ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לנצל לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה משהו ממש קריטי עד 200 בטוטאל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים שיוצאים מ2015 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 , יש לי VG248QE שהוא על 144HZ(חשוב!!!) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 0 תגובות
- 896 צפיות
-
-
היי שלום אני צריך מפרט בשביל בן דוד שלי בן ה-13. המפרט למשחקים, וצריך את כל הציוד ההיקפי עבורו. (מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר...) חשוב מאוד שהמחשב יהיה ניתן לשדרוג בעתיד, ז"א 4 סלוטים של זכרון בלוח אם, Socket 939 (מעבד AMD כמובן), ממשק גרפי PCIe. המחשב לא מיועד ל-OverClocking, כמובן שאולי בעתיד ישנו סיכוי שאני אבצע בו OverClock, אבל זאת לא המטרה שאליה הוא מיועד. זהו כעיקרון, אם אני אזכר בדברים נוספים אני אערוך את הת'ארד. שכחתי לציין, אין צורך בצורב DVD, במקום כונן CD ROM וצורב DVD, אני אלך רק על כונן COMBO תודה רבה לעוזרים. :-*
-
- 12 תגובות
- 896 צפיות
-
-
הייתי היום בחנות מחשבים וקיבלתי את ההצעה הבאה: מעבד AMD 64 939 3000 לוח אם NFORCE 4 של ג'יגהבייט (הדגם הכי זול, הזה שעולה 700 בערך, שכחתי איך רואים לו :) זיכרון DDR 400 512X2 PQI או איזושהי חברה אחרת כרטיס מסך 6600GT של ג'גבייט גם VIVO וקרור פסיבי צורב DVD (לא סגרתי עדיין דגם ספציפי אבל כנראה זה הNEC או הLG) כונן פלופי דיסק קשיח WD 160GB SATA מארז אקספיידר של צ'נברו כל זה יצא 5600 ש"ח מה אתם אומרים? כדאי? המפרט עדיין לא כולל ספק כוח, הוא אמר שהוא יברר לי לגבי ספקים ויוסיף את זה למפרט ככה שהמחיר הזה עדיין לא כולל ספק! לגבי הכרטיס מסך אני לא סגור, ההבדל בין הVIVO לבין הרגיל הוא פחות מ150 ש"ח, אני לא בטוח שאני אשתמש בVIVO הרבה אבל זה דבר שיכול להיות דיי שימושי יו…
-
- 5 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום רב לכולם, מעוניינים לשדרג את המחשב הנ”ל (מצ”ב JPG), לפי הדרישות הבאות, כאשר ברור לי שנצטרך לרכוש מחשב חדש…. : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח (חריגה קלה אם זה ממש שווה את זה). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? AUTOCAD, עבודה במקביל על מספר פרוייקטים. כרום עם המון tab-ים פתוחים (אזור ה-200+), Creative Cloud של Adobe 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב …
-
-
- 5 תגובות
- 896 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם אני מחפש מפרט למחשב שבו לעיתים אני מבצע עבודות תלת מימד ובד"כ שימוש משרדי ללא גיימינג. לעת עתה אני לא צריך כרטיס גרפי, אבל בעתיד אשים אחד. אני צריך אותו עם מאיץ גרפי מובנה במעבד, 8ג"ב זיכרון, ללא הרדיסק, ללא כונן אופטי, ללא ציוד היקפי כלומר תכל'ס - מעבד, לוח אם, זיכרון, קירור, מארז, וספק כוח. אפשר גם לרדת במחיר אם תוספת המחיר לא משפרת במיוחד את הביצועים. תודה רבה לעונים
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אהלן, אני הרבה זמן לא התעסקתי בחומרה ואני לא מעודכן בכלל במצב השוק של היום יש לי מחשב שאיתי כבר כמעט 7 שנים, והגיע הזמן להחליפו למשהו חדיש. יש לי כרגע מעבד pentium D עם טרה אהרדיסק, 2 גיגה ראמ וכרטיס נבידיה ג'יפורס 9600 בתכנון שלי הוא להעביר את הכריס מסך ואת האהרדיסק למחשב החדש. העיסוק העיקרי שלי במחשב הוא תיכנות (במיוחד לאנדרואיד, צריך להריץ אמולטור), עבודות (אופיס וכאלה) ופה ושם משחקים. אני מחפש חומרה מתאימה, אשמח לייעוץ מאיפה להתחיל, איזה מעבד כדאי לי, כמה ראם, לוח אם, ספק וכל השאר הירקות. תודה לעוזרים מראש!
