עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני זקוק למפרט למחשב חדש בתקציב של בין 5000-6000 שקל (אין צורך לנצל את כל הכסף). אני מתכוון לקנות במזומן. אני מתכוון לשחק במחשב במשחקים כבדים אבל גם לתכנת ולראות סרטים. אין לי צורך בציוד היקפי. אני רוצה שיהיה במחשב גם כונן פלופי. אין לי העדפה לחברה כלשהי, אבל אני מעדיף מחשב מרובה ליבה כי למיטב ידיעתי אני אוכל להריץ בו מספר אפליקציות במקביל טוב יותר מאשר במחשב דו-ליבה. הקירור חשוב לי, העיצוב פחות. חשוב לי שהמחשב יהיה הכי שקט שאפשר. אין צורך למערכת הפעלה, אני מעדיף שהמחשב יורכב במפעל. אין צרכים מיוחדים מעבר למה שציינתי. לא מתוכנן אוברקלוק. אם אני אשחק במשחקים זה יהיה ברזולוציה של 1024*1280. המפרט למשחקים ב5500 שקל במדור המפרטים המומלצים נראה לי די מתאים, אבל אם יש משהו שהי…

• 9 תגובות
    • 816 צפיות
  2. שלום ! שמי ירון אני רוצה לרכוש לעצמי מחשב חזק שמיועד בעיקר לעבודה בתוכנות 3D ו-2D ועריכת וידיאו וקול (במידה פחות חשובה אבל הכרחית) כגון: Maya, LightWave, ZBrush, ,Adobe: PhotoShop, After Effects, Premiere Pro, Audiotion ועוד.. מי שיכול לתרום מהנסיון והידע שלו ולעזור לי לרשום מפרט שהוא חושב שמתאים לצרכים שלי לפי התקציב והשיקולים שאני ארשום בהמשך ההודעה אני אודה לו מאוד כיום יש לי מחשב בן שנתיים וחצי שאני רוצה לשדרג אותו: המפרט הנוכחי הוא: AMD Athlon XP 2600 -מעבד לוח-אם- ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard זכרונות- Kingston 512MB PC3200 CL3 X2 SATA - 120GB 7200RPM - Western Digital 8Mb Buffer Serial ATA X2-Raid]-הארד דיסקים Lite-On 52x32x52 CDRW Black -צורב מארז- Co…

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  3. היי, אחרי קצת התלבטויות אם לקנות XBOX 360 או להשקיע קצת במחשב החלטתי ללכת לכיוון המחשב.. זה המפרט הנוכחי שלי: DFI Infinity nF UltraII M2 AMD AM2 3000 ATI X1900GT 1GB 633 Memory 160GB SATA Xi-Fi eXtremeMusic קודם כל נראה לי כרטיס המסך דרוש שידרוג, האם זה מספיק? מעבד? לוח? זיכרון?? אשמח לכל עזרה וטיפ בנושא,תודה! כפיר.

• 4 תגובות
    • 816 צפיות
  4. אורח גבי
    Started by אורח גבי,

אני מחפש מחשב נייד לתכנות עם כונן SSD ראיתי שיש כונני SSD משולבים עם HHD . האם החלק של הSSD נגיש? האם אפשר להתקין שם את המערכת הפעלה ואת התוכנות או שהוא לשימוש פנימי של המערכת?

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  5. Started by shevo,

שלום רב, אני סטודנט הניצב לפני השנה השלישית לתואר,מעוניין לקנות מחשב נייד. לפני שהתחלתי את התואר ראיתי שהייתה המלצה גורפת למחשב של לנובו מדגם ה-thinkPad edge e330. בסוף לא קניתי את הנ"ל והסתדרתי עם מחשב נייח. עכשיו החלטתי שהגיע הזמן להרחיב את האפשרויות ולכן אני שוב מתעניין במחשב נייד, אלא שלפי מה שעיינתי באתרים השונים ראיתי שהמחשב הנ"ל כבר לא מיוצר ולכן מאוד התקשתי למצוא מחשב שיתאים לדרישותיי ולתקציבי. אז אשמח אם מישהו יוכל להיות לי לעזר ולספק מידע על מחשב שיתאים. הדרישות הם די זהות למה שנמצא במפרט של המחשב הנ"ל, אבל אם בכל זאת צריך אז אכתוב: *מטרות המחשב: שיתאים לאופי סטודנטיאלי, בעיקר אופיס ואינטרנט אבל גם שמוש בתוכנות מסוימות למשל:Arcmap gis ,mathlab ותכנות בעזרת pytho…

