוק קטן יחסית). תקציב לכרטיס מסך + קירור(אם צריך) 600 ש"ח אם למישהו יש הצעות אחרות בתקציב הזה…

• 4 תגובות
    • 752 צפיות
  11. Started by hamtsani,

מצ"ב מפרט למחשב - כולל ציוד היקפי לא כולל מסך. לא מתכנן OC (בגלל זה לקחתי את המעבד 6600) האם יש למישהו הצעות לשיפור - או שאפשר ללכת על זה ולהינות מהמשחקים? מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1747 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 מחיר: ¤707 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ¤1866 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤417 אחריות: שלוש שנים. צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA מחיר: ¤219 אחריות: שנתיים. זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 66…

• 5 תגובות
    • 752 צפיות
  12. אהלן חברים, יותר מידי זמן לא עקבתי אחרי ההתפתחויות האחרונות בשוק החומרה, ולכן אבקש את דעתכם על המפרט הבא: התקציב עומד על 4000 עד 4500 ש"ח - למחשב בלבד (בלי מסך, מקלדת-עכבר, רמקולים וכו'..). ישמש בעיקר לאינטרנט, משחקים ואופיס. Intel Core 2 Duo E8500 3.16 GHz 6MB 1333FSB 45nm - BOX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=6431 כמות: 1 מחיר: 1,005 ש"ח GIGABYTE GA-EP45-DS3L (P45) - ATX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9400 כמות: 1 מחיר: 608 ש"ח OCZ DDR2 2X1024MB 1200MHZ Reaper HPC Edition CL5-5-5-18 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9420 כמות: 1 מחיר: 273 ש"ח ASUS EN9600GT SILENT V-cool …

• 7 תגובות
    • 752 צפיות
  13. Started by shlomo76,

שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של DELL דגם latitude e5520 מותקנת עליו מערכת הפעלה WIN7 32 bit בשמיעה של אודיו מכל סוג מוזיקה או סרט שנמצאים על הכונן או דרך הרשת אחת לכמה זמן יש רעש צורמני. זה קורה דרך הרמקולים המובנים וגם בהאזנה דרך אוזניות. בנוסף, אני לא יודע אם זה קשור גם הווליום שלו מאוד נמוך. הדרייבר הוא של IDT. המחשב בן כ - חדשים יש לי עדיין אחריות של דל, היה אצלי טכנאי שהחליף לטענתו את הלוח אם ועדיין הבעיה קיימת. בשירות הטכני של דל מנסים להתנער ולומר שזה קשור למערכת ההפעלה (קניתי את המחשב ללא מערכת הפעלה). האם מישהו מכיר, נתקל בבעיה כזאת? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 752 צפיות
  14. :s05: הרקע הלבן במסך נראה לי כמו ורוד ובדקתי מול מחשבים של HP ולנובו שם אין את התופעה הזו. האם יש לזה הסבר? האם ניתן לשנות משהו בתצוגה למנוע זאת?

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  15. HP HDX X18 שהמחיר עומד על 9 + , ממה שראיתי הוא מחשב יפיפה באמת מעוצב יפה , הכרטיס גרפי שלו בינוני 9600 , המסך סרטי hd רצים מעולה ורואים ממש טוב ובכלל נחמד לעבוד איתו , הכונן קשיח גם כן יחסית גדול 500 gb , ויש לו את המסך הגדול מהשאר לעומת זו בגלל המחיר הגובה שלו יש עוד אופציות שאני חושב עליהם ורוצה את דעתכם ASUS G G71G-A2 Toshiba Qosmio X305 x300 הטושיבה ראיתי תמונות הוא בהחלט מחשב שמושך תושמת לב אי אפשר להתעלם מהעיצוב האדום הזה , והרמקולים לפי מה שהבנתי מתגובות של אנשים איכותיים במיוחד הכונן קשיח שלו קטן לעומת השאר . ה asus , אני יודע עליו הכי פחות , אבל נתקלתי בו ברשת הוא מצויד בכרטיס מסך חזק , וכונן קשיח גדול מבין כולם . אז בגלל שאני הולך להוציא מחיר שכזה , ה hp כל הז…

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  16. Started by eity,

מה אתם ממליצים לשדרג את המחשב או לקנות?אם זה לשדרג תגידו לי במה ואם זה לקנות חדש, הגג זה עד 5000 . ללא מסך וציוד הקפי רק עם ווינדוס. ואין סיכוי שאני צורב ויש לי סיבה אז אל תגידו חבל

• 8 תגובות
    • 752 צפיות
  17. אז ככה... לפני שבועיים קניתי מחשב חדש בסכום של 2900 שקלים (ללא מסך- מחשב בלבד) והשאלה שלי מתחלקת ל3 1. האם קיבלתי תמורה טובה יחסית למחיר 2. חבר אמר לי שזה מחשב לא משהו ועוד מעט אני לא יוכל להפעיל איתו שום משחק 3. המחשב הזה יוכל לשמש אותי תקופה ארוכה? (משחקים וכאלה) אין לי ספק שתמיד יהיה מחשב יותר טוב ואין סוף לדברים האלה אבל רציתי לדעת אם הוא צודק - השימוש של המחשב הוא משחקים וכללי מעבד - intel i5-2400 cpu @ 3.10GHz קירור למעבד של זלמן אני לא זוכר בדיוק איזה דגם לוח אם - gigabyte - H61M-S2-B3 זיכרון פנימי - 8192MB כרטיס מסך - GeForce GTX550i 1GB דיסק קשיח - 500 GB [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 752 צפיות
  18. Started by mudale222,

שבת שלום חבר'ה מצאתי נייד במחיר סביר במבצע בבאג בקישור הבא: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9558&perur=1&t=29 והשאלה היא בנוגע לכרטיס מסך שלו.. לכאורה ATI RAEDON זה אחלה כרטיס מסך, אבל לא מבין בסדרות שלהם... השאלה היא עד כמה הכרטיס מסך הזה "סוחב", ואיזה משחקים לדעתכם הוא לא יריץ טוב.. כדרך אגב אם יש לכם המלצות למחשבים יותר טובים באיזור המחיר הזה אני פתוח להצעות... תודה ושבת שלום.