-
- 9 תגובות
- 895 צפיות
-
-
המחשב מיועד לגלישה ו OFFICE ומעט משחקים קלים מאוד. נראה על פניו עסקה מצויינת עם התמיכה של DELL . מה דעתכם? http://www.notebookclub.co.il/products/%EE%E7%F9%E1-%F0%E9%E9%E3-%EC%E1%E9%FA-%E5%EC%EC%EE%E5%E3%E9%ED/inspiron-n5110-bn2450m.htm אם יש מחשבים אחרים באותה רמת מחיר עם יתרונות ברורים אשמח לשמוע.. תודה
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום, אשמח לייעוץ, נתקלתי בשתי הצעות: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2239 http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7739897&came=758&utm_medium=knyotvenofesh&utm_source=knyotvenofesh&utm_content=champion האם ההצעות טובות? אשמח לקבל הצעות נוספות. תודה
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אני מתחילה ללמוד השנה הנדסת מחשבים ואני רוצה לקנות מחשב לצורך הלימודים, הבעיה היא שאני לא מבינה בזה כמעט ולא יודעת מה צריך שיהיה בו-מה יותר חשוב, על מה לא להתפשר ועל מה ניתן לוותר.איזה מעבד כדאי איזה זכרון וכל מה שקשור בעצם. אני רוצה מחשב שישמש אותי לפחות עד סוף התואר (4 שנים).השימוש שלו יהיה בעיקר לצורך לימודים, אינטרנט, מוזיקה אך גם לעיתים צפייה סרטים (אבל זה לא העיקר),הוא לא נועד למשחקים בכלל. לא ידוע לי על דברים מיוחדים שאני צריכה שיהיו בו ספציפית למקצוע שלי אך אם מישהו יודע אני אשמח לשמוע.. מבחינת תקציב אני באמת גמישה ואין לי בעיה להשקיע אם זה באמת נחוץ למטרה שלי, השאלה אם כדאי בשביל המטרות שציינתי או שבהחלט אפשר להתפשר על דברים יותר זולים.אם בכל זאת לציין סכום אז 50…
-
- 9 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד עם הביצועים הטובים ביותר ועם איכות הבניה והאמינות הטובה ביותר. צריך לעבודה עם BIGDATA , עיבוד תמונה, ותכנות. תקציב עד 17K, עדיף כמובן בפחות. נחוץ, מעבד מהיר מאוד, ראם 32-64 GB, רזולוציה גבוהה של 4K, כרטיס מסך עם לפחות 4GB, ו1T SSD. מתלבט בין Lenovo ThinkPad P50 לבין Dell Precision 7710. חשוב לי האמינות, והשירות. אשמח לקבל הצעות או המלצות נוספות. תודה,
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
-
שלום חברים, אשמח אם תעזרו לי להינעל על דגם טוב של מחשב נייד לפי המפרט הבא: מעבד: I7 Quad Core זכרונות: 8GB DDR4 דיסק קשיח: SSD 256GB כרטיס מסך: אני לא גיימר, לכן אני לא צריך כרטיס מסך חזק. מספיק לי לדעתי כל כרטיס מסך חדש מסדרת Geforce. לפי הבנתי לרוב הם באים כברירת מחדל אם אני קונה מחשב נייד בסביבות ה 4K-5K(שזה בטווח התקציב שלי). גודל מסך: אני עדיין לא סגור על הגודל, אני לא גרפיקאי או גיימר, לכן כנראה אבחר במסך שהוא יחסית קטן(גם כי זה יותר נוח לסחיבה). יציאות: HDMI, USB 3.0 יצרנים מועדפים: Dell, Lenovo, Asus שימוש עיקרי: תוכנות(WireShark, Photoshop, Office, Media Capture Tools, Media Player וכו'..), אינטרנט, ואולי בהמשך אני אתקין…
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום מנורת CCFL בנייד שלי השלימה את מעגל חייה בהצלחה .. היא בעולם טוב יותר. הזמנתי לה מחליפה בסין אבל עד שזה יגיע... אני חייב די דחוף לתקן את הנייד אולי אפשר להשיג מנורה כזאת בארץ ? בכל מחיר הגעיוני - הרי היא עולה 30 סנט במפעל. ל T40 האהוב בעצם כל מנורה סטנדרטית ל 14.1 אינץ' תעזור רק שתהיה לבנה - זה לא למודינג ת ו ד ה
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
-
-
האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מעדיף מהארץ מתי מתוכננת הרכישה: כשאני אבחר מחשב אני אקנה תקציב: 1500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: לא יד ראשונה\שניה: מעדיף ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר חברת המחשב הניד המועדפת: אין מערכת הפעלה מועדפת: אין גודל כונן קשיח מועדף: אין משקל הנייד המועדף: אין גודל הצג: אין זמן סוללה רצוי: אין צבע המחשב הרצוי: אין אפשרויות נוספות במחשב: מה שבאלכם מה מטרת שימוש המחשב? עבודה משרדית\אינטרנט\מוזיקה הערות: אני רוצה מחשב לאינטרנט בעיקרון חח
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
-
-
מומחים יקרים, תודה מראש על העזרה. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לצפייה בסרטים (הוא יהיה מחובר למסך 24 ולטלוויזיה 55), גלישה באינטרנט ואופיס. כמו כן ישמש לאחסון קבצים (בעיקר תמונות ומוסיקה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקל…
-
- 4 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום לכולם, העבודה עכשיו על המחשב די מתסכלת אותי ולמרות שיש לי מחשב חזק למדי זה איננו מספק אותי.. על כן אני מבקש את עזרכתם מתוך הניסיון לדעת את הפריטים המומלצים להרכבת המחשב.. במקרה שלי אני מבקש מחשב של 5-6k לקופסה עצמה וכנראה שאוסיף מסך של 22-24".. שימושיי: עובד על סקצ´אפ, vray, ובתקוה שקרוב גם מקס, אוטוקד פוטושופ.. כמובן שגם רואה הרבה סרטים על המחשב.. לא מתוכנן OC, לא ממש משחק (למרות שאני מניח שתמיד תהיה האפשרות) אני מאוד רוצה מחשב ש-ק-ט, שיוכל לעבוד בלי להפריע.. יש לי היום הארד דיסק של 320GB שיעבור למחשב החדש אבל ברור שזה כלל לא מספק. שמתי לב שהיו כל מיני שינויים X48 ואחרים, דברים שאני לא בקיא בהם ועל כן אני מבקש עזרתכם. תודה
-
- 9 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום, אני בארה"ב ומחפש מחשב נייד משתלם לקניה פה, חשוב שיהיה אחריות בינלאומית בארץ, השימושים הם רגילים, עדיפות למהירות (אם צריך נרכוש SSD בנפרד), ראם גבוה, עדיפות למחשב שיחזיק 3 שנים לפחות. תודה 1. מה התקציב המירבי? 400-700$ האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים שוטפים, עבודה משרדית, צפיה ב4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אם המחשב מגיע ללא SSD ארכוש בנפרד …
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
המפרט מחנות מוכרת באינטרנט, לא יודע אם נהוג לתת קרדיט לאתר שלהם בפורום זה. אם תגידו שכן, אוסיף לינק. אודה מראש על הצעות לשיפורים, תוספות או הורדת דברים מיותרים (למטרה הספציפית של עריכת וידאו ברמה טובה) מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 2.83-GHz x 4 Quad Core 12MB Cache קירור מעבד Intel Low Noise S-775 CPU Cooler לוח אם Intel P43 Express Main Board (1333 FSB) זיכרון 4GB (2048 x 2) DDR2 800 MHz - Dual Channel Compatible כרטיס מסך nVIDIA QUADRO FX-580 512-MB DDR3 25.6 GB/sec Dual-DVI כרטיס קול 8-Channel (7.1) Audio Codec (+Optical) דיסק קשיח (מערכת) 500-GB 7200-RPM SATA-II +16-MB Buffer (Single Platter) דיסק קשיח (דגימה ופרויקטים) 500-GB 7200-RPM SATA-II +16-MB Buffer (Single Pl…
-
- 5 תגובות
- 895 צפיות
-
-
בדקתי לוח של EPOX דגם EP-4SGMBI עם באס של 800 MHZ ! וזה הלוח הכי מסריח שניתקלתי בו עם ציפסט של SIS 661 לוח מסריח ביותר !!!!! עם הלוח הזה המחשב זז כמו פנטיום 3 ממש עגלה. לקחתי את אותם רכיבים ושמתי על לוח של עלית עם ציפסט 865 של אינטל והמחשב עף. לא סתם לוח עולה 300 ש"ח ! חברים הלוח אם זה החלק הכי חשוב במחשב לא להתפתות לזבל את שלי אמרתי תודה.
