עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yonislash,

אהלן,תודה מראש על העזרה! 1. מה התקציב המקסימאלי? לא קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא מחשב לעסק (חנות),צריך להריץ כמו שצריך תוכנת ERP (חשבשבת) ואינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר,תוכנת ERP. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא תודה 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין כזה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…

• 0 תגובות
    • 858 צפיות
  2. Started by mark0455,

שלום, אני חדש בעולם בניית המחשבים ואני מעוניין בעזרה כי אין לי כל כך מושג בנושא. הפרטים על המחשב שאני מעוניין לבנות: 1. עד 8000 יש אפשרות לחריגה. 2. המטרה המרכזית של המחשב תהיה הרצת מספר מכונות וירטואליות בו זמנית לכן 32 ג'יגה ראמ צריך להיות לפחות, גיימינג פחות חשוב לי כי אני לא כל כך משחק במשחקי מחשב. 3. ציוד הקיפי אני לא צריך רק את המחשב עצמו (נייח) 4.אני צריך את כל החלקים שצריכים להיות למחשב (אני בונה מאפס) 5. עדיף שקט אבל אני גמיש בזה 6.ההגבלות הפיזיות של המחשב פחות חשובות לי ובנוסף אני לא רוצה שיעשה אורות בכלל (חוץ ממה שהכרחי) 7.אין צורך לכלול מערכת הפעלה אני אדאג לזה 8.אזור הרכישה בהעדפה באזור חדרה-בנימינה 9.לגבי מוע…

• 1 תגובה
    • 858 צפיות
  3. יש ברשותי נייד של LG עם רכיב בלוטוט - לפי ויסטה של DAFRON, הבעיה היא (לפי הדיקה עם ניידים אחרים קיימת בכולם - HP,DELL...) שהמחשב הגיע עם CLIENT של BLUESOIL, שהוא בפני עצמו סבבה אבל מכיל חסרונות כמו חייב לדלוק כדי שהבלוטוט יעבוד - דבר שמקשה מאוד עבודה עם עכבר (העכבר הוא בלוטוט), תוכנות צד שלישי כמו התוכנת זיהוי של אריקסון לא מזההות אותו ובעצם לא מסנכנות דרך בלוטוט. אם מסירים את הקליינט ומתקנים דרייורים לויסטה, אז ויסטה משאיר בDEVIECE MANGER איזה סימן שאלה שקשור לבלטוט, כעקרון הבלוטוט עובד על כל הפונקציות שלו אז תאורטית לא הייתה לי בעיה עם זה, הבעיה מתחילה כאשר ויסטה עושה ריפרש כל כמה שניות לDEVIECE MENAGER בין אם אתה נמצא בו ובין אם לא, מה שגורם למחשב לקפוא לשתי שניות כל ב…

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  4. 1. התקציב שלי הוא 3000 +- 2. המחשב מיועד לעבודה עם תוכנות ניתוח גרפים אונליין (יש מס' תוכנות כבדות והמחשב הנוכחי שיש לי בקושי מריץ אותן), סרטים ומשחקים. 3. אין צורך בציוד היקפי. (המסך שיש לי הוא dell wa2209 4. אני צריך שהמחשב יהיה יחסית שקט מכיוון שהוא נמצא בחדר שינה והוא יהיה פתוח רוב הזמן אבל בכל זאת אני צריך מערכת קירור טובה כי החדר חם מאוד בקיץ. 5. איני מתכנן לבצע אוברקלוק 6. מבקש גם המלצה לחנות זולה ואמינה באיזור השרון, עדיפות לפולג. 7. בזמן הקרוב איני מתכנן לבצע שדרוג אך עוד מספר שנים יתכן וכן. המון המון תודה!

• 8 תגובות
    • 858 צפיות
  5. שלום! (: אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא: מעבד amd athlon 3000 64bit (s-939) לוח אם - gigabyte k8nf(nf4) +lan +sata +1394 (s- דיסק קשיח wd 160gb 7200rpm 8mb s-ata (3yw) כרטיס מסך gigabyte geforce 6200 pcx 256mb _tvd nec dvd -rw +rw 3520a x16 dual זיכרון מהיר kingston ddr 512mb 400mhz pc3200 אמרז מהוזר כסוף raidmax cobra midi 420w מקלדת+עכבר מיקרוסופט כונן דיסקטים מחיר נטו: 3,500 תודה! teofik.

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  6. Started by Cpu,

שלום, אני הולך לקנות מחשב בימים הקרובים, שימושיו יהיו משחקים וקצת עריכת מוזיקה ופוטושופ (זה פחות חשוב) התקציב הוא כ3800 שקל, עדיף ללא חריגה. אני לא צריך ציוד נלווה. עדיפות גבוהה למחשב שקט. תודה מראש לכל העוזרים.

