ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן ככל הנראה... 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים,עד ההכי כבדים שיש[אני כבר לא רוצה להגיד תשם של המשחק הזה יותר] , משרדיות , הורדות קצת. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא אין צורך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה…
-
- 10 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום, אחי מעוניין ברכישת מחשב חדש, אבקש את עזרתכם בנוגע למפרט. תקציב מקסימלי: 4000 שקלים. הצרכים: - עבודה עם Adobe Illustrator, Photoshop ותוכנות גרפיקה (דו מימד) קלות, גלישה, מוזיקה ואינטרנט. - מארז לא פנסי מדי, שיהיה שקט למדי (לא קריטי) ועם עיצוב נקי. - נפח של כונן - עדיפות לטרה, באם לא נכנס בתקציב - אז חצי ג'יגה. ציוד נדרש: אין צורך במקלדת ועכבר, אין צורך במסך (המסך יהיה u2312hm). אם יש תקציב מיותר, אפשר לבדוק אם ניתן להוסיף מקלדת ועכבר אלחוטיים. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
טוב אז המפרט הוא כזה: Computer Operating System Microsoft Windows XP Professional OS Service Pack Service Pack 1 Internet Explorer 6.0.2800.1106 (IE 6.0 SP1) DirectX 4.09.00.0902 (DirectX 9.0b) Computer Name FLHXHG3FIPK8D8V User Name ùìîä Motherboard CPU Type Intel Pentium 4E, 2800 MHz (14 x 200) Motherboard Name Intel Rock Lake D865PERL (5 PCI, 1 AGP, 4 DIMM) Motherboard Chipset Intel Springdale i865PE System Memory 512 MB (DDR SDRAM) BIOS Type AMI (04/02/04) Communication Port éöéàú ú÷ùåøúþ (COM1) Communication Port éöéàú îãôñúþ (LPT1) Display Video Adapter RADEON 9600 SERIES - Secondary (128 MB) Video Adapter RADEON 9600 SERIES (128 MB) 3D Accelera…
-
- 4 תגובות
- 787 צפיות
-
-
עריכה: צרפתי קובץ שמסביר בפירוט רק את המפרטים אז בבקשה להתעלם מהמפרטים שלמטה, תודה! ---------------------------------------------------------------------------------------------------- היי, אני מתכנן הביא לארץ בעזרת ה' שאמא שלי תיסע אחד מהניידים בכותרת ואני מאוד מתלבט בזמן האחרון בין שני ניידים מאוד מכובדים אפשר להגיד, הראשון הוא ה-Dell XPS M1530 והרי המפרט: SYSTEM COLOR Midnight Blue PROCESSOR Intel® Core 2 Duo Processor T8300 (2.4GHz/800Mhz FSB, 3MB Cache) OPERATING SYSTEM Genuine Windows Vista® Home Premium Edition LCD AND CAMERA High Resolution, glossy widescreen 15.4 inch LCD(1440x900) & 2MP Camera MEMORY 4GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz (2 Di…
-
- 6 תגובות
- 787 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000-3200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב וכדומה)?משחקים בעיקר א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר למשחקים * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?מסך שלי 19 אינץ של LG * באיזה סוג משחקים תשחקו?חדשים בעיקר * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני ומעלה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)?לא …
-
- 6 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבחירת מחשב. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות (netbeans וכדומה) * גודל המסך? עדיף 13.3 אפשר עד 14.1 * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא יותר מ2 קג אולי טיפה יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן למעלה מחמש שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא, נחמד אם יהיה usb3.0 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה כלכך סוג, לא פחות מ250gb * כונן אופטי? כדאי, אם לא לא נורא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא צריך יש לי עותק חדש מלא שלא בשימוש. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כל חברה תתקבל חוץ מסמסונג (סיפור א…
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
לפני כמה ימים מת לי המחשב ואני צריך לקנות מחשב חדש. למחשב הזה היה 8GB זיכרון ראם והוא עבד מצוין ולא נתקע לעולם, אבל כשהסתכלתי במנהל משימות ראיתי שלפעמים הראם הגיע ל-7.5GB תפוסה, לכן אני אקנה לפחות 16GB. השאלה שלי היא אם אני אקנה 32GB ראם האם יהיה שיפור בביצועים? והאם כדאי לקנות מחשב שמתאים לי בול ב-3500 שקל ולהחזיק אותו 4 שנים או לקנות מחשב ב-6000 שקל בעל ביצועים מעבר לצרכיי ולהחזיק אותו 8 שנים? תודה.