-
- 8 תגובות
- 895 צפיות
-
-
-
בע"ה אני יתחיל ללמוד באוניברסיטה בשנה הבאה וחשבתי לקנות מחשב. אחרי שיקולים רבים נותרתי עם שתי אפשרויות: Alienware m14x HP Envy 14 Beats Edition אשמח אם תייעצו לי איזה מבין שניהם יותר כדאי! תודה מראש! **השימושים שייעשו בו הם כמו של כל סטודנט רגיל...אולי משחקים וסרטים טיפה פה ושם אם יהיה זמן.
-
- 4 תגובות
- 895 צפיות
-
-
ושאלה נוספת אם אני שם כרטיס מסך חדש על מחשב יחסית ישן (לפני 2 שנים) הכרטיס מסך יפעל טוב??? מדובר במחשב: p4 1.5 jetway 401i 128+128+256 sdram הכרטיס שאני רוצה לשים הוא geforce 5900xt ולהחליף אותו עם שלי... במחשב החדש אני שם geforce 2 mx 200\100 המחשב החדש צריך להיות חזק כמה שיותר במחיר הזה הוא לאחותי. הוא יותר לאינטרנט, פחות למשחקים.ואם הכרטיס הישן שלי יפעל "בסדר" במחשב החדש?
-
- 8 תגובות
- 895 צפיות
-
-
היי :-) אני שוקל לקנות את המחשב הבא והייתי רוצה ייעוץ אם כדאי: http://ksp.co.il/?uin=20559 השאלה לא האם זה יתאים לצרכים שלי מבחינת חומרה (כי אני אכן מחפש מעבד מצוין, SSD והרבה זיכרון), אלא האם יש איזשהו קאץ' שעיניכם המנוסות רואות ואני לא , וגם - האם לדעתכם כדאי לחכות עוד כמה חודשים שיצאו דברים יותר חדשים או לדוגמא שהסטנדרט לזיכרון יהיה יותר מ-8 ג'יגה? תודה רבה!!
-
- 4 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום חבר שלי ביקש ממני מפרט למחשב.. אז החלטתי לעזור לו. אני הבאתי לו משהו אבל אני לא בטוח שזה לצרכים שלו, אני חוזב שהגזמתי קצת. הדרישות: שיריץ משחקים (לא הכי כבדים) כמו Unreal 2004 ו Warcraft 3 ומשחקים מהסוג הזה, וקצת יותר טובים (לכן אני לא יודע אם צריך להוציא 2500 שקל על 7800GT) מעבד: אין עדיות בין Intel ל AMD. (אני מעדיף AMD אבל לו לא איכפת). ציוד הקפי: אני לא יודע אם צריך, אז משהו הכי בסיסי. חנות: לא משנה ממש איזה, העיקר שכל החלקים יהיו מאותה חנות ומהמרכז. הרכבה: כן. תודה עריכה:הוא רוצה גם כרטיס מסך משולב עם כרטיס טלויזיה חשבתי על Gigabyte Radeon X800XL GV-RX80L256V PCI-e 256Mb VIVO Retail Video Card הוא עולה כ 1800 שקל
-
- 11 תגובות
- 895 צפיות
-
-
מפרט מלא לוח אם ASUS מדגם P5S800-VM - תומך מעבדים בטכנולוגיית LGA775 - תומך SATA כולל RAID 1,0 - תומך מעבדים בטכנולוגיית HT - תומך 800FSB - תומך PRESCOT - תומך כרטיסי מסך AGP x8 - תומך 8 יציאות USB בתקן 2.0 מעבד Intel Pentium 4 LGA775 3.0Ghz 800FSB זיכרון 512MB DDR 400Mhz עם תמיכה בזיכרון עד לנפח של 2GB דיסק קשיח 80GB SATA 7200RPM 8MB Cache מארז Super ATX מפואר עם 2 כניסות USB בחזית + 4 מאחור + 2 יציאות נוספות אופציונאליות צורב תקליטורים x52/x32/x52 של BENQ כרטיס קול לשמיעה הקיפית Realtek ALC655 6-channel CODEC S/PDIF out interface Jack-Sensing Technology כרטיס רשת Realtek 10/100 Mbps תוכנת אנטי וירוס PC-cillin כרטיס מסך לבחירה: - Geforce 5 FX5200 128MB + T…
-
- 11 תגובות
- 895 צפיות
-