ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,383 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש'ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה ולימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA ודומיו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות למסך עד 15 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום! אשמח לקבל ייעוץ בנוגע לרכישת מחשב נייד שישמש לטובת לימודים (office) ועריכה פלאש (לא HD) באמצעות תוכנת Adobe CS3. מצ"ב "דרישות המערכת" של תוכנת CS3 מתוך אתר חברת אדובי וכן מפרט של מחשב שנתקלתי בו ברשת ואשמח לקבל את דעתכם עליו. דרישות המערכת: http://store.adobe.com/store/en_us/popup/software/creativesuite/mastercollection/systemreqs.html מפרט שנתקלתי בו - HP Pavilion dv6-1410ej : http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKDV61410ej&cfm=7E05AFD1 כעקרון מפרט המחשב והמחיר שצירפתי נראים לי טובים אך נאמר לי שמחשבי Pavilion הם לא סדרה אמינה במיוחד.... אשמח לשמוע את דעתכם על המחשב הנ"ל והצעות נוספות. תקציב עד 4,000. תודה לעוזרים!!!!!!
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
-
איך הם בגדול? מספיק משתלמים כדי לקנות בלי אחריות? כדאי לבקש מאמא להבריח אחד לארץ?
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
שלום אני מחפש לפטופ חדש! מסוג IBM סידרה T 40 ומעלה... הכולל WIFI / BLUETOOTH וצורב DVD במחיר סביר. אולי מעודפי מלאי... תודה.
-
- 9 תגובות
- 890 צפיות
-
-
היי חברים, קיוויתי שאני אצליח לחכות עד שיגיעו ה-Haswell לארץ אבל נשברתי. המחשב ישמש אותי על בסיס יומיומי בנסיעות(וזה הקו המנחה בקנייה) אבל גם בסביבות של "בית" (אני חייל). אני לא באמת מכיר את הסצינה אז אני אולי לא יודע מה זה נורמטיבי או מה סביר לקבל במחיר הזה. לכן יש דרישות שרשומות בקטן כדי שתדעו היה האידיאל . להלן המחשב שאני מחפש: * מטרות המחשב? תכנות (על כל המשתמע מכך) , גלישה, קריאת ספרים, סרטים והרמת מכונה וירטואלית אחת לפחות ואולי משחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני מניח שבין 13 לבין 14. מבחינת סוג-כל דבר שאי אפשר לראות בו כשיש מקור אור/ שמש זה רע. אם אין סיכוי שאני אמצא מחשב עם הגודל הזה שעונה לדרישות - בואו נדבר על זה * רזולוציית המסך…
-
- 6 תגובות
- 890 צפיות
-
-
היי, המחשב הנוכחי שלי (core2duo עם 1.86) כבר עייף, לכן אני מחפש להשתדרג (ולמי שיש לו רעיון מה אני יכול לעשות עם הנוכחי, אשמח לשמוע). אני מחפש מחשב שיוכל לסחוב בקלות תוכנות כגון Visual studio 2010 וכן Photoshop ו- Indesign. יש לי מחשב כרגע, כך שמדובר רק במארז עצמו. חשוב שמארז יהיו יציאות USB2 מקדימה ומאחורה. אשמח לקבל עזרה עם הצעות למפרט בעבורי, בתקציב של סביב ה2000 ש"ח. תודה!!
-
- 3 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אני מתכנן רכישת מחשב נייד וגם מחשב נייח. אני אעזר במפרטים שכתבתם. 1. באזור שלי בקריות יש אייבורי/באג/ksp/omc רשתות חשמל... היכן עדיף? 2. כאשר קונים מחשב מוכן איך אפשר לודא שהחלקים שנמכרו הם באריזה? איך אפשר לודא מה שמו בתןך המחשב? 3. הייתי רוצה לקבל חלקים באריזה מקורית ואז לתת להם להרכיב ( כך אני מקבל את כל האריזות והתוכן שלהם למקרה שאצטרך בעתיד). זה מקובל? 4. מערכת הפעלה - אני רואה שדי הולכים לכיוון win8 . כדאי? אני מכיר את win 7. לא יהיה קשה ללמוד? 5. איך פותרים את בעיית הרשיונות? נראה לי יקר לקנות 2 רשיונות ל 2 המחשבים הנ"ל? למשל האם אפשר להוזיך על ידי win ישן שיש לי ברישיון? קצת לא הגיוני שקונים מערכת win ברישיון ואחרי 3-4 שנים יש חדש ושוב צריך לשלם מחיר מלא ל…
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כול התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג במאה ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים של המחשב יהיו: צפייה בתכני HD עבודה על תוכנת SOLIDWORKS(סטודנט לא פרנסה) באופן תדיר משחקים כמו FALLOUT LAS-VEGAS,METRO2133 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הרזולוציה היא 1920*1080 בגודל 23 אינצ'(dell U2311H( -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות במסגרת התקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 3 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום, שאלה לאומנים שביננו, אני הולכת ללמוד צילום מקצועי, מחפשת לקנות מחשב נייד ללימודים, חשוב שיהיה חזק , עם כרטיס גרפי טוב שאני יוכל לעבוד עם תוכנות עריכה כבדות ושהתמונות יהיו חדות מדויקות והצעים חיים. כמובן שהמק בוק הוא הכי טוב לעניין הזה. אבל למען האמת אין לי תקציבים כרגע למק בוק של אפל. השאלה איזה מחשב הוא הכי קרוב אליו במפרט הטכני בסכום קצת יותר שפוי. תודה רבה! דפנה שטרן
