עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני כרגע מתלבט בין שני מחשבים: ASUS F6VE-B1 - http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=F6VEB1&Cat2Cat1ID=12&Cat2ID=41&aff=Zap〈=HE וASUS N81VP-C1 http://www.qsys.co.il/pl_product~N81VP-C1~12~42.htm חשוב לי שהמחשב יהיה קטן ונייד לכן רציתי 13.3" הקטע הוא שהמחיר זהה והכרטיס מסך של ה14.1" הוא פי 2 יותר חזק... המחשב מיועד בעיקר לעבודה באינטרנט אבל חשוב לי שיהיה חזק למיקרה שאני ארצה להריץ איזה משחק (כרגע המשחקים שאני מריץ לא דורשים כרטיס חזק כ"כ) מה אתם אומרים ? זה הבדל רציני בגודל ?

• 14 תגובות
    • 953 צפיות
  2. שלום, אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייח. 1.מה התקציב המקסימאלי? 3,200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים בייתים (אינטרנט, אופיס) ותוכנות גרפיקה (פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרטור). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כרגע השימושים בתוכנות הגרפיקה הם בסיסיים כי אני רק מתחילה ללמוד/לעבוד עם התוכנות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  3. שלום, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 2500 שח למחשב. צריך שניים. אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות/פייטון, מסמכים ומצגות, הרבה זום וטיימז. משחקים פשוטים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? צג גדול. לפחות 15.6 אינץ'. משקל לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי windows 10 . לא קריטי (יכול להשיג בזול ולהתקין לבד) 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזו…

• 2 תגובות
    • 953 צפיות
  4. אני צריך מפרט למחשב בעיקר למשחקים חדשים ביחד עם מסך 22 אינץ Wide screen עם HD אין צורך במקלדת \ עכבר . צורב DVD פשוט יספיק אני צריך מחשב יחסית שקט (לא צריך בידוד קול , אבל לא רועש מידי) אם אפשר כרטיס מסך ולוח אם שיאפשרו שדרוג ל-SLI או Crossfire בעוד כשנה שהכרטיס יהיה זול יותר ויציאה של HD מהכרטיס מסך ואפשר בלי כרטיס רשת (אני יעביר פשוט את הכרטיס רשת האלחוטי שמחובר במחשב הנוכחי שלי , אז רק צריך PCI פנוי) ללא מערכת הפעלה וללא צורך בהרכבה

• 11 תגובות
    • 953 צפיות
  5. שלום לכולם, בניתי מפרט לשימושים שלי - משרדיים בעיקר - אופיס, אינטרנט, סרטים ומוזיקה. צריך גם ציוד היקפי - רמקולים, מסך, מקלדת ועכבר אלחוטיים. אני יודע שזה קצת מעל מה שיידרש אבל אין לי כח לשדרג כל שנה :-) עדיין מתלבט לגבי המארז (לא כלול במפרט למטה) עוד משהו שחשוב במפרט זה 3 שנים אחריות לדיסק הקשיח וספק הכח. אשמח להצעות לשיפור ! המפרט Intel IVY Bridge Core i3 3220 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 55W Tray, יחידות 1 ₪556 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4028 Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155, יחידות 1 ₪65 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1901 ASROCK B75M R2.0 S1155 USB3 Sata3 VGA HDMI DVI B75 CHIPSET, יחידות 1 ₪382 http://www.rsm.…

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  6. אני יוסיף ויציין שאין למחשב זה שום מטרה להיות מחשב למשחקים או משהו דומה , המחשב הוא לעבודה נטו עם תוכנות גרפיות תלת מימדיות , ע"פ איזשהו מבחן שראיתי לגבי עלות תועלת שווה לקנות את הכרטיס nvidia quadro fx1400 שמצאתי שהמחיר שלו בהשוואת מחירים ראשונית בזאפ הוא כ-2500 ש"ח לכל הפחות השאלה היא האם עדיף אולי במחיר הזה כרטיס מסך אחר (שוב לעבודות גרפיות בלבד) ומה לגבי היעילות הנזקקת לתוכנות אלה מהמעבד הזיכרון והלוח אם... אני חשבתי פחות להשקיע במעבד ולקחת משהו כמו 2GB זיכרון במהירות 667MHz .. אשמח לקבל תיקונים.. תודה מראש לכל מי שיענה..

