ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים וסרטים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1152X864 * באיזה סוג משחקים תשחקו? battlefield bad company 2, crysis, * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא …
-
- 7 תגובות
- 782 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: משחקים קלים - Fifa/PES , צפיה בסרטים (כדאי גם HDMI אבל לא חובה), ושימושים ביתיים בסיסיים. * גודל המסך - הניייד יהיה בעיקר בבית אז כמה שיותר גדול ככה יותר טוב. אני מתאר לעצמי שזה אומר 15". * משקל רצוי - לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - לא נדרש זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) - כדאי שיהיה HDMI * בלוטות? - לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח ? - נראה לי שלפחות 500GB אבל אם יש מחשב נייד טוב אם הארדיסק קטן יותר, אפשר לדבר על זה * כונן CD/DVD? צורב - כדאי שיהיה צורב DVD. * כונן Bluray? - לא חובה. …
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-
-
שלום! המחשב מיועד לסבא שלי כך שכל השימוש הוא משרדי בסיסי ביותר, לאינטרנט ואופיס התקציב 2000-2500 אין צורך בציוד היקפי אין צורך בכרטיס מסך לא on board והארדיסק מספיק המינימום 100/200 ג'יגה המסך שלו הוא dell 22009wa נראה לי שעדיף להשקיע את רוב התקציב במעבד וזכרון כדי שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן תודה!
-
- 6 תגובות
- 782 צפיות
-
-
-
מחפשת מחשב עד 3000 ש"ח עם יציאת HDMI לעבודה משרדית וצרכים ביתיים (סרטים, מוזיקה, תמונות...) אשמח לתשובתכם בהקדם, תודה.
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-
-
התחדשתי הבוקר בדל ווסטרו 3300. הטאצ'פד הוא מולטיטץ' ותומך GESTURES + יש לו פס גלילה. אף אחד מהם לא עובד לי ואינני מצליח להבין מדוע. התקנתי את הדרייבר מהדיסק דרייברים ובכל-זאת - לא עובד. רעיון, מישהו? תודה! ושאלה קצרה לגבי הכ. מסך - באמצעות תוכנת ניטור טמפ', אני שם לב שהכרטיס מסך נמצא על 67מעלות. האם תקין? אני משתמש בSpeedFan כדי לבדוק, ולא משחק או משהו כשזה ככה. המעבד רגוע ונמצא על 35-40מעלות נ.ב לא נראה לי שזה מעניין במיוחד, אבל אני מריץ 7 64ביט אולטימייט.
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אוקיי זה אני שוב, ירדן. כתבתי מלפני מספר ימים נושא כאן שברצוני לקנות מחשב נייד. אחרי קריאת נושאים רבים המתעמקים בהשוואה בין הHP6151 ולבין הDELL1520, הגעתי למסקנה שאני מעדיף לקנות את הHP, לשדרג ל2 ג'יגה ראם, ובגלל שהוא יותר יפה ומסך יותר אייכותי P: אני צריך עזרה רק בהשוואת מחירים בין חנויות; איפה מוכרים את המחשב במחיר המקסימאלי, איפה במינימאלי ועל מי לסמוך. אני רוצה גם שהמחשב שלי יגיע שהווינדוס והדרייברים מותקנים, זה יעלה יותר?
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
ריפרפתי ככה על כל הנושאים הדביקים ולא מצאתי את מה שחיפשתי (רוב הפירוטים על המעבדים שנתתם מדברים על נייחים). אני מעוניין לרכוש מחשב נייד והייתי רוצה לדעת איזה מעבד הוא גם הכי איכותי וגם הכי משתלם (לא הכי טוב, אין לי 12,000 ש"ח) כשאני מעוניין יותר בקטע של מהירות גלישה, מסמכים, עבודות של סטודנטים ופה ושם גם משחקים - לא מי יודע מה כבדים! ועוד שאלה.. - האם אני ארגיש שוני מהותי אם יהיה לי DDR2 ולא DDR3? עד כמה זה באמת חשוב?