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  6. שלום, אני סטודנט וקונה מחשב חדש שישמש אותי בלימודים. תקציב מקסימלי: הייתי רוצה שהמחיר יתכנס לכדי 2200 שח עם אפשרות חריגה מקסימלית עד 2500. שימושים עיקריים: אינטרנט, קריאת מסמכים, סרטים ואולי משחקים בסיסיים. כמו כן, התוכנות הייעודיות שאני עובד איתם בלימודים הן תוכנות בסגנון MATLAB. (עיבוד נתונים בלי צורך בגרפיקה חזקה). המחשב לא מיועד למשחקים כבדים. ציוד היקפי: אין צורך. שקט: די חשוב לי. מבחינת דירוג לדעתי זה 8 מתוך 10 למרות שאני לא באמת יודע עד כמה שקט אני אמור לצפות שהמחשב יהיה. אוברקלוק: אין צורך. מערכת הפעלה: אין צורך. העדפות רכישה: אזור חיפה והקריות. למשל: skypc, נועה מחשבים, פנדה או אייבורי מחשבים. (מכיוון שכולם לדעתי דומים באיכות העבודה החנות הזולה ביותר מנצחת). שדר…

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  7. Started by MatanMaor,

מה התקציב המקסימאלי?5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,עבודה יומיומית וסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אם אפשר להוסיף מסך שיתמוך (חשבתי על הDELL U23) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  8. מפרט טכני: dell vostro 1540 processor- intel core i3 370m/2.4 ghz dual core ram - 3 gb ddr3 sdram - 1333 mhz hard drive - 250 gb serial ata- 300 -5400 rpm מחיר 2300 שקל האם זה מחשב טוב ושווה לקנות אותו במחיר הזה או שיש משהו שעדיף עליו במחיר הזה?

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  9. Started by liorronen,

היי בניתי מפרט למחשב ביתי שאמור להיות מחשב סביר, אני רוצה שהוא יהיה מסוגל להריץ סרטי HD ובמדי פעם לשמש לעבודה בPHOTOSHOP בצורה בסיסית ביותר.. לא מיועד למשחקים. דגם מחשב: Desktop AMD Trinity Dual-Core A6-5400K 3.6GHz (3.8GHz Turbo) - A2 מעבד AMD: מעבד AMD Trinity Dual-Core A6-5400K Socket FM2 3.6GHz (3.8GHz Turbo) Radeon HD 7540D 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Generic CPU Cooler For AM2/AM3/FM1/FM2 1לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus F2A55-M CSM FM2, AMD A55, DDR3 1866, 2xPCI-E, GBL 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Value 8GB DDR3 1600MHz CL11 1 כרטיסי מסך: AMD Radeon HD 7540D Graphics 1דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX 1 …

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  10. שלום לכולם! אני צריך לקנות מחשב לאבי לצרכי גלישה באינטרנט בלבד. אנא עיזרו לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט. 3. ללא ציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ללא אופיס כולל הרכבה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?לא 10. האם חשוב לשמו…

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  11. Started by Kameha,

1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,עבודה משרדית, הורדות, סרטים , סדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NBA 2K12 ASSASSIN CREED 3 MW -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 BENQ senseye 3 22 INCH -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…

• 6 תגובות
    • 816 צפיות
  12. שלום לכולם, פעם ראשונה שאני קונה מחשב נייד ואני צריך קצת עזרה... אני איעזר פה במבנה שראיתי באחד הדיונים: * מטרות המחשב: לימודים, צפייה בסרטים , קצת משחקים ולא כבדים מדי (כרטיס intel 4000 הוא מושלם מבחינתי) * גודל המסך? 15.6, לא משנה מאט או מבריק. *רזולוציה Full HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? 2-2.5. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? כן אבל לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500, אין צורך בSSD * כונן אופטי? CD\DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * …

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  13. Started by amstel,

שלום, שמתי לב שכשאני בודק מהן הטמפרטורות של המעבד שלי בכמה תוכנות שונות, הטמפרטורות שונות ב10 מעלות בין אחת לשניה. למה להאמין? אחת מראה 35 והשני 46