• 8 תגובות
    • 858 צפיות
  7. Started by אבי כוקיא,

https://www.dell.com/en-ca/work/shop/servers-storage-and-networking/poweredge-r940/spd/poweredge-r940/pe_r940_p2?selectionState=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…

• 0 תגובות
    • 858 צפיות
  8. Started by erlich9,

Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE 1990 K8N Neo4 Platinum (s939 nF4Ultra 780 512Mb 400MHz Samsung x2 580 X800GTO2 256MB DDR III, PCI-E 1380 200GB SATA II 7200RPM 8MB 580 LG 4165B +x16 -x8 Dual x4 280 סה"כ 5590 האם אתם ממליצים להחליף משהו ואם כן אז מה??? אני רוצה את המחשב בעיקר למשחקים. האם כדאי לי לקנות????

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  9. אני רוצה מחשב בתקציב עד 5500 (ובכל מקרה לא לחרוג בשום אופן מעל 6000), בלי מסך וציוד היקפי, ייתן לי: (1) ביצועים מעולים בעבודה שוטפת. אני צריך מחשב שיעבוד מהר מאוד. (2) שטח אכסון יחסית גדול אני רואה סרטים במחשב ושומר עליו מוזיקה. (3) גרפיקה וסאונד מצויינים. (4) שאת רוב המשחקים הבינוניים-כבדים אני אוכל להריץ בלי בעיות בביצועים. אומנם אני לא צריך דבר שיריץ את כל המשחקים הכי כבדים אבל גם שכן ידע להריץ בצורה טובה גם משחקים עם דרישות יחסית גבוהות. אני צריך מפרט של חנות ולא בחלקים. תודה.

• 2 תגובות
    • 858 צפיות
  10. כאמור בכותרת התקציב עומד סביב ה-3,000 כולל מסך 17 לא דק. תוכנת הפעלה ואופיס יירכשו במקום אחר. הצרכים משרדיים ואינטרנט. ממש לא למשחקים. חשוב שיהיה אינטל בגלל שמרנות הרוכשים (לא שלי, אני רק אבצע עבורם את הרכישה). אני כבר לא ממש מעודכן ולכןזקוק דחוף לעין בוחנת כשלכם. מצאתי את המפרט הבא ב- KSP: P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775) לוחות אם למעבדי אינטל ABIT IG-81 (915) S775,VGA,PCI-E זכרונות DDR 400 512MB A-DATA דיסקים קשיחים Hitachi/ExelStor 80 GB 7200 ATA-100 כרטיסי מסך 64MB Shared DDR כרטיסי קול On Board 128Bit צורבים CD Recorders LG 52 x 32 x 52 (kit) ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים 2202 ATX MIDI PFC, usb מקלדות 2/3 Lang. Arb עכברים MOUSE PS2 +…

• 9 תגובות
    • 858 צפיות
  11. Started by simuran,

שלום רבותי. אני לא אלאה אתכם בפרטים אבל כרגע יש לי מסך פלזמה עם יציאת VGA בלבד. (אמורה להיות מחוברת אליו קופסא, אבל היא מתה. נשאר רק מסך 42"). אני וחברתי לא מנויים ולא משתמשים בשום טלוויזיה (HOT / YES) אנחנו רוצים להשתמש בטלוויזיה לסרטים בלבד. במקור רציתי להשתמש בסטרימר - אבל לסטרימרים אין יציאת VGA ו ממיר עולה עוד כמה מאות שקלים. כרגע אני שוקל פתרון בצורה של מחשב-קולנוע. הדרישות: תקציב - ~1000 ש"ח. זה בערך מה שיעלה לי סטרימר + ממיר. הרבה מעל המחיר הזה - כבר אין טעם. חיבור החוצה - ווידאו: VGA. למרות שלא נראה לי שיש מחשב בלי קול: סטריאו. יעמוד בסלון - לכן צריך להיות אסטטי ושקט. כנראה שצריך גם שלט. לא משתמשים בטלוויזיה לכן אין צורך בכרטיס. תודה רבה, גרג.

