ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, קודם כל תודה! אני זקוק למחשב חדש בתקציב של עד 3000 ש"ח (אם חייבים אז אפשר לחרוג ב...200 ש"ח), תשלום באשראי. אני מעוניין ככל הנראה להשתמש בו גם למשחקים (על המחשב שלי מעטים עובדים, אלו שברשת זה בכלל נדיר). היית שמח לשחק במשחקי רשת כמו Rising Eagle (דרישות). כך שאני מניח שאני זקוק למעבד ולכרטיס מסך טובים. אני מקווה שהתקציב מתאים לבקשות, קחו בחשבון שאני לא זקוק למסך, לציוד הקיפי או למערכת הפעלה. אני מעדיף שהוא יהיה שקט (הוא בחדר שינה שלי). לגבי מארז, אני יכול להסתפק בזולים של HEC. אני לא כל כך מבין בזה אז אשמח לדעת מה זה OC (ראיתי שצריך לכתוב). אני לא זקוק לכרטיס קול איכותי במיוחד, אבל כן זקוק לצורב DVD ולכרטיס רשת לאינטרנט אלחוטי (יכול שכיום זה כבר סטנדר…
-
- 13 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב. ברצוני לבנות מפרט אבל כבר המון זמן עבר מאז פעם אחרונה שקניתי מחשב. לכן זקוק לעזרתכם. מקווה שאינפורמציה למטה מספיקה. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנצל. אם אפשר לחסוך מבלי להתפשר בביצועים, אז בטח! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא רב תכליתי: - שימושי אופיס ואינטרנט - שימוש עיקרי למדיה ביתית, עושה streaming משתמש ב LAN. לא חייב WiFi. חשוב מאוד! - עריכת וידאו: אני מצלם לא מעט ברזולוציית HD ואז מאכסן אותו במחשב. לפעמים עורך (קליפים). עושה streaming על גבי LAN. להבנתי, חשוב כרטיס מסך …
-
- 1 תגובה
- 942 צפיות
-
-
אהלן. קודם כל, יש לי שאלה. האם נטבוק מספיק לצרכי סטודנט? כי אני התעסקתי קצת עם נטבוק אחד, (ה-MSI Wind U100) וראיתי שהוא דווקא סבבה.. מה אתם חושבים? בכל אופן אני די נעול על נטבוק, אז הייתי מעוניין לקבל מכם המלצות לנטבוק מומלץ במיוחד, באזור ה-2000 ש"ח. זה הולך להיות מתנה לאחותי אז אני מעוניין במשהו גם מעוצב וגם איכותי.. ולא אכפת לי להוסיף כסף (כמובן במסגרת שרשמתי). תודה רבה וחג שמח, דוד.
-
- 7 תגובות
- 942 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 5500 אפשר לחרוג ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לכלול הכל אין צורך בציוד הקיפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? סביר -5 6. הא…
-
- 0 תגובות
- 942 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מחפש מחשב חזק ויציב שמתאים לסטודנט אבל חשוב שיהיה בעל כרטיס קול וכרטיס גרפי איכותיים ככל האפשר. * גודל המסך? 15"+ * משקל רצוי? פחות חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5-6 לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * בלוטות? עדיף אך לא הכרחי * כונן קשיח אני לא מבין בזה, אבל עדיף כונן קשיח מהיר וקטן על גדול ואיטי * כונן CD/DVD? צורב? לא הכרחי. * כונן Bluray? לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, נקנה בארה"ב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם …
-
- 1 תגובה
- 942 צפיות
-
-
היי, אני מלבט בין 3 מחשבים ניידים: Samsung - NP350V5C - http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=17586. DELL 3521 - http://ksp.co.il/?uin=18017 lenvo -MBYE3IV - http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=17955 תקציב עד 4000 שקל - אפשר לקחת בחשבון שאני קונה את המחשב באילת... זיכרון - לפחות 8GB הארדיסק - 500 עד 1TB מטרות המחשב? עבודה משרדית+צפייה בסרטים+משחקים+תיכנות. זמן עבודה רצוי - מעל שעתיים הכי חשוב שיעבד מהר שידע להתמודד עם הרבה תוכנות שרצות ברקע, הייתי אומר שהכי חשוב לי זה המעבד והזיכרון. אם יש איזה מחשב אחר שאתם חושבים שעדיף לי מהשלושה לעיל אשמח לדעת. תודה לעוזרים!!!
-
- 4 תגובות
- 942 צפיות
-
-
לא כולל כלום רק מפרט טוב למשחקים מחנות אחת. מה אתם אומרים כדאי לשים כפול ליבה או לא?