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
משהו בסיסי 2+גיגהרץ, 512 מגה זיכרון, 40+ גיגה הרד דיסק 7200 סיבובים חובה, לוח אם כולל סאונד בסיסי, וידאו בסיסי, כרטיס רשת 100מגביט, floppy... ללא מסך. ללא מערכת הפעלה. ללא צורב/קורא דיסקים. ללא מקלדת/עכבר. נראה לי שזה אפשרי בתקציב הנקבע. אולי אפשר אפילו חדש/מחודש?? זה בשביל חברה טובה שלי באיזור י-ם (אך בשביל דיל טוב, נשלח אותה לטייל בארץ). תנקס!
-
- 4 תגובות
- 782 צפיות
-
-
מעבד: AMD ATHLON 64 5400+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.8GHz 1MB CACHE - ADO5400DOBOX - BOX ¤387 לוח אם: ASUS M3A78EMH HDMI ¤372 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 HDMI - RETAIL ¤906 דיסק קשיח: HITACHI 500GB 16MB SATA2 7200 RPM ¤315 זיכרון: ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤422 מארז: ANTEC NSK4480 + 380W EARTHWATS PSU ¤428 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ¤113 קרור למארז: ARCTIC COOLING 120mm AF12025 ¤30 שירותי מעבדה: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי: ¤3048 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 9 תגובות
- 782 צפיות
-
-
http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=3829&catcode=510 השימושים שלו יהיו: אופיס, אינטרנט, מוזיקה, סרטים ופעולות בסיסיות של פוטושופ.
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
זה? מעבד AMD Phenom II X4 945 Box ₪854 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDX945WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3P ₪503 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38498 זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪463 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...0666CL9D-4GBRL כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe ₪834 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9S4870M5 מארז ללא ספק Antec Three Hundred ₪312 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=THREE-HUNDRED ספק כח FSP Everest 500W ₪382 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=EVE8500 מאורר למארז Scythe Sleap Stream SY1225SL12H 1600rpm 120mm ₪48 כמות…
-
- 7 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב משחקי במיוחד לצורך הפעלת סימולטור טיסה של מייקרוסופט מדגם FSX וזאת מפני שאני מתעניין בתחום . כרגע יש לי מחשב נייד שמצליח להריץ את הגרסה הקודמת fs9 של הסימולטור אבל כדי להריץ את FSX אני צריך מחשב חזק יותר. בלי לחשוב הרבה נראה היה שעדיף לקנות מחשב מבוסס על core i7 אבל הוא עדיין יקר. לעומת זאת ראיתי כבר תפריטים כמו ב zed של core i5 במחיר של בערך 2500 שח. לכן המחשבה שלי הייתה ללכת על תפריט כזה לחזק את הכרטיס מסך שלו עם החדשים של AMD שמסוגלים להריץ DX11. השאלה היא האם הגישה הזו נכונה?
