ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
טוב אז ככה, אני רוצה להרכיב להורים שלי מחשב חדש. הם עד היום הסתדרו עם מחשב פנטיום 4 ככה שהדרישות לא ממש בשמיים. חשוב שיהיה באמת משהו אמיד שאפשר לומר שגם בעוד כמה שנים יוכל להריץ אפליקציות בסיסיות בלי לקרטע, אני יודע שאי אפשר להבטיח שום דבר במרוצת השנים אבל שוב, זו השאיפה. הטופס: 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל רק אם יש טעם במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, צפיה בסרטי HD (לא הרבה), משחקים בסיסיים ביותר ברמת פלאש ומשחקים אונליין ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680*1050 …
-
- 5 תגובות
- 789 צפיות
-
-
כפי שמשתמע מהכותרת אני מתכוון לקנות את המחשב בארה"ב, אני טס לשם לטיול עוד כחודש ואני רוצה להיעזר בו במשך הטיול. לכן אני מעונין שיהיה לו רכיב GPS (יש דבר כזה בכלל או רק מתאמים חיצוניים) מסך בגודל של 13" וכרטיס מסך סביר פלוס. כמו כן המחשב ישמש אותי בתור סטודנט להנדסת מכונות לשימושים שונים ולתוכנות גרפיות כמו סוליד וורקס ומאטלאב. יש לי משיכה למחשבים של סוני, כדאי לקנות גם אם אין תמיכה בארץ? כיום יש לי אייסר travelmate 290 בן ארבע ואני מרוצה ממנו.
-
- 3 תגובות
- 789 צפיות
-
-
התקציב 6500. מחר אני קונה. לא עושה OC מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX ¤1050 לוח אם: ?945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E? ¤580 כרטיס מסך: ??X1950 Pro Extreme 256MB, GDDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E? Powercolor 1200 דיסק קשיח: 405 WD ?250GB 7200RPM, 16MB? SATA2 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL4 ¤1260 צורב DVD: ?LG DVD±RW GSA-H10AB x16 DL x8? ¤185 ספק: ?HEC 450TW-TF 450W 12cm fan 24pin? 260 מארז: GIGABYTE TRITON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SILVER - GZ-XX1CA ¤360 מסך LCD: ?CMV 946D 19'' LCD 2ms DVI? ¤1250 סה"כ 6550
-
- 9 תגובות
- 789 צפיות
-
-
-
עוברים מ PIII 550 + OLD BOARD TO AMD SOMTHING.... אז ככה המכרז הבא הורכב מ KSP אני זקוק לחוות דעת בקשר ללוח בלבד !!! או אם למישהו יש משהו טוב יותר להוסיף בבקשה ... המטרה שלי פה הוא שהמפרט יהיה כמה שיותר זול כמה שיותר איכותי ומשתלם לטווח הרחוק... במידת האפשר כל זאת בתקציב של 1000 שקל ( אם אפשר פחות בכיף ) - המחשב הנ"ל מיועד למשחקים פשוטים ולתוכנות פשוטות סרטים ומוזיקה... מממ אגב לא נורא אם לא יכלול בתוכו כ.מסך יש GEFORCE 2 ישן בצד .. לכל מקרה ... והנה הפיט'ש שלי : Sempron 2600+ (S-754) - 425 K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E ASROCK - 420 256MB memoQ CL2.5 - 130 שימו לב פחות מאלפייה : 975 שח כולל מעמ... עוד הצעה על אותו בסיס : Sempron 2600+ (S-754) - 425 256MB memoQ CL…
-
- 3 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור מחשב חדש למשרד אדריכלים בתקציב צנוע עד כמה שניתן... תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה הכרחי עד 1000 ש"ח נוספים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ארכיטקטורה ותלת מימד כולל רנדרים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד 2012 (2D), סקצ'אפ, ויריי לסקצ'אפ, פוטושופ, בעתיד אולי גם לומיון. -רציתי לציין שבעבר השקעתי בכרטיס מסך רציני בשביל רינדור אבל הסתבר שויריי לסקצ'אפ כלל לא משתמש בו וסוחט בעיקר את המעבד והRAM…
-
- 3 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום חברים, כנראה שאני יקנה מחשב חדש מארה"ב ואין לי מושג בכלל בתחום הזה אז יש לי כמה שאלות... חבר שלי טס והוא יביא לי את זה ככה שאין צורך בדמי משלוח או משהו כזה. - יש חנויות מומלצות אולי באיזור מיאמי? - חברים המליצו לי על BESTBUY ואמרו שארה"ב היא נחשבת הרשת מספר אחת ולקנות שמה זה הכי בטוח, זה נכון? - אין מצב שעושים בעיות במכס עם מחשב נכון? - בכללי, יש דברים שצריך לדעתי לפני שמזמינים? תודה רבה. ד"א, אשכול זה נתפח לאחר קריאת העוגן ואלו השאלות שנשארו לי.