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  7. שלום, אשמח לעזרה בהמלצה למפרט למחשב נייד עבור סטודנטים. הדרישות הן בעיקר עבודה עם מסמכים וגלישה באינטרנט. לא נדרש יכולת עיבוד תמונה/וידאו או תכנות. אני מתכוון לקנות כ-70 יח' כך שאני מניח שיהיה הנחה מסויימת במחיר, אבל המחיר המירבי ליחידה הוא 2300 ש"ח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2300 ש"ח (מזכיר שאני מתכנן לקנות 70 יח', אז אפשר להציע קצת יותר יקר ואנסה לקבל הנחה.) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD. (סטודנטים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול …

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  8. אוקיי אחרי שהפנמתי ויישמתי את חוקי הפורום. אני אתחיל מההתחלה בניסוח שונה. התקציב שלי הוא מזומן עד 2500 ש"ח ובתשלומים אני בכיף יכולה לגרור את זה עד 4000... מטרות המחשב: הורדות, גלישה באינטרנט, פוטושופ(לצורכי לימודים לא כמקור פרנסה), עריכת סאונד (תוכנת Audiocity), צפייה בסרטים, לא למשחקים. אני לא זקוקה לציוד היקפי(גם לא לכרטיס טלוויזיה). רק לגוף המחשב עצמו. מעבר לזה אני זקוקה לשאר הדברים ברמה די איכותית. וגם משהו שיצליח להחזיק כמה תוכנות שפתוחות ביחד... אין לי העדפה לחברה מסויימת כי אני לא בקיעה כל כך. לא חשוב לי מחשב שקט..או צבע כלשהו.. זהו מקווה שעכשיו זה יותר יעזור בהמלצה תודה!

• 12 תגובות
    • 953 צפיות
  9. שלום רב, אודה לייעוץ מהיר בבניית מפרט למחשב סלוני - להלן הדרישות העיקריות מהמחשב: 1. פעולה חלקה ושקטה במיוחד לאורך זמן 2. הרצת סרטי 4K HDR בצורה חלקה ומיטבית (המסך הוא Samsung QLED אשר תומך רק HDR10 ולא Dolby Vision) 3. גלישה מיידית ככל האפשר באתרי תוכן (במגבלות רשת האינטרנט כמובן...) לכניסה למפרט לחצו כאן - האם המפרט שלעיל עונה על הדרישות שרשמתי באופן מיטבי? - האם כל הרכיבים תואמים זה לזה? - האם יש במפרט צוואר בקבוק ברור? כלומר רכיב בודד שהחלפתו ברכיב אחר תניב (בתוספת קטנה של עלות) שדרוג משמעותי של התוצאה לאור הדרישות שלי. - האם אחד הרכיבים במפרט שלעיל הוא מה שנקרא Overkill? כלומר רכיב שתרומתו למכלול היא זניחה (בה…

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  10. אהלן חבר'ה , ערב טוב בקשה למפרט הבא: *המחשב מיועד למשתמש עיסקי בכיר לכן חשוב שיורכב מרכיבים איכותיים , לא זולים אך גם לא יקרים עם מחירים מרחיקי לכת -מערכת הפעלה של vista business -lga775 מסוג socket core 2 duo -לוח אם שבו לפחות חריץ הרחבה אחד pci express *16 ולפחות שני חריצי הרחבה pci רגילים. *הלוח צריך לתמוך גם ב ddr2 רגיל וגם ב ddr3 (לשידרוג עתידי) -במחשב- זיכרון 2gb של זיכרון ram מסוג ddr2 בתדר 1066mhz **raid חומרה מובנה בלוח שתומך בסוגים -0,1 לפחות -כרטיס מסך עם שתי יציאות dvi - מובנה או חיצוני -כרטיס רשת 1000mb -מסך רחב "19 בחיבור dvi -כולל ציוד היקפי טוב - עכבר ומקלדת אלחוטיים , רמקולים , צורב dvd וכו ' -כולל מארז , ספק, פלופי , מאווררים וכו' thanks guuuys:) Lo…

