עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Screw_Master,

יחובר למסך 23 אינצ', לא ישמש למשחקים, אבל חשוב שאפשר יהיה להוסיף כרטיס מסך חיצוני למקרה של משחקים בעתיד. מארז, ספק, צורב DVD וקשיח אחד כבר קיימים, אבל מומלץ להוסיף קשיח 500 אחד. רצוי גם כבל DVI אחד, לחיבור הכרטיס מסך למסך. מה שבעצם צריך זה מעבד עם כרטיס מסך מובנה, לוח אם, זכרונות, וזהו. זה אפשרי בתקציב הזה? המחשב ישמש הרבה לאינטרנט, כך שרצוי שיתמודד טוב עם Flash. מ-RSM.

• 9 תגובות
    • 939 צפיות
  2. Started by LazyCat,

הדגש הגדול במחשב הזה הוא מהירות עבודה (בעיקר עריכה גרפית 2D). התקציב הכולל הוא 10K אך המפרט כולל מסך Dell 2407 (כנראה יקנה בנפרד), מה שמשאיר אותי עם ~6.5K למחשב עצמו. מארז פשוט לחלוטין, חשוב רק שיהיה שקט ועם אוורור טוב. זיכרון 4GB (ירוצו עליו Vista/Xp 64bit ו- Linux). דיסק קשיח 0.5-1TB ללא ציוד נלווה. *אם יש איזשהו שינוי קריטי בזמן הקרוב, אני יכול לדחות את הקניה במקסימום 3 חודשים. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 939 צפיות
  3. Started by nash,

פתחתי לפני יומיים דיון פה בנוגע להמלצה למפרט, וגיליתי בעייה. הכרטיס המסך הנוכחי שלי, Radeon 9600xt, תומך רק בAGP. לוח אם חדש היום לפי מה שהבנתי מבוסס על PCI. אני סבור שהכרטיס מסך הנוכחי יכול להחזיק עוד כמה זמן, אז השאלה שלי היא האם כדאי כרגע לקנות לוח אם פשוט וזול, וכשיגיע הזמן לקנות כרטיס מסך חדש אני אקנה גם לוח אם? תודה מראש. עריכה: PCI ולא CPI

• 7 תגובות
    • 939 צפיות
  4. Started by nirkatan2,

שלום לכולם, אני מחפש לשדרג את המחשב למטרת גיימינג בעיקר. התקציב נע בסביבות ה 500-700 ש"ח... חשבתי לשדרג כרטיס מסך וזיכרון מצורף המפרט הקיים: MS Windows XP Home 32-bit SP3 Intel Pentium E5200 @ 2.50GHz 40 °C Wolfdale 45nm Technology 2.00 GB Single-Channel DDR2 @ 400MHz (5-5-5-15) ASUSTeK Computer INC. P5KPL-CM (Socket 775) 34 °C TOSHIBA-TV (1440x900@59Hz) 1024MB ATI Radeon HD 4800 Series (ATI) 46 °C 313GB Seagate ST3320613AS (SATA) 39 °C PHILIPS DVDR1640P ATI Function Driver for High Definition Audio - ATI AA01

• 14 תגובות
    • 939 צפיות
  5. שלום לכולם, אני מחפש מחשב חדש לשימוש בכמה שנים הקרובות, בניתי מפרט מסויים לאחר הרבה קריא ומחקר בפורום, כמובן שכל הצעת ייעול תעזור, המסך הוא 20' רחב 1050*1680, אין לי העדפה לשום מותג, אין בעיה לקנות את המחשב בחלקים במספר מקומות אם זה שווה ויחסוך לי כסף, הדרישה היא מקסימום ביצועים אמינות ואריכות חיים לתקציב שהקצה העליון שלו הוא 2999 כולל מארז וספק ומאווררים נוספים, כל דבר שקשור במחשב. הדברים שאני לא יודע בכלל עליהם זה ספק שיחזיק את הכרטיס מסך, בחרתי באחד של Chieftec 450W במחיר של 220 שקל יש באתר גם THERMELTEC ב200, שוב לא מכיר אותם איזה עדיף בשבילי או אולי יש בכלל משהו אחר שיותר טוב. מארז, לא משנה לי היופי והעיצוב או החברה העיקר שיהיה פרקטי, שקט אם אפשר, ובמחיר מינימאלי…

