ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,383 דיונים בפורום זה
-
מבקש עזרה בבניית מפרט למחשב ללא כרטיס מסך וללא ציוד הקיפי: תקציב: 2500 ש"ח (טיפת חריגה אפשרית) יעוד: המחשב ישמש למשחקים בעלי דרישות בינוניות (בעיקר RPG כגון Dragon Age). מסך קיים 19” רזולוציה 1280x1024 בכוונתי לרכוש כרטיס מסך בנפרד, כניראה דגם מבוסס על ATI RADEON HD 4850 512Mb נפח דיסק יכול להיות קטן אין חשיבות רבה לרעש אבל כמובן שעדיף פחות רועש אין בכוונתי לעשות OC. אני מעוניין לעבוד במערכת הפעלה של 64 ביט 4 גיגה זיכרון אני ארצה שיהיו לי אפשרויות לשידרוג עתידי אם הלוח לא תומך בUSB3 חשוב לי שיהיה PCI-E נוסף להתקין כרטיס USB3 בעתיד. לדעתי עדיף לי ללכת על זיכרון DDR3 מאחר ובעתיד כשארצה להרחיב זיכרון DDR2 יהיה יקר יותר. אני חושב שמעבד Intel Core i3 530 יתן לי פוטנציאל צמיחה…
-
- 6 תגובות
- 878 צפיות
-
-
היה על המחשב הנייד וויסטה, התקנתי XP SP3 בלי בעיות, אחריי שאחותי ראתה שהוא באנגלית אמרה שלא טוב לה ורוצה בעברית, השגתי כבר דיסקים של XP בעברית וכל פעם כשאני מפרמט זה רושם שהוא לא מוצא כונן קשיח מותקן במחשב מה לעשות?? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 878 צפיות
-
-
חבר רוצה מחשב ב5-6 אלף לאח שלו ... זה דיי דחוף הוא מזמין את זה עוד יום-יומיים מטרות משחקים הוא צריך מסך לא רציך מקלדת עכבר הוא צריך CDROM וגם צורב..! תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 878 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.skyrim,elder scrolls online,diablo 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי …
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
בע"ה אני יתחיל ללמוד באוניברסיטה בשנה הבאה וחשבתי לקנות מחשב. אחרי שיקולים רבים נותרתי עם שתי אפשרויות: Alienware m14x HP Envy 14 Beats Edition אשמח אם תייעצו לי איזה מבין שניהם יותר כדאי! תודה מראש! **השימושים שייעשו בו הם כמו של כל סטודנט רגיל...אולי משחקים וסרטים טיפה פה ושם אם יהיה זמן.
-
- 4 תגובות
- 878 צפיות
-
-
מיני נייד חדש שרכשתי לפני כמה ימים עובד מצויין רק שבדקתי תמפרטורות של מעבד בעזרת תוכנת EVEREST גיליתי שתמפרטורה שלCPU נעה בין52 ל72 וCPU DIODE נעה בין 72 ל95 השאלה עם זה תקין?
-
- 0 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום, עקב תחילת לימודי אני צריך לקנות לפטופ, הלפטופ בלימודים ישמש למסמכי וורד, VIRTUALPC, ניסויי רשתות, לא מן הנמנע שיריץ גם VMWARE ו EXCHANGE SERVER בבית הוא יתחבר דרך איזה תוכנת REMOTE DESKTOP למחשב הנייח ככה שלמעשה אני ישלוט בנייח דרך הנייד. תקציב: עד 4000 שח, דרישות לפי דעתי: זמן סוללה ארוך (עומד להשתמש המון ב WIFI) 2GB זכרון פנימי 120GB דיסק קשיח, ממש לא צריך יותר כרטיס מסך מובנה כמה שיותר קל מעבד: לפחות T5550 הדגמים עליהם חשבתי: Dell Inspiron1525 Dell Vostro 1510 HP Pavillon 6820 אודה לכם על תגובתכם,
-
- 6 תגובות
- 878 צפיות
-
-
היי אני מתלבט אם לקנות נייד בדיוטי פרי של באג, הנה הפירוט שלו: מחשב מחברת acer דגם TM5730G מעבד intel core 2 duo T6570 (2.1 GHz front side bus 800 MHz 2MB cache מערכת הפעלה Vista home premium זכרון 2GB (667MHz) דיסק קשיח 250 GB כ. מסך ATI HD 3470 256MB מסך TFT 15.4" LCD, יציאת HDMI תקשורת Lan + Wireless, Bluetooth אחריות שנה מחיר: 949$ מה דעתכם? שווה את המחיר? אני יודע שהמחשב לא רע בכלל, הכרטיס מסך קצת חלש אבל אני לא אשחק בו ממש במשחקים. בקשר לחברה, acer, שמעתי עליה כל מני דברים, מה אתם חושבים? חברה אמינה וטובה? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 878 צפיות
-
-
התקציב הוא 4K. בקשה למפרט עם מעבד AMD 3000 כולל מסך. תודה.