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
אני מתעניין לאחרונה לגבי רכישת מחשב טאבלט ,ואכן מתלבט בין hp2740 לעומת lenovo x201 לשניהן פחות או יותר אותן הנתונים ,היות ואי אפשר לחוש אותם (את הרגישות)בשום מקום אני נאלץ לקנות "על עיוור" ,אשמח אם מישהו ישפוך מעט אור על הנושא תודה ניצן הורוביץ
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
התחדשתי הבוקר בדל ווסטרו 3300. הטאצ'פד הוא מולטיטץ' ותומך GESTURES + יש לו פס גלילה. אף אחד מהם לא עובד לי ואינני מצליח להבין מדוע. התקנתי את הדרייבר מהדיסק דרייברים ובכל-זאת - לא עובד. רעיון, מישהו? תודה! ושאלה קצרה לגבי הכ. מסך - באמצעות תוכנת ניטור טמפ', אני שם לב שהכרטיס מסך נמצא על 67מעלות. האם תקין? אני משתמש בSpeedFan כדי לבדוק, ולא משחק או משהו כשזה ככה. המעבד רגוע ונמצא על 35-40מעלות נ.ב לא נראה לי שזה מעניין במיוחד, אבל אני מריץ 7 64ביט אולטימייט.
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
אוקיי זה אני שוב, ירדן. כתבתי מלפני מספר ימים נושא כאן שברצוני לקנות מחשב נייד. אחרי קריאת נושאים רבים המתעמקים בהשוואה בין הHP6151 ולבין הDELL1520, הגעתי למסקנה שאני מעדיף לקנות את הHP, לשדרג ל2 ג'יגה ראם, ובגלל שהוא יותר יפה ומסך יותר אייכותי P: אני צריך עזרה רק בהשוואת מחירים בין חנויות; איפה מוכרים את המחשב במחיר המקסימאלי, איפה במינימאלי ועל מי לסמוך. אני רוצה גם שהמחשב שלי יגיע שהווינדוס והדרייברים מותקנים, זה יעלה יותר?
-
- 5 תגובות
- 789 צפיות
-
-
המפרט היינו מפרט שאני די סגור עליו, התקציב 6.5k את המטרות והשימושים הוספתי למטה. מעבד: Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray קירור למעבד: Scythe Ninja 3 Rev.B CPU Cooler לוח אם: Gigabyte H77-DS3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרונות: G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 כרטיס מסך: Sapphire Radeon Vapor-X HD 7970 3GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E דיסק קשיח: Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 SSD : Corsair Force GS 128GB SSD Sata III MLC 2.5 Inch Retail צורב DVD : LG DVD±RW GH2…
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שימושי המחשב יהיו מעט תכנות, SOLIDWORKS, עיבוד תמלילים ואקסל (גם שימושים מתקדמים באקסל - אם זה משנה) ושימוש יומיומי רגיל. אני כבר סגור על דגם מחשב ועל הכל, והשאלה שלי כאן היא עבור נתונים זהים למעט המעבד. עבור השימושים שלי האם שווה את תוספת התשלום (כ-600 ש"ח), עבור שדרוג המעבד מ-i5 6200u ל-i7 6500u?