-
- 10 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום! רציתי בבקשה שמישהו ימליץ לי על מערכת מחשב, לצרכי צפיה בסרטים בעיקר (DVD וMPEG4), ולעתים גם משחקים פה ושם... (מטריקס למשל...). הנה על מה חשבתי קצת: התצוגה חשובה לי, הסאונד דיי חשוב לי - חשבתי על האודיג'י הפשוט (400 ש"ח) - בעיקר כדי להפחית מעומס על המעבד שגורר כרטיס משולב וגם כדי להעלות טיפה בביצועים, ומצד שני - האם הONBPARDS כיום מספקים סאונד טוב ואיכותי ל6 רמקולים בתקני DTS ו5.1? עדיף לי מארז ללא ברגים. כונן DVD כמובן, צורב לא חשוב כרגע (יש), מערכת רמקולים שלמה תיקנה בעתיד, אני לא חושב שיש צורך ביותר מ2.6 GHZ לא? והאם עדיף בכלל פנטיום או אתלון? עדיף לי כונן קשיח עם 120 GB ולא 80... כמובן 8MB באפר וSATA (הרבה יותר עדיף לא?) כרטיס מסך ATI 128MB עם יציאת תצוג…
-
- 1 תגובה
- 942 צפיות
-
-
חברים שלום המחשב אמור להריץ סימולציות בתוכנות: soildworks,abaqus,ansys ותוכנות לאלמנטים סופיים נוספות. המחשב מיועד לעבודה בעומס ולאורך זמן. המחיר המקסימאלי הוא 5.6K (לפני מע"מ) אם אפשרות קלה לחריגה. לא חשוב אם המחשב ירעיש ברמה סבירה. לא מתוכנן OC. חשוב שהמערכת תהייה יציבה. מה אתם אומרים על המפרט הזה: מעבד INTEL I7-3770 3.4G/8M L1155 לוח אם INTEL DH77EB EB LAKE LGA1155 ATX זיכרון KINGSTON DDR3 PC600 8G צורב DVD SONY DVDRW SATA X24 דיסק קשיח WD 3.5" 2TB 7200RPM 64 כרטיס מסך PNY QUADRO 2000D Dual DL-DVI 1GB DDR5 מארז HEC CI-6GR1 COUGAR Evolution Super Midi Tower ATX ספק מתח HEC COUGAR-A760 760W 12V 24P 8SATA 2PCI-E 1x12cm יש לי מספר שאלות: 1) האם נחוץ SSD וכמה הוא יתר…
-
- 0 תגובות
- 942 צפיות
-
-
אוקי הנה החנויות שימו לב שלא בכל חנות זה אותם חלקים תמליצו לי מה הכי כדאי ותתחשבו בקריטריונים: אחריות, מרחק מהחנות (אני גר ברעננה) ומחיר! אז הנה החנויות: LogicPc KSP Noa Pandas שימו לב על החלקים !! **רק על הזיכרון, כרטיס מסך ולוח אם** ממש תודה לכל העוזרים!!! ואני חייב המלצה דחוףף!! כי עוד מעט יגמרו מעבדי AMD כאן בארץ!! תזכרו - מחירים, אחריות, ומרחק מהבית... תודה רבה לכולם!!!!!!!!!!!!!!
-
- 10 תגובות
- 942 צפיות
-
-
בתחילת החודש פתחתי כאן נושא לבקשת עזרה בהרכבה של מחשב חדש, והיום אני הולך לרכוש או בגלל שהמחיר והגודל של הקנייה הוא די גדול רציתי לוודא שהכל בסדר לפני אני קונה. אז אני אשאל כמה שאלות רק כדי להיות בטוח - -משהו השתנה מאז שקיבלתי את המפרט? יש חלקים אחרים שעדיפים או יותר זולים? -יש בעיות כלשהן במפרט? פיזיות או בבחירת החלקים -ושאלה ספציפית לגבי המארז, לאלו שיש להם אותו - עד כמה הוא עמיד? זאת שאלה די מוזרה, אבל במארז שיש לי עכשיו כל נגיעה קטנה בו גורמת למחשב לקפוא ולדרוש restart, ואני לא מתכוון למכות חזקות או דברים דומים, פיזית מגע עם המארז כשהוא פועל גורמת לו לקפוא. ורציתי לדעת אם זה גם יהיה ככה במחשב הזה. תודה מראש על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד WIND ואני רוצה לדעת האם במצב שהוא לא מחובר לחשמל אך הוא גם לא עובד (לא פועל) האם גם אז הבטריה יורדת?אם כן אז מה עושים בזמן שאני לא ליד המחשב למשך שבוע למשל?האם להשאיר אותו במטען או פשוט להשאיר אותו ככה? תודה
-
- 5 תגובות
- 942 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…
-
- 4 תגובות
- 942 צפיות
-
-
בצונים שתעזרו לחבר טוב שלי בבניית מחשב ביתי מפרט לא אמור להיות יקר מדי עד 2500 ש"ח לא כולל מסך ושאר אביזרים. רק המארז ותכולתו כאשר השימושים שלי במחשב הם בעיקר אינטרנט, עריכת תמונות בפוטושופ בתודה מראש ירון ודוי...