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה פירמטתי את המחשב והתקנתי עליו וינדוס 7 (קודם היה מותקן ויסטה) הבעיה שלי היא עם התקנת מודם סלולארי (mobilink lite) של פלאפון. אני לא מצליח להתקין אותו. המחשב מזהה אותו, מתחיל את ההתקנה אולם מפסיק באמצע ורושם שגיאה, שאומרת שהוא לא הותקן כמו שצריך ולנסות להתקין שוב. ניסיתי להיכנס לאתר של DELL ולנסות להוריד דרייבר מתאים (אולי הבעיה היא עם דרייבר חסר...) בכל מקרה לא מצאתי מה אמור לפתור את הבעיה הזו. בבקשה עזרתכם... תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-
-
מחשב קומפלט כולל מסך 19",שיעלו עליו כל המשחקים הקיימים,אני יודע שזה לא הרבה כסף אז שיהיה עם אופציות לשדרוג בעתיד,על המחשב תותקן מערכת הפעלה XP. תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 782 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) -עבודה משרדית וגיימינג כבד(BF3 GTA V AC3 וכדומה) * גודל המסך? - 15.6" * משקל רצוי? -לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?- לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)- לא * בלוטות?-לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)- לפחות 500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? -כן * כונן Bluray?- לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?- לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?- כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?- לא ממש רק לא HP
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אהלן חברים, אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הממפרט הבא: מחשב נייד DELL XPS 1330 כולל חיבור HDMI גודל מסך 13.3 " מעבד מתקדם Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz זיכרון 4096MB DDR2 667MHz דיסק קשיח 320GB סוללה בעלת 9 תאים לזמן עבודה ממושך! כרטיס מסך מתקדם NVIDIA GeForce 8400M GS תקשורת אלחוטית Wi-Fi + BlueTooth קורא כרטיסים 8 ב- 1 חיבור HDMI מובנה צורב DVD SLIM - קל משקל קורא טביעות אצבע - לאבטחה מתקדמת! מערכת הפעלה Win Vista Premium בעברית שלט רחוק מצלמה מובנית 2.0MP 3 שנות אחריות ע"י DELL ישראל מחיר: 4500 ש"ח השימושים העיקריים שלי הם גלישה באינטרנט, אופיס, פוטושופ, פלאש וקצת בניית אתרים, מוזיקה, צפייה בסרטים וזהו בגדול.. אשמח לשמוע מה דעתכם על המחשב הנ"ל, האם הו…
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אין דרישות מיוחדות בנוסף לכך. כל הניידים שנתקלתי בהם עם מסך מט ורזולוציה גבוהה מ- 1366*768 (שאני לא מבין איך אפשר להסתדר איתה...) הם מהסדרות העסקיות היקרות יחסית. האם יש משהו במחיר יותר "עממי"? תודה.
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-
-
[img]http://startpc.co.il/images/Logo/logo-dark.png[/img] מפרט זה הורכב ב - [URL]www.startpc.co.il[/URL] - סטארט מחשבים [b]אודים[/b] | חיפה | תל-אביב | אשדוד מעבד: [b]1181 ₪[/b] - * חדש * - Intel 14 Core i5 13600 Up To 5.0Ghz Raptor Lake S1700 Tray קירור אוויר למעבד: [b]167 ₪[/b] - CoolerMaster Hyper 212 Black Edition לוח אם: [b]590 ₪[/b] - * חדש * - MSI B760M-P DDR5 זכרון: [b]603 ₪[/b] - * מבצע * Corsair Vengeance (2X16) 32GB DDR5 5600MHz CL36 - Cool Grey כרטיס מסך: [b]1899 ₪[/b] - * מבצע יום הולדת 16 בהרכבת מחשב * - PNY GeForce RTX4060Ti 8G VERTO Dual Fan דיסק קשיח: [b]472 ₪[/b] - XPG 1T NVMe R/W Up To 7400 / 6400MB/s GAMMIX S70 BLADE 5 Years ספק כ…
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם... אני צריך מפרט למחשב עיצוב גרפי,התוכנות שיעבדו איתם הם: Photoshop Free Hand וכו.... התקציב הוא 4,600ש"ח כולל מסך. תודה לכולם.