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
אני בונה מחשב לאחי הקטן, משו חמוד לפייסבוק ומשחקים בדפדפן. אולי גם סרטי FHD לפעמים... מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Tray כמות: 1 - מחיר: ₪390 לוח אם: Gigabyte GA-78LMT-S2P כמות: 1 - מחיר: ₪266 מארז: Fractal Design Core 1000 Case כמות: 1 - מחיר: ₪225 ספק כוח: FSP 400W 60HCN 120mm Fan A.PFC Satax3 PCI-E, 78-80% Efficiency Retail כמות: 1 - מחיר: ₪179 זיכרון: Corsair 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 Value Select כמות: 2 - מחיר: ₪74 קשיח למחשב שולחני: Hitachi Deskstar 7K1000, 500G, 3.5", SATA 2 כמות: 1 - מחיר: ₪263 סה"כ: ₪1471 מתחרים בכל הצעה…
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
ריפרפתי ככה על כל הנושאים הדביקים ולא מצאתי את מה שחיפשתי (רוב הפירוטים על המעבדים שנתתם מדברים על נייחים). אני מעוניין לרכוש מחשב נייד והייתי רוצה לדעת איזה מעבד הוא גם הכי איכותי וגם הכי משתלם (לא הכי טוב, אין לי 12,000 ש"ח) כשאני מעוניין יותר בקטע של מהירות גלישה, מסמכים, עבודות של סטודנטים ופה ושם גם משחקים - לא מי יודע מה כבדים! ועוד שאלה.. - האם אני ארגיש שוני מהותי אם יהיה לי DDR2 ולא DDR3? עד כמה זה באמת חשוב?
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - כ3,200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נגיד עד 350 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ב) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Rome 2- Total war -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך -. מסך 23", 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוה שאפשר בתקציב כזה 3. האם יש צורך בציוד הקפי- לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 (לא רוצה צלילי קדיחה אבל לא מפריע לילשמוע את המאוורר פועל ברקע) 6. האם מתוכנן אוברקלוק ? לא. 7. האם …
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
מחשב קומפלט כולל מסך 19",שיעלו עליו כל המשחקים הקיימים,אני יודע שזה לא הרבה כסף אז שיהיה עם אופציות לשדרוג בעתיד,על המחשב תותקן מערכת הפעלה XP. תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 789 צפיות
-
-
אהלן חברים, אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הממפרט הבא: מחשב נייד DELL XPS 1330 כולל חיבור HDMI גודל מסך 13.3 " מעבד מתקדם Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz זיכרון 4096MB DDR2 667MHz דיסק קשיח 320GB סוללה בעלת 9 תאים לזמן עבודה ממושך! כרטיס מסך מתקדם NVIDIA GeForce 8400M GS תקשורת אלחוטית Wi-Fi + BlueTooth קורא כרטיסים 8 ב- 1 חיבור HDMI מובנה צורב DVD SLIM - קל משקל קורא טביעות אצבע - לאבטחה מתקדמת! מערכת הפעלה Win Vista Premium בעברית שלט רחוק מצלמה מובנית 2.0MP 3 שנות אחריות ע"י DELL ישראל מחיר: 4500 ש"ח השימושים העיקריים שלי הם גלישה באינטרנט, אופיס, פוטושופ, פלאש וקצת בניית אתרים, מוזיקה, צפייה בסרטים וזהו בגדול.. אשמח לשמוע מה דעתכם על המחשב הנ"ל, האם הו…
-
- 5 תגובות
- 789 צפיות
-
-
Asus P4P800 Deluxe 762 Intel Pentium 4 2.8Ghz C 800Mhz 512K Box 1,088 ש"ח Supertalent Aluminium CA-601UFs Silver 505 ש"ח OCZ 512MB (2x256) DDR-RAM 4000 Performance Series Dual Channel 863 ש"ח Thermaltake Spark 7+ Highest Performance CPU Cooler for PIV-478 158 ש"ח סה"כ 3,375 ש"ח מה אתם אומרים על המארז והקירור ובבקשה לא להעביר את זה לשום מקום זה מאוד חשוב. המארז כולל 5 מאווררים של 80 mm האם כדי להשקיע יותר בזיכרון ופחות במארז כאשר העבודה שלי היא בעיקר oc זה הדבר החשוב ואחרי זה משחקים,כרגע יש לי גם radeon 9600 xt
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
עד 500 שקל שמעתי שה פיוניר טוב מה אתם ממליצים לי מה הכי טוב לקנות היום !
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
המחשב אמור להיות למשחקים וגם לעבודות. ללא מסך, עם צורב דיוידי, 120 ג'יגה תודה.