-
- 1 תגובה
- 787 צפיות
-
-
תציעו לי מחיר על המחשב כולו או שתכלו לקנות אותו בחלקים לא משנה לי .. הכרטיס מסך הוא די חדש אבל אין לי מושג איפה הקבלה .. Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 CPU Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.16GHz 56 °C Wolfdale 45nm Technology RAM 4.00GB Dual-Channel DDR2 @ 332MHz (5-5-5-15) Motherboard MSI P45C Neo-FIR (MS-7572 (CPU 1) 49 °C Graphics L22T-3 LED (1920x1080@60Hz) 1024MB GeForce GTX 550 Ti (CardExpert Technology) 49 °C Hard Drives 298GB Hitachi HDT721032SLA360 ATA Device (SATA) 41 °C Optical Drives HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 ATA Device Audio C-Media PCI Audio Device
-
- 1 תגובה
- 787 צפיות
-
-
טוב שמעו אני צריך שתתנו לי מפרט (עדיף מאתרים באינטרנט) על מחשב - אני רוצה שהוא לא יתרכז במשחקים יעני חשוב שיעבדו סבבה והכל אבל לא מחשב שאשכרה בנויי למשחקים לא צריך את הכרטיסי מסך הכי טובים אני צריך אחד טוב ושלא עולה כל כך הרבה........זכרון טוב מעבד טוב..וכל השאר.... טווח- עד 5000 שקל בלי מסך ..... שיכלול גם חלקים כמו עכבר והכל.... מחכה לתגובות... תודה.... :s05:
-
- 8 תגובות
- 787 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לחבר ,הכי קרוב שאפשר למשחקים,אני יודע שהתקציב דל אבל מה שאפשר יתקבל בברכה אין צורך במסך ובציוד הקפי קופסה בלבד. חשוב ספק כוח חזק. תודה לעונים.
-
- 7 תגובות
- 787 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד כשהעבודה העיקרית היא עיצוב אינטראקטיב. פלאש, פוטושופ אילוסטרייטור וגם אפטר ו3D MAX. אני חדש מאוד בתחום רק סיימתי את הלימודים ושקלתי לקנות macbook ולא בגלל שכל המעצבים מתלהבים ממנו אלא יותר כי אני רוצה להתנסות בעבודה איתו כי הרבה משרדים עובדים בסביבת MAC. בכל אופן אני מניח שהוא גם יכול לתת לי תמורה למה שאני מחפש כי בכל מקרה את רוב העבודה אני יעשה על הנייח. העניין הוא שאני מתלבט נורא אם לקנות MAC רק בשביל שיהיה לי ניסיון עליו כאשר אני יכול לקנות באותו מחיר מחשב מבוסס INTEL הרבה יותר חזק ויעיל. אשמח להארות בנושא ולהמלצות על דגמים מסויימים. התקציב הוא הוא כ-5500 ש"ח עם חריגה ל-6000 (זה גם המחיר של המק בוק הכי זול בארץ) ואני מעדיף קנייה מהארץ. …
-
- 1 תגובה
- 787 צפיות
-
-
שלום מה דעתכם על המחשב הבא? כמה זה סוללה של 6 שעות? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7761 זה+- הדרישות שלי * מטרות המחשב? אינטרנט אופיס ומשחקים קלים סרטים * גודל המסך?אני מבין שזה בא על חשבון המשלק אז אני לא רוצה משהו גדול של 17 אבל 15 בהחלט בסדר * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?מומלץ * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)?USBים ...(במחשב למעלה יש 2 ,3 היה יותר טוב) * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?500GB * כונן CD/DVD? צורב?לא חובה * כונן Bluray?לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שתהיה מוכרת …
-
- 7 תגובות