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  19. Started by mark777,

יאראיכיגעכיג

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  20. שלום לכולם, למי שרוצה מחשב תקציבי, איכותי (מבחינת איכות הרכבה ופלסטיקה) ואסטטי, אני ממליץ על המחשבים של סמסונג. קניתי Samsung 300E5Z ולהפתעתי הוא מחזיק 5 שעות סוללה בכיף! עם גלישה ב WIFI. אני ממליץ.

• 2 תגובות
    • 752 צפיות
  21. Started by Cyron,

שלום מחפש נייד לשימוש בסיסי משרדי בעיקר אינטרנט, מוזיקה,סרטים אפשרות לחבר ל-LCD. עניין המשקל ומשך סוללה פחות חשוב, ישומש בעיקר בתוך הבית. תודה מראש על כל עזרה.

• 0 תגובות
    • 752 צפיות
  22. Started by eldadmo,

לפני כשבועיים רכשתי את המחשב הנ"ל. כבר בהפעלה הראשונה הריח לי שהמחשב לא מתנהג נכון, ואיך ידעתי זאת ? מחשב עם ליבה כפולה (6600), 4 גיגה ראם וכרטיס מסך של NVIDIA אמור לעבוד חלק על 7. החשש שלי התגלה כמוצדק ברגע שעבדתי עם מוזיקה ברקע (מדייה פלייר וינאמפ ושאר ירקות) בזמן העבודה המוזיקה הייתה נעצרת קופאת ומתעוותת. מבדיקה עם התוכנה DPC LATENCY נתגלה כי המחשב פשוט לא יציב בעליל. כמובן שדבר ראשון היה לעשות שיחזור מערכת - שוב אותם תוצאות. למזלי יש לי "בכלי העבודה" ווינדוס 7 מקורי ונקי - גם התקנה של מערכת זו העלתה חרס. התקדמתי צעד נוסף, נכנסתי לאתר טושיבה וחיפשתי דרייברים חדשים אך לא מצאתי. התחלתי לבטל דרייברים של כרטיס רשת, מודם, רשת אלחוטית - עדיין לא היו תוצאות טובות יותר. את המח…

• 0 תגובות
    • 752 צפיות
  23. אהלן חברה, רציתי לשתף אתכם בהתלבטות שיש לי: אני רוצה להריץ במחשב שלי בטלפילד 3 ומשחקים חדשים, אבל לפי הנסיון שלי מהבטא ולאחר בדיקה בCanYouRunIt, המחשב הנוכחי לא מסוגל לעשות את זה. אין לי הרבה ידע בתחום, ואני צריך עזרה ממכם..המפרט של המחשב:מעבד: Type DualCore Intel Core 2 Duo E7300, 2666 MHz (10 x 267)לוח אם: MSI G31M3-F (MS-7528) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)כרטיס מסך: nVIDIA GeForce 9500 GT (p729)RAM: System Memory 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)דיסק קשיח: Disk Drive WDC WD1600AAJS-61WAA0 ATA Device (149 GB, IDE)ספק: AC 230Wאוקיי, אז לסיכום, מה כדאי לי לעשות - למכור את המחשב, ולקנות חדש לגמרי ב3000+ שקל בערך (תלוי בכמה אמכו…

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  24. שלום לכולם, אמא שלי רוצה ללמוד להשתמש במחשב, אז החלטתי לעשות לה הפתעה ולרכוש לה מחשב נייד במתנה התקציב הוא לא גדול במיוחד מכיוון שהצרכים שלה הם לא רציניים. עם זאת אפשר למתוח אותו מעט במידת הצורך אם יהיה משהו שבאמת שווה את זה. התקציב הוא עד 2250 ש"ח כשעדיף כמה שפחות.. אבל שוב אפשר גם טיפה יותר אם משהו באמת שווה. מטרות המחשב? אינטרנט וקצת אופיס, אולי סרטים ביוטיוב וזהו בגדול. * גודל המסך? עדיפות ל13.3. אם לא נכנס בתקציב, אז גם 15.6 יהיה בסדר. * משקל רצוי? לא יצא מהבית, לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? תמיד יהיה בחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? מניח שזה סוג של סטנדרט. * גודל מינימלי של…

• 4 תגובות
    • 752 צפיות
  25. אני מחפש לפטופ, או בכלל כנראה נטבוק הכי קל הכי קטן (סביבות 10 אינטש) שאפשר לערוך עליו מסמכי אופיס... ולגלוש. חשבתי לכיוון של נטבוק (אבל אולי טאבלט יתאים גם?) במחיר עד אלף ש"ח. יש המלצה? תודה

• 1 תגובה
    • 752 צפיות

דיונים חדשים בפורומים