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  14. בעיקר לשימוש אינטרנט וגם קצת משחקים וסרטים(עד כמה שאפשר)... שיהיה אפשר להפעיל מספר תוכנות מבלי להעמיס על המערכת יותר מידי שהמחיר לא יחרוג מ2500 שקלים אין צורך במסך\רמקולים\עכבר\מקלדת אם אפשר מאחת החנויות: זיגזאג KSP או לוג'יק ועדיפות למארז compucase 6A19 תודה רבה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 816 צפיות
  15. Started by dennmv,

* מטרות המחשב? תוכנות הנדסיות matlab, solidworks, autocad * גודל המסך? לא סגור על זה מתלבט בין 15.6 ל14 * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? ממוצה לסוג מחשב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה מוכרת בתחום

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  16. Started by AlterEgo,

שלום לכולם, אני לא מומחה גדול לתחום ואשמח לעזרתכם: אני רוצה לבנות מפרט - מינוס מארז, ספק כוח, הרדיסק וציוד היקפי שכבר יש לי. המטרה היא שהמפרט יפעיל משחקים כמו The witcher 2 ו-Old Republic בהגדרות בינוניות + ברמה טובה. התקציב, נמוך למדי - 1400 ש"ח. יש עם מה לעבוד? נ.ב - יש לי אפשרות לקבל מחבר כרטיס מסך 8800GTX ואז התקציב יורד ל1000 לשאר החלקים. שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, סרטים משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כ…

• 11 תגובות
    • 816 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לתכנות אמור להריץ android studio,eclipse,ranorex,vmware וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב לעסק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי עם מערכת הפעלה שעובדת ללא תקלות עם התוכנות הנ"ל 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לצי…

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  18. intel pentium 4 2000 mhz northwood gigabyte 8IPE1000-G PDP SYS DAUL 512 DDR zalman 7000 CU FX 5200 64BIT 128MB MAXTOR 160GB Serial-ATA LG 52X32X52 SONY DVD ROM BENQ 52x24X52 מארז A-TOP X-BLADE המקורי (כולל שני מאווררים של TT אחד של AEROCOOL ו4 ג'נריים עם לדים+קטודה זולה) מחשב ללא מסך וללא רמקולים מקלדת ועכבר כמה להערכתכם אני צריך למכור אותו? (אני מוכר אותו לאחד שחולה על מודינג וכדומה הוא רוצה לקנות אותו ב1700 שזה לא שווה לי ) האם זה בסדר לדרוש עליו 2600/2800 ש"ח או יותר ? מזמן רציתי לעבור לAMD 64BIT ולקנות מחשב רציני -תודה מראש

• 7 תגובות
    • 816 צפיות
  19. אהלן חברה, שלחתי תמחשב למעבדה כי הוא הפסיק לעבוד לי והתברר שהלך הלוח אם. אז הציאו לי שתי אופציות - להחליף ללוח אם חלש יותר או לקנות לוח אם חזק יותר אבל אז אני יצטרך להחליף את המעבד,וזיכרון ואני יישאר עם הכרטיס מסך שלי,מארז, והספק כוח. (הכרטיס מסך שלי הוא GEFORCE 9800 ואין לי מושג בקשר לספק כוח) אז ברור שהלכתי על האופציה השנייה אבל בשביל זה אני צריך אותכם כי אני לא ממש מבין בחומרה, אני יותר בקטע של לשחק אז רציתי שתציעו לי: לוח אם זיכרון מעבד תקציב- עד 2000-2500 ואם תוכלו לשים לי בפנים גם כרטיס מסך חדש שלא יעבור ת2800 שקל (לא תקציב בנפרד) אני ישמח ( כמובן אן זה ישתלם לי). כך שאני יוכל לשחק על הגדרות הכי גבוהות ואם לא אז די טובות במשחקים כמו (Dota 2, Diablo 3) וואם…