• 9 תגובות
    • 939 צפיות
  6. Started by mamjav,

מחפש מחשב שאוכל לתכנת בו באקליפס למשל אבל גם בתוכנות יותר כבדות כמו net beans ו visual studio. צפייה בסרטים HD ופתיחת דפדפן מרובה טאבים תוך כדי תכנות. חשוב שהמחשב יהיה מהיר למטרות אלה, עם חיבור wifi מהיר. מחפש מקום מוכר שנותן אחריות ושירות טוב. * גודל המסך? 15.6. אפשר גם יותר גדול. * משקל רצוי?פחות משנה. רצוי קל מן הסתם אך לא שיקול עיקרי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא שיקול עיקרי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי SSD ולא קריטי הנפח. * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כ…

• 2 תגובות
    • 939 צפיות
  7. אהלן, אני חושב על רכישה של מחשב פשוט לשימוש של אינטרנט ואופיס. תקציב של כ 1300. אשמח למפרט ולהמלצה על חנות אמינה באזור חיפה/קריות. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 939 צפיות
  8. אני צריך שני מחשבים חדשים לבית אחד ב 8000 ש"ח שמתרתו משחקים ברמה הכי גבוה וכצת אינטרנט. והשני ב 6000 ש"ח שיוכל להריץ גם משחקים ברמה גבוה אבל בו אני צריך כוח עיבוד מפלצתי בשביל תוכנה שאני בונה (התוכנה משחקת משחקי מחשב אז חשוב שהמחשב היה חזק מספיק) והם מספיק זכרון אי שורפת זיכרון . שניי המחשבים לא כוללים מסך אל המחשב של ה8000 אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק אל המחשב של ה6000 אני אולי יעשה הם ידרש עוד כוח עיבוד . קירור טוב דרוש. תודה מראש (אני דיסלקט בלי הארות אל שגיאות כתיב)

• 7 תגובות
    • 939 צפיות
  9. Started by shuky123,

ממקום העבודה אני מקבל אפשרות לרכוש את המחשב הנ"ל עם דיסק של 200 גיגה 7200 RPM ו2 גיגה זכרון במחיר מוזל מאוד. אבל יש לי אפשרות להחליפו למחשב אחר שאבחר אשמח לקבל המלצות למחשב מתחרה בקונפיגורציה הזו

• 4 תגובות
    • 939 צפיות
  10. יש לי צורך במחשב לגרפיקה דו-מימד בלבד. בעיקר אינדיזיין+אילוסטרייטור, ומעט פוטושופ. ל-print+web ללא OC. עם תקציב של עד 3000 ש"ח, אפשרות חרגיה לעוד 300 ש"ח. החלקים שאני די סגור לגביהם הם: זכרונות DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 290 ‏ ש"ח דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX 725 ש"ח צורבי DVD‏ LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) 120 ש"ח מארזים‏ CoolerMaster CM Storm Scout Black ATX Case (No PSU) 240 ש"ח ספקי כוח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem) 305 ש"ח מעבד ‏Core i5 2500k 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tr…

• 3 תגובות
    • 939 צפיות
  11. Started by 1nstall,

היי המפרט לחבר שלי... צריך הכל חוץ מ...מסך.עכבר.מקלדת.רמקולים... צריך שיחזיק כמה שיותר זמן... או מנועה או מזיגזג.. תודה מראש install