-
- 6 תגובות
- 942 צפיות
-
-
חסר לי מקום, אז אני רוצה מארז קטן במיוחד. השימוש - מדי פעם אינטרנט, אבל עדיף לא אטום. מעדיף RSM כי זה קרוב אלי. מה אתם אומרים על המפרט הבא: A6 5400K ASRock A75M-HVS A75 2GB 500GB KME CI-9B91 עולה כולל הרכבה: 1211 ש"ח. לזה אוסיף כנראה WIN8, נתב אלחוטי (מבקש המלצה גם לזה) ואני צריך גם KVM ל-2 מחשבים שמחוברים לאותם מסך+מקלדת+עכבר. תודה.
-
- 4 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב לעבודה משרדית וקצת משחקים, בתקציב של גג 2000 ש"ח. אין צורך בציוד היקפי, לא צריך דיסק גדול. תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 942 צפיות
-
-
היי אני צריך מפרט חלקי : 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 +- שח האם לנצל את כל התקציב לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ-300 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? גרפיקה, משחקים, תכני HD ועבודה משרדית ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כלול מסך FullHD רצוי עם זמן תגובה מהיר. אין צורך במסך, יש לי כרגע CTR 1200-1600 רזולוציה במקס' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?SC2, fps לא כבד. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר בתקציב. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כו…
-
- 7 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום, הזמנתי בדיוק מחשב נייד חדש. המחשב הינו מחשב חזק, DELL XPS 13, עם מעבד p8600 ו4 גיגה זכרון. בגדול חשבתי שאני אעיף את ויסטה ואחזור לXP, כל מי שאני מכיר שיש לו ויסטה ממליץ לי לעשות את אותו דבר, מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 942 צפיות
-
-
מפרט - כמו שנאמר בכותרת לשימוש של משחקים, אינטרנט, סרטים מוסיקה וכל מה שמסביב לזה לא כולל ציוד היקפי, תקציב של 4K עד 5K + מסך LCD 19' בתקציב של 2500-3000 ש"ח למטרות הנ"ל, תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 942 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?-עד 4K 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? -עבודה משרדית, תכני HD,עריכות, גרפיקה ומוזיקה א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו-פוטושופ וכדומה. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה- כן, עריכת תמונות ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם-המחשב אינו למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר-אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)-לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים-לא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)-10 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינו…
-
- 7 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום, אני צריך להרכיב מחשב פנטיום 4 שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, הורדת מוסיקה ועיבוד תמלילים. המחשב לא צריך להריץ משחקים ולא מתכונן OC בעתיד. כמו שתוכלו לראות הלוח אם שלקחתי מכיל כרטיס מסך מובנה אך כולל גם חריץ הרחבה מסוג AGP להתקנת כ. מסך יותר חזק בעתיד. מה דעתכם? (להלן מפרט) Magnetix Super Midi Tower 300W USB Front Case 247.84 Gigabyte GA-8SIML-H SIS650GX DDR Motherboard 443 Intel Pentium IV 2.4GHz 512K 533MHz Socket 478 CPU BOX 1,157.41 DDR-RAM 256MB 2700 OEM Memory 246.49 MSI 48/24/48 Retail CDRW 338.93 Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive 55.84 491.50 Seagate 40GB 7200 rpm ATA100 HDD הצעות לשיפור יתקבלו בברכה. בתודה מראש, עומר.
-
- 1 תגובה
- 942 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות לפטופ i5 עם 4GB RAM, מסך 15.6" חפרתי קצת והגעתי למסקנה שהמחשבים של Dell די מוצלחים, בעיקר מבחינת נוחות השימוש (מקשים וכו') אני מתלבט כרגע בין שני דגמים, Inspiron n5110 i5-2430M nVidia GT525M Vostro 3550 i5-2430M HD 6630M כל אחד מהם יוצא במחיר של כ-3500 שקל... או אולי בכלל יש לכם המלצה על מחשב אחר? אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן תודה רבה וסופ"ש נעים!
-
- 3 תגובות
- 941 צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרתכם במציאת מחשב נייד שתואם את דרישותיי. * מטרות המחשב? שימוש סטודנטיאלי אינטרנט ואופיס * גודל המסך - 14" בלבד * משקל רצוי - כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך - רצוי סלולות שמחזיקות 8 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות hdmi * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB לפחות. * צורב DVD? כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בנוסף, אשמח למחשב בעל אחריות של יותר משנה, אם קיים. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 941 צפיות
-
-
-
אם אני צריך מפרט לעבודה משרדית ותכנות ב 2500 כולל מסך וציוד הקפי תודה מראש ;D
-
- 10 תגובות
- 941 צפיות
-