- 787 צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.53GHz E7200 45nm : " SLAVN" - BOX ¤586 לוח אם: GIGABYTE GA-G31M-S2L ¤273 מסך: SAMSUNG LCD 22" 2253BW 2ms DVI WIDE ¤1156 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤254 צורב DVD: LG DVDRW GH-20LS10 X20 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤157 זיכרון: TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz ¤189 מארז: FOXCONN TLA002 CPU V-TUBE + 350W FSP PSU ¤263 סט מקלדת ועכבר: LOGITECH CORDLESS DESKTOP EX110 ¤211 קרור למארז: GLACIALTECH 120mm CASE FAN - SILENT BLADE ENTRY BEARING 19dBA - BLACK - GT1225EBDL-1 ¤28 מחיר סופי: ¤3117 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il שלום , מה דעתכם על המפרט הנ"ל ? אין כרטיס מסך כי אחי לא יזדקק לו . זהו סה"כ נראה לי מפרט טוב, …
-
- 8 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב HP ישן dv5000 שאני עדיין לא מוכן להחליף מאחר והוא נותן תפוקה מעולה לאחרונה התקנתי עליו תוכנת וירטואליזציה להריץ מערכות הפעלה שונות וזה קצת כבד עליו. יש לו כרגע 2 מדולים של 512, ואני רוצה לשדרג ל 2 GB. CPU-Z מראה לי Channels#= Single כלומר אני מניח שאין לו Dual Channel מנ עדיף לקנות ? 2 מדולים של גיגה כל אחד או אחד של 2 גיגה ? או אולי בכלל כדאי יותר ? לכיוון ה 4 GB ? כל תשובה תתקבל בברכה, תודה
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
היי, קיימת לי בעיה כבר תקופה ארוכה בכרטיס מסך. מופיעה לי כל פעם שגיאה שהכרטיס הפסיק לעבוד וחזר חזרה. יש לי מחשב טושיבה נייד. אצרף תמונה של התקלה בתקווה שתוכלו לעזור לי לפתור אותה. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 787 צפיות
-
-
נדרש הרבה זיכרון (מהיר ככל האפשר) וכמה שיותר ליבות. לא צריך כרטיס גרפי איכותי, כל on-board יהיה מספיק טוב. זיכרון - כמה שיותר מהיר, ורצוי עם ECC. מערכת הפעלה לא נדרשת, אני אתקין windows 7 64 bit. רצוי שיהיה שקט עד כמה שאפשר, ואני לא מתכוון לעשות OC (אלא אם כן אפשרי ללא תוספת קירור וללא הסתבכויות מיותרות). לא נראה לי שאשדרג את הזיכרון (אבל ארצה שתהיה לי אפשרות להוסיף, למקרה שאצטרך/ארצה). את המעבד כנראה לא אשדרג. לא מתוכנן שידרוג של כרטיס המסך. בעקרון אני רוצה שהמחשב יחזיק מעמד כמה שנים טובות, עד שאחליף אותו בשלמותו. אפשר לחרוג מהתקציב, אם הכרחי. אשמח גם להפניות לקניה לא רק בארץ. הבנתי שלעיתים קרובות זול יותר להזמין מחו"ל את החלקים, ולהרכיב. אין לי בעיה עם הרכבה עצמית, בתנ…
-
- 4 תגובות
- 787 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?בלי לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:GTA FIFA 15 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 1920 x 1080 מיועד לרוזולציות גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות…
-
- 1 תגובה
- 787 צפיות
-
-
בעיקר למשחקים ולסרטים... מפרט: מה אתם חושבים? זה מהחנות PANDAS דיברתי עם הטכנאי שלהם והוא אמר שזה בסדר גמור.. מה אתם חושבים? להזמין את זה? אני לא ממש סגור על הזכרונות ועל הספק... 400וואט יחזיק את המחשב? והזכורנות 533 ינצלו את המעבד או שלקנות 677 ? גם אתם בטח תגידו לי לקנות את הכרטיס מסך מנועה מחשבים כי יש להם X1800 ב1250 שקל.. אני אני מעדיף לקנות מהחנות PANDAS כי בסוף יהיה לי הנחה יותר גדולה וגם אני לא רוצה להסתבך אם לקנות משני חנויות..