• 11 תגובות
    • 953 צפיות
  11. Started by Mayan_S,

יש לי מחשב שבו הלוח אם והמעבד הם בני 4 + והגיע הזמן לשדרג. אני מעוניין לקנות לוח אם, מעבד אנטל מרובע ליבה, ו 4 גיגה זיכרון. התקציב שלי הוא בסביבות 1500 שקל, והחנות שבה אקנה היא KSP. כל המידע הנחוץ להמלצה רשום, אנא התייחסו אליו ולא לדברים אחרים תודה מראש

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  12. Started by tzu,

לא מבינה כלום בתחום. מעוניינת לקנות מחשב לילדים,שיתמוך במשחקים החדשים.איזה מפרט עליי לבקש? מחפשת משהו טוב אבל לא יקר רצח.תודה

• 11 תגובות
    • 953 צפיות
  13. תקציב: 3000 ₪ נטו למחשב ללא הציוד הקפי (למעט צורב) ועד 3500 כולל. שימושים: • קידוד ועריכת וידאו בתוכנות כמו : VSO_ConvertXtoDVD, NERO, Any Video Converter,Avidemux • עבודה משרדית, גלישה באינטרנט (צפייה וידאו ברשת), צריבה. • ריבוי משימות (קידוד, גלישה, הקשבה למוזיקה, הרצת אנטי וירוס) שקט : 8/10 < לא מיועד למשחקים < כרגע לא מיועד לתכני HD (אבל אם אפשרות בעתיד). < לא מתוכנן O.C(ולא יודע לעשות) ציוד הקפי נדרש: • צורב (איכותי) • כרטיס רשת אלחוטי • ראוטר אלחוטי • מכשיר או כרטיס להמרת קלטות וידאו למחשב אין צורך : במערכת הפעלה, מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך כרגע משתמש במסך שמן (ומרוצה) בעתיד אחליף לדק, רזולוציית עבודה במסך: 1024 על 768 אני גר בירושלים כך שהחניות הם K.S.P א…

• 9 תגובות
    • 953 צפיות
  14. חברי הפורום שלום התבקשתי לחפש מחשב נייד בסביבות ה 1500 ש"ח. המחשב מיועד למורה. בהתאם לחוקי הפורום, להלן הפרמטרים הדרושים: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), סביר להניח שלא יהיו משחקים. * גודל המסך - אני מניח ש 15.6 אינץ' זה סביר ביותר, אבל אפשר להקטין קצת כדי להתאים לתקציב. * האם חשוב מסך מבריק או מאט - לפי מה שכתוב בפורום, עדיף מט, אבל שוב, התקציב... * רזולוציית המסך - לא חשוב במיוחד, העיקר שיראו כמו שצריך. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא. * משקל רצוי - לא, אבל שלא ישקול כמו מחשב נייח... * האם נדרש זמן סוללה ארוך - תמיד רצוי, אבל לא חובה - תלוי בתקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לא. * Bluetooth - יהיה נחמד אם יהיה, אבל לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של …

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  15. אבקש את הצעתכם למחשב ב5000 בלי כרטיס מסך מסך וציוד הקפי חלק מ NOACOMP חלק מIQPC חלק 6600E -1780 G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 4 4 4 12 - 1520 GIGABYTE GA-965G-DS4 - 999 \-ASUS P5B DELUXE 1105 WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA150 - 579 סה"כ 4878 איך זה ? יש לי גם כמה הרד דיסקים של 160-120 כרטיס מסך יש לי 1950PRO של HIS מארז אני יביא משהו לבד ספק כח יש לי 680 וואט מסך יש 2 חח רק צורב DVD אני צריך שתציעו לי בבקשה אם חסר משהו אז תאמרו לי ווקשה תודה

• 6 תגובות
    • 953 צפיות
  16. Started by arpaz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב הזמן כרייה, לעיתים רחוקות אנצל למשחקים, אולי OCULUS RIFT. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - רוב הזמן יכרה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד …

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  17. Started by matanyaniv,

המפרטלמשחקים בעיקר) CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 565.41 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3+ NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Dolby Sound, S-ATA, 1394, Dual LAN, USB 2) [ ¤ 611.1 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 537.63 ] 1 CPU Cooling : Spire WhisperRock III CPU Cooler for AMD [ ¤ 67.5 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 498.43 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1619.9 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Black Retail CD-RW…

18. תודה מראש!!