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
-
רכשתי נייד עם המפרט הבא: Processor: 2nd generation Intel® Core™ i7-2630QM processor 2.00 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90 GHz Video Card: NVIDIA® GeForce® GT 550M 1GB graphics with Optimus Memory: 8GB Shared Dual Channel DDR3 Memory Battery: 90 WHr 9-cell Lithium Ion Primary Battery LCD: 17.3" FHD (1080p) with 2.0MP HD Webcam 1. ככול הנראה למחשב יש 2 כרטיסי מסך אחד של NVIDIA והשני של Intel זה של Intel מוגדר ככל הנראה ככרטיס הראשי. כאשר אני משתמש בתוכנות גרפיות קלות כמו SKETCHUP הביצועים ממש לא "מעוררים השתאות" בלשון המעטה. מה אפשר לעשות בנידון? 2. לכמה זמן בטרייה כזו צריכה להספיק בין הטענה להטענה [אינטרנט+מוזיקה] בשימוש רגוע [ המסך 17 אינטש
-
- 3 תגובות
- 878 צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב לעבודה אדריכלית (archicad או revit) תקציב עד 4000 ש״ח בלי חריגות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? archicad או revit) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? סטנדרטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …
-
- 0 תגובות
- 878 צפיות
-
-
כרגע הציעו לו 2 מפרטים. אני צריך את חוות הדעת שלכם והמלצות לשיפור אם יש. תזכרו, התקציב הוא 4K ובלי חריגות. כי גם זה יחסית לחוץ לו... מפרט ראשון (שאני חושב שעדיף): Enermax Chakra ECA3052 Silver NO PSU Intel Core 2 Duo E8400 Box Sparkle nVidia GeForce 9600GT 512MB PCIe OCZ DDR2 2048 (1024MB*2) 800Mhz CL 4-4-4-15 Platinum Western Digital WD2500AAKS 250GB Asus P5K Thermaltake TR2 550W סה"כ - 3751 ש"ח. מפרט שני: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Conroe BOX Gigabyte GA-P31-DS3L Compucase HEC 6C28 Silver/Black NO PSU Thermaltake 450W TR2 RX 140mm Dual 12V Rails Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 WD 160GB SATA II AAJS Palit 9600GT 512MB DDR3 Retail הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל …
-
- 14 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בארה"ב. באתר של DELL הן נותנים לבנות את המחשב חלק חלק... יש שני דגמים של XPS 1330 אחד שמגיע עם מעבדי T, ומערכת הפעלה ויסטה בלבד ודגם שני שמגיע עם מעבדי P ומערכת הפעלה ויסטה, אך עם UPGRADE חינם לחלונות 7 אשמח לשמוע את תגובתכם
-
- 2 תגובות
- 878 צפיות
-
-
מעבד: Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray לוח-אם: Asus P8Z77-V DELUXE s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 3xPCI-E, HDMI, DP קירור למעבד: Zalman CNPS12X LED CPU Triple Fan זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 כ.מסך: Sapphire Radeon HD 7850 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E SSD: Corsair Force GS 240GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail ספק: Corsair AX 650W Gold Active PFC 12cm Fan Modular מארז: ZALMAN GS1200
-
- 4 תגובות
- 878 צפיות
-
-
?Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE? ?A8N-SLI PREMIUM(s939) NF4, 2xPCI-E, GBL? ?512MB 400MHz V-DATA? X2 Leadtek WinFast PX7800 GTX ?200GB SATA II 7200RPM 8MB? מה אומרים על המיפרט הזה...? עם יש מקום לשיפורים תמיד אני שמח לדעת תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 878 צפיות
-
-
היי שוטטתי בYOUTUBE וגיליתי את הדבר הבא המחשב שלי מבית ACER עם ערכת שבבים nFORCE 560 וכרטיס GF8400M GS בתושבת PCI-E x16 http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=431583 יש לי אפשרות להשיג לו 7900GS GO האם הכרטיס יתאים למערכת?
-
- 6 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום לכלום אשמח לקבל הצעות למפרט למחשב שיריץ את התוכנות הבאות: solidwork,matlab,mastercam ,edrawings, ועוד כמה תוכנות בסגנון .השימוש הוא ביתי ללמידה אני הולך בכיוון ה2000 ש"ח +- אני צריך שהתוכנות יעבדו כמו שצריך מבלי שהמחשב יתקע הנה קישור לדרישות של SOLIDWORKS http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html תודה מראש לעונים .