-
- 3 תגובות
- 789 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מדגם: toshiba satellite a200-14e הסוללה של המחשב מתה ואני מעוניין לקנות אחת חדשה. רציתי לדעת איפה הכי טוב לקנות מהארץ, חנות זולה ואמינה(אם יש כזו חח), ואיזה סוללה אני צריך. אני צריך סוללב ממוצעת ולא יותר מזה. אני די חדש בכל העניין שלי, והמחשב הנייד בכלל של אבא שלי. אני יכול לתת לכם כל מידע שתבקשו בשביל לעזור לי, תודה מראש D:
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי כך שאני יוכל להריץ את המשחקים הכי חדשים על האיכות הכי טובה שאפשר (אני מקווה שני יוכל בסכום שהקצבתי) המחשב עצמו דולק קבוע והוא כרגע בעיקר משמש אותי למדיה סנטר (סרטי FULLHD), הורדות 24/7, אופיס, ואינטרנט ללא משחקים כלל. כרגע יש לי את החלקים הבאים- מארז: Thermaltake SHARK ספק SEASONIC S12II 620W BRONZE בן שנה. צורב דיודי של LG כונן קשיח: 1TBשל WD ו 2TB של סמסונג. כונן SSD:אני מזמין מחו"ל 120GB VERTAX 3 ב 250$. כרטיס קול: Creative xtreme audio ציוד היקפי: Logitech z5500, מקלדת ועכבר אלחוטיים. בנוסף למעבד, זיכרון, לוח אם וכרטיס מסך, ארצה להוסיף עוד כונן 2TB לאחסון סרטים. התקציב הוא עד 2500 ש"ח ללא חריגה. שימושי המחשב העיקריים הם: משחקים כבדי…
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
היי, לפני כ4 חודשים קניתי מחשב לפי המפרט הבא : מעבד AMD 5200 לוח GA-MA78GM-S2H זיכרון 2G OCZ מארז EZCOOL 350W REAL המחשב נקנה לצורך Media Center והוא אכן עובד ומנגן סרטי FHD 1080P בלי בעיות. - על המחשב מותקן Vista Ultimate לאחרונה היה לי קצת זמן פנוי ורציתי לנצל את המחשב למשחקים... הורדתי את spiderman web of shadows - ותבעסתי שזה מקרטע... 1. אם אני יחזור ל XP יש סיכוי שיותר משאבים יתפנו לטובת משחקים???? 2. במידה ולא האם כדאי לקנות איזשהו כרטיס מסך שיוכל לעבוד עם המפרט הנ"ל (מעבד 5200 וספק 350 ) ויוכל להריץ משחקים ... - הבנתי שהכרטיסים החדשים דורשים ספקי כח חזקים ואני לא יודע אם שלי יוכל לחזיק - או שאולי המפרט הזה לא מתאים למשחקים בכלל ועדיף לוותר על ההרפתקה מראש... אין ל…
-
- 5 תגובות
- 789 צפיות
-
-
אהלן אנשים, בעוד כחודש אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באונ' וברצוני לקנות מחשב חדש. אחרי הרבה התלבטות החלטתי כי ברצוני לקנות מחשב עם מסך 15 אינצ'. עיקר מהות המחשב היא ללימודים [תכנות], לכן אני מחפש שיהיה נוח להשתמש במקלדת שלו ושאזור המקלדת לא מתחמם יותר מדי. [לכן גם העדפתי הטבעית היא למעבד i5]. כמו-כן אני מעוניין במחשב שיהיה בעל כ. מסך איכותי מספיק להריץ משחקים ברמה בינונית-גבוה. התקציב שלי הוא 4000 ש"ח. עד עכשיו הייתי נעול על הDell vostro 3550, שנראה טוב. הבנתי שיש לו איכות בנייה טובה, אך ממה שראיתי, הוא מצויד בכרטיס מסך RADEON HD6630M, ותהיתי - מהם ביצועי הכרטיס בהשוואה לNvidia GT525M 1GB, ול-Nvidia GT540M? האם הוא חלש משמעותית מה-525? ומה-540? מכיוון והכ. מסך קצת מבא…
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב נייד לעבדה משרדית בעיקר, שיוכל להריץ לפחות אופיס, פוטושופ, פלאש, אקספלורר, פיירפוקס, וינדואס מדיה פלייר, מסנג'ר ועוד כל מיני תוכנות (תוכנות די קלות כמו שפירטתי, לא תוכנות תלת מימד או תוכנות גרפיות כבדות ולא משחקים). מסך שיהיה די גדול 15 אינץ' +, עם כרטיס רשת אלחטי כמובן. עם הכרטיס רשת האלחוטי אני יוכל להתחבר לאינטרנט אלחוטי בכל מקום שיש נכון? (קנייונים, שדות תעופה, מקדונלדס ובטח עוד מקומות שאני לא יודע עליהם). תודה, אוהד.
-
- 13 תגובות
- 789 צפיות
-