• 8 תגובות
    • 858 צפיות
  12. היי, אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב חדש(חודש בערך) ואני מנסה להכין מפרט כדי לקחת הצעות מחיר ממס' חנויות. אני אודה לכם מאד אם תוכלו לעזור לי בהרכבת מפרט כזה. התקציב שלי הוא 7000 ש"ח(כנראה, תלוי במה שההורים שלי יחליטו) והשימושים שלי במחשב הם בעיקר משחקים כמו nfs: most wanted ו aoe3, מעט מאד קידוד וידיאו והמון גלישה באינטרנט. אני זקוק גם למקלדת, עכבר, רמקולים ומסך. זה מה שהצלחתי לבנות עד עכשיו(אבל אין לי מושג לגבי זיכרון): AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box - 1035 ASUS A8N-SLI nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 - 804 Maxtor MaXLine III 250GB SATA 16MB 7200RPM - 690 XFX/GIGABYTE/ASUS/LEADTEK 7600GT - 1300 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X - 300 Thermaltake Swing VB6000 Black 430 Wat…

• 12 תגובות
    • 858 צפיות
  13. Started by avieini2,

היי לכולם אני חדש בפורום ואשמח לעזרתכם! מטרות המחשב? עבודות משרדיות בעיקר * גודל המסך? 15.6 ו14 לא מתחת להם האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מבריק * רזולוציית המסך? סטנדרטית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? בסביבות 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין עדיפות לסוג ונפח מעל 250 * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אני מעדיף אחריות של היצרן וכמובן לכמה שיותר זמן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי אבל חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell אבל לא נעול על זה. כל חברה שנחשבת טובה תתקבל בברכה * כל דר…

• 1 תגובה
    • 858 צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2,500 ש"ח, עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הקלטת פודקאסטים (שימוש בתוכנות עריכה כמו סוני וגאס וחיבור מיקסר חיצוני). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בעדיפות למחשב קל, שיהיה קל לניידו ממקום למקום 7. …

• 0 תגובות
    • 858 צפיות
  15. שלום לכולם, לאחר תקופה ארוכה שלא התעדכנתי בתחום, אני מחפש שילוש וספק להורים שלי, מאחר והמחשב שלהם החליט למות. מארז, כונן קשיח, וציוד היקפי אני אשמור מהמחשב הקודם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין טעם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, ומשחקים פשוטים מאוד (דפדפן וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני מעוניין אך ורק בשילוש + ספק (אלא אם כן יש דיל לספק + מארז) 5. עד כמה חשוב השקט בסו…

• 5 תגובות
    • 858 צפיות
  16. בגדול אין דרישות מיוחדות, רק שיהיה עם מערכת הפעלה ווינדוס ושיוכל להריץ סדרות טלוויזיה (לא HD). גודל מסך 10-12. תודה!

• 2 תגובות
    • 858 צפיות
  17. שלום אני מחפש המלצות למחשב נייד שיתאים לסטודנט להנדסת מכונות ויכול להריץ סולידוורק מחפש מפרט מעבד i7 דור שמיני 16 ג'יגה ביט ראם כונן sdd 512GB לפי מה שהבנתי אני צריך כרטיס מסך של nvidia מסדרת Quadro גודל 15.6 אינץ' תקציב: 5000+- תודה מראש

• 4 תגובות
    • 858 צפיות
  18. אוקיי, אז זה מבאג, וזה יוצא 4600 ש"ח כולל מע"מ. הוא לעבודה משרדית ומשחקים, וגם לשמיעת מוזיקה. הייתי רוצה להוזיל אותו ל4000 בערך, ואם יש לכם המלצות על חנויות במרכז ובשרון זה יהיה מצויין. המפרט: לוח אם- abit kv8(via-k8t800, s-754,Gblan,6ch, ddr,sata)- עולה 570 ¤ מעבד- amd athlon (s-754\939) 3000+64bit 512k עולה 1097 ¤ זכרון- 256mb- 400mhz ddr 184pin שניים כאלה! עולים יחד 410 ¤. צורב פנימי lg dvd super-multi *16 דגם 4163 עולה 465 ¤ דיסק קשיח WD 80gb 8 7200mb sata עולה 404 ¤. כרטיס מסך radeon r9600XT 256 DDR עולה 943 ¤. ספק כח atx 20pin\24pin 520W עולה 153 ¤ מארז שעולה 270 ¤ רמקולים שבחרתי, עולים 350 ¤. מקלדת ועכבר אופטי אלחוטי של מייקרוסופט עולה 266 ¤ סה"כ 4600., להוזיל …

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  19. שלום לכולם, עם בוא הקיץ ברצוני להתחדש במחשב עם קירור מים ופוטנציאל אוברקלוק ושדרוגים בעתיד. חשבתי על מערכת עם מעבד חזק מאוד (אני לא מתכנן לשדרג את המעבד בעתיד), וכרטיס מסך שיכול להריץ את מרבית המשחקים שבשוק היום בהגדרות הגבוהות ביותר, או קרובות להן. כרטיס המסך יוחלף לאחר שיתעורר צורך ממשי לעשות כן. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה, משחקים, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). הכל ב) במי…