• 12 תגובות
    • 939 צפיות
  12. שלום. אני רוצה לקנות מחשב חדש בשבוע הבא... אבל לפני יש לי שאלה: כדאיי לחכות לסוף החודש להורדת המחירים למעבדי ה-4 ליבה? (כל המעבדים יורדים במחיר סוף החודש?) עכשיו, בניתי מפרט בחנות וולקאם מחשבים.- 1) מעבד - E6600 http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/cPath/21_22/products_id/4285?osCsid=678efd2c95eab54370bc01fadaf59d76 1215 שקל 2) יש לי 2 לוחות אותו הדבר, רק הצ'יפים שונים ואני לא יודע מה יותר טוב: http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/cPath/215_73/products_id/3740?osCsid=678efd2c95eab54370bc01fadaf59d76 http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/cPath/215_73/products_id/4741?osCsid=678efd2c95eab54370bc01fadaf59d76 עולה 600 שקל 3)זיכרונות -…

• 5 תגובות
    • 939 צפיות
  13. סה"כ 3000 שח יצא לי :פ ... + קומבינות... תגובות?

• 5 תגובות
    • 939 צפיות
  14. אני צריך מפרט עד 1900 שקל, ללא ציוד הקפי (מקלדת, עכבר, מסך) ללא מארז, ללא צורב וללא כרטיס מסך. בעצם, רק לוח אם, זכרונות, ספק, מעבד והארד דיסק. עדיף מחנויות שקרובות לחיפה (TMS, KSP...) יש לי כרטיס מסך 9500GT נשדרג בעתיד כבר תודה רבה, גיל

• 11 תגובות
    • 939 צפיות
  15. Started by Liorinio,

שלום לכולם, המחשב שלי כבר מתחיל להראות את אותותיו ( האמת שכבר הרבה זמן הוא ככה פשוט ההורים לא רוצים להוציא כסף על מחשב חדש) ואני צריך מחשב חדש. המחשב הוא לגיימינג במיוחד , התקציב עד 4.5( לא לחרוג יותר מידי בבקשה . אני באמת לא מבין כלום בכל הנוגע למפרטים, לכן באתי לפה .. אשמח אם תעזרו לי. כבר קיבלתי כמה סוגים של מפרטים, אם תוכלו להשוות ביניהם או להרכיב אחד בעצמכם, זה יהיה באמת נהדר. כמה דברים חשובים: א'. לא צריך ציוד הקפי ומסך.. ב. חשוב שיהיה קירור ואוורור טוב, ושהמחשב יהיה שקט, כי הוא נמצא בחדר שלי. הנה כמה מפרטים שהציעו לי : Gygabyte GA-P55A-UD3 Sata3 USB3 Intel 760 Quad Core i5 Turbo 2.8G Corsair 4Gb DDR3 1333MHZ KIT CMV4GX3M2A1333C9 WD 750GB Sata2 Sparkle…

• 7 תגובות
    • 939 צפיות
  16. Started by KomAsaf,

שלום, קיבלתי כאן המלצה לא מזמן על המכשיר הזה והתרשמתי מאוד לטובה מהמפרט http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12338 אך כשהגעתי לחנות (ניידנייד) המוכר (שניכר עליו שלא הכיר כלל את המחשב וממש ניסה לדחוף מכשיר של Lenovo) הזהיר אותי שזמן הסוללה בSamsung מאוד קצר, או במילותיו: "כדי לחסוך במשקל חתכו את הסוללה מ6 תאים ל-3 תאים, אז היא לא תחזיק הרבה זמן". המחשב מיועד לגיימינג מזדמן אבל בעיקר לימודים - האם אני צריך לחשוש מזמן סוללה קצר שלא יחזיק לי הרצאה של שעתיים-שלוש? ומה לגביי עוד שנה-שנה וחצי, זמן הסוללה ייתקצר משמעותית עד כדי חוסר יכולת להשתמש במחשב מבלי שיהיה מחובר לחשמל? ראיתי דיון פה אבל לא כל כך הבנתי את השורה התחתונה - האם אפשר להחליף סוללה בקלות או לא? וקצת …