• 10 תגובות
    • 953 צפיות
  19. Started by darkquest,

1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?[500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משחקים וגרפיקה - פוטושופ, וכל שאר התוכנות שבשוק ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?[פעולה, יריות, מירוצים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?[עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?יש לי מסך 23 full hd 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צורב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 3 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצו…

• 8 תגובות
    • 953 צפיות
  20. אשמח אם תוכלו לייעץ להרכיב מחשב בסיסי לידל בן 4 משחקים ממש פשוטים ושימושי אינטרנט - לא משהו בעננים. אשמח אם תוכלו לבנות משהו אמין מ KSP בלבד (ולמרות שאני יודע שהם בעייתיים הם מטר מהעבודה שלי ואני לא בונה פה משהו גרנדיוזי). תודה על העזרה.

• 6 תגובות
    • 952 צפיות
  21. אהלן חברה. יום הולדת 30 ממש מעבר לפינה וזה זמן מצויין לשידרוג קל. המפרט הנוכחי הוא כזה: i7 950 @ 4Ghz (Watercooled) Asus P6X58D Premium Corsair GS 800w 12GB G.Skill RipJaw DDR3 1600hz SSD OCZ Agility 3 120GB WD 1TB 64mb SATA III Sapphire HD 7970 + EK Block Creative Titanium 7.1 Dell U2713HM 1440p Corsair K60 Logitech G9x CoolerMaster HAF X התקציב הוא בסביבות ה 1300 שח לשדרוג. השימוש הוא כמובן משחקים בעיקר. חשבתי על הוספה של כרטיס מסך שני כדי לתמוך יותר טוב ב 1440p, העלות היא בסביבות ה 1000 מה שישאיר עודף. הבעיה היא, שהוא ככל הנראה לא יהיה עם קירור מים, מה שיגרום למערכת להיות יותר רועשת. עוד משהו שחשבתי עליו הוא שידרוג כרטיס קול, למשהו כמו ה Asus ROG Phoebus השאלה היא הא…

• 4 תגובות
    • 952 צפיות
  22. http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/AuctionProd.asp?pi=1EK698720

• 3 תגובות
    • 952 צפיות
  23. שלום מחפש מפרט למחשב נייח לעבודה עם פוטושופ ואינדזיין אין עבודה עם תוכנות אחרות . בעקרון יש אפשרות לחרוג מהתקציב באם הדבר יהיה באמת שווה את זה , הכוונה שאין לי בעיה לקנות מחשב ב 10000 עם הוא יתן פי 2 יותר ביצועים ממחשב ב 5000. מוכן לעשות OC , חשבתי על המעבד 13600KF ומכאן בערך מסגרת התקציב אבל פתוח להצעות. יש אפשרות לקנות חלקים באמזון וכו' למרות שרוב מה שבדקתי לא יוצא יותר זול כי אני מתקזז במע"מ 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 יש אפשרות לחרוג לפי מה שכתבתי למעלה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת גרפית בפוטושופ ואינדזיין 3. …

24. שלום לכל חברי הפורום , הרכבתי את המחשב הבא באתר של pchardware . מחיר כולל מע"מ : 1,917.46 ש"ח AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU Gigabyte GA-7S748 SIS 748 Motherboard (FSB400, DDR400, AGP8X, 5.1 Sound, LAN, USB 2.0) Thermaltake Slim Volcano 8 CPU Cooler for AMD Innovision Geforce 4 MX440-8X 128MB DDR TV-Out Retail VideoCard DDR-RAM 256MB 3200 Hynix Original Memory Genius KB-09 PS2 Eng/Heb Internet Keyboard + Pad Microsoft Optical Trekker Mouse OEM PS2 | USB Super Midi Tower Case USB Front ATX 300 Watt ועכשיו לשאלות : 1.ידוע לי שמעבדי ה- amd עובדים בטמפרטורה יותר גבוהה מ-INTEL . האם יש הגנות כנגד זה בבורדים במקרה שהמאוורר מפסיק לעבוד . 2. האם …

• 3 תגובות
    • 952 צפיות
  25. Started by Glitch,

מישהו יודע מה הניידים הכי נמכרים בארץ? יכולים לנחש? תודה!

• 7 תגובות
    • 952 צפיות

דיונים חדשים בפורומים