• 11 תגובות
    • 858 צפיות
  20. שלום יש לי מחשב של אסוס מדגם U35JC עם כרטיס מסך nvidia geforce 310m המחשב לא באחריות וכל פעם כשהוא מתחמם אחרי שאני רואה סרט או עובד איתו בתוכנות אחרות המסך פשוט נעלם ואני צריך לכבות את המחשב להדליק מחדש והמסך חוזר ככל הנראה הבעיה נגרמת בגלל שהכרטיס מסך נדפק ומתחמם יותר מידי ניסיתי לנקות את המחשב בלחץ אוויר לא עזר. כמובן שהמחשב כבר לא באחריות... השאלה שלי היא אם ניתן להחליף את הכרטיס מסך בדגם הזה ? או שגם בלפטופ שלי הוא מולחם ללוח אם....

• 1 תגובה
    • 858 צפיות
  21. Started by cad5011,

חברה של אמא שלי מבקשת לשאול בפורום איזה משני המפרטים הבאים כדאי לה לקנות. היא הייתה ב-KSP בת"א ואלה המפרטים שהיא מתלבטת ביניהם (הם מופיעים באתר שלהם). השימושים יהיו word, internet ובעתיד היותר רחוק אולי יישומים גראפיים ברמה של מתחיל (היא אמנית). היא מבקשת לקבל תגובות מכאן ואני אעביר את התגובות כמו שהן. מה אתם אומרים? מפרט פנטיום: P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, Hyper-Threading) לוחות אם למעבדי אינטלABIT IS7-V (intel 848) זכרונותDDR 400 256MB A-DATA דיסקים קשיחיםSEAGATE 40 GB 7200 ATA-100 Barracuda כרטיסי מסךMSI GF 4 MX4000 DDR 128MB,TV כוננים- FLOPPY Teac/SONY 1.44 כרטיסי קולOn Board 128Bit כוננים- CD-ROM MSI x52 ציוד רשתותOn Board 10/100 מארזיםATX MIDI 400W usb מקלדות2/3…

• 1 תגובה
    • 858 צפיות
  22. Started by David Triger,

שלום, אני מחפש לקנות מסך מחשב, התקציב שלי עומד על כ-3000 שקל, גמיש מאוד, תלוי בתמורה של המסך. המטרות שלי הן: 1. עבודה (כמה VMים פתוחים בו זמנית, עורכי טקסט ותכנות) 2. סרטים 4K (אין לי טלוויזיה מלבד המחשב בבית) 3. משחקים - לא קריטי, דברים פשוטים כמו WOW, מדי פעם COD, AC, WITCHER, GTA, אך עם פחות דגש על גרפיקה. 60hz ו-1920*1080 יספיק לי עקב המרחק שלי מהמסך. חשוב לי מאוד שהמסך יהיה גדול - אני יושב רחוק מאוד מהמסך עקב סיבות בריאותיות (מטר וחצי עד 2 מטר), ואני חייב שטח עבודה (כרגע יש לי שני מסכים 24 שאינם מספיקים לי, בעיקר בגובה). אין לי בעיה עם לקרוא טקסט קטן מרחוק. יש לי מספר מחשבים, אך המחשב שהכי חשוב לי שהמסך יעבוד אי…

23. ללא מסך. מקלדת, עכבר, רמקולים. המחשב מיועד למשחקים ואינטרנט בעיקר. כמובן שבתקציב הנ"ל לא תוכלו להכניס שם כרטיס מסך מתקדם ביותר אך הייתי שמח למצוא איזון ושהמחשב יהיה מהיר ואיכותי. *עריכה* אני אשמח אם תרשמו את שם החנות ממנה נלקח המפרט.

• 1 תגובה
    • 858 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים(לא חובה על הרזולוציה המקסימאלית אבל כן שואף לרזולוציה טובה פלוס), סרטים בחיבור נוסף ל-LCD ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין איזשהם תוכנות ספציפיות, לרוב תוכנות שיתוף קבצים ולעיתים אופיס. אם זה קשור, אז אני משתמש לא מעט בתוכנות מדיה(VLC Media Player לדוגמא) לצפייה בסרטי Bluray כבדים בטלוויזיה, אותה אחבר מכרטיס המסך של המחשב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  25. Started by mzlbat,

היי כמו שבכותרתת אני מזמין את המחשב הזה HP ENVY 14-1100 Beats Edition שבא עם מעבד I7 ורציתי לדעת אם אני יורד במעעבד ל I5 אני יחסוך בזמו הבטריה ?

• 0 תגובות
    • 858 צפיות

דיונים חדשים בפורומים