• 1 תגובה
    • 939 צפיות
  17. Started by avim1990,

יכול ליהיות שזה לא מתאים לכאן, אם כך אז אני מתנצל מראש. שלום לכולם, דודה שלי מתכננת ללמוד גרפיקה (נראה לי שהיא תעבוד בעיקר עם פוטושופ) והיא ביקשה ממני לעזור לה למצוא מחשב. שמעתי מהרבה מקומות שעדיף מחשב נייח לגרפיקאים על פני נייד. השאלה שלי היא מה הסיבה לכך?? כלומר מצאתי למשל את הנייד הבא: ׳�׳—׳©׳‘ ׳*׳™׳™׳“ "15.6 ׳�׳¢׳‘׳“ Core i7-2630M ׳–׳™׳›׳¨׳•׳� 8GB ׳“׳’׳�: Dell Inspiron N5110BKi263 - Inspiron N5110BKi263 ולפי מה שהבנתי מה שחשוב לתוכנות העריכה הוא מעבד חזק וזיכרון ופחות הכרטיס מסך (פרט לכאשר עושים זום בתמונה). ובמחשב הזה המעבד ממש חזק ויש בו 8 ג'יגה ראם. אני די בטוח שזהו מחשב ממש טוב, אבל אני לא כל כך יודע מה הדרישות שצריכות ליהיות ממחשב של גרפיקאים, והייתי שמח אם מישהו…

• 1 תגובה
    • 939 צפיות
  18. המפרט הנוכחי הינו: AMD A64 3000+ Hynix 512x2 DDR400 dual channel DFI lanparty UT Ultra-D Sapphire HD4670 512mb Western Digital 120Gb 7200rpm 8Mb buffer SATA2 Creative SoundBlaster Live! 24-bit 5.1 channels Asus combo drive OCZ modstream 520Watt Gigabyte Aurora tower ואנו מעוניינים לשדרג בכ-900 עד ל-1000 ש"ח מעבד ולוח אם ובנוסף נקנה בנפרד קיט 4 ג'יגה של DDR3. חשבנו על: Gigabyte GA-880GM-UD2H ב-450~ ש"ח + AMD Athlon II X4 620 ב-520~ ש"ח האם יש טעם בשדרוג כאשר ה-hd4670 ייכלל במפרט החדש? האם ההשקעה הזו שווה את התמורה או שכדאי לחסוך לשדרוג מקיף יותר? מטרות: גיימינג, בעיקר starcraft 2. OC בא בחשבון, המעבד הנוכחי רץ על 2.6 ג'יגה בקירור אוויר עד לפני שנה.

• 5 תגובות
    • 939 צפיות
  19. אהלן, אני צריך מחשב חדש. ישמש בעיקר לשימוש משרדי (אופיס ואינטרנט) וגם כקולנוע ביתי (מוזיקה וסרטי HD באיכות 1080). כמו כן, אני רוצה להיות מסוגל לשחק סטארקרפט 2 בהגדרות אופטימאליות. המחשב יתחבר למסך Dell 2007, טלווזיה Samsung 37A550 ורמקולים Logitech Z5500 שכבר קיימים. אפשר לנצל את כל התקציב. השקט של המפרט קריטי. אני צריך כונן קשיח של 1.5 טרה-בייט (ועדיף מהיר). לא מתוכנן אוברקלוק. אין לכלול מערכת הפעלה. עדיף חנות המספקת שירות VIP (איסוף והחזרת המחשב מהלקוח לתיקונים) או חנות מהמרכז (ת"א והסביבה) כדי שאם יהיו בעיות יהיה לי קל להגיע. אשמח לקבל המלצות למספר חנויות כך שאוכל להשוות מחירים. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 939 צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500 שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ומשחקי רשת 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ללא SSD, שהדיסק קשיח יהיה 1TB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, יהיה בחדר שינה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? mid-tower אפשר עם אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…