-
- 13 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות שני מחשבים, האחד לאחותי בסביבות ה3000 עדיף כמה שפחות.. והשני בשבילי.. המחשב הראשון הזול הוא למטרה של ישומי אופיס אינטרנט ועבודה משרדית , השימוש של המחשב היקר יותר הוא כל למטרת משחקים ושימוש כולל. יש לי בנתיים כמה מחשבים שאני חושב ללכת עליהם: הזול: Fujitsu Lifebook AH530-4 עם תוספת של 2 גיגה, כללי 4 גיגה . משהו בסביבות ה2800 דיי סגור עליו. איך הוא ? שמעתי שהוא מומלץ. יש הצעות אחרות? היקר: Toshiba Satellite L655-121 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKL655121 הוא עולה 4000 , ויש לו מפרט מעולה עם i5 450 או מפרט זהה , רק עם i7 של acer ב5000 Acer Aspire 5740G-624G http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspjerusalems האסר ניראה יותר טוב השאלה אם ש…
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום לכל הגולשים. אני מתעניין לגבי קניית מחשב חדש שיוכל להריץ בצורה חלקה בלי קפיצות וגליצ'ים סדרות וסרטים בHD ושיהיה זול כי הוא משמש בעיקר למטרה הזאת ולאינטרנט (לא מתעניין לגבי HTPC) זה המפרט: מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box ¤262 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1215 לוח אם GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ¤465 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=38510 זיכרון Kingston 1024MB 800MHz DDR2 CL 5-5-5-18 ¤121 כמות:2 http://skypc.co.il/product.asp?pid=KVR800D2N51G מארז כולל ספק MAGNETICS USB ¤130 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=EA08A סה"כ מחיר לכל המוצרים:1099¤ המפרט הורכב באתר:http://skypc.co.il הערה: את ההרדסיק והצורב אני לוקח מהמחשב הנוכחי של…
-
- 10 תגובות
- 787 צפיות
-
-
-
אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי בבניית מפרט למחשב. שימושים: צפייה בסרטים בכלל ובסרטי HD גבוהי-רזולוציה בפרט, משחקים ועבודה שוטפת ומהירה עם תוכנות שונות בו-זמנית. דרוש דיסק קשיח של 500GB. על המחשב להיות שקט ככל האפשר. אפשרות לOC בעתיד. אין צורך בציוד היקפי. תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור!
-
- 7 תגובות
- 787 צפיות
-
-
התייעצות לפני שדרוג מס' רכיבים במחשב , המפרט שלי כרגע הוא : E6300 Asus P5B Kingston 2GB 7600GT ספק כוח של Thermaltake 430W הכרטיס מסך שלי הפסיק לעבוד אז חשבתי לשדרג קצת , אני לא מצפה להפעיל משחקים כבדים או משהו כזה . התכנון שלי הוא לקנות כרטיס מסך : Gigabyte Geforce 430GT ולקנות עוד סטיק של 2GB זכרון מבחינת השימושים מדובר בשימוש למשחקים לא כבדים , פיפא וכו' . אני לא מחפש להפעיל משחקים על רזולציות מקסימליות אם זו הכוונה. כיום אני בכלל לא יכול להפעיל משחקים כי הקירור של הכרטיס מסך שבק חיים ולכן ההחלטה לרכוש כרטיס חדש . התקציב לכרטיס מסך הוא באיזור ה-300 שקלים . בלי קשר אני בכל מקרה מתכנן להוסיף את הסטיק של הזכרון . מה אתם אומרים על זה ? שווה , לא שווה ? אשמח למספר דעות כדי …
-
- 9 תגובות
- 787 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.8GHz E7400 BOX לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset מארז: Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP ספק: SeaSonic 500W SS-500ET-APFC-F3 קירור למארז: Glacialtech 120mm Case Fan Two-Ball זיכרון: AData DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel CL4 דיסק קשיח: Western Digital Caviar Blue 320GB WD3200AAKS כרטיס מסך: Palit ATI Radeon HD4870 Dual Sonic Edition 1GB GDDR5 PCIe צורב: LG DVD-RW X22 Sata Black GH22NS מסך: LCD 22" SAMSUNGדגם 2243EWX
-
- 9 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום, הגיע אליי המחשב סוף סוף מארה"ב ועכשיו המטען מן הסתם מתואם לארה"ב. הוא מגיע בצורה הרגילה (זאת אומרת שמתאם מתחבר אליו ועושה את העבודה), אבל חוץ מ2 החיבורים שנכנסים לשקע יש עוד חיבור שלא מתחבר למתאם (וגם לא נכנס לחשמל) ואני לא יודע מה הוא עושה. למישהו יש מושג על מה אני מדבר ויודע אם אני צריך לקנות מתאם מיוחד או שהמתאם הפשוט מספיק ואין בזה סיכון?
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-