• 5 תגובות
    • 816 צפיות
  20. Started by Dr. n00b,

עד עכשיו שמתי עין על הלנובו N100 עם הT2300 שעולה 5500. עשה רושם של מחשב מצ'ופר, עם כל הפיצ'רים האפשריים. לינק: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=TZC07684999 פתאום מצאתי מתחרה ראוי: http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=471973 מעבד טוב יותר, כ. מסך טוב יותר, כמות זכרון, גודל מסך - זהים. אולי אין מצלמה וזיהוי טביעת אצבע, אבל בינינו, מדובר בגאדג'טים ותו לא. והHP מגיע עם שלט, צעצוע חלופי. אז מה הקאץ'? למה הHP זול ב1000 שקלים מהמתחרים שלו? בכל מקרה, שאלה נוספת - מישהו יודע מה קורה למי שרכש רישיון OEM של XP עכשיו? מיקרוסופט דיברו על אופציית שדרוג מוזלת לויסטה, אני לא יודע למה זה תקף. כי אם אין, אני פשוט אצטרך לחכות לחדירה של ויסטה בינואר, אב…

• 4 תגובות
    • 816 צפיות
  21. Started by Googleness,

חבר שלי שואל אם המפרט הבא משתלם בשבילו: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5839

• 12 תגובות
    • 816 צפיות
  22. Started by Mikel,

שלום, עכשיו לאחר ירידת המחירים של AMD ויציאת הקונרו החלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש. בקשות ספציפיות: 0) המחיר לא כולל מסך וציוד הקפי. 1) מחשב שקט -> מארז שקט ועדיפות לקרור פסיבי של הרכיבים. 2) HD של Seagate בנפח מינ' של 200Gb 3) כ' מסך כולל VIVO (עדיף - לא חובה). 4) 2Gb זכרון. 5) אם אין הבדל גדול במחיר אז לוח אם עם WiFi 6) חנות באזור המרכז. * אין תכנון ל-OC. נ.ב. אם יש בעיה עם הדרישות והתקציב, ניתן להגדיל את התקציב או לשנות את חלק מהבקשות (אני די נעול על Seagate בגלל האיכות והשקט, וכמובן על ה-2Gb זכרון). תודה מראש לכל העוזרים

• 9 תגובות
    • 816 צפיות
  23. Started by kobibo,

טוב,המחשב מיועד לעבודה ביתית:אינטרנט העברת סרטוני וידאו מהמצלמה ואופיס. ללא ציוד היקפי ללא מסך ואין צורך בצורב מכיוון שיש לי כבר צורב DVD אותו אני העביר. אודה להצעות מאזור המרכז בלבד.

24. אהלן וסאהלן חברים יקרים, ביוני הקרוב אני יוצא להקיף את העולם עם 0 תיקים, כחלק ממסע/פרויקט שלי, והתכנון היה לקנות מקבוק אייר 11.6, שכן קראתי עליו דברים נפלאים, והוא נכנס לי בדיוק בכיס של מה שאני לובש. עכשיו, תכננתי למכור את המחשב הנוכחי שלי (שאני מבסוט עליו מאוד, מאוד, מאוד.), כי הנחתי שהוא יהיה מעט גדול מדי בשביל כל הסיפור, וגם ההארד דרייב הרגיל שלו לא יעמוד לאורך זמן בכל מהמורות הדרך. לפני כמה ימים נסעתי ל"למטייל" על מנת לקנות כמה דברים קטנים, והמחשב נפל לי מהתיק על הכביש. המסך הלך, ומסתבר שגם ההארד דרייב. אז חשבתי "על הדרך" להחליף לו את ההארד דרייב ולנסות להשתמש בו, במקום לרכוש מק. לפחות לעת עתה. המפרט המקורי הוא : 13.3� Diagonal High-Definition HP LED BrightView Wi…

• 4 תגובות
    • 816 צפיות
  25. את האמת שבכלל לא הייתי אמור לפתוח את הת'רד הזה, אני פשוט נורא מוטרד ממה שהייתי אמור לקנות. לא יודע למה. תחושה. אני מצטער ששיגעתי אותכם, זהו, עוד מעט אני ואבא שלי נצא לחנות סוף סוף אחרי שהוא דחה את זה מיום שישי... - המסך שלי הוא 17". בכל מקרה, הייתי אמור לקנות את המערכת הבאה: (אני יודע שהכרטיס מסך מעולה למסך שלי) מעבד Intel Core 2 Duo E7400 Tray ₪561 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ₪463 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Samsung HD501HI 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪292 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD501HI זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP ₪214 כמות:1 htt…

• 11 תגובות
    • 816 צפיות

דיונים חדשים בפורומים