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
שלום רב, אבקש המלצה למחשב נייד לעריכת גרפיקה אך ורק עם תוכנת sony vegas. שאר העבודה היינה שגרתית (אופיס וגלישה). 1. מה התקציב המקסימאלי - 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - ניתן לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - עד 3700 גג. 2. מה שימושי המחשב - עריכת ווידאו עם sony vegas ושאר השימוש הוא סטנדרטי (גלישה ואופיס). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - שימוש תדיר sony vegas. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים - אין צורך בציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - צורב בלו ריי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 ע…
-
- 0 תגובות
- 878 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים, סרטים, וגלישה באינטרנט. כרגע לא מתוכנן OverClock. כנראה שהשבוע אזמין את המפרט הזה בפנדה, אשמח לחוות דעת על המפרט- האם יש משהו שצריך לתקן או להחליף והאם הספק יחזיק את המערכת הזו. תודה. מעבד Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm 825 ש"ח לוח אם ASUS P5Q Intel® P45 Chipset LGA 775 689 ש"ח זכרון KINGSTON 2GB DDR2 800Mhz 225 ש"ח דיסק קשיח Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500AAKS 250 ש"ח כרטיס מסך Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail 895 ש"ח צורב LG GSA-H20N Super Multi DVD Rewriter X20 SATA BLACK OEM 155 ש"ח מארז Antec Three Hundred The Versatile Case 315 ש"ח ספק Seasonic SS-400ET Active PFC 400W …
-
- 4 תגובות
- 878 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משרדי, גרפיקה קלה (פוטושופ פה ושם, מצגות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?WIN10 עברית 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז …
-
- 2 תגובות
- 878 צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם! אני כבר מודה לכם על העזרה מראש. אז ככה אני ממש לא מבין בחומרה של מחשבים ניידים לכן אני מבקש את עזרתכם ברכישת אחד. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, אינטרנט, צפייה בסרטים HD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6 אינץ' * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...), * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להי…
-
- 0 תגובות
- 878 צפיות
-
-
אהלן, התקציב שלי הוא בין 4000 ל7000 שקל . מה שחשוב לי שהמחשב יהיה קל ועם מסך 12-13 . ראיתי את הסוני Sony Vaio VPC-Y216FX הוא מגיע עם מעבד I3 330 UM ככה שהוא יתן לי סמן סוללה טוב. יש למישהו ניסיון עם המחשב הזה ? למישהו יש רעיון למחשב אחר שעונה על הדרישות ?
-
- 3 תגובות
- 878 צפיות
-
-
בוקר אור לכולם יש לי מחשב נייד dell inspiron 15r se 7520 הייתי רוצה לשים לו כונן ssd אחרי חיפושים קצת בפורום הבנתי שאני יכול פשוט להוציא את הכונן hdd הקיים ולהחליף אותו בssd, האם זה באמת ככה פשוט? כי לי אין שום ידע בזה, פשוט אני טכני ומאמין שאני אסתדר אם זה ככה ואם זה באמת ככה פשוט, הייתי רוצה לקבל המלצה לכונן של לפחות 512gb לגבי המחיר, אני לא יודע מה המחירים שלהם אז אשמח גם לדעת. ואם הכל ילך כמו שצריך, אחרי החלפת הssd אני פשוט צריך להתקין ווינדוס דרך הדוס בהדלקה הראשונה וזהו? תודה רבה לכולםםםם
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך שרת שעליו אוכל להריץ כמה תחנות וירטואליות במקביל או יישומים כבדים כמו בסיסי נתונים גדולים. אני מחפש משהו עם מעבד טוב, המון זיכרון (כי צריך להקצות למכונות הוירטואליות) ודיסק קשיח גדול. כל השאר לא חשוב לי. מה שכן חשוב זה יכולת להחליף קונפיגורציות. אני רוצה פעם אחד שתעבוד בו סביבה של לינוקס ופעם אחת סביבה של מיקרוסופט. איך אתם מציעים לנהל ולעבוד בצורה נוחה? להחזיק כמה דיסקים קשיחים ולחבר בכל פעם מה שאני צריך? או שיש דרך קצת יותר נורמלית? הכי חשוב לי - יחס עלות תועלת הגבוה ביותר. לא מחפש את המילה האחרונה בשום דבר. מחפש את התמורה הטובה ביותר לכסף שלי במונחי MB וMHZ. תודה לכולם.
-
- 5 תגובות
- 878 צפיות
-