• 0 תגובות
    • 939 צפיות
  21. Started by ronf6,

ממצב? צריך מפרט למחשב , לא ממש משנה איזה חנות העיקר באזור המרכז. ללא ציוד הקפי,ללא מסך,מקלדת עכבר וכו , רק מארז ומה שבתוכו. התקציב-2500. אם זה ממש קריטי , אפשר לחרוג. המטרות-בעיקר משחקים,קצת אינטרנט גלישה וורד , שאני מאמין שאין צורך להזכיר את זה כי זה די ברור ומאליו ולא צריך משהו מיוחד בשביל זה >< ללא התקנת מערכת הפעלה קנויה מהחנות,כולל הרכבת מחשב,ללא OC,ואם אפשרי שלא יבוא על חשבון דברים אחרים-שיהיה יחסית שקט , כי מה שיש עכשיו מרעיש,וצריך משהו שקט יותר. אין צורך בדברים מיוחדים,צריך כמובן לפחות כונן אחד שהוא צורב DVD ללא העדפה לחברה מסוימת של החלקים. חשוב גם שהמארז לא יהיה יותר מדי גדול , הוא צריך להכנס בחור שבנו לו.. בקיצור מחשב "רגיל". כמובן-כמה שיותר טו…

• 13 תגובות
    • 939 צפיות
  22. Started by EAD,

בהנחה שלא סתם רוצה לבזבז כסף אם יכול להשיג 16 ג'גה של DDR3 של חברה רצינית כמו קרוסיל ב 500 שקל בערך, האם שווה להשקיע יותר ולקבל DDR3 של 1866 או אפילו 2400? האם בכלל רואים שיפור? או שזאת השקעה מיותרת? האם שווה להוציא נניח עוד 300 שקל או אפילו 500 כדי לקבל עוד כמה MHZ בזכרונות? מדבר על שיפור במשחקים וכאלו.

• 8 תגובות
    • 939 צפיות
  23. המחשב יודע בעיקר למשחקים ואינטרנט הולך להתחבר למסך 22 אינצ' לא מתוכנן OC אפשר להוזיל את העלויות איפשהו? אני לא גיימר מטורף... * יש לי התלבטות לגבי המעבד : להביא את ה 9440 ולהתפשר עם הכרטיס מסך או להישאר עם ה 8400 * אני מנסה להוזיל את העלות לכיוון ה 3500 * עם ספקים אני תמיד מסתבך, הספק סתם יקר ואפשר להתפשר? או שעדיף שישאר ככה לתווך הארוך? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ₪788 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם Gigabyte GA-EP43-UD3L ₪460 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39479 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪288 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1115 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 80…

• 8 תגובות
    • 939 צפיות
  24. Started by SoapSeller,

אני צריך לאפטופ בעיקר למטרות משחקים(אך גם שמיעת מוזיקה), לכן מומלץ שיהיה לוradeon9600, וכרטיס קול טוב. לא מענין אותי זמן סוללה(מצידי שיהיה בלי סוללה בכלל) הייתי מעונין להשקיע כמה שפחות, ככה שגם 7000 זה טוב, אבל עד8000 זה סביר, ועדיף בחנות עם הרבה תשלומים

25. (אפשר לחרוג קצת מהתקציב, השאלה היא לאיזו מטרה) ייעוד - אני מתכנתת מחשבים שעובדת מהבית, וצריכה "סוס עבודה" בנוסף לכך אני אוהבת לשחק קצת במשחקי מחשב, אבל לא משהו עם דרישות מחמירות עוד שימוש נוסף רציני למחשב הוא צפייה בסרטים ושמיעת מוזיקה דרישות חומרה עבור התוכנות שאני מריצה: Visual Studio 2008 SQL Server 2008 2.2 GHz or higher CPU 1024 MB or more RAM 1280x1024 display 7200 RPM or higher hard disk משחק Age Of Empires - 1.4 gigahertz (GHz) processor 256 megabytes (MB) of system RAM 32x speed CD drive A 64 MB video card that supports Hardware Transform and Lighting DirectX 9.0c מעבר לכך שימוש בייתי סטנדרטי - שמיעת מוזיקה, גלישה באינטרנט, תוכנות אופיס של מיקרוסופט וכו' מערכת הפ…

• 12 תגובות
    • 939 צפיות

דיונים חדשים בפורומים