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש בסכום של 4-5 אלף שקל המחשב הוא בעיקר למשחקים ודברים כאלה. אני צריך שיחזיק לי להרבה זמן. תגיד אתם יכולים להמליץ לי על חלקים? לא כולל מסך. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
הרמקולים של המחשב שלי לא עובדים הדגם זה lge5 של חברת LG זה אומר לי שאין כרטיס קול או שצריך להתקין את הדרייבר כרטיס קול יש אז אני צריך את הדרייבר של הרמקולים למחשב אני אשמח אם תוכלו לעזור:]
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
מבקשת המלצות על חברה עדיפה - tushiba ,leovo, dell ,hp כמו כן על איזה נתונים כדאי לעמוד. שימוש המחשב הוא בעיקר לפוטושופ. תודה
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט למשחקים ב5500 שקלים. אין לי צורך בציוד היקפי כלל, ואני מתעתד להזמין מTMS בגלל הביקורות המשובחות וOC בחינם לחברי הפורום. אני יכול לחרוג ב200-300 שקלים אם זה שדרוג משתלם אחרת אעדיף לא לחרוג. בקשר לכרטיס מסך יש לי העדפה לHD2900 PRO כי הבנתי שהוא יותר טוב מה8800GTS אבל אני לא בטוח, אשמח לקבל את עצתכם. עכשיו השאלה שלי היא בקשר למעבד: מה ההבדל בין כפולי הליבה למרובע הליבה מבחינת משחקים, והאם בחירה בכפול ליבה כרגע תפגע בי באופן רציני בעתיד? ממה שאני יודע כרטיס המסך הוא הרכיב החשוב ביותר במשחקים אז אני מעדיף להשקיע יותר בכרטיס במקום מעבד מרובע ליבה. ושאלה נוספת למי שקנה מחשב מTMS בעבר: כמה זמן לוקח להם לשלוח למרכז (אני מעוניין בOC)? תודה מראש לכל העו…
-
- 8 תגובות
- 890 צפיות
-
-
DV5225 של HP. 1.66CORE DUO 512MB 667MHZ DDR II SATA 80GB DVD-RW LIGHTSCRIBE 945GM
-
- 5 תגובות
- 890 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COH, LoL, GW2, Skyrim, Borderlands, Planetside2 XCOM -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …
-
- 3 תגובות
- 890 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12,000 שקלים, אפשר לחרוג ב2000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סימולציות תלת מימד ורינדורים SideFX Houdini, Blackmagic Fusion, Adobe After Effects, SideFX Karma, RedShift 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב, שיהיה אפשר לעמוד לידו ולדבר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא ול…
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
ידידה שלי רוצה לקנות מחשב ויש לה תקציב דל מאוד 3000 ש"ח כולל מסך אז הנה מפרט שהצעתי לה מה דעתכם? (ההצעה נלקחה מגמא מחשבים www.gamapc.co.il) אם יש הצעות אחרות אשמח לשמוע ולהזכירכם החנות צריכה להיות באיזור המרכז מעבד AMD sempron 2500 לוח אם גיגה בייט GA-7vm400m זכרונות kingston 512mb ddr 400 cl3 דיסק קשיח WD 40GB 7200 8MB buffer כונן תקליטורים Lite on X52 כונן 1.44 מקלדת מולטימדיה ועכבר אופטי PS2 רמקולים סטנדרטים מארז compucase 6a19 סה"כ 2805 כולל מע"מ המחשב למטרה של אופיס ואינטרנט (יענו למטרות משרדיות) אני חושב שזה כולל הרכבה אבל לא בטוח אשמח לשמוע דעות והצעות לשיפור (לקחתי את הלוח הזה כי הוא היה הכי זול שם ויש עליו כרטיס מסך) בתודה מראש ארז
-
- 9 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום לכולם, הרבה זמן לא התעדכנתי בחידושי הטכנולוגיה שיצאו. נתקעתי בזמן שיצא ה PCI EXPRESS . חבר שלי ביקש ממני להרכיב לו מפרט ב מקסימום 1500 ש"ח (לא כולל מסך). אני לא מבין בצ'יפסטים החדשים והיתי רוצה את עזרתכם בבנית מפרט כזה. כל פעם שאני מנסה להרכיב משהו יוצא לי 2000 שקל לפחות. האם כדאי ללכת על דילים באינטרנט ? ישנם דילים של 1000 ו 1500 ש"ח. גם אני פעם היתי אומר לא למפרטים כאלו אך היום אני מתלבט. המחשב מיועד לגלישה,אופיס וצפייה בסרטים מידי פעם זה הכל. הסתכלתי במפרטים המומלצים וראיתי שהיחיד מתחת ל 2000 שקל הוא עם 256 מגה שזה לא מספיק. מה אתם אומרים ? כדאי לקנות מדיל ? כדאי להרכיב לבד ? משהו יכול לבנות לי מפרט "יעיל" ב 1500 שקל ? תודה
-
- 5 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אוקיי אחרי שהפנמתי ויישמתי את חוקי הפורום. אני אתחיל מההתחלה בניסוח שונה. התקציב שלי הוא מזומן עד 2500 ש"ח ובתשלומים אני בכיף יכולה לגרור את זה עד 4000... מטרות המחשב: הורדות, גלישה באינטרנט, פוטושופ(לצורכי לימודים לא כמקור פרנסה), עריכת סאונד (תוכנת Audiocity), צפייה בסרטים, לא למשחקים. אני לא זקוקה לציוד היקפי(גם לא לכרטיס טלוויזיה). רק לגוף המחשב עצמו. מעבר לזה אני זקוקה לשאר הדברים ברמה די איכותית. וגם משהו שיצליח להחזיק כמה תוכנות שפתוחות ביחד... אין לי העדפה לחברה מסויימת כי אני לא בקיעה כל כך. לא חשוב לי מחשב שקט..או צבע כלשהו.. זהו מקווה שעכשיו זה יותר יעזור בהמלצה תודה!