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-
-
אהלן אנשים, בעוד כחודש אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באונ' וברצוני לקנות מחשב חדש. אחרי הרבה התלבטות החלטתי כי ברצוני לקנות מחשב עם מסך 15 אינצ'. עיקר מהות המחשב היא ללימודים [תכנות], לכן אני מחפש שיהיה נוח להשתמש במקלדת שלו ושאזור המקלדת לא מתחמם יותר מדי. [לכן גם העדפתי הטבעית היא למעבד i5]. כמו-כן אני מעוניין במחשב שיהיה בעל כ. מסך איכותי מספיק להריץ משחקים ברמה בינונית-גבוה. התקציב שלי הוא 4000 ש"ח. עד עכשיו הייתי נעול על הDell vostro 3550, שנראה טוב. הבנתי שיש לו איכות בנייה טובה, אך ממה שראיתי, הוא מצויד בכרטיס מסך RADEON HD6630M, ותהיתי - מהם ביצועי הכרטיס בהשוואה לNvidia GT525M 1GB, ול-Nvidia GT540M? האם הוא חלש משמעותית מה-525? ומה-540? מכיוון והכ. מסך קצת מבא…
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב נייד לעבדה משרדית בעיקר, שיוכל להריץ לפחות אופיס, פוטושופ, פלאש, אקספלורר, פיירפוקס, וינדואס מדיה פלייר, מסנג'ר ועוד כל מיני תוכנות (תוכנות די קלות כמו שפירטתי, לא תוכנות תלת מימד או תוכנות גרפיות כבדות ולא משחקים). מסך שיהיה די גדול 15 אינץ' +, עם כרטיס רשת אלחטי כמובן. עם הכרטיס רשת האלחוטי אני יוכל להתחבר לאינטרנט אלחוטי בכל מקום שיש נכון? (קנייונים, שדות תעופה, מקדונלדס ובטח עוד מקומות שאני לא יודע עליהם). תודה, אוהד.
-
- 13 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט עד 6500 שקל למשחקים. לא מתוכנן אוברקלוק. צריך להיות מקלדת ועכבר אלחוטיים + רמקולים פשוטים (לא לי). המפרט שאני בניתי: ד"א לא מעונין בכרטיס מסך DX10 ... באחד מן הימים אני יקנה אבל לא עכשיו. ריטים מק"ט תיאור הפריט סכום ביניים לוח אם GIGABYTE GA-965P-S3 - ¤684.00 מעבד Intel Core 2 Duo E6600 Box - ¤1,787.00 זכרון G.Skill DDR2 2048MB 800Mhz CL4 - ¤1,506.00 דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB - ¤405.00 כרטיס מסך GeCube X1950Pro 256MB GDDR3 PCI-E - ¤1,081.00 צורב LG GSA-H22 X18 DVD - ¤214.00 מארז מחשב HEC 6A19B-NPS - ¤219.00 ספק כח Antec BP500U -EC 500W - ¤350.00 מקלדת Logitech Cordless Desktop EX110 - ¤202.00 רמקולים Logitech R-10 - ¤120.00 …
-
- 7 תגובות
- 782 צפיות
-
-
ֿשלום חברים, אני נמצא כרגע בארה״ב, וחשבתי לנצל את ההזדמנות ולהתחדש בלפטופ. המחיר הוא בדולרים, ואני לא מאוד נייד אז קיימת עדיפות לחנויות באזור מנהטן / הזמנה מאמזון וכיו״ב (מצד שני, בשביל מציאות אולי שווה להתנייד). כמו כן, אם אפשר לחסוך בתקציב - עדיף מאוד! השימוש בלפטופ הוא בעיקר בנסיעות לחו״ל וכאלה, אני אמנם רוצה חוויית שימוש טובה ונעימה (סרטים שלא נתקעים וגלישה חלקה יחסית) אבל מעבר לכך אין לי דרישות כבדות. תודה! * מטרות המחשב? בעיקר צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט, מדובר במחשב לטיסות לחו״ל וכדומה. * גודל המסך? לפחות 13״ (כולל). * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שיותר קטן, כמובן. הלפטופ ישמש בעיקר כמחשב נייד, ולא הייתי רוצה לסחוב ע…
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש אלטרנטיבות לAlienware m11x, שהוא סוג נטבוק שמיועד למשחקים. התקשתי למצוא אופציות אחרות. האם יש בכלל?, אשמח לראות כמה במידה ויש! תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-