-
- 12 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אני בונה מפרט לחבר למשחקים בנתיים הנה מה שבניתי ואני מחפש איך לחסוך... Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 Sapphire ATI Radeon 6950 2GB GDDR5 v2 ברכישת מחשב מעל 3000 ש"ח, יחידות 1 ₪1183 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2878 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪115 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 Cooler Master Elite 370 + Antec True Power Trio 650Watt, יחידות 1 ₪549 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2512 G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1 ₪225 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2395 Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 …
-
- 8 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום רב! אני צריך לבנות מפרט (ללומד אדריכלות) למחשב שיריץ בקלות AutoCAD, אני לא מכיר כלל את התוכנה ולכן לא יודע על מה צריך לשים דגש. הבנתי שאמרו להם שצריך לפחות 2GB RAM (כאילו שמישהו מציע היום פחות) ומסך גרפי (שאין לי מושג מה זה אומר) אני מאמין שמחשב שמריץ אוטוקאד בקלות לא תהיה בעיה לשחק איתו קצת גם ב Photoshop ו Premiere. התקציב שרשום בכותרת כלל לא מדויק, זאת אומרת - אני מעונין במינימום הנדרש לעבודה נוחה, נעימה, וחלקה. אם המינימום עובר את ה 5, אסתדר. (חוץ מאוטוקאד המחשב ישמש גם לשימוש ביתי/בסיסי פשוט כמו אופיס, קצת סרטים ומוזיקה. אבל לא ברמה גבוהה שתצרוך דיסק קשיח ענק ומסך לסרטים) תודה מראש לכל העוזרים
-
- 9 תגובות
- 890 צפיות
-
-
היי, אז ככה, ירדתי מעניין המחשב הנייח, ואני מתכנן לקנות מחשב נייד בארה"ב שיהיה למטרת משחקים ועריכות בפוטושופ(לא יודע עד כמה עריכות בפוטושופ מצריכות שינויים קיצוניים במפרט, לכן לא ציינתי את זה בכותרת) -גודל המסך: לא רלוונטי(לא כזה משנה לי איזה גודל הוא יהיה, אבל כמובן שיהיה בגבול הטעם הטוב ולא ענק מדי) -משקל: לא רלוונטי. -זמן סוללה: רצוי שיהיה כמה שיותר ארוך, בהתאם למסגרת לתקציב(אם הוא מאפשר את זה) -יציאות מיוחדות/BT: אין צורך מיוחד בשניהם. -גודל מינימלי של כונן קשיח: 500GB. -שיהיה כלול כמובן צורב DVD. -לא נדרשת אחריות בנלאומית -אין לי העדפה לחברה כלשהיא. הערות נוספות: *אני ארכוש את המפרט בעוד כ-4 חודשים. אם לדעתכם מתוכנן לצאת רכיב (מעבד/כרטיס מסך וכד') חדש לשוק במהלך התקו…
-
- 5 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש לעונים, מעוניין לרכוש מחשב נייד לשימוש כללי, תקציב 3000 עד 4000 כרגע מתלבט בין שני דגמים מחשב נייד Lenovo IdeaPad 3-15IML 81WB00BPIV מחשב נייד Asus VivoBook S15 S533FA-BQ060 אשמח לדעת מי מבין שניהם עדיף מבחינת המפרט ואם יש הצעה טובה יותר אמח גם כן לשמוע שוב תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 890 צפיות
-
-
השאלה היא לא האם ניתן לתקן אלא האם כדאי לתקן, אמרו לי שהתיקון יקר במיוחד והמחיר של המחשב כולו 2500 ש"ח המחשב חדש ויפה וכואב הלב לראות אותו סובל...
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-